XBMC on Linux for Arm Devices
-
dhead666
-
- גורו HTPC

- תגובות: 2975
G-Box Midnight - תמונות 1
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
-
dhead666
-
- גורו HTPC

G-Box Midnight - תמונות 2
-
dhead666
-
- גורו HTPC

G-Box Midnight - תמונות 3
- CaTz
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 838
אשמח לביקורת על המכשיר, במה תומך וכו', ומאיפה קנית ![חיוך ענק :]](./images/smilies/happy02.gif)
- M2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1673
הצורה שלו דומה ל apple tv
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
נראה חמוד ביותר. 
מחכים לרשמים...
מחכים לרשמים...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
dhead666
-
- גורו HTPC

התפניתי מעט היום לתת יחס ל-G-Box Midnight שהמתין לי באריזה מס' שבועות.
את המוצר רכשתי מחנות Aliexpress הזו בכ60$ כולל משלוח.
בפוסט הראשון של השרשור קישרתי דווקא למוצרי החנות Acemax שמוכרים את המוצר ב-4$ נוספים עקב מס' סיבות שמפורטות בפוסט הראשון.
בנוסף המוצר זמין ב-DX, הקישור הזה כולל קוד Affiliate שלי, אם אתם רוכשים דרך DX אני בצעו זאת דרך אותו קישור כך שאצבור נק' בDX.
להלן סקירה קצרה, יש לשים לב שלא מדובר בביקורת מלאה, בסה"כ ניגנתי סרט יחיד במשך זמן מועט ולא מדובר בהתנסות לאורך זמן בקונפיגורציות שונות.
זוהי בהחלט סקירה מאוד חלקית, כל פרט שלא מופיע כאן לא נבדק (רשת אלחוטית, BT, וכו'...), אני אשתדל להמשיך לבדוק את הפלטפורמה לאורך זמן, לעדכן בנושא ולדווח על בעיות ומגבלות.
אני מתכנן בנוסף לבדוק את המכשיר עם שידורי עידן+ ברגע שתצא גרסת ביטא 3 שתוסיף את שרת Tvheadend (ואולי אף תעודכן גרסת הקרנל עבור ה-M3 ל-3.0.50.) ואותו אבדוק עם דונגל DVB-T מבוסס AF9015 (אמור להיתמך בקרנל 2.6) .
התקנים היקפיים:
USB: 4, Wifi: g, Lan: yes, BT: ?, SATA: no, MMC: SD, Remote: yes, Component: no, Audio: Analog/Spdif
דבר ראשון ששמים לב היא האריזה המרשימה (מעט חבוטה מטלטוליה בדואר) ותכולתה.
איזה כיף לקבל מוצר מושלם מבחינת אביזרים היקפיים החבר'ה מ-Shenzen לא חסכו כלל (טוב, היה נחמד אם היו כוללים גם צמד בטריות AAA).
יש שלט, יש כבל HDMI מסיבי, יש חוברת הוראות (ועוד באנגלית), יש כבל AV וכמובן ספק כוח אמנם תקע אמריקאי ללא מתאם אך מי כמונו ללא עשרות מתאמים כאלה בבית.
איכות בנייה של המוצר מעולה, חששותי שנורית ה-power הכחולה תבלוט היו לא מוצדקים והתאורה לא בולטת יתר על המידה.
אפליקציית ה-Upgrade באנדרואיד פשוט מעולה, רעיון גאוני, לקח לי בדיוק דקה להעיף את אנדרואיד לקי*נימט ולהתקין את גרסת ביטא 2 של הפצת הלינוקס של J1nx עבור ה-G-Box Midnight (דגם 2.1/2.2).
אני מוריד את הכובע בפני Pivos ו-Davila, הם עשו עבודת קודש עם הפצת הלינוקס והתמיכה בXBMC עבור שבבי Amlogic (התמיכה בפלטפורמה מגיעה בזכות Pivos).
באופן זהה ל-MyGica A11 המכשיר זריז לטעמי באופן משמעותי מה-Raspberry Pi, הן בניווט בתפריטים, ספריית המדיה, התחלת ניגון מדיה (720P) וקפיצות קדימה/אחורה זריזות למדי.
ל-Pivos Xios DS אין יציאת אודיו נפרדת כלשהיא לכן כאשר לא ראיתי אפשרות לבחור את יציאת האודיו רציתי להצביע על Pivos כחשוד המיידי למרבה ההפתעה כל היציאות עבדו ללא בעיה ללא כל צורך בקנפוג כלשהו, כל הכבוד Pivos.
בדקתי את יציאות האודיו כאשר פלט הסאונד ב-XBMC מקונפג כסטריאו, הטלויזיה חוברה ב-HDMI והמשיכה לקבל רצועת אודיו גם כאשר חיברתי רמקולים ליציאה האנלוגית (שכמובן עבדה) וכך גם היציאה הדיגיטלית spdif.
ההתרשמות הראשונית שלי מהיציאה האנלוגית מאוד חיובית, מבחינתי המכשיר הולך להיות מחובר באופן קבוע ל-Microlab Solo 6c שלי בתור קליינט אודיו headless, כך שמי שירצה את חוות דעתי בנושא זה לאחר זמן שימוש רב יותר מוזמן לבקש זאת.
פה ראוי להדגיש שלא בדקתי פלט אודיו רב ערוצי ואין לי יכולת לבדוק זאת כיום כך שמאוד מומלץ לשאול על כך בפורומים המתאימים (ראו קישור בפוסט ראשון בשרשור זה לפורום שעוסק במכשיר).
לפי המידע שקראתי בנושא, לפחות בהקשר של HDMI אין כל בעיה עם פלט רב ערוצי וגם passthrough של DTS ו-AC3 אך כפי שציינתי ראוי לשאול על כך בפורום המתאים.
להלן מס' בעיות/מגבלות מהן סובלת הפלטפורמה:
1. גרסת קרנל 2.6 עבור M1 ו-M3 מגבילה את מבחר דונגלי DVB-T התואמים.
2. באג בצפיה בשידורי טלויזיה (עידן+ וכד') דרך Tvheadend, ככל הנראה יפתר ע"י תיקון ל-XBMC.
3. ביטול שזירת התמונה (עידן+ וכד') נעשה באופן נכון רק עבור סדר מסויים (שורות זוגיות לפני אי-זוגיות או להיפך), ככל הנראה יפתר כאשר יעודכן הקרנל לגרסה 3.0.50.
4. אין כרגע תמיכה בכרטיסי קול חיצוניים (לפי Pivos צפויה תמיכה כזאת אך זה לא בסדר העדיפויות).
5. קיים באג הנוגע לרשת אלחוטית אך לא בכל קונפיגורציה הוא בא לידי ביטוי.
המסקנה שלי שזהו המכשיר הכי משתלם לרכישה כיום מבין מכשירי Amlogic.
בהחלט עדיף על ה-MyGica A11 שאמנם זול יותר אך ללא רשת אלחוטית, ללא יציאות אנלוגיות וסאונד דיגיטלי, שלט פשוט יותר ומגיע ללא כבל HDMI.
המכשיר מבוסס M3 החד-ליבתי ולמרות שקיימת כיום תמיכה בשבב M6/MX הדו-ליבתי כרגע רק מכשיר יחיד נתמך (ATV1200) כך שמי שלא רוצה להמתין למכשירים נוספים יתמכו ולירידות מחירים נוספת ה-G-Box Midnight הוא הבחירה הראויה.
בהשוואה ל-Raspberry Pi המכשיר יותר זריז, מגיע כמוצר מושלם עם אביזרים היקפיים שונים ובחישוב הכולל יותר זול, בנוסף לכך דרייבר הUSB של הRPi מעט רגיש עם התקנים שונים אך סביב הRPi קיימת קהילה ענקית של מפתחים ההופכת אותו לפלטפורמה יותר בשלה ויציבה כך שלדעתי כרגע אין מנצח בולט מבין הפלטפורמות הללו, הדגש הוא על כרגע, ובעתיד ככל הנראה ה-RPi לא תיהיה אטרקטיבית כ-HTPC זול.
האם לרכוש את המכשיר ?
לדעתי אם המכשיר מיועד להיות HTPC ראשי והבדל של 30$ לא משמעותי עבורכם אז לא, מכשירים מבוססי M6/MX דו ליבתי מהווים שילוב מעולה בין מחיר לביצועים וצפויה תמיכה במכשירים נוספים כאלה.
אם המכשיר לא מיועד להיות HTPC ראשי אז אין בכלל שאלה ב60$~75$ אתם מקבלים מוצר שמריץ את XBMC ללא קושי ומתמודד ללא בעיה עם תוכן באבחנה גבוהה וגם אם קיימות מס' מגבלות ותקלות אין לי ספק שיפתרו בעתיד.
את המוצר רכשתי מחנות Aliexpress הזו בכ60$ כולל משלוח.
בפוסט הראשון של השרשור קישרתי דווקא למוצרי החנות Acemax שמוכרים את המוצר ב-4$ נוספים עקב מס' סיבות שמפורטות בפוסט הראשון.
בנוסף המוצר זמין ב-DX, הקישור הזה כולל קוד Affiliate שלי, אם אתם רוכשים דרך DX אני בצעו זאת דרך אותו קישור כך שאצבור נק' בDX.
להלן סקירה קצרה, יש לשים לב שלא מדובר בביקורת מלאה, בסה"כ ניגנתי סרט יחיד במשך זמן מועט ולא מדובר בהתנסות לאורך זמן בקונפיגורציות שונות.
זוהי בהחלט סקירה מאוד חלקית, כל פרט שלא מופיע כאן לא נבדק (רשת אלחוטית, BT, וכו'...), אני אשתדל להמשיך לבדוק את הפלטפורמה לאורך זמן, לעדכן בנושא ולדווח על בעיות ומגבלות.
אני מתכנן בנוסף לבדוק את המכשיר עם שידורי עידן+ ברגע שתצא גרסת ביטא 3 שתוסיף את שרת Tvheadend (ואולי אף תעודכן גרסת הקרנל עבור ה-M3 ל-3.0.50.) ואותו אבדוק עם דונגל DVB-T מבוסס AF9015 (אמור להיתמך בקרנל 2.6) .
התקנים היקפיים:
USB: 4, Wifi: g, Lan: yes, BT: ?, SATA: no, MMC: SD, Remote: yes, Component: no, Audio: Analog/Spdif
דבר ראשון ששמים לב היא האריזה המרשימה (מעט חבוטה מטלטוליה בדואר) ותכולתה.
איזה כיף לקבל מוצר מושלם מבחינת אביזרים היקפיים החבר'ה מ-Shenzen לא חסכו כלל (טוב, היה נחמד אם היו כוללים גם צמד בטריות AAA).
יש שלט, יש כבל HDMI מסיבי, יש חוברת הוראות (ועוד באנגלית), יש כבל AV וכמובן ספק כוח אמנם תקע אמריקאי ללא מתאם אך מי כמונו ללא עשרות מתאמים כאלה בבית.
איכות בנייה של המוצר מעולה, חששותי שנורית ה-power הכחולה תבלוט היו לא מוצדקים והתאורה לא בולטת יתר על המידה.
אפליקציית ה-Upgrade באנדרואיד פשוט מעולה, רעיון גאוני, לקח לי בדיוק דקה להעיף את אנדרואיד לקי*נימט ולהתקין את גרסת ביטא 2 של הפצת הלינוקס של J1nx עבור ה-G-Box Midnight (דגם 2.1/2.2).
אני מוריד את הכובע בפני Pivos ו-Davila, הם עשו עבודת קודש עם הפצת הלינוקס והתמיכה בXBMC עבור שבבי Amlogic (התמיכה בפלטפורמה מגיעה בזכות Pivos).
באופן זהה ל-MyGica A11 המכשיר זריז לטעמי באופן משמעותי מה-Raspberry Pi, הן בניווט בתפריטים, ספריית המדיה, התחלת ניגון מדיה (720P) וקפיצות קדימה/אחורה זריזות למדי.
ל-Pivos Xios DS אין יציאת אודיו נפרדת כלשהיא לכן כאשר לא ראיתי אפשרות לבחור את יציאת האודיו רציתי להצביע על Pivos כחשוד המיידי למרבה ההפתעה כל היציאות עבדו ללא בעיה ללא כל צורך בקנפוג כלשהו, כל הכבוד Pivos.
בדקתי את יציאות האודיו כאשר פלט הסאונד ב-XBMC מקונפג כסטריאו, הטלויזיה חוברה ב-HDMI והמשיכה לקבל רצועת אודיו גם כאשר חיברתי רמקולים ליציאה האנלוגית (שכמובן עבדה) וכך גם היציאה הדיגיטלית spdif.
ההתרשמות הראשונית שלי מהיציאה האנלוגית מאוד חיובית, מבחינתי המכשיר הולך להיות מחובר באופן קבוע ל-Microlab Solo 6c שלי בתור קליינט אודיו headless, כך שמי שירצה את חוות דעתי בנושא זה לאחר זמן שימוש רב יותר מוזמן לבקש זאת.
פה ראוי להדגיש שלא בדקתי פלט אודיו רב ערוצי ואין לי יכולת לבדוק זאת כיום כך שמאוד מומלץ לשאול על כך בפורומים המתאימים (ראו קישור בפוסט ראשון בשרשור זה לפורום שעוסק במכשיר).
לפי המידע שקראתי בנושא, לפחות בהקשר של HDMI אין כל בעיה עם פלט רב ערוצי וגם passthrough של DTS ו-AC3 אך כפי שציינתי ראוי לשאול על כך בפורום המתאים.
להלן מס' בעיות/מגבלות מהן סובלת הפלטפורמה:
1. גרסת קרנל 2.6 עבור M1 ו-M3 מגבילה את מבחר דונגלי DVB-T התואמים.
2. באג בצפיה בשידורי טלויזיה (עידן+ וכד') דרך Tvheadend, ככל הנראה יפתר ע"י תיקון ל-XBMC.
3. ביטול שזירת התמונה (עידן+ וכד') נעשה באופן נכון רק עבור סדר מסויים (שורות זוגיות לפני אי-זוגיות או להיפך), ככל הנראה יפתר כאשר יעודכן הקרנל לגרסה 3.0.50.
4. אין כרגע תמיכה בכרטיסי קול חיצוניים (לפי Pivos צפויה תמיכה כזאת אך זה לא בסדר העדיפויות).
5. קיים באג הנוגע לרשת אלחוטית אך לא בכל קונפיגורציה הוא בא לידי ביטוי.
המסקנה שלי שזהו המכשיר הכי משתלם לרכישה כיום מבין מכשירי Amlogic.
בהחלט עדיף על ה-MyGica A11 שאמנם זול יותר אך ללא רשת אלחוטית, ללא יציאות אנלוגיות וסאונד דיגיטלי, שלט פשוט יותר ומגיע ללא כבל HDMI.
המכשיר מבוסס M3 החד-ליבתי ולמרות שקיימת כיום תמיכה בשבב M6/MX הדו-ליבתי כרגע רק מכשיר יחיד נתמך (ATV1200) כך שמי שלא רוצה להמתין למכשירים נוספים יתמכו ולירידות מחירים נוספת ה-G-Box Midnight הוא הבחירה הראויה.
בהשוואה ל-Raspberry Pi המכשיר יותר זריז, מגיע כמוצר מושלם עם אביזרים היקפיים שונים ובחישוב הכולל יותר זול, בנוסף לכך דרייבר הUSB של הRPi מעט רגיש עם התקנים שונים אך סביב הRPi קיימת קהילה ענקית של מפתחים ההופכת אותו לפלטפורמה יותר בשלה ויציבה כך שלדעתי כרגע אין מנצח בולט מבין הפלטפורמות הללו, הדגש הוא על כרגע, ובעתיד ככל הנראה ה-RPi לא תיהיה אטרקטיבית כ-HTPC זול.
האם לרכוש את המכשיר ?
לדעתי אם המכשיר מיועד להיות HTPC ראשי והבדל של 30$ לא משמעותי עבורכם אז לא, מכשירים מבוססי M6/MX דו ליבתי מהווים שילוב מעולה בין מחיר לביצועים וצפויה תמיכה במכשירים נוספים כאלה.
אם המכשיר לא מיועד להיות HTPC ראשי אז אין בכלל שאלה ב60$~75$ אתם מקבלים מוצר שמריץ את XBMC ללא קושי ומתמודד ללא בעיה עם תוכן באבחנה גבוהה וגם אם קיימות מס' מגבלות ותקלות אין לי ספק שיפתרו בעתיד.
- M2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1673
איזה כיף לקרוא את הסיקורים שלך
אפשרי להחזיר את המערכת הפעלה אנדרואיד אחרי הסרה?
אפשרי להחזיר את המערכת הפעלה אנדרואיד אחרי הסרה?
-
dhead666
-
- גורו HTPC

יש כמה אפשריות:M2 כתב:איזה כיף לקרוא את הסיקורים שלך
אפשרי להחזיר את המערכת הפעלה אנדרואיד אחרי הסרה?...
1. קובץ update.zip/img על כרטיס SD (עדיפות לSD, עם USB היו לי בעיות בעבר) לחיצה על כפתור ה-recovery בזמן ה-boot (צריך להימצא כפתור חבוי ביציאת האודיו) והחלת העדכון (מומלץ גם ניקוי cache ו-userdata).
2. הורדת עדכון recovery (אם קיים למכשיר) שמוחל באופן אוטומטי, בד"כ זה עובד.
3. יצירת bootable/recovery SD (יש מדריך באתר של J1nx), לא עניין למתחילים אך זו גם האפשרות הכי פשוטה להחזיר לחיים brick.
שים לב שלא ניסיתי להתקין חזרה את מערכת האנדרואיד על המכשיר הזה.
אפשרות נוספת שתיתכן רלוונטית היא החלת קובץ update ישירות מתפריט XBMC, זו אופציה שאמורה להתווסף להפצת הלינוקס של J1nx ע"מ לעדכן את גרסת הלינוקס (אך ייתכן שהם יבחרו באפשרות אחרת להחלת העדכון).
אפשרות אחרונה שלא עבדה לי מעולם היא דרך XBMC להפעיל מחדש את המכשיר ולהכניסו לתפריט נ-recovery
http://userid.freetzi.com/RebootRecovery.html
- zovirax
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15949
- שם מלא: zovirax
בהחלטM2 כתב:איזה כיף לקרוא את הסיקורים שלך...
- Mad-Dog
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4302
מצטרף למברכיםzovirax כתב:בהחלטM2 כתב:איזה כיף לקרוא את הסיקורים שלך......
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

תודה על הסקירה! 
האם הפצת הלינוקס של J1nx למכשיר הזה כוללת XBMC בלבד (כמו OpenELEC) או שהיא כוללת גם דסקטופ כלשהו (LXDE או משהו דומה)? ואם יש דסקטופ, האם יש דפדפן עם תמיכה סבירה בעברית (בדוק את עמוד הבית של Ynet והום תיאטר, למשל)?
האם הפצת הלינוקס של J1nx למכשיר הזה כוללת XBMC בלבד (כמו OpenELEC) או שהיא כוללת גם דסקטופ כלשהו (LXDE או משהו דומה)? ואם יש דסקטופ, האם יש דפדפן עם תמיכה סבירה בעברית (בדוק את עמוד הבית של Ynet והום תיאטר, למשל)?
-
dhead666
-
- גורו HTPC

XBMC בלבד.pixies כתב:תודה על הסקירה!
האם הפצת הלינוקס של J1nx למכשיר הזה כוללת XBMC בלבד (כמו OpenELEC) או שהיא כוללת גם דסקטופ כלשהו (LXDE או משהו דומה)? ואם יש דסקטופ, האם יש דפדפן עם תמיכה סבירה בעברית (בדוק את עמוד הבית של Ynet והום תיאטר, למשל)?...
ליתר דיוק הפצת הלינוקס היא בעצם Buildroot (עם rootfs של linaro, אני צריך לבנות מערכת כזו מאפס בעצמי כך שעוד חודשיים אבין למה השילוב הזה) וע"מ להריץ דסקטופ סטנדרטי צריך להוסיף גם דרייבר X11 שלהבנתי לא דבר פשוט או שווה את הטרחה עבור המכשירים האלה.
בטח שלא עבור החבר'ה של J1nx שבסה"כ רוצים להריץ את XBMC ובמקרה זה הם ניגשים ישר ל-framebuffer עם יכולות OpenGL ES של XBMC וכמובן libamplayer עבור פענוח וידאו/אודיו בחומרה.
כמובן שהמפתחים יכולים להוסיף דפדפן מבוסס OpenGL ES (הוזכר אחד בשרשור על ה-RPi) אך להבנתי דפדפנים כאלה די מוגבלים כיום.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אז כמו שאני שאני רואה את זה, אלו הם היתרונות הבולטים שלו על ה-RPI:
תגובת ממשק ו-Trick Play - מהירים יותר באופן משמעותי.
חומרה - יציאת SPDIF ועינית שלט רחוק מובנית.
עיצוב מוצר יפה יותר.
מה עוד?
עיצוב מוצר יפה יותר.
מה עוד?
-
dhead666
-
- גורו HTPC

יציאת אודיו אנלוגית עשרות מונים יותר טובה (למי שזה אומר משהו לRPi יש בכלל PWM).pixies כתב:אז כמו שאני שאני רואה את זה, אלו הם היתרונות הבולטים שלו על ה-RPI:
עיצוב מוצר יפה יותר.
מה עוד?...
צריך עוד לבדוק (בגרסת ביטא 3) אם אין בעיות עם דונגלי DVB-T, ל-RPi יש בעיות דרייבר USB שגורמות לאיבוד מידע, אם אין אז זה יתרון ענק למי שמחפש מכשיר XBMC משולב עידן+.
- Light
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 846
יש לי שאלה שאולי כבר עניתם, אבל בכל מקרה אני אשאל
אני כרגע עם בוקסי, וחשבתי לעבור למכשיר כזה,
האם הXBMC שיש שם תומך בכל העניין של משיכת מידע בעברית אוטמטי?
והאם יש אפשרות להוספת פלאגנים בגרסה הזאת ? למשל פלאגנים בעברית למשוך מידע מהרשת מהאתרים הישראלים?
תודה מראש,
אני כרגע עם בוקסי, וחשבתי לעבור למכשיר כזה,
האם הXBMC שיש שם תומך בכל העניין של משיכת מידע בעברית אוטמטי?
והאם יש אפשרות להוספת פלאגנים בגרסה הזאת ? למשל פלאגנים בעברית למשוך מידע מהרשת מהאתרים הישראלים?
תודה מראש,
Let there be LIGHT!
---------------------------
Store by Promise DS4600 4x2TB / DS720+ 2x4TB
---------------------------
Store by Promise DS4600 4x2TB / DS720+ 2x4TB
- e-r-a-n
-
- חבר פעיל

- תגובות: 93
זה מרגיש שהכל פה זה קומבינה...
מכשירי אנדרואיד בקושי סוחבים, או שהם לא באמת מוציאים 1080P
ה RPI יחסית איטי, בטח אחרי שמעלים אליו כל מיני פלאגינים (וזה חובה, הרי זה חלק מהחוויה של התוכנה)
נראה שחוויית שימוש אופטימלית היא רק עם מחשב אמיתי שבאמת מוציא 1080P ובלי כל מיני פאצ'ים כאלו או אחרים כדי שיעבוד
מכשירי אנדרואיד בקושי סוחבים, או שהם לא באמת מוציאים 1080P
ה RPI יחסית איטי, בטח אחרי שמעלים אליו כל מיני פלאגינים (וזה חובה, הרי זה חלק מהחוויה של התוכנה)
נראה שחוויית שימוש אופטימלית היא רק עם מחשב אמיתי שבאמת מוציא 1080P ובלי כל מיני פאצ'ים כאלו או אחרים כדי שיעבוד
-
dhead666
-
- גורו HTPC

לא יכלתי להתאפק ולשמור את הפרט הבא לסקירה נוספת לאחר שימוש רב יותר במוצר.dhead2009 כתב:יציאת אודיו אנלוגית עשרות מונים יותר טובה (למי שזה אומר משהו לRPi יש בכלל PWM).pixies כתב:אז כמו שאני שאני רואה את זה, אלו הם היתרונות הבולטים שלו על ה-RPI:
עיצוב מוצר יפה יותר.
מה עוד?...
צריך עוד לבדוק (בגרסת ביטא 3) אם אין בעיות עם דונגלי DVB-T, ל-RPi יש בעיות דרייבר USB שגורמות לאיבוד מידע, אם אין אז זה יתרון ענק למי שמחפש מכשיר XBMC משולב עידן+....
המכשיר נכבה ונדלק ע"י השלט (כמה שזה נשמע טריויאלי).
-
dhead666
-
- גורו HTPC

טוב, אז שיחקתי היום עוד קצת עם המכשיר.
רשת אלחוטית עבדה לי מעולה, כרטיס הרשת הוא rtl8192cu כך שרשת wifi-n נתמכת.
איכות האודיו מעולה לטעמי והמכשיר מושלם כקליינט אודיו אלחוטי, בהחלט אני מתכנן על כמה יח' נוספות זהות.
מהבחינה הזו נשאר לי לקמפל את התוסף iptvsimple שיאפשר לי להוסיף תחנות רדיו אינטרנטיות לXBMC והמכשיר מושלם כקליינט אודיו, אך זה כנראה ידחה במעט.
להלן כמה חסרונות של גרסת הלינוקס בהן נתקלתי נכון לגרסת ביטא 2, יש לשים לב שאנחנו עדיין בביטא אז זה די צפוי ואין מדובר בבאגים אלא ביכולות שעדיין לא הוספו כרגע.
* אין אפשרות דרך XBMC לקבוע כתובת ip ידני או hostname שונה (בנוסף מערכת הקבצים מוגדרת כ-ro אז גם דרך ssh זה בעיתי).
הפתרון הפשוט לכך הוא כמובן להגדיר בראוטר ip קבוע לפי mac.
* אין תוספות של שירותים כמו שיש ב-Openelec, למשל שרת טורנטים.
אישית אין לי שימוש כזה ואני לא רואה בכך מגבלה אך אני בטוח שישנם משתמשים שכן.
רשת אלחוטית עבדה לי מעולה, כרטיס הרשת הוא rtl8192cu כך שרשת wifi-n נתמכת.
איכות האודיו מעולה לטעמי והמכשיר מושלם כקליינט אודיו אלחוטי, בהחלט אני מתכנן על כמה יח' נוספות זהות.
מהבחינה הזו נשאר לי לקמפל את התוסף iptvsimple שיאפשר לי להוסיף תחנות רדיו אינטרנטיות לXBMC והמכשיר מושלם כקליינט אודיו, אך זה כנראה ידחה במעט.
להלן כמה חסרונות של גרסת הלינוקס בהן נתקלתי נכון לגרסת ביטא 2, יש לשים לב שאנחנו עדיין בביטא אז זה די צפוי ואין מדובר בבאגים אלא ביכולות שעדיין לא הוספו כרגע.
* אין אפשרות דרך XBMC לקבוע כתובת ip ידני או hostname שונה (בנוסף מערכת הקבצים מוגדרת כ-ro אז גם דרך ssh זה בעיתי).
הפתרון הפשוט לכך הוא כמובן להגדיר בראוטר ip קבוע לפי mac.
* אין תוספות של שירותים כמו שיש ב-Openelec, למשל שרת טורנטים.
אישית אין לי שימוש כזה ואני לא רואה בכך מגבלה אך אני בטוח שישנם משתמשים שכן.
- maormark
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 217
שווה לקנות את המוצר הבא:
http://www.aliexpress.com/item/Free-shi ... 70928.html
לאחר קופון המחיר 63$.
או את הBluetimes MX5
ב61.5$ לאחר הקופון
http://www.aliexpress.com/item/Free-shi ... 70928.html
לאחר קופון המחיר 63$.
או את הBluetimes MX5