התחדשתי ברסיבר פיוניר Pioneer SC-LX85 התרשמות ראשונית +יש תמונות
- ronensud
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 634
אין ספק הרסיברים של פיוניר מעולים, מלבד היותם חתיכים הורסים.
היה לי ה-LX70 שעשה עבודה מעולה בסרטים.
מה שכן- אני זוכר שה-RC שלו סירס לגמרי את הסאונד כך שהעדפתי לכבות אותו (לי אין סבלנות ובטח שלא לקחת יום חופש כדי לכוון רסיבר).
היום עם הדנון אני מעדיף את הסאונד עם ה-RC מאשר בלי כלומר הכיוון האוטומטי שלו מוצלח בהרבה לטעמי.
היה לי ה-LX70 שעשה עבודה מעולה בסרטים.
מה שכן- אני זוכר שה-RC שלו סירס לגמרי את הסאונד כך שהעדפתי לכבות אותו (לי אין סבלנות ובטח שלא לקחת יום חופש כדי לכוון רסיבר).
היום עם הדנון אני מעדיף את הסאונד עם ה-RC מאשר בלי כלומר הכיוון האוטומטי שלו מוצלח בהרבה לטעמי.
- חיים
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4883
- שם מלא: חיים לגו
איציק שאלת השאלות
נו.....ניסית בדו ערוצי?
נו.....ניסית בדו ערוצי?
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784
חיים-0532253784
- itay123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7446
כמובןהיום עם הדנון אני מעדיף את הסאונד עם ה-RC מאשר בלי כלומר הכיוון האוטומטי שלו מוצלח בהרבה לטעמי.[/...
- LiorShap
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3068
בקרוב מאוד אני מקווה.itay123 כתב:ובזה אתה בהחלט צודק, מי כמוני יודע מה זה להנות מיד 2דבר שני , נראה שהדבר הטוב ביותר שקרה או יקרה מיציאת הדגם הזה זה שה 83 יירד במחיר לאיזור שבו אני אוכל
להרשות לעצמי לקנות אותו....![]()
![]()
אפשר כבר לומר תתחדש על ה-83...?...
אני עושה מאמצים לקנות אותו מיד שניה ואוהבת ( אבל לא חמדנית ולצערי יש כאלה
אני יכול כבר מחר להזמין מגבר חדש מיבוא פרללי ( אירופאי ) במחיר נמוך ממה שביקשו ממני ביד שניה.
-
9000es
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
חייםחיים כתב:איציק שאלת השאלות
נו.....ניסית בדו ערוצי?...
הרי כל מה שאני אכתוב בשרשור הזה ולא משנה מה ... ישר יקפצו כל מיני ויכתבו שאני מהלל ומשבח את ה 85 .
מה שמעניין הוא שמכל אילו שקופצים כל הזמן . ומשחקים אותה מומחי על בקולנוע בייתי .
עדיין לאף אחד מהם לא הייתה הזדמנות אפילו לראות את ה 85 . והם כבר יודעים איך הוא מתפקד מה הוא יודע לעשות . ואיך הוא נשמע או ישמע תופעה מאוד יחודית ומעניינת .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14365
אני חייב לציין שאני לא ממש הבנתי למה מדברים על כיול של שעות שלפעמים חוזרים עליו שוב ושוב....מכוון שרוב הניסיון המעשי שהיה לי הוא עם מערכת הכיול של יאמהה....itay123 כתב:טל ידידי בוקר טובטלHD כתב:איתי,itay123 כתב:תשובה חד משמעית לאLiorShap כתב:האם עשו בדגם הזה שינוי לטובה בכיול האוטומטי ?
או שעדיין צריך שבוע חופש מהעבודה רק בשביל לכייל ידנית ולהגיע לתוצאה שאודיסי XT32 עושה בכמה דקות ?...![]()
שלטעמי זה עקב אכילס רציני אצלהם.
אבל אנו רואים שמצב ה-DIRECT כניראה מספק את לקוחות פיוניר וזה בסדר גמור, כל אחד וטעמו האישי....
איך התשובה כזו חד משמעית?
יצא לך לבדוק את ה 85?...![]()
מספיק לי לקרא את המניואל של ה-85, ולראות שדבר לא התחדש שם.
(מבחינת כיול כמובן)
...
תוך 10 דקות גג הכיול האוטומטי מסיים את עבודתו ומשם עוד כמה דקות של שינויים קלים באופן ידני לפי הטעם האישי באופן ידידותי ברור וקל ונגמר הסיפור עד לרסיבר הבא.
שנתקלתי אצל חבר טוב בlx90 ...הלכתי לאיבוד והבנתי כמה כיול יכול להיות לא ידידותי קשה וארוך...לא משנה מה תעשה, אתה בטוח שאולי החמצת משהו גם אחרי שעה של נסיונות ומשחקים שיש שם הרבה כאלה....
הנחתי שאולי זה הקיק של רוכשי רסיבר מטורף כמו הפיוניר הזה...אבל אני מבין ממך שגם היום המצב דומה בפיונירים החדשים.
תהרוג אותי...אני לא מבין מה עומד מאחורי זה.
- טלHD
-
- גורו

איציק...עזוב אותך מכל הצרי עין. מי שלא טוב לו שלא יקרא.9000es כתב:חייםחיים כתב:איציק שאלת השאלות
נו.....ניסית בדו ערוצי?...
הרי כל מה שאני אכתוב בשרשור הזה ולא משנה מה ... ישר יקפצו כל מיני ויכתבו שאני מהלל ומשבח את ה 85 .
מה שמעניין הוא שמכל אילו שקופצים כל הזמן . ומשחקים אותה מומחי על בקולנוע בייתי .
עדיין לאף אחד מהם לא הייתה הזדמנות אפילו לראות את ה 85 . והם כבר יודעים איך הוא מתפקד מה הוא יודע לעשות . ואיך הוא נשמע או ישמע תופעה מאוד יחודית ומעניינת ....
יש ביננו כאלו שבאמת מעניין אותם לדעת...ודווקא אתה יכול לתת חוות דעת מנסיונך הרב עם הדגמים הקודמים.
תתעלם מרעשי הרקע ותן חוות דעת לגופו של עניין על הרסיבר המעניין הזה.
-
9000es
-
- חבר במועדון 10K

RanMoyal כתב:יואב ידידי,
הנסיון שלי עם האודיסי הוא שונה בתכלית. לטעמי הטיפול של פיוניר מוציא תוצאות טובות יותר.
למען הבהרת הדברים הכוונה לתוצאות ביחס לאותו סאונד ללא הפעלת ה-RC.
רוצה לומר, השינוי שמביא ה-RC של פיוניר ביחס לסאונד שנשמע דקה לפני-כן ,ללא כיול , טוב בעיניי מאשר השינוי שמביא האודיסי לאותו רסיבר דקה לפני שהפעילו את המערכת.
חשוב לציין שמדובר בחלל האקוסטי שלי בלבד והתוצאות יכולות להיות שונות לגמרי בחלל אחר, שם יתכן ודווקא הטיפול של ימהה ישמע טוב יותר.
לבוא ולומר שהאודיסי טוב מכל רום קורקשין אחר זה פשוט לא נכון. המערכות האלו מגיבות באופן שונה לתנאים שונים ובעיות שונות.
כמובן שאפשר להביא מליון פוסטים וביקורות שחושבות שונה ממני . אבל לטעמי (שוב בחלל שלי) האודיסי מטפל באופן לקוי תחום התדרים הנמוך ובכלל זה בסאב.
לא רואה בזה גם חוכמה גדולה להתחיל "לכייל מקצועי" כמו שאנשים עושים כאן , כביכול, לאחר שהאודיסי סיים את מלאכתו.
בכלל זה נשמע לי קצת חוטא למטרה.
מצד אחד באים ונותנים למיקרופונים ייעודיים ולמערכות מיחשוב לבצע את המטרה ומצד שני אומרים שהמערכת לא מדויקת ולא מטפלת בזה מספיק נכון ואנחנו באמצעות האוזניים שלנו נבצע כיול על גבי הכיול.
לא זוכר מתי אי פעם נדרשתי לבצע כיול בתמונה אחרי שהרצתי את הסנסור שלי...או אחרי שביצעתי כיול עם מערכת הרום קורקשן של Velodyne.
אין כאן טוב מוחלט.
רן...
טלHD
טל בוקר טוב
קרא את התגובה של החבר רן מויאל ותבין במה מדובר .
אני חושב שיש לרן מספיק נסיון וידע בתחום . ובטוח לא רק מלקרא חוברות הפעלה .
- טלHD
-
- גורו

אני מעריך את דעתו של רן....
באופן אישי אני חושב שתפקידה של מערכת הכיול היא פיין טיונינג לסאונד הטבעי של הרסיבר ובחללים סטנדרטיים לא צריכה לבצע שינויים מהותיים מהתוצאה שהייתה כפי שרן אומר 'דקה קודם'.
רסיבר שנשמע רע לפני כיול...זה ממש לא טוב לדעתי. מה עם כל אלו שבכלל לא מתעסקים עם כיול? למה הם צריכים
'לסבול' מסאונד לא טוב שאינו ממחיש את יכולות הרסיבר שרכשו?
באופן אישי אני חושב שתפקידה של מערכת הכיול היא פיין טיונינג לסאונד הטבעי של הרסיבר ובחללים סטנדרטיים לא צריכה לבצע שינויים מהותיים מהתוצאה שהייתה כפי שרן אומר 'דקה קודם'.
רסיבר שנשמע רע לפני כיול...זה ממש לא טוב לדעתי. מה עם כל אלו שבכלל לא מתעסקים עם כיול? למה הם צריכים
'לסבול' מסאונד לא טוב שאינו ממחיש את יכולות הרסיבר שרכשו?
- itay123
-
- חבר מכור קשה

כמה סיבות:טלHD כתב:אני חייב לציין שאני לא ממש הבנתי למה מדברים על כיול של שעות שלפעמים חוזרים עליו שוב ושוב....מכוון שרוב הניסיון המעשי שהיה לי הוא עם מערכת הכיול של יאמהה....itay123 כתב:טל ידידי בוקר טובטלHD כתב:איתי,itay123 כתב:תשובה חד משמעית לאLiorShap כתב:האם עשו בדגם הזה שינוי לטובה בכיול האוטומטי ?
או שעדיין צריך שבוע חופש מהעבודה רק בשביל לכייל ידנית ולהגיע לתוצאה שאודיסי XT32 עושה בכמה דקות ?...![]()
שלטעמי זה עקב אכילס רציני אצלהם.
אבל אנו רואים שמצב ה-DIRECT כניראה מספק את לקוחות פיוניר וזה בסדר גמור, כל אחד וטעמו האישי....
איך התשובה כזו חד משמעית?
יצא לך לבדוק את ה 85?...![]()
מספיק לי לקרא את המניואל של ה-85, ולראות שדבר לא התחדש שם.
(מבחינת כיול כמובן)
...
תוך 10 דקות גג הכיול האוטומטי מסיים את עבודתו ומשם עוד כמה דקות של שינויים קלים באופן ידני לפי הטעם האישי באופן ידידותי ברור וקל ונגמר הסיפור עד לרסיבר הבא.
שנתקלתי אצל חבר טוב בlx90 ...הלכתי לאיבוד והבנתי כמה כיול יכול להיות לא ידידותי קשה וארוך...לא משנה מה תעשה, אתה בטוח שאולי החמצת משהו גם אחרי שעה של נסיונות ומשחקים שיש שם הרבה כאלה....
הנחתי שאולי זה הקיק של רוכשי רסיבר מטורף כמו הפיוניר הזה...אבל אני מבין ממך שגם היום המצב דומה בפיונירים החדשים.
תהרוג אותי...אני לא מבין מה עומד מאחורי זה....
1. הכיול האוטומטי של פיוניר הוא לא ברמה גבוהה, אין מה לעשות, אם כל מכשיר שיצא לי לשחק איתו בפיוניר ואני יכול לפרט:
AX5 AX10
LX60/70
LX72
LX81-83
LX90
(ועוד כמה פיונירים בינוניים יותר)/
כל המכשירים בעלי אותם סימפוטומים של אי דיוק קיצוני, הנחתת עוצמות ואי דיוק SPL, אקוליזציה, סירוס בלתי נסבל של הסאב, סירוס בלתי נסבל של הדינמאיות ועוד ועוד..
2. הכיול הידני והמפרט העצום שפיוניר מביאה ידנית, הוא בהחלט בונבונירה לאילו שאוהבים "לשחק ולחפש לעצמם".
3. הכיול האוטומטי של ימאהה מניסיון (לטעמי
*הכיול האוטומטי של audyssey (למשל) מנסיון אצל ONKYO/INTEGRA ו-DENON (הטופ) הכיול האוטומטי מגיע לרמת איזון משובחת מאוד לא מסרסת את הסאונד ולא מורידה מערכה אלא להפך משבחת ומביאה את הרמקולים לניצול אידיאלי וכיול אחיד מאוד, תוך כיול איכותי במיוחד של הסאב.
*אתה מכיר אותי טל, ואני אוהב לחפש ולשחק, מה לעשות
המשחקים שבאו אחרי, הם נעשו רק בשביל לקבל אחידות טובה יותר של הסאב בחלל עם שאר הערוצים, שכפי שאתה יודע אני מניע שני גוזילות...ואחידות של הצליל שלהם עם שאר הערוצים והסאב היה TASK לא פשוט בכלל, לא לאודיסי ובדוואי לא לי.
ומה לעשות אני אוהב את זה...
ונכון אחרי כל מפגש, אני מביא את המערכת לאיזון טוב יותר...במיוחד לאחר פידבקים והערות של החברים
והכל נעשה בכיף...ומתוך אהבה לעניין...
כיול אוטומטי הוא כיול שאולי לא מתאים לכל אחד...במיוחד שיש אנשים/מאזינים שאוהבים את מצב ה-DIRECT...וזה בסדר גמור
יש אנשים שרוצים מעבר...
נערך לאחרונה על ידי itay123 ב 29/10/2011 13:13, נערך 3 פעמים בסך הכל.
- itay123
-
- חבר מכור קשה

על תשכח ש"רע" לך זה יכול להיות state of the art לאחרים...טלHD כתב:אני מעריך את דעתו של רן....
'לסבול' מסאונד לא טוב שאינו ממחיש את יכולות הרסיבר שרכשו?...
-
9000es
-
- חבר במועדון 10K

טלHDטלHD כתב:אני מעריך את דעתו של רן....
בבדיקה ראשונית עם ה 85 בפיור דיירקט הוא נשמע מצויין . לדעתי אין צורך לבצע לא שינויים .
הוא מאוזן נכון בכל חמשת הרמקולים .
אין ספק שההגברה של פיוניר ב 85 שונה מאוד מההגברה של B&O שהיתה ב 83 . וזה די בולט .
- Almogc
-
- מורעל האתר

- תגובות: 2444
היי איציק,9000es כתב:טלHDטלHD כתב:אני מעריך את דעתו של רן....
בבדיקה ראשונית עם ה 85 בפיור דיירקט הוא נשמע מצויין . לדעתי אין צורך לבצע לא שינויים .
הוא מאוזן נכון בכל חמשת הרמקולים .
אין ספק שההגברה של פיוניר ב 85 שונה מאוד מההגברה של B&O שהיתה ב 83 . וזה די בולט ....
במה השוני מתבטא בין ההגברות?...
תודה.
- yarino
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3439
יש לי הרגשה שחותם הצליל דומה עכשיו יותר ל LX70
נערך לאחרונה על ידי yarino ב 29/10/2011 13:58, נערך פעם 1 בסך הכל.
....
- sufgi
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3748
למה לדעתך מי שהעריך את המוצר שלו ביד שניה גבוה יותר ממה שציפית הוא חמדן ? זכותו לבקש כמה שירצה, וזכותך לא לרכוש ממנו.LiorShap כתב: אני עושה מאמצים לקנות אותו מיד שניה ואוהבת ( אבל לא חמדנית ולצערי יש כאלה) , או מחנות בדיל הוגן.
אני יכול כבר מחר להזמין מגבר חדש מיבוא פרללי ( אירופאי ) במחיר נמוך ממה שביקשו ממני ביד שניה.
...
הדוגמה הבולטת שנתקלתי בה לאחרונה היא שחיפשתי דיסק SACD מסויים, הדיסק הזה נמכר בזמנו ב 20$, ועכשיו המחיר המבוקש עליו הוא לא פחות מ 250$.
האם אלה שמבקשים הם חמדנים? ממש לא, לדעתם הדיסק נדיר ושווה את המחיר. הם יכולים לבקש כמה שירצו, ומי שרוצה לרכוש יחליט אם זה שווה לו.
וסתם מתוך סקרנות, כמה ביקשו ממך על ה 83 ?
- bossgt6
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
הכיול האוטומטי של פיוניר הוא לא ברמה גבוהה, אין מה לעשות, אם כל מכשיר שיצא לי לשחק איתו בפיוניר ואני יכול לפרט:
(ועוד כמה פיונירים בינוניים יותר)/
כל המכשירים בעלי אותם סימפוטומים של אי דיוק קיצוני, הנחתת עוצמות ואי דיוק SPL, אקוליזציה, סירוס בלתי נסבל של הסאב, סירוס בלתי נסבל של הדינמאיות ועוד ועוד.....
אז זה מה שכתבת על הכיול של ה 81 בזמן ששהית במחיצתו
ההבדלים בעיקר, ברמת כיול טובה ומדוייקת יותר (הכיול ב-81 עלה על הרבה "תיקונים ובעיות" בחלל אצלי שה-70 התעלם-המיקרופון היה בדיוק באותו מיקום-גובה ומרחק.)
במיוחד הכיול האקלוייזרי, שהביא לתוצאות הרבה יותר טובות מה-70, והכיול האוטומטי, כבר היה קרוב לכיול הידני שלי שעשיתי על ה-70... (אני מבין דבר אחד או שניים באקוסטיקה/תדרים וסאונד-אני אדריכל פנים במקצועי ויצא לי לתכנן לא פעם ולא פעמיים חללים אקוסטיים).
על ה-70 בכדי לכייל אותו לפי גוון הצליל שאני אוהב והאידיאל שלי, לקח לי כ-4 ימים, יום יום מ-18:30 בערב עד 22:00 לפחות, בכדי להגיע לכיול טוב שנשמע מצויין גם במוזיקה וגם בקולנוע...
[b]עם ה-81, הרגשתי שאני בקושי צריך לגעת...הכיול האוטומטי, החליק את הצליל, ריכך אותו, עיגל אותו, איזן אותו. [/b]
על ה-81 ישבתי בשישי בבוקר כ-3/4 שעות...עם תכני reference שלי...בקולנוע ובמוזיקה...
ואני חושב שהגעתי לפחות בקולנוע ל"מושלמות" עבורי כמובן, כאשר, ישנו עומק ווקלי, חזית קדמית בלת אותו גוון הצליל ואחידות הומגנית, הצדדים ב-delay נכון יותר עם החזית הקדמית, האחוריים משתלבים ומקבלים נוכחות מאוזנת עם החזיתות נאחרות, וכמובן אותו גוון צליל מכל הכיוונים...הסאב משתלב טוב יותר, יותר מרוסן ומשלים בעדינות את התדרים הנמוכים של הצדדיים שלי(שהעדפתי לשים אותם על small-למרות שהכיול בחר לנכון להגדרים כ-large)...ה-LFE משתלב הומוגנית עם שאר הערוצים ונותן במה "ענקית" מתחת לרגליים......
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
- Almogc
-
- מורעל האתר

בוס אתה ממש database מהלך... 
-
9000es
-
- חבר במועדון 10K

Almogc כתב:
היי איציק,
תודה....
Almogc
השוני בין ההגברות מורגש די בקלות .
1. ה 85 יש לו סאונד חם עם המון נפח .אני לא אומר שהוא זהה ל 70 אבל נמצא בין ה 70 ל 83 . לטעמי איזון מצויין .
2. יכולת דחיפה הרבה יותר חזקה וזה מורגש די בקלות . שבאותם קטעים של סרטים שאניי צופה בקביעות ה 85 לא מגיע לdb שהייתיי מגיע עם ה 83 .
3. הרסיבר אינו מתחמם כלל .. הוא כבר דלוק רצוף מהרגע שקיבלתי אותו .
- Almogc
-
- מורעל האתר

אני אענה בהתאם לסעיפים שציינת:9000es כתב:Almogc כתב:
היי איציק,
תודה....
Almogc
1. ה 85 יש לו סאונד חם עם המון נפח .אני לא אומר שהוא זהה ל 70 אבל נמצא בין ה 70 ל 83 . לטעמי איזון מצויין .
2. יכולת דחיפה הרבה יותר חזקה וזה מורגש די בקלות . שבאותם קטעים של סרטים שאניי צופה בקביעות ה 85 לא מגיע לdb שהייתיי מגיע עם ה 83 .
3. הרסיבר אינו מתחמם כלל .. הוא כבר דלוק רצוף מהרגע שקיבלתי אותו ....
1) האם כוונתך בסטריאו? או בכל המצבים
2) עם ה - 83 לא חסר לי דחיפה, על הנייר ה 85 חזק יותר ואתה גם מציין זאת, בהחלט מרשים
3) גם ה 83 שלי לא סובל מהתחממות... אפילו לא הייתי מגדיר אותו חמים
תודה רבה
-
9000es
-
- חבר במועדון 10K

Almogc כתב:אני אענה בהתאם לסעיפים שציינת:9000es כתב:Almogc כתב:
היי איציק,
תודה....
Almogc
3. הרסיבר אינו מתחמם כלל .. הוא כבר דלוק רצוף מהרגע שקיבלתי אותו ....
1) האם כוונתך בסטריאו? או בכל המצבים
2) עם ה - 83 לא חסר לי דחיפה, על הנייר ה 85 חזק יותר ואתה גם מציין זאת, בהחלט מרשים
3) גם ה 83 שלי לא סובל מהתחממות... אפילו לא הייתי מגדיר אותו חמים![]()
תודה רבהועוד עוד התרשמויות אל תתקמצן
...
Almogc
אין לי שום בעיה להעלות לשתף את כולם ברשמים שלי מה 85 .
העניין הוא שאני צריך הרבה זמן פנוי כדי להתעסק איתו . ולא חסר מה להתעסק עם ה 85 .
חלילה שלא תחשוב לרגע שה 83 זה רסיבר שעבר זמנו ה 83 לדעתי מדהים .
מה שבולט במיוחד ב 85 זה התלת מימדיות שלו וזה מורגש לאורך כל הסרטים . יש מאין תחושה של מעטפת של רמקולים מסביבך שנותנת לך הרגשה שאתה חלק מהסרט .
לגבי הסוראונד לטעמי ה 85 מתפקד טוב יותר מאשר ה 83 . אבל כמו שאתה יודע לא חסר ל 83 סוראונד
ב 85 זה מודגש יותר .
בנוסף ... ככל שאתה מגביר אתה מרגיש במיידי איזון מושלם ברמת הווליום בכל חמשת הרמקולים .