שרשור על כל מה שרציתם לדעת על הסמסונג גלקסי II-S

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
yari
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 315

שליחה

העברת הארועים בלוח השנה זמן ארוך אחורה מהאומניה (או WM אחר) לSGS2 - פתרון :)
זאת שאלה ששאלתי קודם ולא קיבלתי תשובה מספקת.
צריך לסנכרן את המכשיר הישן עם האאוטלוק (אקטיב סינכ)
ניתן להעביר את הנתונים לגוגל קלנדר ולסנכרן אותו עם ה SGS2 - אבל זה מאפשר להעביר את הארועים רק מחודש אחורנית.
מה שכן מאפשר להעביר את כל הארועים (לפי חלון זמן שבוחרים) זה הKies של סמסונג.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

ירקרק כתב:יש אפשרות להצגת אורך שיחה ביומן השיחות לגבי כל השיחות היוצאות והנכנסות? האופצייה היחידה שמצאתי היא הצגת אורך השיחה האחרונה.
...
אם תפתח את ה log השיחות במכשיר שלך, אתה תראה את רשימת אנשי הקשר איתם ערכת קשר בזמן האחרון (כולל שיחות, SMS-ים, צ'אטים וכו). אם תבחר איש קשר כלשהו, אתה תראה בין היתר רשימה של השיחות האחרונות שהיו לך איתו שזה כולל משך השיחה, תאריך, שעה, אם היא יוצאת או נכנסת אפילו היא זאת הייתה שיחה שלא נענתה...

skyline
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 114

שליחה

osherov כתב:טוב עושה רושם שהצלחתי למצוא פתרון עוקף לבעיית העברית ברום rtl ששוחרר. הרעיון הוא להחליף את אחד הקבצים ברום לקבוץ הסטוק של המכשיר

הנה מדריך מהיר להתקנת הרום עם תיקון העברית:
1. ראשית יש לתקין את הרום עם התיקון של העברית (והערבית) על פי המדריך הבא: http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1083187
2. אחרי שסיימתם את ההתקנה ונכנסתם לתוך המערכת, יש צורך להחליף את קובץ ה libwebcore.so המשודרג שברום בקובץ המקורי (הסטוק). על מנת לעשות זאת תורידו את קובץ ה libwebcore.so המקורי מכאן: http://www.2shared.com/file/mLO8c-BG/libwebcore.html
3. אם עדיין אין לכם, אז תתקינו את אחד מסיירי הקצים שדורשים הרשאות רוט (ולכן מאפשרים להחליף קבצי מערכת). לדוגמה סייר קבצים Root Explorer או File Expert
4. תעתיקו את הקובץ libwebcore.so שהורדתם כאן, לתיקייה הראשית על ה SD שלכם
5. תפעילו את סייר הקבצים, נניח ה Root Explorer וכנסו דרכו למחיצת ה SD שלכם ותבצעו Copy לקובץ ה libwebcore.so
6. כנסו עם הסייר למחיצת ה system/lib/
7. תעשו Mount R/W למחיצה הזאת (זה יאפשר לכם לקבל הרשאות כתיבה)
8. תעשו Paste לקובץ. תאפשרו את דריסה של הקובץ הקיים שם
9. עכשיו תאתחלו את המכשיר וזהו...יש לכם רום עם תיקוני העברית שלפחות עד עכשיו לא עושה בעיות

הערה:
-כמובן שניתן לבצע את זה דרך פקודות adb אבל אני יותר אוהב לעשות את זה דרך סייר קבצים
-אני לא אחראי על כל מה שיקרה למכשיר שלכם............(בלה-בלה-בלה)
-במידה ונתקלתם ולא הצלחתם להעלות את המערכות שלכם אז תמיד אפשר לחזור ל Download Mode ולצרוב בחזרה אם הסטוק רום או את רום עם תיקון ה RTL
...
שלום לכולם,
אני חדש בעולם האנדרואיד ומזה יומיים אני מצטרף להיות גם הבעלים הגאה של SGS 2 :)
בעזרתו של אריה והמדריך, הצלחתי להתקין את הרום litening 1.4 על המכשיר.
קראתי את המדריך הנ"ל, אך ישנם הרבה מושגים שאני לא מבין אם תעזרו לי כדי שאוכל לשים עברית במכשיר.
כמה שאלות :

1. אני חייב להתקין את הרום הספציפי ההוא? ואני פשוט מתקין אותו על הרום שיש לי כבר או שאני צריך למחוק אותו?
2. הורדתי מהמרקט את File Expert . איך אני משתמש בו? ואיך אני מחליף את קובץ ה libwebcore.so המשודרג במקורי? מה בדיוק לעשות?
3. איך אני נכנס עם הסייר למחיצת system/lib/ וממשיך משם הלאה? כל המונחים האלה ממש חדשים לי אני לא יודע איך אני מוציא את זה לפועל...אשמח אם תוכלו לעזור לי (המשתמש החדש)
בהערכה רבה,
אביאל

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

rastamit,
הנושא הזה, דורש הבנה עמוקה יותר לגבי התופעה אותה אתה מתאר. ראשית, אני לא בטוח שהבעייה קשורה רק "לאיכות", במילים אחרות גם 64kbps/16khz יכולים להניב איכות מספקת ולכן ייתכן שהבעייה היא במקום אחר.

ראשית כמה שאלות פשוטות:
1. האם בדקת הקלטה רגילה רק של אודיו על המכשיר? האם האיכות שם מספקת (זה יכול לחשוף בעייה שקשורה למיקרופון של המכשיר)
2. האם במקרה משהו כיסה את המיקרופון של המכשיר בזמן הצילום? (במידה ויש לך כיסוי, אז ממליץ לך להוריד אותו לפני ההקלטה)
3. האם כאשר אתה מקליט וידאו במקום שקט, אתה מקבל רעשי רקע מורגשים?
4. האם ניסית לנגן את קטע הוידאו שהקלטת עם אוזניות? יש למכשיר תמיכה במצב 5.1 וירטואלי, נסה ותגיד האם זה משפר את הבעייה
5. האם ניסית להקליט וידאו באיכות נמוכה יותר? נניח 720p ולראות האם הסאונד משתפר
6. נסה להוריד את הווליום של המכשיר לפני ההקלטה ותראה האם רעשי הרקע חלשים יותר

כשיהיה לי זמן אני אסתכל על ההרחבה שעשו ב XDA לסאונד. נראה ונשמע מאוד מעניין

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

skyline כתב:
שלום לכולם,
קראתי את המדריך הנ"ל, אך ישנם הרבה מושגים שאני לא מבין אם תעזרו לי כדי שאוכל לשים עברית במכשיר.
כמה שאלות :

1. אני חייב להתקין את הרום הספציפי ההוא? ואני פשוט מתקין אותו על הרום שיש לי כבר או שאני צריך למחוק אותו?
2. הורדתי מהמרקט את File Expert . איך אני משתמש בו? ואיך אני מחליף את קובץ ה libwebcore.so המשודרג במקורי? מה בדיוק לעשות?
3. איך אני נכנס עם הסייר למחיצת system/lib/ וממשיך משם הלאה? כל המונחים האלה ממש חדשים לי אני לא יודע איך אני מוציא את זה לפועל...אשמח אם תוכלו לעזור לי (המשתמש החדש)
בהערכה רבה,
אביאל
...
אביאל,
החיים שלך הרבה יותר קלים. לצורך התקנת העברית על הרום שהתקנת אין צורך להחליף את הקבצים. מכיוון שמישהו בפורום השכן (iAndroid) כבר הכין patch שמכיל את התיקון לרום הזה:

תיקוני העברית והסברים ניתן למצוא בשרשור הבא:
http://iandroid.co.il/forum/topic34522-10.html

בגדול מה שאתה צריך לעשות הוא:
1. להוריד את קובץ ה zip מהקישור הבא: http://www.multiupload.com/RQ60VTAJM0
2. להעתיק את הקובץ שהורדת בסעיף הראשון ל SD של המכשיר שלך (הקובץ שנקרא litening rom v1.4 rtl fix.zip)
3. להכניס את המכשיר למצב ריקוברי. הכי פשוט זה לפתוח את האפליקצייה במכשיר שלך שנקראת CWM Manager ושם לבחור באופציה שנקראת Reboot into ClockWorkMode recovery
4. המכשיר שלך יאתחל וייכנס למוד הריקוברי ושם אתה בוחר באופציה שנקראת install zip from sdcard
5. בחלון שיפתח לך תבחר את האופציה שנקראת choose zip from sdcard
6. ואז תבחר את קובץ ה zip ששמת על ה sdcard שלך (litening rom v1.4 rtl fix.zip) ותאשר את הצריבה
7. בסיום הצריבה תאתחל את המכשיר שלך וכעבור מספר דקות המערכת תסיים את העלייה שלה ווואלה יש לך תיקון עברית

הערות:
-האיתחול הראשון אחרי ההתקנה לוקח מספר דקות...אז סבלנות
-אפשר לבצע את ההתקנה הזאת מתוך תוכנת ה ClockWorkMode אבל אני מעדיף את מצב הריקוברי
-לכל מי שהתקין את הרום של madmack, שידע שהוא מקבל כבר את תיקוני העברית כחלק מהרום

ירקרק
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1251

שליחה

osherov כתב:
ירקרק כתב:יש אפשרות להצגת אורך שיחה ביומן השיחות לגבי כל השיחות היוצאות והנכנסות? האופצייה היחידה שמצאתי היא הצגת אורך השיחה האחרונה.
...
אם תפתח את ה log השיחות במכשיר שלך, אתה תראה את רשימת אנשי הקשר איתם ערכת קשר בזמן האחרון (כולל שיחות, SMS-ים, צ'אטים וכו). אם תבחר איש קשר כלשהו, אתה תראה בין היתר רשימה של השיחות האחרונות שהיו לך איתו שזה כולל משך השיחה, תאריך, שעה, אם היא יוצאת או נכנסת אפילו היא זאת הייתה שיחה שלא נענתה...
...

אריה ( למרות שאתה אוהד ריאל ) :מעריץ:
אתה הדורסל של האנדרואיד : )

הדפדפן דולפין פשוט מדהים ! לא רואה את הדפדפן המקורי ממטר. רק תסביר לי בבקשה איך אני מעביר את המועדפים שלי מהמחשב ( אם זה יעזור לך ,הם שמורים בחשבון גוגל שלי) לדולפין..

skyline
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אריה תודה רבה על הפירוט הבנתי כמעט הכל אך יש בעיה קטנה...
1 כשאני מחבר את כבל הUSB הKIES רושם שהוא לא תומך בהתקן ויש לנסות התקן אחר משהו כזה...ניסיתי לחבר לחריץ אחר אך עדיין לא עוזר...
2 להעתיק לSD זה אומר פשוט להעתיק למכשיר עצמו כשמחברים את הUSB למחשב?

haim1960
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 244

שליחה

osherov כתב:
skyline כתב:
שלום לכולם,
כמה שאלות :

בהערכה רבה,
אביאל
...
אביאל,
החיים שלך הרבה יותר קלים. לצורך התקנת העברית על הרום שהתקנת אין צורך להחליף את הקבצים. מכיוון שמישהו בפורום השכן (iAndroid) כבר הכין patch שמכיל את התיקון לרום הזה:

תיקוני העברית והסברים ניתן למצוא בשרשור הבא:
http://iandroid.co.il/forum/topic34522-10.html

בגדול מה שאתה צריך לעשות הוא:
1. להוריד את קובץ ה zip מהקישור הבא: http://www.multiupload.com/RQ60VTAJM0
2. להעתיק את הקובץ שהורדת בסעיף הראשון ל SD של המכשיר שלך (הקובץ שנקרא litening rom v1.4 rtl fix.zip)
3. להכניס את המכשיר למצב ריקוברי. הכי פשוט זה לפתוח את האפליקצייה במכשיר שלך שנקראת CWM Manager ושם לבחור באופציה שנקראת Reboot into ClockWorkMode recovery
4. המכשיר שלך יאתחל וייכנס למוד הריקוברי ושם אתה בוחר באופציה שנקראת install zip from sdcard
5. בחלון שיפתח לך תבחר את האופציה שנקראת choose zip from sdcard
6. ואז תבחר את קובץ ה zip ששמת על ה sdcard שלך (litening rom v1.4 rtl fix.zip) ותאשר את הצריבה
7. בסיום הצריבה תאתחל את המכשיר שלך וכעבור מספר דקות המערכת תסיים את העלייה שלה ווואלה יש לך תיקון עברית

הערות:
-האיתחול הראשון אחרי ההתקנה לוקח מספר דקות...אז סבלנות
-אפשר לבצע את ההתקנה הזאת מתוך תוכנת ה ClockWorkMode אבל אני מעדיף את מצב הריקוברי
-לכל מי שהתקין את הרום של madmack, שידע שהוא מקבל כבר את תיקוני העברית כחלק מהרום
...
אריה שלום

בזמן שאני ממתין למכשיר מ-clove (שבוע מאז שנשלח ואין עדיין אות חיים בדואר בארץ...) , שאלה בקשר לעדכון עברית.

1. האם המהלך ניתן לביצוע ע"י ביצוע מצב ריקוברי כפי שהסברת בתחילת השרשור?
2. באם אין כרטיס sd, האם ניתן להעביר למכשיר ולהתקין ממנו?

תודה

חיים

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

skyline,
1. אין צורך לפתוח את אפליקציית ה Kies (אני מניח שאם תוריד את הסימון מה-USB Debugging זה ייפתר לך)
2. כן בדיוק. פשוט מעתיקים את קובץ ה zip לכונן שנפתח לך במחשב ברגע שחיברת את ה USB למכשיר

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

ירקרק,
לדעתי אין דרך רשמית לבצע העברה של המועדפים מהמחשב למכשיר. צריך לחפש תוכנה צד ג' שעושה משהו דומה (מספיק להעביר את זה לדפדפן הבית של האנדרואיד כי משם הדולפין כבר יודע למשך את הנתונים)

אפליקצייה אחת עלייה דיברתי בפורום בעבר נקראת ChromeMarks Lite והיא יודעת לסנכרן את ה Bookmarks שלך מדפדפן כרום למכשיר שלך:
https://market.android.com/details?id=c ... rch_result

החסרון היחיד שלה הוא שעל מנת לראות את כל ה Bookmarks במכשיר יש צורך להשתמש באפליקצייה הזאת (לא כל כך נורא)

אגב, אני כבר שנים מפמפם על העליונות של דפדפן הדולפין HD. הוא בעיני by far טוב מכל האחרים, בטח ובטח כאשר מדברים על ה SGSII בגלל עוצמת המשאבים שיש למכשיר הזה שגורמים לדפדפן הזה לטוס. תתחיל לחקור ולהתקין את כל ה add ons שלו שזה משהו מדהיםבפני עצמו

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

haim1960 כתב: אריה שלום

בזמן שאני ממתין למכשיר מ-clove (שבוע מאז שנשלח ואין עדיין אות חיים בדואר בארץ...) , שאלה בקשר לעדכון עברית.

1. האם המהלך ניתן לביצוע ע"י ביצוע מצב ריקוברי כפי שהסברת בתחילת השרשור?
2. באם אין כרטיס sd, האם ניתן להעביר למכשיר ולהתקין ממנו?

תודה

חיים
...

חיים,
1. לא הבנתי את השאלה. התהליך להתקנת הרום המדובר ותיקון העברית הוא כזה:
-צריבת רום litening 1.4 דרך המחשב בשימוש Odin (אין צורך לבצע רוט למכשיר לפני כן)
-הצריבה בסעיף 1 כבר כוללת בתוכה את הריקוברי החלופי (והקרנל הרלוונטי) ולכן מה שנשאר לעשות הוא להתקין את תיקון העברית (קובץ ה zip) מתוך הריקוברי המשודרג שכבר יש לכם (כמו שהסברתי לפני כמה הודעות)
אחרי זה....יש לכם רוט, יש לכם רום משודרג (deodexed), יש לכם ריקוברי חלופי על המכשיר שמאפשר לכם לבצע גיבויי ושיחזורי רומים....לא רע לעבודה של כמה דקות

2. כאשר אני רושם SD כוונתי היא ל SD הפנימי שכבר יש במכשיר ה SGSII. אין צורך בכרטיס SD חיצוני לצורך ביצוע המדריך הזה (או כל מדריך אחר). אגב, ה SD החיצוני (במידה ושמתם במכשיר שלכם) נקרא USB Storage

אני רואה שכוח ה SGSII בפורום הולך להיות גדול מאוד :)

skyline
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

להעתיק את הקובץ מכווץ או אחרי שמכווצים אותו?
יום יבוא, וגם אני אהיה Guru Android כמו אריה! :)

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

להעתיק את הקובץ מקובץ (ה zip) אין צורך לפתוח אותו לפני כן

skyline
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

ביצעתי הכל, המכשיר אתחל את עצמו כשאני נכנס להודעות לא מופיע לי בעברית :(

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

מה לא מופיע בעברית? איך זה מופיע
אם אתה כותב הודעה חדשה בעברית, האם העברית נכתבת נכון?

skyline
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אין לי בכלל אפשרות לכתוב בעברית, עדיין נשאר רק אנגלית.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

אתה צריך להתקין מקלדת שתומכת בעברית מהמרקט. חפש בפורום את שרשור המקלדות הגדול ובחר לך מקלדת

skyline
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

זה בחינם או בתשלום? והצצתי בזה מקודם, לא הבנתי מה אני בדיוק עושה עם הקודים ואיך אני משתמש בהם... (זה בתמונה, איך אני מוציא את זה לפועל?)

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

רובם בחינם. הנה השרשור:
http://www.hometheater.co.il/vt141989.% ... 7%99%D7%93

יש בשרשור הזה הסבר יפה ומפורט לגבי ההתקנה העצמה על המכשיר
עזוב כרגע את הקודים, פשוט תעשה חיפוש על השם של המקלדת במקרט ואחרי שהוא יציג לך אותה פשוט תתקין. נניח חפש AnySoftKeyboard או MultiLing במרקט

skyline
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

הורדתי את המקלדת SlideIt ישירות מהמרקט כי אני לא מבין עדיין איך אני אמור להוריד את זה ישירות מהתמונה. עדכנתי את המקלדת לפי ההסבר המפורט, רק איך\מאיפה אני מוריד את חבילת העברית למקלדת?

חזור אל “Android - אנדרויד”