המדריך המתקדם לאקסטרימר ג'וקבוקס העברי

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
TomerBr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 177

שליחה

כמה עדכונים בנוגע להתקדמות... דברים שאני שמח לכתוב סוף סוף

- אחרי הרבה עבודה של ניסוי וטעייה, הצלחתי לגרום לסקין של המדריך, ה-TG_Sheet, להצליח לקבל קבצים ותיקיות בעברית (יחד עם אנגלית כמובן) וכן להציג את כל המידע כראוי כולל כמובן להפעיל את הסרטים. הדבר יכלל כבר בעדכון הקרוב. בנוסף, יכלל גם פתרון לעבודה עם תיקיות וקבצים בעברית עבור הסקין הרגיל של הג'וקבוקס, כך שכולם מרוויחים.
- בגירסה הקרובה של העדכון מי שירצה לחזור לסקין הרגיל של הג'וקבוקס יוכל לעשות זאת בלי בעיה, מאחר וההגדרות ב-ThumbGen יהיו כאלה שמותאמות גם אליו (וזה יכול להיות חיוני במעבר לגירסאות הבאות של הג'וקבוקס).
- בנוגע לקבצי nfo/tgaa/jpg שה-ThumbGen יוצר, למי ששאל: מבדיקה שערכתי הקבצים אכן נחוצים מאחר והם משמשים כמידע פנימי (Metadata) של סוגי התצוגות השונות של הסקין בג'וקבוקס (Multiplexing וכד')
- מצאתי דרך לעשות שכשהאקסטרימר שלכם מכוון על עברית, אם אתם מעוניינים לעבוד עם הסקין הרגיל של הג'וקבוקס מעתה הטקסט שבתקציר יוצג מימין לשמאל וכן תפריט הניווט יהיה בעברית. אתאים את הרקע כך שיהיה מכוון פיקס לימין ושמאל, והכל יכלל בעדכון הקרוב.
- תבנית משופרת ל-TG_Sheet עם כמה פיצ'רים חדשים ומגניבים (ומותאמים לעברית) גם תיכלל בעדכון, בתודה ל-yakirh
- בעדכון יכלל גם קובץ פרופיל עברי "לייט" בנפרד עבור ה-ThumbGen - הקובץ יכיל את כל ההגדרות הנכונות ליצירת קבצים בלעדית לסקין הרגיל של הג'וקבוקס, למעוניינים (בפחות קבצים/רק בסקין הרגיל).

המשך יבוא :roll:

tuvi123
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32

שאלה

שליחה

רגע נסו ליישר איתי קו.. יש לי איזשהו חוסר הבנה קטן...

ברשותי Xtreamer Pro שמחובר לרשת.. מכיוון שישנה את אפשרות השיתוף ברשת נמנעתי מלקנות עם המכשיר דיסקים קשיחים והסתפקתי ב- DOK לצורך התקנת יישומים נוספים... לכן ה- jxb מותקן על ה- DOK .. העניין הוא שמשום מה לא ראיתי אפשרות דרך ממשק הוווב להגדיר את תקיית השיתוף שלי...שכביכול נמצאת על המחשב...
כך שלמעשה בעצם לפי מיטב הבנתי הי-jxb מחייב דיסק קשיח..
השאלה שלי היא האם ניתן לפתור את זה? והאם זה ישתנה בעדכונים הבאים?..
ואם לא יש עניין בכלל לעלות את הדבר מולם או שזה בעצם לא אפשרי בכלל מבחינה ביצועית?...

אשמח לתשובה מקצועית..

דרך אגב קראתי את המדריך הנ"ל עבודה מצויינת תודה על ההשקעה.. דרך אגב הייתי מוסיף בגדר המלצה את השאלה באזישהו נעוץ.. העניין הזה קצת מבלבל.. (Y)

TomerBr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re: שאלה

שליחה

tuvi123 כתב:רגע נסו ליישר איתי קו.. יש לי איזשהו חוסר הבנה קטן...

ברשותי Xtreamer Pro שמחובר לרשת.. מכיוון שישנה את אפשרות השיתוף ברשת נמנעתי מלקנות עם המכשיר דיסקים קשיחים והסתפקתי ב- DOK לצורך התקנת יישומים נוספים... לכן ה- jxb מותקן על ה- DOK .. העניין הוא שמשום מה לא ראיתי אפשרות דרך ממשק הוווב להגדיר את תקיית השיתוף שלי...שכביכול נמצאת על המחשב...
ואם לא יש עניין בכלל לעלות את הדבר מולם או שזה בעצם לא אפשרי בכלל מבחינה ביצועית?...

אשמח לתשובה מקצועית..

דרך אגב קראתי את המדריך הנ"ל עבודה מצויינת תודה על ההשקעה.. דרך אגב הייתי מוסיף בגדר המלצה את השאלה באזישהו נעוץ.. העניין הזה קצת מבלבל.. (Y)
...
שלום tuvi123, תודה על המחמאות ועל השאלה ששאלת - אכן נושא שלא סוקר במדריך עדיין.
נתחיל מהעיקר - יש אפשרות לצפות בסרטים בג'וקבוקס דרך תיקיות שיתוף ברשת, ויש כאן משתמשים בפורום שגם פועלים רק כך עם הג'וקבוקס, אז זה בסדר.
ראשית, במדריך של באג שמגיע עם האקסטרימר רשום כיצד לשתף נכון תיקיות מווינדוס XP/VISTA/7. עבור עליו קודם ולמד איך לגרום לתיקיות שיתוף שלך להופיע באקסטרימר. לאחר מכן, ניתן להיכנס דרך ממשק הווב->דפדפן קבצים->Network Shares ולראות את התיקיות משם.
שים לב שנכון להיום על התיקיות שלך וכן הקבצים להיות באנגלית בלבד כדי שיקלטו בג'וקבוקס (בקרוב זה משתנה - הצלחתי לפתור את הבעיה הערב, אוציא עדכון בעוד מס' ימים).
למיטב הבנתי יש הנתקלים בבעיות בשיתוף קבצים בין ווינדוס 7 לאקסטרימר, ועל כן הוציאו באקסטרימר תוכנה שבאה לעזור בפתירת התקלות - לחץ כאן להורדה מהאתר הרשמי.
מקווה שעזרתי, שיהיה בהצלחה!

קרדיט: נעזרתי במידע שכתב חבר הפורום godZilla בנושא הזה. :wink:

אוסיף את השאלה לשאלות נפוצות ותשובות.

TomerBr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

קישור להורדת התיקון לקריאת קבצים ותיקיות בעברית בג'וקבוקס בסקין TG_Sheets

שליחה

חברים רק כדי לא למתוח אתכם לחינם, אני אקדים את העדכון במדריך, ואפרסם לכל המעוניין כבר עכשיו
קישור להורדת התיקון שמאפשר לג'וקבוקס בגירסת המדריך (TG_Sheet) לקלוט קבצים ותיקיות בעברית כמו אנגלית. הרגע סיימתי לעבוד על זה:

http://hotfile.com/dl/90298690/b198567/TG_Sheets_hefix.rar.html

תורידו ושימו את התיקייה TG_Sheet ב-\scripts\xJukebox\var\skins.
במידה ותישאלו האם לכתוב על קבצים/תיקיות קיימים תאשרו - יוחלפו קבצי ה-PHP המקוריים של הסקין עם המתוקנים שהכנתי.

בהמשך אוציא את הקבצים באופן "רשמי" יותר עם המדריך אבל כבר עכשיו אתם מוזמנים לנסות את זה.
- שימו לב כבר מעכשיו: הג'וקבוקס לא מקבל קבצים/תיקיות עם & " ' בשם, אז שמות כמו עג'מי תכתבו בלי ' (עגמי) ובכל מקרה ה-ThumbGen יתן לסרט את הכותרת הנכונה (והוא ידע גם למצוא את הסרט למרות שיכתב בלי הגרש, אל דאגה, זה לא מסבך את התהליך).
- מעבר לזה אני ממליץ לתת לתיקיות שם עברי אבל את הקבצים להשאיר באנגלית כדי שתקבלו גם את ה-fanarts ושאר המטעמים (אם שם הקובץ בעברית תקבלו עליו את המידע + עטיפה, בלי פאן ארט).
- כל עוד אין לכם את התיקון גם לסקין הרגיל של הג'וקבוקס (xjb) תוכלו לראות את הסרטים רק דרך TG_Sheets. אוסיף את התיקון לסקין הרגיל בעדכון הקרוב.
- שימו לב שכדי להוסיף תיקיות או קבצים בעברית לסרטים שכבר קיימים במערכת, יש צורך להסיר אותם ממנה ולמחוק את קובץ ה-XML שבתקייה שלו כולל הקבצים של ThumbGen ולהעביר אותו את התהליך בשנית.
קחו בחשבון שבעדכון שאוציא במסודר, אעדכן גם את הפרופיל של ThumbGen לכך שהוא יהיה מותאם גם לסקין של המדריך וגם לסקין הרגיל של הג'וקבוקס (כולל הצגת פאן ארט, עטיפה ומידע). כך שבכללי - עדיף לחכות לעדכון. מי שלא יכול לחכות - הנה זה כאן.
תהנו :)
נערך לאחרונה על ידי TomerBr ב 18/12/2010 18:10, נערך 2 פעמים בסך הכל.

et-phone-home
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 473

שליחה

וואו איזה מדריך !!!
כל הכבוד על ההשקעה (Y) .

tuvi123
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

Re: שאלה

שליחה

TomerBr כתב:
tuvi123 כתב:רגע נסו ליישר איתי קו.. יש לי איזשהו חוסר הבנה קטן...

אשמח לתשובה מקצועית..

...
שלום tuvi123, תודה על המחמאות ועל השאלה ששאלת - אכן נושא שלא סוקר במדריך עדיין.
נתחיל מהעיקר - יש אפשרות לצפות בסרטים בג'וקבוקס דרך תיקיות שיתוף ברשת, ויש כאן משתמשים בפורום שגם פועלים רק כך עם הג'וקבוקס, אז זה בסדר.
ראשית, במדריך של באג שמגיע עם האקסטרימר רשום כיצד לשתף נכון תיקיות מווינדוס XP/VISTA/7. עבור עליו קודם ולמד איך לגרום לתיקיות שיתוף שלך להופיע באקסטרימר. לאחר מכן, ניתן להיכנס דרך ממשק הווב->דפדפן קבצים->Network Shares ולראות את התיקיות משם.
שים לב שנכון להיום על התיקיות שלך וכן הקבצים להיות באנגלית בלבד כדי שיקלטו בג'וקבוקס (בקרוב זה משתנה - הצלחתי לפתור את הבעיה הערב, אוציא עדכון בעוד מס' ימים).
למיטב הבנתי יש הנתקלים בבעיות בשיתוף קבצים בין ווינדוס 7 לאקסטרימר, ועל כן הוציאו באקסטרימר תוכנה שבאה לעזור בפתירת התקלות - לחץ כאן להורדה מהאתר הרשמי.
מקווה שעזרתי, שיהיה בהצלחה!

קרדיט: נעזרתי במידע שכתב חבר הפורום godZilla בנושא הזה. :wink:

אוסיף את השאלה לשאלות נפוצות ותשובות.
...
תומר עברתי על המדריך ופעלתי ואכן כן ב-"רשת" רואים את המחשב את התקיות והסרטים... אך עדיין המיקום שנמצא בממשק הווב אינו רשת אלא "Network share" וכשאני נכנס לשם דרך ה- Xtreamer לא מופיע כלום כך שזאת הבעיה.. אשמח להסבר ופתרון !!..

הערה: מה שמופיע לי בממשק הווב הזה:

Network shares ->/tmp/myshare

וזהו אין אפשרות לשנות את זה לתקיית שיתוף במחשב..

חברים עזרה בבקשה !!.. אני כבר כמה ימים עם ה- Xtreamer ואני לא עושה איתו כלום.. ממש התלהבתי מה-jxb ומהעבודה המדהימה שאתם עושים כאן הייתי רוצה כבר לחוות את זה.. עזרה בבקשה. (Y)

TomerBr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

tuvi123, ניסית לעבוד עם התוכנה שנתתי קישור להורדה אליה? יתכן והיא תפתור לך את הבעיה.
בנוסף, האם דרך האקסטרימר אתה מצליח לראות את תיקיית השיתוף שברשת שלך?
הגדרת בווינדוס את משתמש ה-Guest ע"פ ההוראות?
רק לאחר שהצלחת באקסטרימר לגשת לתיקיית השיתוף שלך זה יהיה רלוונטי לדבר על מציאת השיתוף בג'וקבוקס.
אתה תהיה אמור לראות את תיקיות השיתוף תחת Network Shares בממשק הווב.

tuvi123
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

TomerBr כתב:tuvi123, ניסית לעבוד עם התוכנה שנתתי קישור להורדה אליה? יתכן והיא תפתור לך את הבעיה.
בנוסף, האם דרך האקסטרימר אתה מצליח לראות את תיקיית השיתוף שברשת שלך?
הגדרת בווינדוס את משתמש ה-Guest ע"פ ההוראות?
רק לאחר שהצלחת באקסטרימר לגשת לתיקיית השיתוף שלך זה יהיה רלוונטי לדבר על מציאת השיתוף בג'וקבוקס.
אתה תהיה אמור לראות את תיקיות השיתוף תחת Network Shares בממשק הווב.
...
כן ניסיתי.. דרך האקסטרימר אני מצליח לראות ב- Media Libary את הקטגורייה "רשת" ושם את המחשב תקיית השיתוף והסרטים... אך לעומת זאת את קטגוריית Network shares אני נכנס אליה ולא קיים שם שום קובץ.. וכשאני מנסה לרענן המכשיר פשוט נתקע..

הגדרתי בוינדוס את משתמש guest ע"פ ההוראות.. ונשארתי עם אותה בעיה.. אשמח אם תוכל לעזור לי לפתור את הבעיה.

TomerBr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

הפנתי בהודעה פרטית את השאלה לחבר הפורום GodZilla, שלמיטב הבנתי עובד בשיתוף רשת עם הג'וקבוקס ומבין בנושא. מקווה שתהיה לו תשובה לתת לך בעניין, אם לא, נמשיך הלאה למצוא פתרון :)
נערך לאחרונה על ידי TomerBr ב 15/12/2010 15:42, נערך פעם 1 בסך הכל.

tuvi123
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

תודה רבה (Y)

godZilla
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 407

שליחה

tuvi123,
האם אתה משתמש בקושחה אחרונה 2.5.2?
גם אם כן - כדאי להתקין אותה שוב מתוך גרסת EMERGENCY.
שאלה נוספת - מה סוג הרשת שלך - חוטית טו אלחוטית?

לי מאוד מוזר שדרך NET אתה יכול לראות תיקיות וקבצעם וב-NETWORK SHARES לא...

TomerBr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

godZilla, רק בשביל ההבנה - מה ההבדל בעצם בספריית המדיה בין Network Share לבין "רשת"?
למה ב"רשת" אני יכול לראות את תיקיות השיתוף שבמחשב שלי (שמחובר לאקסטרימר כרגע דרך כבל רשת ישיר לראוטר), אבל ב-Network Shares אני לא רואה דבר?

roko
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3

שליחה

גם אצלי אותה הבעיה כבר כמה ימים אני שובר את הראש איך להוסיף את התיקייות לNetwork Shares שבמכשיר או בממשק ווב

hoorygm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 331

שליחה

חברים יקרים.
גם אצלי בדיוק אותה הבעייה ללא פתרון.....

TomerBr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

כתבתי את השאלה גם בפורום הטכני הרשמי של ג'וקבוקס.
אם לא יענו בפורום, אני מקווה שתהיה לי תשובה מהם לתת לכם, למיטב הבנתי יש לכך פתרון - נראה בהמשך.

tuvi123
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

יש לי את ה- Xtreamer עם הקושחה העדכנית ביותר וכן ה-jxb .. אני לא חושב שזה קשור.. מחכה לפתרון...

danielk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572

שליחה

gilg7 כתב:
TomerBr כתב:
big007 כתב:התקנתי את עדכון הקושחה האחרון Xtreamer-Pro_2.5.2 לאחר מכן בלשונית XTREAMERING נכנסתי ופעלתי לפי ההוראות כמובן שהעברתי סרטים למועדפים ויצא לי בדיוק כמו שמופיעה בתמונות של שירשור זה.
לאחר מכן ניסיתי להכנס שוב פעם לJUKEBOX ומופיעה לי הודה 404 לא נמצא.
האם משהו יודע מה הבעיה?
...
זה באג שקיים בג'וקבוקס כרגע, הוא מתרחש לעיתים כשיש תקיעה של הסרט או של הממשק.

כדי לפתור את הבעיה תיכנס בכונן הג'וקבוקס שלך לתיקייה scripts
ותנסה למחוק את התיקייה ג'וקבוקס - זה ימחק לך הכל חוץ מאת מסד הנתונים (הסרטים שהוספת בעצם למאגר)
אחרי זה תיכנס ל-xtreamering ותוכל להתקין מחדש את הג'וקבוקס, וכל מה שישאר לך לעשות הוא להוסיף מחדש את הסקין שיש בתיקייה Copy to your Xteamer Harddrive חזרה להיכן שצריך ע"פ המדריך ולבחור את הסקין מחדש דרך ממשק הווב. מקווה שיעבוד לך - אם הקובץ של מסד הנתונים עצמו נפגם (ובמילים אחרות אחרי ההתקנה מחדש לא תוכל להיכנס לרשימת הסרטים שלך) תעשה את הצעדים שרשומים בשאלות ותשובות - כיצד למחוק את הג'וקבוקס ואת מסד הנתונים לצמיתות.
...
הי תומר,
פעלתי לפי ההוראות של מחיקה לצמיתות והתקנתי את ה XJB מחדש.
כשסרקתי דרך ה WEB (עם ה template לעברית) זה עבד ל 8 סרטים ונתקע בתשיעי.
ביצעתי את אותו תהליך שוב וזה קרה שוב אחרי הסרט השמיני.
8 הסרטים שנוצרו היו מצויינים יפים מאוד (מלבד העובדה שהפונט קטן) אבל יש לי הרבה יותר סרטים.

הרצתי סריקה דרך ה XT עצמו וכל הסרטים התווספו. אבל בלי הגרסא היפה בעברית.
ז"א: יש מצב שה template בעברית תוקע את העסק.

יכול להיות שסרט מסויים אצלי גורם לבעיה ? לא הגיוני, הרי הסריקה היא על שמות הקבצים בלבד. יש עניין של מוצא או לא מוצא סרט במסדי נתונים.
...
גם לי זה קורה.
אם זה מנחם אותך, אז הבעיה היא לא אצלך, אלה אצלם.
היות ואני יודע שיש לי "סרטים שתוקעים" את הסריקה, אני פשוט נותן לסריקה לסיים.
היא אמנם לא מראה התקדמות, אבל היא סורקת ועובדת.

אני מציע לך לקחת את 10 הסרטים הראשונים, ולבדוק.
אם תראה שזה מסיים, גם אם לוקח לזה הרבה זמן, תריץ את הסריקה על הכל כאשר יש לך זמן פנוי.
אני יודע שלי אישית יש 4 סרטים ש"תוקעים" את הסריקה, אני בכל זאת נותן לסריקה לסיים והכל תקין.
(אני סורק לפי תיקיות, שמות באנגלית).

סריקה + בניה של בסיס נתונים מחדש עבור 50 סרטי HD לוקח אצלי כ10 דקות גג.אם יש לך כמות גדולה
של סרטים, תן לזה 45-60 דקות עבודה ואז תבדוק.
אני כמעט בטוח שזה יעבוד אצלך כמו שצריך.

godZilla
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 407

שליחה

TomerBr כתב:godZilla, רק בשביל ההבנה - מה ההבדל בעצם בספריית המדיה בין Network Share לבין "רשת"?
למה ב"רשת" אני יכול לראות את תיקיות השיתוף שבמחשב שלי (שמחובר לאקסטרימר כרגע דרך כבל רשת ישיר לראוטר), אבל ב-Network Shares אני לא רואה דבר?
...
תפריט "רשת" מציג את כל ההתקנים שמחוברים לרשת (גם אם קיימים שם תיקיות לשיתוף וגם אם לא).
תפריט Network Shares סורק התקנים שמחוברים ברשת ומציג רק תיקיות עם הרשאות שיתוף.
ולשאלה למה קשה לענות. לזה יכול להיות הרבה סיבות, בינהם הגדרות לא תקינות של שיתוף הקבצים (הגדרות במחשב ביתי).

tuvi123
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

godZilla כתב:
TomerBr כתב:godZilla, רק בשביל ההבנה - מה ההבדל בעצם בספריית המדיה בין Network Share לבין "רשת"?
...
תפריט "רשת" מציג את כל ההתקנים שמחוברים לרשת (גם אם קיימים שם תיקיות לשיתוף וגם אם לא).
תפריט Network Shares סורק התקנים שמחוברים ברשת ומציג רק תיקיות עם הרשאות שיתוף.
ולשאלה למה קשה לענות. לזה יכול להיות הרבה סיבות, בינהם הגדרות לא תקינות של שיתוף הקבצים (הגדרות במחשב ביתי).
...

קושחת האסטרימר מעודכנת וכן ה-jxb ... ההגדרות הן אותן הגדרות אשר מופיעות במדריך של החברה ... הכול מותקן כמו שצריך.. זה פשוט לא עובד.. גם אין אין שום אופציה לשנות את התקייה בממשק הווב..
עדיין מחכה לפתרון....

dudi79
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 45

תוכנת ThumbGen זורקת הודעת שגיאה במהלך ההתקנה

שליחה

היי,
אני מנסה להתקין את התוכנה ThumbGen ומקבל את השגיאה שניתן לראות בתמונה.[/url]
יש למישהו פיתרון?
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”