פרויקט בונבוניירה Mark 2 יוצא לדרך

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331

שליחה

אריה,

אכן המעגל הדיפרנציאלי הוא בין הראש למבוא הבונבוניירה.
היתרון של מעגל כניסה דיפרנציאלי הוא בחסינות שלו לרעשי EMI/RFI כי הם מתחסרים מהכניסה (+) וה(-) בגלל היפוך המופע לגבי יציאת הדרגה הדיפרנציאלית. כדי שמעגל כזה יפעל היטב, החווט מחוייב להיות דיפרנציאלי מדוייק (אורכי P ו-N) שאם לא כן עלול אפילו להיווצר רעש גדול יותר ביציאת הדרגה מאשר במצב SINGLE ENDED.

מכיוון שהפטפון לא בנוי בשיטה הזאת (חיווט דיפרנציאלי) ביצועי הרעש ב-RMS כרגע פחותים ממצב SINGLE ENDED אבל איכות הצליל ללא ספק טובה יותר (מתוך האזנה) ומאוזנת. אני לא יודע להסביר כרגע מדוע הסאונד נשמע טוב יותר בדיפרנציאלי ואולי זה יותר ענין של טעם. קשה לי גם לשפוט אובייקטיבית כי אני כנראה "שבוי" של הבונבוניירה. אני ממתין לסיום הפרוייקט כך שאוכל לבצע מספר סשנים של האזנה ולשמוע חוות דעת של אנשים אחרים. לגבי גרפים של הרעש, ההרמוניות של 50HZ נעלמו לגמרי אך רעש ה-50HZ (קטן ככל שיהיה) עדיין ניתן לצפיה בספקטרום אנלייזר. הוא נשמע חלש מאוד מאוד בפול ווליום ללא נגינת תקליטים. זה בטוח נובע בהחיווט הלא מאוזן דיפרנציאלית.

אני עובד כרגע גם בצימודי DC לאורך כל מסלול ההגברה מה לא כל כך מקובל (כולל צימוד DC לראש של הפטפון). בשיטה הזאת הבסים מתקבלים נאמנים למקור בצורה פנומנאלית.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Kosh,

ה-VU יגיעו יותר מאוחר. זה בבחינת NICE TO HAVE בשלב הבדיקות הנוכחי.
בשלב זה אני מתרכז באיכות הסאונד ולא בכיצד למדוד אותו.
המודדים הללו מיועדים יותר לצרכי עבודת המרה והקלטה כדי להביא את הבונבוניירה להגבר אופטימלי באפליקציה הזאת. לגבי המשתמש הרגיל זה לא יותר מאשר "מדי רושם". אני הוספתי אותם לתכנון בשבילי כי הם שמושיים בעת המרת התקליטים שלי.

לידיעתך, יש גם תאורת רקע מתוכננת לשעונים.
חנן,

תחי המחרשה !!!

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

חנן יש סיכוי לקבלץ עותק עם שעוני VU ? כי אני הייתי רוצה לנסות המרת תקליטים בייתית

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

truejoker,

בשלב זה אני בכלל לא מדבר על שיווק של הבונבוניירה.
בניה עצמית זה ענין אחד ושיווק של מוצר זה ענין אחר. אני כרגע לא בנוי לשווק של המוצר ממספר סיבות הגם שאני כמעט בטוח שהוא היה נוחל הצלחה לא מבוטלת.

בזמנו הצעתי לשני גורמים בתחום האודיו להשתתף עימי בפרוייקט ולקבל זיכיון שווק אבל הדברים לא הסתייעו. היתה לי כוונה שהבונבוניירה תגיע ותהנה עוד אוהבי ויניל.
חנן,

תחי המחרשה !!!

ariekarp
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596

שליחה

חנן, התופעה שאתה מתאר ממש מעניינת ויוצאת דופן. עם ההבנה הבסיסית והמוגבלת שלי בתחום הזה לא מצליח להבין. גלה לנו אם וכאשר תעלה על הסיבה. לגבי הפחתת רעש, האם לא ניתן לשזור את שני זוגות החוטים בתוך הזרוע של הRPM מהראש ועד נקודת חיבורם? או שהם כבר שזורים?

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אריה,

לא פתחתי את הזרוע אבל אני כמעט משוכנע שהחוטים בדידים ומונחים בלבד בתוך קנה הזרוע. שזירת החוטים חייבת להיות אחידה ומדוייקת באופן יחסי כמו גם אורכם. אני מניח שישנם פטפוני XLR (אני לא מכיר כאלה באופן אישי). שם כנראה שהחיווט שזור וסדור היטב.

ההגברה הדיפרנציאלית חשובה לראשי MC יותר מאשר לראשי MM מפאת ההגברה הנוספת הנדרשת עבור MC. ההגברה הנוספת של X10 יותר הופכים את המגבר לרגיש יותר כמו גם את החיווט לרעש EMI/RFI. בהגברה דיפרנציאלית ניתן להפחית את ההשפעה המזיקה של ה-EMI/RFI.

יצרני פונו סטייג'ים מעדיפים לא להתעסק עם הגברה דיפרנציאלית כי יישום המעגל אינו פשוט כלל ועיקר ויש לשים לב לפרטים רבים. אולם ישנם בודדים כאלה לעומת ה-SINGLE ENDED. אני מניח שאולפני הקלטה מעדיפים את המגברים הדיפרנציאלים.
חנן,

תחי המחרשה !!!

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

היום ביצעתי את בדיקת ביצועי ה-RUMBLE FILTER.

אני אישית מעדיף להפעיל את הבונבוניירה בצימוד DC אל הראש וללא שימוש ב-RUMBLE FILTER בכלל. זה עושה טוב לבסים אם התקליטים לא עקמומיים ותדר הרזוננס של הזרוע הוא לא משמעותי בעוצמתו. אולם מהכירותי עם תקליטים, לא תמיד הם ישרים ומעודדים אמפליטודה חזקה של תדר הרזוננס של הזרוע. ישנו RUMBLE נוסף שנובע מרעשים מכניים של המנוע ו/או החלקים הנעים האחרים. בדרך כלל הרעשים האלה גם מאופיינים בתדרים נמוכים ובחלקם שמיעים.

מהסיבה הזאת התקנתי 3 אופציות של סינון RUMBLE. האופציות מאופיינות במידת ההנחתה ורוחב הפס שמונחת. ברור שהסינון "הקל" ינחית תדרים מתחת ל-20HZ והאופציות הנוספות מרחיבות את מידת הסינון ומעמיקות אותו.

אני מצרף גרף ביצועים כפי שמדדתי בספקטרום אנלייזר תןך ניגון אמיתי של רצועה שלמה בתקליט "עקמומי" יחסית. דגימה של 6.5 דקות תמימות כדי לקבל מודל סטטיסטי טוב עבור הספקטרום. מיותר לציין שבוצעו 4 הקלטות נפרדות של אותה הרצועה, הקלטה לכל מצב. כמובן שזאת היתה הרצועה הראשונה כי שם הבעיה מועצמת.

תחום התדרים בגרף הוא מ-0HZ עד 45HZ.
החלון העליון בגרף הוא הספקטרום של ערוץ שמאל והחלון מתחתיו של ערוץ ימין.
הגרף הכחול (העליון בכל חלון) מציין מצב עבודה ללא המסנן ובצימוד DC ישיר אל ראש הפטפון.
הגרף האדום (מתחתיו) מציין מצב עבודה LIGHT FILTERING שמסנן בעיקר את רזוננס הזרוע ולא פוגע בשאר תחום השמע.
הגרף הירוק מציין מצב עבודה MEDIUM FILTERING לסינון תדר רזוננס הזרוע ורעשים מכניים קלים (בפטפונים פחות טובים).
הגרף הסגול מציין מצב עבודה EXTRA FILTERING המסנן אגרסיבית את תדר רזוננס הזרוע והרעשים המכניים (ב"מחרשות" לא עלינו, חשבתי גם על בעלי המחרשות, גם הם בני אדם).

נקודות ה: 3dB- הן ב-16HZ, 30HZ, 45HZ בהתאם לאופצית הסינון.

להלן טבלה מסכמת קצרה והגרפים של אופציות הסינון:
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
חנן,

תחי המחרשה !!!

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

חנן, רק עכשיו הזדמן לי לקרוא את כל השרשור ואני מוריד את הכובע!

ההערה היחידה שלי היא ברמת הקנטרנות ואתה רשאי להתעלם ממנה לחלוטין. בונבוניירה בצרפתית, ממש כמו בעברית, היא בלשון נקבה ולכן La bonbonnière ולא Le bonbonnière. עד כמה שזכור לי, דוברי הצרפתית היחידים שאינם עושים אבחנה בין זכר לנקבה ר"ל הם הצרפתים הקנדיים.

שלא יהיה ספק - שינוי השם לא יגרע כהוא זה מאיכויותיה של הבונבוניירה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069

שליחה

chalmh כתב:Kosh,

ה-VU יגיעו יותר מאוחר. זה בבחינת NICE TO HAVE בשלב הבדיקות הנוכחי.
בשלב זה אני מתרכז באיכות הסאונד ולא בכיצד למדוד אותו.
המודדים הללו מיועדים יותר לצרכי עבודת המרה והקלטה כדי להביא את הבונבוניירה להגבר אופטימלי באפליקציה הזאת. לגבי המשתמש הרגיל זה לא יותר מאשר "מדי רושם". אני הוספתי אותם לתכנון בשבילי כי הם שמושיים בעת המרת התקליטים שלי.

לידיעתך, יש גם תאורת רקע מתוכננת לשעונים.
...
(Y) (Y) כחובב ואספן ציוד וינטאג',אני פשוט אוהב שעוני VU בציוד..ונראה לי שהבונבוניירה היא הפונוסטייג'
הראשון שיהיו לה כאלה.אפילו ליצרנים הכי מכובדים של מגברי פונו אין פיצ'ר כזה בציוד שלהם.ודבר
נוסף,הפוטנציומטר של בחירת ה-GAIN הוא רעיון נהדר למי שמותקן לו ראש MC בפטיפון.הרבה יותר נוח
מאשר מפסקי DIP קטנים ומעצבנים כמו שיש במוצרים מסחריים אחרים.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Kosh,

אפשרויות בחירת ה-GAIN הן לא בעזרת פוטנציומטר אלא ע"י בורר (ROTARY SWITCH) בקפיצות: 30dB, 36dB, 42dB, 48dB, 54dB, 60dB בדיוק של 1% מה שלא ניתן להפיק מפוטנציומטר ולאורך זמן. בנוסף יש PRESET ראשוני משתנה מ-0 עד 2.5dB המשמש בעיקר לאיזון ב-GAIN בין שני הערוצים ולפצות על שגיאות GAIN בין שני הערוצים בראש (ויש הפרש בין R/L בראש אצל כל היצרנים).
מלבד ה=VU יש גם מד BALANCE.

מעגלי ה-VU טרם נבדקו.
חנן,

תחי המחרשה !!!

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069

שליחה

chalmh כתב:Kosh,

אפשרויות בחירת ה-GAIN הן לא בעזרת פוטנציומטר אלא ע"י בורר (ROTARY SWITCH) בקפיצות: 30dB, 36dB, 42dB, 48dB, 54dB, 60dB בדיוק של 1% מה שלא ניתן להפיק מפוטנציומטר ולאורך זמן. בנוסף יש PRESET ראשוני משתנה מ-0 עד 2.5dB המשמש בעיקר לאיזון ב-GAIN בין שני הערוצים ולפצות על שגיאות GAIN בין שני הערוצים בראש (ויש הפרש בין R/L בראש אצל כל היצרנים).
מלבד ה=VU יש גם מד BALANCE.

מעגלי ה-VU טרם נבדקו.
...
טעות שלי .מעולה,אפילו עוד יותר טוב,תודה על ההסבר המפורט. (Y)
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

דגימה קלאסית קלה ליום שבת בבוקר.

שליחה

הפעם בחרתי להעלות מחרוזת עיבודים קלאסיים של JAMES LAST בפורמט FLAC כדי שתוכלו להתרשם באובייקטיביות לגבי איכות הצליל.

http://cid-941cb60d0a0ea1d5.office.live ... t%5E6.flac

יש בעיות עם השרת כך שאתם עלולים להתקל בבעיה בפניה ללינק. אם אינכם מצליחים, נסו מאוחר יותר.
חנן,

תחי המחרשה !!!

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

מבחן רציני ראשון לבונבוניירה MK2

שליחה

היום הוזמנתי לסשן בחינה והאזנה אצל ידיד יקר, חבר בפורום, ראובן בר.

הייתי די נרגש השבת משתי סיבות :חושב: . האחת זאת הפגישה עם ידיד יקר שתמיד נעים לפגוש, לשוחח ולהאזין למוזיקה. ראובן, רעייתו והבת הקטנה אירחו אתי למופת ונהניתי מכל רגע ששהיתי במחיצתם.

הסיבה השניה הייתה "המבחן" האמיתי הראשון לבונבוניירה על סטאפ שאינו שלי וביקורת של אזניים אוביקטיביות שאינן משוחדות כמי שתכנן וייצר את הבונבוניירה. הייתי די מתוח :המומה: כי החוכמה היא שהמוצר ימצא חן בעיני מספר רב של אנשים בשיפוט אובייקטיבי ובלתי תלוי.

אני לא אציין כאן את כל הכותרים להם האזנו כי אני כבר שכחתי ואני לא רוצה ליפול על שגגת אינפורמציה. אציין את הסטאפ שחובר לבונבוניירה מצד הפטפון.

פטפון: Resolution turntable MK2
http://www.turntable-kits.com/resolution-turntable.htm

זרוע: Encounter Tonearm MK3C
http://www.tonearm.co.uk/encounter.htm

ראש MC: 17D3 Karat Diamond
http://www.dynavector.com/products/cart/e_17d3.html

זאת הפעם הראשונה שהבונבוניירה נכנסת "להתמודדות" עם ראש MC. הגעתי עם הגברה מכוונת ל30dB (על כל צרה שלא תהיה, תמיד מתחילים בהגבר הנמוך ביותר ועוברים להגברים גבוהים בהדרגה כדי לא להכנס לקליפינג מיותר). כמובן שההגברה לא הספיקה והאות נשמע חלש באופן יחסי. עד מהרה ניתבתי את הג'מפר (הניסיוני במקום הבורר הקבוע) על הגברה של 48dB שהכניסה עצמה בריאה לסיגנל.

טרם כיילתי עומסי כניסה מהראש והצליל נשמע סביר ולא יותר מזה. הסאונד נשמע FLAT ומאוזן אך "אנמי" ללא נפח ואווריריות. ראובן טען שהזרוע יצאה מכוון (הבת הקטנה טיפלה בה בזרוע נטויה :lol: ). משחק בגובה זרוע ושיפור ה-VTA הוסיפו מעט נפח, בעיקר בבסים ובגבוהים אך זה עדיין לא היה זה. בליבי הרגשתי מעין מפח נפש כי אצלי בבית שמעו עם MM הרבה יותר טוב (הרבה הרבה יותר טוב) וזה פשוט לא ייתכן שעם סטאפ כזה לא ישמעו מצויין.

עכשיו הגיע רגע המבחן האמיתי של הבונבוניירה. משחק עם עומסי הכניסה הפך את התמונה על פיה. מיתוג הדרגתי של העומסים הביא אותנו לנקודה שלה ייחלנו. עומס של 100 אוהם היה בבחינת המפתח לסאונד פתוח, רחב ספקטרום ואוורירי. האזנו למספר רב של תקליטים והם נשמעו "פצצה". איכות מושלמת.

כבדרך אגב שאלתי את ראובן אם יש לא את דף המידע של הראש כדי לבדוק מה מומלץ. ואכן בדף המידע של הראש מצויין בפירוש שצריך להעמיס את הראש ב-100 אוהם. הגעתי לזה תוך ניסוי וטעיה מה שמוכיח שראובן ועבדכם עדיין מסוגלים לאבחן סאונד נכון, בבחינת "מבחן עיוור".

אני לא אמשיך בהתרשמות הסובייקטיבית שלי מהבונבוניירה ואשאיר את העניין לראובן. אני רק יכול לציין בסיפוק שהיום קיבלתי את ההוכחה שהבונבוניירה הזאת באמת עובדת בדיוק כפי שתכננתי אותה ועשוייה להתמודד עם כל סטאפ.

לגבי הרעש העצמי של הבונבוניירה בהכוון ל-MC אתן לראובן לספר כי שי לו נקודות יחוס לפונו סטייג'ים קודמים שהותקנו אצלו בסטאפ. רק לסבר את האוזן, הספק החיצוני של הבונבוניירה (השנאי השחור שנתקע בקיר) היה מונח 10 ס"מ מהמעגל החשוף (עדיין לא סגרתי את המארז) ואפילו צל צילו של ציוץ 50HZ ולא הרצים אחרים לא נשמעו מהרמקולים בווליום מלא.

הערת ביניים לאיל פור, הטיפ שלי בענין ספק המנוע לפטפונים של פרוג'קט עדיין בתוקף. כדאי לפרוג'קט לסכך את כבל השנאי. לידיעתך, הבונבוניירה שקטה "בטירוף" והצעתך לבדיקה של איכות החסינות ל-EMI/RFI נבחנה בחון היטב ואפשר לומר ב.מ.פ. (בלי ממצא פתולוגי). תודה על העצה בכל מקרה.

דבר נוסף וחשוב שהתרשמתי ממנו בעקבות העבודה עם ה-MC, זה שהבונבוניירה אינה רחמנית והיא מעבירה בדיוק את מה שיש על התקליט, כולל הכל. בקלות ניתן להבחין בהדפסות גרועות, טובות ומצויינות והכל מועבר בלי צביעה מיותרת של הסאונד.

לבסוף ברצוני להודות לראובן ולמשפחתו על הכנסת האורחים הנעימה ועל החוויה שנותנת חשק לפתוח שבוע נפלא. (f) (f) (f)
חנן,

תחי המחרשה !!!

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519

שליחה

:claps2:
איזה כיף לשמוע! אני מאחל לך המון הנאה צרופה, מגיע לך (Y)

אני נולדתי לעידן הדיגיטאלי, בזכותך זכיתי לטעימה מהעולם האנלוגי, המון תודה.

מקווה לשמוע את היצירת מופת שלך בהזדמנות :P

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

נ.ב.
הדגימה האחרונה פשוט מעלפת :מעריץ:

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

gro111,

אני שמח שהצלחתי לחשוף אותך לצד המואר של האנלוגי על אף שלמה שהאזנת זה פורמט דיגיטלי (האמן לי, זה לא ממש רחוק מהמקור).
חנן,

תחי המחרשה !!!

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

chalmh כתב:gro111,

אני שמח שהצלחתי לחשוף אותך לצד המואר של האנלוגי על אף שלמה שהאזנת זה פורמט דיגיטלי (האמן לי, זה לא ממש רחוק מהמקור).
...
תאמין לי שבתור אחד שרגיל לפורמט הדיגיטלי, שומעים כמה שזה לא דיגיטאלי :wink:

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

יש איך לרכוש מוזיקה שהומרה מפטיפון לפורמט דיגיטאלי ללא דחיסה? ובאיכות דומה לדגימה האחרונה שלך?
במידה וכן אני מאושר, במידה ולא... למה לא :?

ברור לי שלנגן FLAC בFOOBAR על הWINDOWS זה לא אנלוגי :lol: אבל לאוזניי הקבצים שחלקת איתנו היה צליל אנלוגי לגמריי 8O
כמה ההבדל משמעותי לדעתך בין איך שאני שמעתי את הדגימה לבין פטיפון רסמי?

barvfr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 725

שליחה

טוב עכשיו תורי להוסיף את שלי :)
קודםכלחברים, חנן שכבר מוכר לכולנו כאיש מקסים, צנוע ומוכשר, יצר תחת ידיו מכשיר לא פחות ממדהים. נקודה.
רק כרקע, אצין כי הסט שלי מהסידרה העליונה של קרופט.http://www.croftacoustics.co.uk/micro25.htmlהפרה, ו http://www.croftacoustics.co.uk/series7 ... [url]פאוור[/url].
הסט שעובד בסינרגיה נהדרת עם כלל הסט (רמקולים הרבס-5), ניחן ביכולת שקיפות והעברת מידע כמו שהוא-
לטוב ולרע.
כלומר, אם אלמט אחד או הקלטה אינם איכותיים הסט יעביר אותם בצורנ חושפנית כמו שהם.
אכן כמו שציין חנן, בהתחלה הייתה תחושת אכזבה עם חוסר בדינמיות וחוסר במיד הנמוך והנמוכים.
אפשר היה לראות על פניו של חנן את האכזבה כשפניו נפלו.
לקח עוד שעה וקצת של כיוונים ובעיקר עד שחנן כיוון את ההתנגדות ל- 100 אוהם,
ואו אז איזה מוזיקה התחליה לצאת מהסט (l) אני התאהבתי כולי בבונבונירה הזאת (f).
בשורה התחתונה, הבונבונירה סימן-2 בעלת אפשרויות מרובות לכיוונון והתאמה אופטמאלים לכול ראש וסט (לוקח קצת זמן, אבל התוצאה בהחלט שווה). התוצאה מוזיקאלית ומאוזנת מאד, טווח תדרים מלא, עם נפח מדוייק ולא צובע את הקצוות.
אבל ויש אבל, מה שהדהים אותי, היה השקט של המכונה הזאת. רבותי,
לא ריחמתי, העלתי אחרי תוספת הגיין את הווליום למקס' ו...כלום- שקט מוחלט :!:
שום הההם ושום רעש. אני לא מתאפק, וזאת לא הגזמה, השקט של הפונו הזה פנומינאלי- פשוט "אין דברים כאלה" :!:
בשנים האחרונות היו אצלי לא מעט פונויים בבחינה, כולל כאלה שעולים 10K ש"ח וצפונה,
אבל כזה שקט לא היה לי אף פעם. וזאת עדין עם מגבר פתוח, ללא המכסים, וללא הקוסמטיקה הסופית-
שוב מדהים, חנן כל הכבוד :מלך: .
אהה, ועוד משהוא, אם היינו קוראים את ההראות שבאות עם הראש מראש, אז היינו חוסכים שעה של כיוונים, וגם מפח נפש אצל חנן, אבל מה לעשות אנחנו ישראלים, לא?! :wink: :lol:

המון תודה לך איש יקר שנתת לי את הזכות לבחון את הבונבונירה על הסט שלי. :claps2:
נערך לאחרונה על ידי barvfr ב 03/10/2010 1:06, נערך פעם 1 בסך הכל.

beller
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 519
שם מלא: beller

שליחה

חנן

בארגנטינה "לה בונבונרה" זה האיצטדיון של בוקה ג'וניורס, ככה שיש לי כבוד גדול לבונבוניירה שלך. גם אם הפסדנו במונדיאל בגלל שהשופט אנטישמי והמגרש עקום והוובוזלות עשו רעש.
דני בלר

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”