ziv_r כתב:
אין הגדרה מסתורית שכולם מדליקים ולא מגלים. מכיוון שכולם מקבלים ביצועים טובים ורק אתה לא, אז תסתכל מה שונה אצלך לעומת השאר. מצב ה- Bridge נשמע כחשוד המרכזי.
...
לא יודע מה השוני כל כך.. אתמול הראוטר היה במצב AP והפייבר לא היה במצב Bridge וקיבלתי מהירות בסדר (200 מגה לסירוגין)
עכשיו אני מקבל משום מה 200 מגה בלי ששיניתי משהו.. זה עדיין לא מספיק.
ניתקלתי בבעיה חדשה. מחשב נייד לא מצליח להתחבר לרשת אלחוטית mesh. אני מכניס סיסמה והוא לא מתחבר. אם אני מנתק את הראוטר המשני הוא כן מתחבר. מה יכולה להיות הסיבה ?
התקנתי היום פייבר של פרטנר והמהירות ב wifi די נמוכה, מקבל 300 מגה בערך ועם כבל 950
מתלבט אם לקנות את הדגם הסיני או שהדגם שמוכרים ב ksp יכול להספיק?
הראוטר נמצא בחדר והדירה עצמה לא גדולה יותר מדי אבל כל המכשירים יחוברו בwifi.
שלום לכולם
אתמול קיבלתי את היחידה השניה הסינית WS7206 למטרת יצירת MESH(דירה רגילה 4 חדרים)
הסיבה שרכשתי אותה היא כיסוי חלש בחדר השינה המרוחק (הראוטר הראשי נמצא בסלון) ודד ספוטס פה ושם
וכן הרצון לבדוק ולנצל את יכולת המאש של המוצר
עד היום הפתרון שלי בממ"ד היה מתאם קו רשת חשמל TP LINK TL-WPA8630 בשילוב WIFI אבל הענין שהוא חותך משמעותית את המהירות בקווי ובאלחוטי(חיבור 300 פרטנר סיבים)
ההתקנה היתה פשוטה כפי שתואר כאן באחד הפוסטים,חיבור היחידה המשנית לחשמל, הראשית מזהה אותה וכשהלד מהבהב לאט בראשית לוחצים על הH והיחידות מסתנכרנות ותוך מספר שניות דולק הלד ירוק קבוע ביחידה המשנית
לאחר ההגדרה ניסיתי למקם את המשנית בחדר השינה המרוחק אך הקליטה היתה גרועה והחיבור היה איטי ולא יציב
לאחר מכן מיקמתי אותה בחדר האמצעי שם מצאתי מיקום אופטימלי שיכסה את כל הבית בעוצמה מלאה(למעט הממ"ד)
לאחר בדיקות ראיתי שהממ"ד מקבל בכל מקרה קליטה גרועה ללא מתאם רשת החשמל כך שהשארתי אותו שיכסה רק את הממ"ד (קווי וWIFI)
מהירויות עם LAPTOP WIFI 6 בדיקת מהירות בזב"ל:
סלון-מול הראוטר הראשי-282
חדר אמצעי(חיבור ליחידה המשנית שם גם היא ממוקמת)220-240
חדר שינה (220-240 יחידה משנית)
ממ"ד דלת סגורה 50-60(חיבור למתאם רשת חשמל שמחובר לראוטר הראשי )
הזמנתי בטעות לצורך MESH עם יחידה נוספת את הגרסה הגלובלית עם המעבד הטוב WS7206
מעוניין להתחלף עם מישהו שיש לו את הגרסה הסינית ומעוניין בגלובלית. מכשיר חדש לחלוטין.
ziv_r כתב:
אנחנו מחכים לראשון שיאשר שאפשר לזווג בין יחידות שונות ועדיין לקבל Mesh.
...
אני יכול לאשר שזה לא עובד בין סיני לגלובאלי, עובד גרוע בין גלובאלי לרוסי. מה זה גרוע? הרוסי עובר reset בערך פעם ביום. זו אינה בעיה נקודית ברוסי, כי הזמניתי גלבאלי במקומו - קיבלתי רוסי כמובן שוב - ושוב אותה בעיה.
לעניות דעתי מומלץ להמנע מלערבב יחידות.
כל הדברים אמורים בMESH קווי. לא ניסיתי אלחוטי ואין לי עניין בזה.
עברתי לסיבים אופטים (600 מגה) ופתאום שמתי לב לתופעה מוזרה- אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר
יש לי שתי יחידות סיניות שמתפקדות כ bridge ומתחברות לרשת הביתית ב LAN קווי בשתי קומות שונות
כאשר אני מחבר מחשב נפרד לשקעי ה LAN אשר מזינים את יחידות הקצה (ללא יחידת הקצה), אני מקבל קצב גבוהה וטוב - 500 ומעלה
לעומת זאת , כאשר אני מחבר לשקע LAN של אחת היחידות מחשב, או, כאשר אני עובר לרשת אלחוטית- לא מצליח לקבל יותר מ 150 מגה.
אני לא מבין מה הסיבה
הלפטופ מזהה את יחידת הגישה, יש רשת, אפילו כותב שמזהה wifi6 אבל מבחינת קצבים- באוויר אני לא מצליח לקבל יותר מ 150-160 וגם כאשר אני מתחבר קווית ליחידת הקצה לא מצליח לראות קצבים שמתקרבים ל 600
האם זה בגלל שאני מתפקד אותם כ bridge אז הם מחלקות תעבורה בצורה בצורה קשיחה ואחידה בין הפורטים ?
הסיבה שאני לא מגדיר אותם כנתב היא שאני רוצה שהמנויים האלחוטיים יגיעו למחשבים שמחוברים לLAN - יש דרך אחרת ?