רובוט לניקוי הבית roomba 560

רובוטים שואבי אבק, שוטפי רצפות וחלונות
moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

michael123 כתב:
Catskinner כתב:הבית שלי הוא 5 חדרים. חדר אחד הוקרב כדי להגדיל את הסלון והרומבה מתקתק אותו בלי שום בעיה.

ונניח לרגע שעקב עיצוב חריג של הבית שלך הרומבה לא מצליח לנקות את כל החדרים. אז מה בדיוק הבעיה? למחרת תשים אותו בצד השני של הבית והוא ינקה גם את האזורים שהוא פספס יום קודם.
...
אנחנו גם חיברנו חדר אחד ולמעשה סלון, מטבח וחדר עבודה מחוברים יחד ללא דלתות.

לפני שעה שמתי מגדלור במצב "קיר ווירטואלי" על המטבח, ואחרי 20 דקות שרומבה עבד שם (סה"כ מדובר על איזה 3 מ"ר נקי בלבד) אי-אפשר להגיד שהמקום סטרילי. נקי יחסית, כן, אבל אני עם שואב אבק עושה את זה הרבה יותר טוב והרבה יותר מהר.

אולי יש לי תקלה במכשיר?
...
לא נראה.
יותר נראה כמו תקלה בציפיות שלך.
סטרילי? בוודאי שלא.
אתה עושה את זה יותר טוה עם שואב אבק? מה אתה אומר?:) לשואב אבק יש הרבה יותר עוצמה ולך יש אינטליגנציה ועיניים.
יותר מהר? נו, אנו כל הזמן אומרים שה"מחיר" לכיסוי הטוב של הרומבה זה זמן ניקוי מאוד ארוך.

ציפיות סבירות שהרומבה עונה עליהן:
1) שמירה על רמת ניקיון טובה. הוא לא יהפוך דיר חזירים לחדר ניתוח. במציאות, 99% מהלכלוך המצטבר זה אבק, חול ושערות ובזה הוא מטפל טוב מאוד.
2) הוא עובד באופן עצמאי. ברור מאליו, אבל זה כל העיניין המיוחד בו. (ומה זה משנה, אם כך, כמה זמן לוקח לו).
משה

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684

שליחה

עוד יתרון לרומבה :

טענות על איכות הנקיון מההנהלה הפולנית שלי (l) אני מעביר לידיעת הרומבה ....

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161

שליחה

מכשיר די דבילי למדי: מנקה את אותו המקום כמה פעמים, כשיש עוד הרבה פינות שהוא לא הגיעה אליהם (n)
פינות הוא לא מנקה טוב
נתקע אצלי שוב ללא סיבה כאשר מצא את חצובה של אשתי (שלושה רגליים בלבלו את האלגוריתם שלו כנראה :evil: )
אם אני מזיז חפצים תוך כדי, זה מבלבל אותו עוד יותר, כי ראיתי שיש לו זכרון (קצר!) איפה הדברים היו מקודם והוא לא מתקדם - הלוואי והיה זוכר איפה הוא כבר ניקה!

זה סה"כ מכשיר עזר, אולי הוא יחסוך לי כמה שעות בשבוע וזהו

gokoby
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5

שליחה

טוב, לאחר קריאת רוב השירשור לא עמדתי בפיתוי, הבאתי רומבה חדשה מארה"ב.
את ספק הכוח "עדכנתי" ל220V בעזרת מלחם ומספר רכיבים מתאימים.
היה בהטענה 16 שעות ויצא הבוקר לעבודה - אחחח איזה תענוג
תודה לכולם על הסקירות זה לא פעם ראשונה שהפורום עושה חשק :)

amet
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 48

למשה - טעות, טעות טעות

שליחה

ציטוט שלך: במציאות, 99% מהלכלוך המצטבר זה אבק, חול ושערות .
אז זהו שזה ממש לא נכון.
בתור אחד שהעבודה שלו שליטה סביבתית, אני אספר לך שאתה טועה.
שים לב בזמן שאתה מפנה את הלכלוך כמה אבק אתה רואה? כמעט כלום.
רוב הלכלוך דווקא נוצר בבית: שערות נושרות בבית ולא מגיעות מבחוץ.
סיבים מתפרקים מבגדים, שטיחים, ספות וכו'
פרורי אוכל, טיח ועוד. כמעט כל הלכלוך מצטבר מתוך הבית ומעט מאוד מגיע מבחוץ- אבק,חול וכו'.
דווקא באתר החדש של רומבה: www.roomba.co.il
לראשונה יש התייחסות לשליטה סביבתית ונקודת מבט חדשה ונכונה על החשיבות של הפחתה בכמות האבק
ואיך אנחנו יכולים לעשות זאת עם רומבה.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

amet,
למה טעות, טעות, טעות (3פעמים. ספרתי נכון?) כאשר אחר כך אתה מרחיב פחות או יותר את מה שאני כתבתי? :lol:
זה כנראה עיניין של טרמינולוגיה.
שערות, אנו מסכימים.
את כל הלכלוך שציינת שנוצר בבית, אני (ואני חושב שרוב האנשים) מכנה בשם "אבק". זה מה שאנו שואבים עם מכשיר שקוראים לו "שואב אבק", או עם רומבה. זה מה שאנו מנגבים עם "מטלית אבק". מי דיבר על אבק מבחוץ?
אני קראתי אגב, שחלק גדול מהאבק הביתי, זה עור יבש שלנו. מעניין.

כמות החול שנכנסת תלויה באיפה אתה גר ומי דיירי הבית. ילדים קטנים מכניסים הרבה חול. בחול, אני כולל את כל סוגי פירורי האדמה. חול גם מורגש וגם נראה ביותר קלות מאשר אבק.
משה

amet
עוסק בתחום
עוסק בתחום

למשה

שליחה

בסדר.אני מקבל את הגישה שלכלוך נקרא אבק בתפיסה אצל אנשים.הדוגמא שנתת "שואב אבק" ולא שואב לכלוך יפה.
תאי עור שמתפרקים הינם אכן מרכיב באבק הבית אבל עקב גודלם וכמותם אינם גורם משמעותי ואינם נתפסים כלל בפילטר של רומבה..
ובכל זאת אם נדבר על אבק (אמיתי) אז דווקא כ 99% ממנו איננו רואים כלל ועקב גודלו המזערי ומשקלו הקל הוא מרחף באוויר עם כל תנועה בבית,רוח ובטח כשמפעילים מזגנים.בסוף אנחנו מוצאים את חלקו דבוק לקירות ולרהיטים. את האבק המרחף ניתן לראות כשמסתכלים על קרני השמש החודרים דרך התריסים ואז רואים שהאוויר מלא באבק. אנחנו למעשה רואים רק את האבק הגס והכבד.
ועוד פרט חשוב שבוודאי שמעת עליו שנקרא פילטר HEPA שעקב צפיפותו המיוחדת - 0.3 מיקרון לוכד את רוב החלקיקים שאמורים לרחף באוויר כולל את החלקיקים הגורמים לנו נזקים בריאותיים משמעותיים בזמן נשימתם.
רוב שואבי האבק המיוצרים כיום משתמשים בפילטר זה, ואפילו גונבה שמועה לאוזני ש IROBOT הולכים להתחיל להשתמש בעתיד בפילטר חשוב זה כיוון שהם מבינים את חשיבות צמצום האבק הזעיר שלמעשה עובר דרך הפילטר של רומבה ומועלה לאוויר דרכו ומשם לריאות שלנו.
כמובן שזה לא אומר שרומבה לא עושה עבודה חשובה,כיוון שעדין למרות הפילטר שלו עדיין מצמצם בצורה משמעותית את כמות האבק בבית, והרי אמרנו אבק הבית על כל הרכבו ונזקיו מקומו מחוץ לבית.

amet
עוסק בתחום
עוסק בתחום

למשה המשך:

שליחה

לא התעצלתי ואכן יש פילטר hepa לרומבה.(מתי בארץ?)
http://www.robotaddons.com/filter_choices.html

uris פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי

שליחה

amet יש כמה דברים נחמדים באתר שמצאת ...כמו שטיחונים קטנים למנוע מרומבה לגשת למקום מסוים , מגביה לרומבה שלא יתקע ועוד...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

Re: למשה

שליחה

amet כתב:בסדר.אני מקבל את הגישה שלכלוך נקרא אבק בתפיסה אצל אנשים.
...
"נקרא", "בתפיסה", ובניגוד ל"אבק אמיתי" ?? לך תקרא במילון מה זה אבק.
אתה משתמש במינוח טכני ספציפי ל"אבק", שאתה כנראה רגיל לו מתחום התמחותך, ושוכח שהמילה הזו בשימוש עוד לפני שהתחום הזה ממש נולד.
זה מזכיר לי אנשים שאחרי שלמדו קצת על איך פועל חוש הטעם, באים ומסבירים ש"חריף" זה לא טעם :-)

בעיניין פילטרי HEPA, אני די סקפטי בעיניין וחושב שהנושא overrated ונדחף בעיקר מאינטרסים מסחריים.
קודם כל, זה ממש לא רלוונטי לכל אחד מסיבה בריאותית.
שנית ויותר חשוב: כדי שהאויר בבית יהיה נקי יותר אתה צריך להסתכל על החוליות החלשות בשרשרת. זה מזכיר את שרשור המנעולים.
אם אתה מתיחס לאבק שמקורו מבחוץ, מה יעזרו שואבי אבק ורומבות עם פילטרי HEPA, אם אתה לא הולך די לאטום את הבית ולסנן את כל האויר?
משה

amet
עוסק בתחום
עוסק בתחום

משה טעות (הפעם פעם אחת בלבד)

שליחה

טוב אז נעשה זאת בעזרת מכון ויצמן: http://www.weizmann.ac.il/zemed/net_act ... forumPrint
או אם אתה רוצה באתר רומבה: http://www.roomba.co.il/page.php?pageID=30 שיש שם חומר משמעותי.
לגבי התיחסותך לגבי פילטר Hepa הפעם אתה תלך ללמוד ואח"כ תכתוב.
אם תבין ש 90% מזמננו אנחנו חיים בחללים סגורים ונושמים אוויר המכיל מזהמים שגורמים נזקים אדירים לבריאות (אינני רוצה להפחיד את קוראינו יותר מידי אבל זאת המציאות). על אסטמה בוודאי שמעת,הכותב עכשיו סובל ממחלה זאת ביחד עם עוד לפחות 20% מהאוכלוסיה הרגישים למרכיבי אבק הבית. תקרא קצת על "תסמונת הבניין החולה" .
דווקא איטום הבית כמו שכתבת מחמיר את הבעיה! צריך אורור. כתבתי שרוב האבק נוצר בתוך הבית ולכן אוורורו יכניס אבק אבל בכמות יחסית פחותה. וגם הוא מסוכן ויש להוציאו חזרה.
כן יעזרו שואבי אבק ורומבות כיוון שיצמצמו את כמות האבק המצטברת כל הזמן, וזה לא הכל או לא כלום. פחות אבק שווה פחות נשימת האלרגנים שווה פחות חשיפה לגורמי אלרגיה המצטברים עד התקפה ונזקים מצטברים.
רומבה הינו מרכיב אחד במערך השליטה הסביבתית. הפילטר Hepa הינו מרכיב מרכזי ביותר במערך.יעידו על כך אותם "המכורים לניקיון הבית" שלא מרצון , אלה מתוך המציאות הבריאותית שמכריחה אותם לנקות יום יום את ביתם.
אני מקווה שתכתובות אלה יעלו את המודעות של קוראינו לחשיבות שאיבת באבק בבתיהם.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

במקרה, גם אני, וגם קרובי משפחה סובלים מאסתמה. מכיר היטב את הנושא.
מעבר לכך, שוחחתי הרבה בדיוק על הנושא של עליית תפוצת האסתמה במדינות מפותחות עם מומחה בתחום (ד"ר רוברט שיינר).
אל דאגה:-) הוא טוען בדיוק מה שטענת עכשיו וזה מקובל עלי - העלייה הדרמטית בתפוצת אסתמה במדינות מפותחות קשורה לבתים ובנינים סגורים. (יש השוואה ידועה בין מזרח למערב גרמניה (אנשים עם מאגר גנטי דומה) ).
עד כאן אנחנו מסכימים.

מה שכתבתי למעלה היה כנגד הטענה שלך שחשוב לנקות את האבק שבא מחוץ לבית. זה מה שהסברת שאתה מכנה כ"אבק".
אין מה לדחוף שואבי אבק עם HEPA בשביל לנקות אבק שמגיע מבחוץ. זה פשוט לא הגיוני.

מה שכתוב בקישורים שנתת זה כנראה אמת, אבל דווקא הדף של roomba.co.il מדגים את הטענה שלי שזה נדחף מסיבות מסחריות.
כמעט רק שומעים על העיניין ממשווקים אינטרסנטיים בעוד שרופאים לא דוחפים את העיניין הזה כל כך.

שיהיה ברור: כשאני אומר שזה overrated אני לא מתכוון שהבעייה הבריאותית לא קיימת ואני גם לא אומר שהפילטר לא עובד. ניסוח יותר מדויק זה "שואבי אבק עם פילטר HEPA" הם overrated. הסיבה היא שההשפעה הכללית שלהם על המצב בבית קטנה. יש יותר מידי גורמים, ואנשים נורמליים לא מבלים כל היום בלשאוב אבק.
אם כבר, אז צריך מערכות סינון אויר שעובדות כל הזמן אבל את זה קשה לדחוף לאנשים כי זה פשוט הרבה יותר יקר.
משה

amet
עוסק בתחום
עוסק בתחום

לפני שיזרקו את שנינו מהפורום

שליחה

אני רוצה לענות.(נראה לי שלרוב החברה אנחנו מבלבלים את המוח)
מה שעושה אתר roomba.co.il זה מסיבה מסחרית אבל החומר שם נכון.דווקא בתור אדם שקשור לנושא אלי זה מדבר. אני מקווה שיקראו את החומר עוד מאות אלפים שסובלים מאלרגיות ובעיות נשימה,ועוד כאלה שעדיין אינם סובלים אבל בדרך, ובכלל המתגוררים במקומות בעלי אוויר מזוהם ואולי יבינו כמה חשוב לשמור על בית נקי לעתידם ועתיד ילדיהם.
אני לא מבין מה יש לך נגד " סיבה מסחרית". כל העולם מוכר מוצרים אחד לשני,וזה לא הופך אותם אוטומטית לפסולים.
מה שעושה אתר roomba.co.il הוא פשוט מוסיף נקודת מבט נוספת איך מוצר כמו רומבה יכול לשרת אנשים כמונו ע"י היכולת לשאוב מבלי להיות בבית, אני רואה זאת נקודה חשובה אפילו יותר מחסכון בעבודה. זה פנטסטי לשאוב כל יום עם היכולת לא להיות בבית באותו הזמן.
עם אלרגיה ואסטמה לא נולדים. הם מתפתחים עם הזמן. 80% ממקרי האסטמה מתחילה מאלרגיה לקרדית האבק. שואבי אבק בלי פילטר HEPA פשוט לא שואבים את צואת קרדית האבק ויותר מכך הם מחמירים את המצב כיוון שמעלים אותה לאוויר ומשם אנחנו נושמים אותה לריאות ומגיבים.
ועכשיו לנקודה כואבת- הרופאים. אני נפגשתי עם מס' רב של רופאי אלרגיה.(לא בתור חולה).
עד כמה שזה עצוב רופאים יודעים לתת תרופות! (דרך אגב גם תרופות נדחפות מסיבות מסחריות לא? בעצם מה לא?)
המודעות שלהם לנושא המניעה הוא ירוד. חלק מהם שכן למדו את הנושא ומבינים את החשיבות ממליצים בהתלהבות על דרך המניעה. שואב אבק הינו חלק חשוב בתהליך.
רוב הרופאים מטפלים בבעיה במקום במניעתה.(טיפול שבר במקום טיפול מונע) כיום מתחיל שיפור בהבנה נושא המניעה. מחקרים מראים בברור שמניעה משפרת את איכות החיים.
נכון כתבת שצריך גורמים נוספים ע"מ להגיע לבית סטרילי יותר, אבל כל אחד מהם תורם את חלקו היחסי(אין הכול או לא כלום),ואם כבר שואבים אז למה לא באותה הזדמנות לשאוב כמו שצריך?
כשיגיע הפילטר Hepa לישראל אני הראשון שירכוש אותו.
ושוב אני מקווה שמישהו קורא את התכתובות ביננו.

uris פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי

שליחה

קוראים קוראים....אבל כבר כואב הראש... :wink:

malky
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28

שליחה

..
נערך לאחרונה על ידי malky ב 08/10/2009 19:59, נערך פעם 1 בסך הכל.

ilanb0
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 703

שליחה

moco כתב:בכלל, על היום הראשון לתת לו את כל הדירה + פאנלים, וגם להשפיל אותו באיסוף זכוכיות, נראה לי התאכזרות.
...
חזק אתה!!
ואני אומר שבכלל לא יתפלא אם למחרת לא יימצא את הרומבה בבית. כי עם מעביד כזה, מי רוצה להיות בכלל רובוט אצלו...

ilanb0
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 703

שליחה

gokoby כתב:טוב, לאחר קריאת רוב השירשור לא עמדתי בפיתוי, הבאתי רומבה חדשה מארה"ב.
את ספק הכוח "עדכנתי" ל220V בעזרת מלחם ומספר רכיבים מתאימים.
היה בהטענה 16 שעות ויצא הבוקר לעבודה - אחחח איזה תענוג
תודה לכולם על הסקירות זה לא פעם ראשונה שהפורום עושה חשק :)
...
להודעה שלך ציפיתי...
אני מקבל בחודש הבא ביקור מארה"ב ואבקש שיביאו לי הצעצוע.
היכן קנית, ולמה בכלל צריך לעשות התאמה לספק הכח? אם יעבוד עם מתאם מתח 110/220 זה לא טוב?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

amet,
האם קראת את ההודעה האחרונה שלי?
אחזור בקצרה. העיניין הוא לא הקשר בין אבק לאסתמה, על זה אין מחלוקת. העיניין הוא הקשר בין רכישת שואבי אבק עם HEPA.
זה כמו שתמכור איזה מוצר מזון בטענה (נכונה) שהוא מוצר "בריא". זה לא רלוונטי. מה שרלוונטי זו הדייטה הככלית של הבן אדם.
החגיגה המסחרית שעושים המשווקים של שואבי האבק לא דורשת מהם לשקר בעיניין, אבל זו עדיין הטעייה לרוב הציבור. אנשים קונים כזה שואב ומרגישים טוב עם עצמם, אבל זה לבד לא בהכרח פותר את הבעייה.
נכון, לתרופות גם יש אספקט מסחרי. בגלל זה יש המון רגולציה בנושא, שעיקרה זו בדיקות מקיפות + דרישה למרשם. אי אפשר להשוות זאת לדרך שבה משווקים מוצרי חשמל.
משה

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161

שליחה

עם אלרגיה ואסטמה לא נולדים. הם מתפתחים עם הזמן
...
לא נכון, לפחות לא לגבי כולם.

לא עקבתי אחרי הדיאלוג, איך הגעתם ל-HEPA?
מה קשר בין HEPA לרומבה?

amet
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

michael123 - לחץ ע"מ 105

חזור אל “רובוטים ביתיים”