מהו הסרט האחרון בו צפיתם?

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

ג'ק ראיין: גיוס הצללים - Jack Ryan: Shadow Recruit

ראיתי אתמול במסגרת הקרנת טרום בכורה מיוחדת באולם 1 של קולנוע רב-חן ת"א המיתולוגי. 8)

לצערי, המיתוס לא קם לתחיה, והאולם הזה מיושן מאוד. אחרי שראיתי כמעט את כל הסרטים הגדולים של השנה האחרונה ב-LG IMAX ביס פלאנט ראשל"צ, המסך נראה קטן מאוד וממוקם גבוה מעל המושבים (שלא לדבר על פגם לא קטן במרכז המסך). ועדיין, החלק הכי גרוע היה הסאונד - פשוט אין סאב נורמלי באולם הזה! שמתי לב לזה עוד בשלב הטריילרים והאינטרו של דולבי דיגיטל (למרבה האירוניה), והיו חסרים לי המון באסים במהלך הסרט. :oops:

בכל אופן, לענייננו: הסרט הוא סוג של ריבוט של סדרת הסרטים המבוססים על הדמויות מספרי המתח של טום קלאנסי ז"ל, שנפטר לפני 3.5 חודשים. (W)
סרטים קודמים שמבוססים על אותן דמויות הם משחקים פטריוטיים וסכנה ברורה ומיידית בכיכובו של האריסון פורד וכל הפחדים כולם בכיכובו של בן אפלק.

ב-"גיוס הצללים" (רמז לתחילתה של סדרת סרטים לעניות דעתי, אחרת אני רוצה לחשוב שהיו מוצאים שם קצת פחות טרחני...) מככב כריס פיין (קפטן קירק בריבוט של סרטי מסע בין כוכבים), ולצידו קאסט מרשים בדמותם של קווין קוסטנר, קנת' בראנה (שגם ביים!) וקירה נייטלי (שלא עשתה סרט אקשן כזה מאז שודדי הקאריביים השלישי אי שם ב-2007). כל השחקנים נותנים הופעות סבירות פלוס, ומתמודדים לא רע עם תסריט טיפה שבלוני שלא ממש משאיר להם יותר מדי אפשרויות להתעלות.

כמי שקרא כמה וכמה ספרים של קלאנסי ואהב את כל הסרטים הקודמים המבוססים על הספרים, ממש לא תיכננתי לראות את הסרט הזה על בסיס הטריילר שראיתי מספר פעמים בשבועות האחרונים, אבל בזכות כרטיסים חינם והנמכת ציפיות, דווקא יצא שנהניתי ואני בהחלט לא מתחרט שהלכתי לסרט.

העלילה לא מבוססת על ספר ספציפי של קלאנסי, אלא רק על הדמויות (בעיקר של ג'ק ראיין ואישתו קאת'י) - בתחילת הסרט אנו נחשפים באופן לא רע ולא משעמם לסיפור הרקע של גיבורי הסרט, שמכין את הבמה לעיקר העלילה, שמתרחשת כמעט כולה במוסקבה. הסרט נותן הרבה כבוד לבירת רוסיה, שלא זכור לי מתי כיכבה ככה בסרט הוליוודי (בואו נגיד שהיא מקבלת יותר קרדיט כאן מב-RED 2 ;) )...

הסרט בסה"כ זורם, וסצינות האקשן אפקטיביות למדי. זו לא טרילוגיית ג'ייסון בורן של מאט דיימון, ויש כמה וכמה חורים וקיצורי דרך בעלילה בהחלט יפריעו למי שלא מסוגל לשים את השכל בתיק כשהוא נכנס לראות סרט אקשן, אבל מי שינמיך קצת ציפיות ויבוא בעיקר בשביל האקשן יהנה מאוד מכמה סצינות חזקות.

לצערי הרב כאמור, קשה היה להינות באמת מסצינות האקשן בגלל היעדר סאבוופר נורמלי באולם הנ"ל, אבל לא נראה לי שאטריח את עצמי שוב לקולנוע רק כדי להשלים את החסכים האלה - נחכה עוד כמה חודשים ונראה אותו בקולנוע הביתי ;)

6.5/10 בגלל האולם והחורים בעלילה. :oops:

7.5/10 למי שיותר חשוב לו האקשן מהעלילה ויראה את הסרט באולם קצת יותר מודרני (או בקולנוע ביתי עם סאב טוב...) 8)

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9466
שם מלא: אורי

שליחה

prisoners

סרט חזק ביותר! משחק משובח - מומלץ מאד

9

clubnet
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5260
שם מלא: clubnet

ג'ובס / JOBS

שליחה

עלייתו של האיש והאגדה "סטיב ג'ובס" הסיפור שמתחיל עם ממשק קטן המחשב ה-1 שלו "אפל".
ועד לשלל המוצרים שיש לחברה עד היום. סרט מאוד מרתק אשר מספר פחות או יותר את חייו של סטיב..
כמובן שאפשר להרחיב, אבל סרט לא יכול להיות ארוך עד כדאי כך..
בכל אופן היה קטע שממש תפס אותי והוא: כאשר סטיב צועק על ביל גייטס בטלפון קטע ענק!
סרט ממש טוב, אבל תאמת היה חסר לי קצת על סיפור המוצר "האייפון" כיצד הכל התחיל
פיספוס קטן לדעתי.. לא נורא :wink:
ציון שלי לסרט 7

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46465

שליחה

Rush
תיעוד היריבות בין שני נהגי מירוצים בשנות ה- 70', דרך הרצון לפרוץ מקצועית.

הסרט נמשך אומנם לאורך שעתיים ומתרחש לאורך תקופה של מספר שנים, אבל הזמן טס בשל העניין והיריבות התחרותית בין שני דמויות קיצוניות כל כך, הראשון מלומד, אחראי ובעל משמעת גבוהה והשני - כשרון טבעי אשר עסוק באלכוהול, נשים ומסיבות. עד לתום הסרט, הם יבינו שהם לא שונים כל כך.
מומלץ.
8/10

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78956
שם מלא: עפר לאור

שליחה

42
סרט ספורט די סטנדרטי - נראה כמו שבלונה קבועה. שחקן שחור ראשון בליגת הבייסבול.
7/10

Sarah silverman - we are miracles
שרה סילברמן משתמשת בעובדה שהיא חמודה בשביל לנבל את הפה כהוגן. חביב
8/10

The inkeepers
מבט מעט הומורסיטי על סרטי אימה.
7.5/10

Rush
מבט יבש מבחינתי על מאבק בין שני דמויות מאוד שונות בתחום מרוץ מכוניות F1.
7/10

Intruders
שני סיפורים מקבילים ודומים להפליא על דמות מיסתורית שמנסה לגנוב לילדים את הפנים שלהם.
8/10

The purge
ביום הכי מסוכן של השנה בארה"ב העתידנית - ניתן לבצע כל פשע שרוצים. עלילה מלאה חורים, צפויה מראש, ובכל זאת מעט ממכרת...
7.5/10

Zrizi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408

שליחה

The Purge
מיותר לחלוטין. מבוסס על גימיק חביב, אבל 90% מהסרט נטול כל עניין. לפחות הוא קצר יחסית.
Funny Games מ2007 העביר את אותו המסר בצורה הרבה יותר עשירה ומעניינת בעיני.
4/10

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357

שליחה

הגרסה המקורית של FUNNY GAMES יותר טובה מהרימייק.

liorreem
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2386
שם מלא: ליאור ראם

שליחה

Riddick
מד"ב סוג ז'. איטי ומשעמם. אפשר לוותר.
4/10

End of watch
זוג שוטרים נלחמים בפשע המקומי ןמסתבכים עם קרטל מקסיקני.
הסרט הפתיע אותי מאד לטובה. מרגיש ריאליסטי ופחות שמאלץ מסרט אמריקאי ממוצע.
8/10

אחרי החתונה... 3
משעמם ביותר ולא מצחיק. פרשתי אחרי חצי שעה של סבל.
2/10

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78956
שם מלא: עפר לאור

שליחה

למי שאהב את End of Watch, ממליץ בחום לחפש את הסדרה "southland" שהיא חזקה פי כמה מ-EOW, ומעניינת פי כמה.

HaGingi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1675

שליחה

oferlaor כתב:למי שאהב את End of Watch, ממליץ בחום לחפש את הסדרה "southland" שהיא חזקה פי כמה מ-EOW, ומעניינת פי כמה.
...
תודה (Y)
הבעיה שיש תרגום רק לשלושה פרקים מהעונה הראשונה בלבד :עצוב:
הג'ינג'י
:silly:

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

Paradise
צעירה אשר גדלה בקומונה דתית, מורדת בקהילה לאחר התרסקות מטוס אשר השאיר אותה עם צלקות בכל גופה וחסרת אמונה. היא יוצאת עם כספי הפיצויים לעיר החטאים לאס וגאס ובעזרת זוג חברים אשר פוגשת במקום, מחזירה את הטעם לחיים.

סרט מעט חסר טעם ולא מפוקס, אך בסופו של דבר, מצליח להעלות דמעה, כנראה בשל הסיפור של הנערה התמימה אשר נחשפת לעיר הגדולה.
6.5/10

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73425
שם מלא: ערן

שליחה

The Past\Le passé

הדבר היחיד שאנ י יכול/רוצה להגיד על הסרט הנ"ל הוא העובדה שהוא מעניין בערך כמו הסצנה בסרט בה רואים צבע טרי מתייבש. אולי קצת פחות מעניין אפילו.

נטשתי בערך 2/3 אל תוך הסרט וקצת קשה לי להבין איך החזקתי מעמד אפילו עד לשם.

מיותר.

4/10

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

The Butler
קורותיו של סיסיל גיינס (פורסט ויטאקר), צעיר אשר החל את חייו כעבד בשדות הכותנה דרך התקדמותו כמשרת בבית הלבן, שירותו תחת מספר נשיאים ועד לבחירת אובמה לנשיא.

סרט מעולה אשר מתאר תקופה בת כמה עשרות שנים. הגזענות וחוסר הכבוד ששרר ב- US בשנות ה- 50' ומעלה, ההתקדמות המקצועית, בניית המסגרת המשפחתית ושמירה עליה, המאבק עם הבנים אשר בעלי דעות פוליטיות שונות מהאב, מלחמת וייטנאם, המאבק לזכויות שוות לכל בני האדם ועוד - זהו סיפור ארוך ומרתק שאומנם נמשך מעל לשעתיים, אבל העניין בו נשאר לכל אורכו.
בסרט גם מככבת מריה קארי בתפקיד אורח מיותר ולא מובן כאמא לגיינס.
8.5/10

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

Machete Kills

המשך לסרט שנוצר מספין אוף של פרוייקט גריינדהאוס.
רוברט רודריגז מחזיר לנו את מצ'טה, הסוכן המקסיקני שנמצא עכשיו בארה"ב.
מלחמה בקרטלי סמים, אקשן מוגזם, סגנון של B Movie, עם כל המשתמע מכך (כולל אפקטים של סרט מיושן וטריילרים בתחילת הסרט).
הקאסט אמנם מרשים, אבל לצערי לא הצלחתי להמשיך ולראות את כל הסרט כדי לראות את כל הכוכבים.
ניסיון לא טוב לשחזר את ההצלחה היחסית של מצ'טה הראשון.

4/10 (בינתיים)
עדיין לא מחקתי אותו, אולי אני אכנס מתישהו ל-State of mind שיגרום לי לנסות לראות אותו שוב.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

הטריילר ל-Machete Kills Again - In Space זה בערך הדבר הכי טוב בסרט

theezway
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2344

הזאב מוול סטריט

שליחה

בן דוד שלי אמר לי שהוא שנים לא צחק ככה בסרט ואחרי אתמול אני מבין בדיוק על מה הוא דיבר.
סרט מזעזע, מצחיק ומרתק.
קאסט מעולה, קצב טוב. אמנם הייתי חותך את הסרט קצת לפני סקורסזה (נראה כאילו שתמיד יש לו עוד משהו שהוא צריך לגעת בו ולכן הכתוביות נדחות), אבל אלו 3 שעות שעברו בלי מצמוץ.

כמעט 9 מתוך 10
אתר הבית שלי - www.ezway.co.il

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

Cloudy with a Chance of Meatballs 2

חביב, אבל הרבה פחות טוב לטעמי מהראשון.

6/10

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

Jackass Presents: Bad Grandpa

זהו בהחלט אחד מהסרטים הללו מהם יצאתי עם תחושה מאוד אמביוולנטית. מצד אחד היו כמה וכמה קטעים בהם צחקתי כ"כ חזק כפי שלא צחקתי מזה זמן רב. מצד שני חלק גדול ממנו מורכב מג'וני נוקסוויל במסכת זקן אשר עושה מעצמו צחוק בפני אנשים זרים. רב ההומור בסרט הינו הומור פלוצים טיפוסי, שלעיתים עובד ממש טוב ולעיתים פשוט דוחה. הסרט בגדול הינו אוסף של קטעי "עבודה בעיניים" בהם ג'וני נוקסוויל המחופש לזקן מבצע אוסף של דברים מזעזעים בפני זרים ומקליט את התגובה שלהם - אך משום מה החליטו להכניס איפשהו בין הקטעים איזושהי עלילה מצוצה מהאצבע, דבר לדעתי רק הוריד מרמת הסרט.

אז איך מסכמים סרט שכזה? מומלץ? לא מומלץ? לצפות? להתרחק? התשובה אינה חד משמעית בלשון המעטה. אם יש לכם מצב רוח מטופש, אם אתם מודעים לכך שזהו סרט הזוי עם הומור פלוצים, ואם זה מה שמתאים לכם, סביר להניח שפה ושם תצחקו צחוק בריא. אם כל המתואר לעיל לא "כוס התה" שלכם, רצוי לוותר.

ד"א - הילד לדעתי הוא הכוכב האמיתי בסרט, רק אינני מבין איך הורים של ילד בגיל הזה מאשרים לו להשתתף בסרט שכזה מלכתחילה.

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010

שליחה

lone survivor

מבוסס על סיפור אמיתי (מבצע red wings).
צוות של אריות הים יוצא למבצע בעומק שטחי הטליבאן. המבצע מסתבך מה שמוביל לקרבות עזים של הצוות אל מול כוחות של הטליבאן.

אני ממליץ למי שלא מכיר את הסיפור לא לקרוא פרטים לפני כן על מנת להנות מהסרט באמת, לכן גם העדפתי לא לפרט יותר לגבי העלילה.

סרט מותח, מעניין עם המון אקשן. הסיפור שמאחוריו חזק מאוד.

8\10
חוק ראשון של ציידי דילים:
Buy first, Ask questions later.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

Captain Phillips

סיפור אמיתי על ספינה שנחטפת על ידי פיראטים סומליים ועל קפטן חכמולוג שמחליט להערים על החוטפים קשיים ולנסות להציל את מטען האנייה.

הוא מסתבך עם החוטפים שכל מה שהם רוצים זה כסף ובסופו של עניין מוצא את עצמו בן ערובה של החוטפים בתוך סירת הצלה קטנה ולוהטת.

בגלל שמדובר על מיקרה אמיתי אני יכול לתמוהה מה רצה הקפטן להשיג .... ממש לא מבין את ההתנהגות של הקפטן. כל פקיד בבנק יודע במקרה של ניסיון שוד הפקיד נותן לשודדים את הכסף ולא נלחם עם השודדים. אז מה החכמה של הקפטן פיליפס הזה ללכת ולהערים קשיים על החוטפים ולסכן את חייו וחייכל הצוות שלו. בשביל מה?

זה מצד אחד .... מצד שני

סרט טוב!

עשוי יפה עם צילומים מדהימים

מצאו שחקנים מדהימים שמשחקים את החוטפים מה שעושה את הסרט מאוד אוטנטי.

התחלנו לראות את הסרט בשעה אחת אחר חצות 8 אנשים ..... ואף אחד לא נרדם!

שווה מאוד

8.5/10

חזור אל “סרטים וטלויזיה”