ראיתי אתמול במסגרת הקרנת טרום בכורה מיוחדת באולם 1 של קולנוע רב-חן ת"א המיתולוגי.
לצערי, המיתוס לא קם לתחיה, והאולם הזה מיושן מאוד. אחרי שראיתי כמעט את כל הסרטים הגדולים של השנה האחרונה ב-LG IMAX ביס פלאנט ראשל"צ, המסך נראה קטן מאוד וממוקם גבוה מעל המושבים (שלא לדבר על פגם לא קטן במרכז המסך). ועדיין, החלק הכי גרוע היה הסאונד - פשוט אין סאב נורמלי באולם הזה! שמתי לב לזה עוד בשלב הטריילרים והאינטרו של דולבי דיגיטל (למרבה האירוניה), והיו חסרים לי המון באסים במהלך הסרט.
בכל אופן, לענייננו: הסרט הוא סוג של ריבוט של סדרת הסרטים המבוססים על הדמויות מספרי המתח של טום קלאנסי ז"ל, שנפטר לפני 3.5 חודשים.
סרטים קודמים שמבוססים על אותן דמויות הם משחקים פטריוטיים וסכנה ברורה ומיידית בכיכובו של האריסון פורד וכל הפחדים כולם בכיכובו של בן אפלק.
ב-"גיוס הצללים" (רמז לתחילתה של סדרת סרטים לעניות דעתי, אחרת אני רוצה לחשוב שהיו מוצאים שם קצת פחות טרחני...) מככב כריס פיין (קפטן קירק בריבוט של סרטי מסע בין כוכבים), ולצידו קאסט מרשים בדמותם של קווין קוסטנר, קנת' בראנה (שגם ביים!) וקירה נייטלי (שלא עשתה סרט אקשן כזה מאז שודדי הקאריביים השלישי אי שם ב-2007). כל השחקנים נותנים הופעות סבירות פלוס, ומתמודדים לא רע עם תסריט טיפה שבלוני שלא ממש משאיר להם יותר מדי אפשרויות להתעלות.
כמי שקרא כמה וכמה ספרים של קלאנסי ואהב את כל הסרטים הקודמים המבוססים על הספרים, ממש לא תיכננתי לראות את הסרט הזה על בסיס הטריילר שראיתי מספר פעמים בשבועות האחרונים, אבל בזכות כרטיסים חינם והנמכת ציפיות, דווקא יצא שנהניתי ואני בהחלט לא מתחרט שהלכתי לסרט.
העלילה לא מבוססת על ספר ספציפי של קלאנסי, אלא רק על הדמויות (בעיקר של ג'ק ראיין ואישתו קאת'י) - בתחילת הסרט אנו נחשפים באופן לא רע ולא משעמם לסיפור הרקע של גיבורי הסרט, שמכין את הבמה לעיקר העלילה, שמתרחשת כמעט כולה במוסקבה. הסרט נותן הרבה כבוד לבירת רוסיה, שלא זכור לי מתי כיכבה ככה בסרט הוליוודי (בואו נגיד שהיא מקבלת יותר קרדיט כאן מב-RED 2
הסרט בסה"כ זורם, וסצינות האקשן אפקטיביות למדי. זו לא טרילוגיית ג'ייסון בורן של מאט דיימון, ויש כמה וכמה חורים וקיצורי דרך בעלילה בהחלט יפריעו למי שלא מסוגל לשים את השכל בתיק כשהוא נכנס לראות סרט אקשן, אבל מי שינמיך קצת ציפיות ויבוא בעיקר בשביל האקשן יהנה מאוד מכמה סצינות חזקות.
לצערי הרב כאמור, קשה היה להינות באמת מסצינות האקשן בגלל היעדר סאבוופר נורמלי באולם הנ"ל, אבל לא נראה לי שאטריח את עצמי שוב לקולנוע רק כדי להשלים את החסכים האלה - נחכה עוד כמה חודשים ונראה אותו בקולנוע הביתי
6.5/10 בגלל האולם והחורים בעלילה.
7.5/10 למי שיותר חשוב לו האקשן מהעלילה ויראה את הסרט באולם קצת יותר מודרני (או בקולנוע ביתי עם סאב טוב...)