שרשור הספורט ואירועי הספורט הגדולים בארץ ובעולם!

תוכניות ספורט, אירועי ספורט וכל מה שקשור לספורט...
osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

קצת מגוחך בעיני הביקורת שנרשמת כאן כנגד הפועל אתמול :roll:
כאשר קבוצות ישראליות משחקות טוב ומפסידות אז כולם אומרים נאיביות וחוסר יכולת לעמוד על הרגליים ברבע האחרון של המשחק. כאשר קבוצות ישראליות סופגות שערים שלא מחויבי המציאות, אז אומרים שזה חוסר נסיון של השחקנים שלנו במעמדים כאלה. אז כאשר סוף-סוף קבוצה ישראלית מנצחת לא 1 לא 2 אלא 3:0 ועוד קבוצה טובה, בטח טובה מהפועל שעוד המשחק הזה היה חשוב לקבוצה הזאת (לא כמו הניצחון ההוא של חיפה נגד היונטייד כאשר לשדים האדומים כבר לא שום חשיבות למשחק), אז אתם באים ומעבירים ביקורת על צורת המשחק הבונקריסטי שלהם שהגיע בעיקר אחרי כיבוש השער הראשון והרצון הלגיטימי של הקבוצה הפחות טובה לשמור על התוצאה.....אני אומר שאפו ענק על הניצחון היפה הזה אתמול של הפועל (Y)
(למרות שאני באמת לא סובל את הקבוצה הזאת)

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4894

שליחה

osherov
אתה בכלל קורא את מה שאנחנו כותבים?!
אין כאן ביקורת על שיטת המשחק, זה ניתוח שלו.
זה שזו שיטת משחק שמוציאה את החדווה מהצפייה - אני לא חושב שיש ויכוח,
אבל זה לא גורע בשום צורה מההישג (הטוב ביותר של קבוצה ישראלית במפעל הזה).
אני מגדיל ואומר (בניגוד לעמיתי idan309) שזה לא פוקס שהביא להישג הזה, אלא שיטת משחק שמביאה להישג הזה.
אני כן נוטה להסכים שאתמול אלת המזל היתה גורם משמעותי יותר מבד"כ,
אבל בגדול, לאורך המשחקים מתחילת העונה זו השיטה.

urik79
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4321
שם מלא: אורי

שליחה

למה להמעיט בהישגי כבר. האם הניצחון של חיפה על אולימפיאקוס (3-0) לא שווה להישג הזה? אולימפיאקוס בזמנו היתה אורחת דיי קבועה בליגת האלופות עם שחקנים טובים ומכובדים.
כל מה שרציתי כל מה שקניתי
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

ufffnick כתב:osherov
אתה בכלל קורא את מה שאנחנו כותבים?!
אין כאן ביקורת על שיטת המשחק, זה ניתוח שלו.
זה שזו שיטת משחק שמוציאה את החדווה מהצפייה - אני לא חושב שיש ויכוח,
אבל זה לא גורע בשום צורה מההישג (הטוב ביותר של קבוצה ישראלית במפעל הזה).
אני מגדיל ואומר (בניגוד לעמיתי idan309) שזה לא פוקס שהביא להישג הזה, אלא שיטת משחק שמביאה להישג הזה.
אני כן נוטה להסכים שאתמול אלת המזל היתה גורם משמעותי יותר מבד"כ,
אבל בגדול, לאורך המשחקים מתחילת העונה זו השיטה.
...
אני קורה את כל ההודעות וכוונתי היא להודעה #14826 ולהודעה שלך שהגיעה מייד אחרייה. בעיקר המשפט הזה שרשמת: "תבינו שזו טקטיקה של האנטי כדורגל של גוטמן." המשפט הזה לטעמי ממש לא מנתח נכון את הכדורגל של אלי גוטמן, את הטקטיקה של הקבוצה שלו בשנתיים האחרונות (גם באירופה) כי, עם כל הצער שלי לעניין, הפועל בזמן האמת (money time) משחקים את הכדורגל הכי טוב והכי יפה בארץ (גם באירופה באופן יחסי הפועל באו עד היום לשחק ולא לעשות בנוקר במשך 90 דקות). הכדורגל שלהם (בזמן האמת) הוא פי כמה טוב ויפה מזה של מכבי חיפה בשנה שעברה ושל מכבי ת"א השנה. הפועל שם לא בגלל האנטי כדורגל של גוטמן אלא בגלל האיכות של גוטמן ושל השחקנים שלו. מה לעשות אבל עד עכשיו זאת האמת (יוצא מן הכלל לטעמי הוא באמת אותו המשחק נגד חיפה עם המשחק הלא אנושי של איניימה בשליש האחרון של המשחק, אבל גם שם צריך לזכור שהפועל היו עם 10 שחקנים)

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

ואני עדיין טוען שזו טקטיקה שהיא אנטי כדורגל - קרי המטרה שלה זה בעיקר למנוע מהמשחק להתקיים באופן שתכנן היריב.
זו טקטיקת הריסת שיטת משחק תוך ניצול חולשה בנקודות מסויימות בזמן המשחק.
וכן זו הטקטיקה של גוטמן, ועם כל הכבוד לו ולשחקניו הם לא המציאו כלום.

זה לא מצטלם, זה מבאס את המשחק, כל הסטטיסטיקות יראו שהמאזן הפוך מהתוצאה,
אבל נכון להיום זה לרוב עובד.
קבוצה חזקה שתדע להתמודד עם השיטה הזו,
זו קבוצה שעושה מעט מאוד טעויות ומנצלת מקסימום מההזדמנויות (ויש הרבה הזדמנויות מול הפועל בשיטה זו).

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

בעבר הרחוק דנו הרבה על איזה ליגה טובה יותר, הספרדית או האנגלית.
התשובה לדעתי ברורה מאליה כבר המון שנים, אבל מסתבר שיש הרבה שחולקים על הברור מאליו.
בכל אופן, אין כמו להביא עדות מפיגורה בליגה הספרדית עצמה, נשיא סביליה, שאומר בקיצור "אצלנו אין תחרות. הליגה האנגלית היא ליגה אמיתית."
http://www.goal.com/en-us/news/88/spain ... er-league-

עוד נתון שקראתי היום: שני שליש מאוהדי הכדורגל בספרד אוהדים את אחת משתי הגדולות. אם זה נכון זה כמובן תוצאה ברורה מכך שהמצב הנוכחי הוא כבר, פחות או יותר כך, עשרות רבות של שנים.
משה

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

הלה-ליגה בספרד (שכידוע, אני נמנה על אוהדיה) מורכבת כיום (ובשלוש-ארבע השנים האחרונות) מ-2 חלקים.
1 - בארסה וריאל.
2 - שאר הקבוצות.

גם אם בכל תחילת עונה יש את האשליה שתהיה קבוצה אחרת, כמו סביליה, ולנסיה, ויאריאל, וכו'... (שהן קבוצות טובות בכל קנה מידה) שתצליח להתברג בפסגה ביחד עם 2 האימתניות, אנחנו מהר מאד (בערך בשלב הזה, מחזור 10 +-) נוחתים וחוזרים למציאות.
אחת לכמה שנים, קורה באמת שיש תחרות אמיתית עם שאר הקבוצות, אבל זה בהחלט לא מקרה מייצג.

זה לא עושה את הכדורגל הספרדי לפחות טוב, זה רק עושה אותו למתסכל ומוביל לחוסר עניין יחסי (עדיין יש תחרות בין הקבוצות האחרות בספרד) אם אתה לא אוהד את אחת הגדולות.
אני אמנם לא עוקב באדיקות אחרי הליגה האנגלית, אבל אני יודע שהשנה היא מעניינת במיוחד.

כליגה, המשפט שצוטטת הוא בהחלט נכון.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

כן, אני בהחלט אני מדבר על הליגה.
כלא אוהד ספציפי, הליגה זה מה שמעניין.
בהגדרה מתמטית - מה ההסתברות שצפייה במשחק כלשהו תהיה מענינת, וזה תופס גם אם המשחק הכלשהו הנבחר מחויב לכלול קבוצת צמרת.
משה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

נכון להיום שתי הקבוצות הטובות בעולם הן ריאל מדריד וברצלונה אשר מפרקות כל דבר שזז (ייתכן שזה ישתנה בעתיד אבל כרגע זה המצב). הן מפרקות כל דבר שזז בספרד ובאירופה (למרות שבארסה לא פגשה עוד קבוצה רצינית באירופה, עדיין באמת שלא צריך להיות נביא כדי להבין מה היחס ומי טוב יותר). המצב המיוחד הזה גורם לכך שהשנה, יותר מבכל שנה אחרת, אין שום תחרות בליגה הספרדית (לא שבעבר היה ספק לגבי הקבוצות שיסיימו במקמות 1-2 אבל השנה באמת קשה למצוא אפילו קבוצה ספרדית שתצליח לא להפסיד לאחת משתי הקבוצות האלה). מעבר להתחזקות של הספרדיות השנה (בעיקר של ריאל) קשה שלא להרגיש את ההתחלשות, נכון להיום, של רוב אריות אירופה. קבוצות כמו אינטר, יונייטד, צ'לסי (לפחות בתקופה האחרונה), מילאן, באיירן, ארסנל וכו (ההתחלשות הזאת דווקא גורמת ליותר תחרותיות השנה בליגות שם).

זה שריאל יכולה לעוף שוב השנה בשמינית הגמר באלופות עדיין לא משנה את העובדה שכרגע היא אחת משתי הקבוצות הטובות בעולם......
למרבה הצער שתי הקבוצות הולכות להיפגש ראש בראש ביום שני הקרוב ועוד בברצלונה.........לא בא לקבוצה שלנו טוב הסופר קלסיקו הזה

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

may the best BARCA win.
:wink:

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

אריה,
כמו שכבר כתבתי לך, אני שמח שהעונה אתה מסכים .
אבל עונה שעברה היה אותו דבר. נכון שהעונה זה אפילו עוד יותר קיצוני, אבל זה כמו לעבור ממדד 95 ל98 .
קשה להשוות קבוצות ספרדיות מול אחרות, חוץ מבמפגשים בינהן, כמו בליגת האלופות. ההישגים שלהן בליגה שלהן יכולים להיות אשליה אופטית.

בכל מקרה בין אם שתי הספרדיות הגדולות הן הטובות בעולם או לא, וגם אם (מה שמקובל על כולם) שני השחקנים הטובים בעולם משחקים שם, עדיין הליגה לא מענינת, והמשחקים שם, בדרך כלל, שם לא מענינים. הקלאסיקו הוא כמובן היוצא מן הכלל.
משה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

משה,
אם אתה חושב שיש כאן אשלייה אופטית אז כנראה אתה צריך משקפיים :wink:
בארסה כל כך טובים ומחוברים עד כדי כך שזה כבר משמעם לראות את השערים המדהימים שלהם אחרי 10 מסירות בתוך רחבת היריב ובסוף מגיע מסי ותוקע עוד גול. ריאל מדריך מפרקים קבוצות באירופה בקלילות כמעט מרגיזה, זה נראה כאילו שכל מה שמעניין הוא האם רונאלדו יכבוש שניים, שלושה או אפילו ארבעה שערים... 4:0 בחוץ נגד אייקס בהליכה במשחק לא חשוב ואפילו מהמשחק חוץ ההוא נגד מילאן שם סיימנו בקושי בתיקו ניתן היה להבין עד כמה יש פערים באיכויות השנה (ומילאן היא קבוצה בטופ באיטלייה השנה). שים לב שגם ולנסיה הבטיחה את העפלה שלה לשלב הבא בקלות. דבר שמראה שהכדורגל בספרד עדיין שווה משהו מעבר לשתי קבוצות על

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

אריה,
זה לא מה שכתבתי (כרגיל :-))
כתבתי שההישגים שלהן בליגה יכולים להיות אשליה אופטית, לא שהם בהכרח כאלה ובוודאי שלא ההישגים שלהן בליגת האלופות.
הכוונה היא לכך שאת רמתן באירופה ניתן לראות רק ממשחקיהן באירופה, זה הכל. מצבן בליגה הספרדית לא אומר הרבה, וזו עיקר הבעייה שאליה אני מתייחס כשאני מדבר על הבעייה עם הליגה הספרדית.
אין ספק ששתי הקבוצות הללו הן קבוצות-על ונכון שיש בספרד עוד קבוצה או שתיים מעולות.
עדיין, הליגה שם לא מענינת.
יש עוד ליגות כאלה (הסקוטית כדוגמא הרגילה), ההבדל הוא שבספרד זה עומד בניגוד בולט לרמה של הכדורגל עצמו וכמובן לרמה של שתי קבוצות העל.
הרי בכל אתר כדורגל הליגות המרכזיות הן הן האנגלית , הספרדית , האיטלקית והגרמנית - ויש חוסר ההתאמה בין בין ה"בכירות" של הליגה הזו, לעיניין האמיתי שהיא מייצרת.
משה

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

היום, כ"ו בנובמבר 2010 למניין הגויים.
3 ימים לסופרקלאסיקו.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

השתלשלות העברת ההוראות לאדומים המכוונים ממוריניו. איזה פרסה.
עכשיו אופ"א תדון בעיניין, אבל אני מהמר שלא תהייה סנקציה רצינית.
אם זה היה קורה בארץ, כולם היו מדברים על התת רמה של הכדורגל וחוסר המקצוענות, אבל זה כמובן חלק מתרבות הכדורגל בכלל.

משה

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

אם תוכל להסביר מה יוצא לקבותה ממהלך כזה זה יעזור להבין את התמונה המלאה.
אני מניח שהעברת הוראה כזו לא באה סתם.
במיוחד כשמדובר במוריניו ;)

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

למרות האהדה שלי לקבוצה ולמאמן שלה, זה באמת תת רמה ובזיון שלא ייאמן. טיפשות ממדרגה ראשונה. זה ששחקנים במכוון מקבלים צהוב באלגנטיות כדי להיות מורחקים ממשחק לא חשוב עוד בסדר. אבל באופן מופגן ומבזה כל כך לקבל שני אדומים (ורמוס עוד בשיא הטמטום לוחץ לשופט את היד אחרי האדום שלו)....ללא ספק למוריניו ולשחקנים מגיע עונש על המעשה הזה....פשוט בזיון!!

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

אין ספק שמוריניו מעצבן, שפל ושחצן עד גועל,
אבל הוא פשוט גאון :)
מהגאונים המרגיזים שעושים את מה שאפשר בצורה קיצונית ובמסגרת הכללים.

הוא לא עבר על שום עבירה, הכל במסגרת הכללים.
אפשר להתאמץ מאוד ולהכניס את זה לתוך משחק לא ספורטיבי - אבל מאחר והשחקנים הורחקו, העונש כבר נתן על העבירה.

פשוט גאון.
אם הוא היה דמות קומיקס הוא ללא ספק היה ה- villain עם תואר דוקטור :)

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999

שליחה

היום, כ"ו בנובמבר 2010 למניין הגויים.
3 ימים לסופרקלאסיקו.
...
יש צפיה משותפת?
ערן

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

ufffnick כתב:אין ספק שמוריניו מעצבן, שפל ושחצן עד גועל,
אבל הוא פשוט גאון :)
מהגאונים המרגיזים שעושים את מה שאפשר בצורה קיצונית ובמסגרת הכללים.

הוא לא עבר על שום עבירה, הכל במסגרת הכללים.
אפשר להתאמץ מאוד ולהכניס את זה לתוך משחק לא ספורטיבי - אבל מאחר והשחקנים הורחקו, העונש כבר נתן על העבירה.

פשוט גאון.
אם הוא היה דמות קומיקס הוא ללא ספק היה ה- villain עם תואר דוקטור :)
...
אולי הוא גאון אבל במקרה הזה אין שום גאונות.
זה לא רעיון שרק מוח יצירתי במיוחד יכול לחשוב עליו, הרעיון עצמו די ברור מאליו.
מה שמבדיל פה את מוריניו מהרוב, זה חוסר המעצורים וחוסר הבושה וחוסר הכבוד המינימלי למשחק.
זה שזה במסגרת הכללים (גם לא ברור, אולי יש גם "התנהגות שאינה הולמת קצין") לא מכשיר את זה. מעבר לכללים הרשמיים הכתובים יש גם כללי התנהגות בסיסיים שלא לעשות צחוק מהמשחק.

לא, העונש לא ניתן על העבירה. כששחקן מקבל אדום מרצונו ולטובת הקבוצה, אף אחד לא נענש, אלא דווקא קיבלו פרס.
משה

חזור אל “ספורט”