השרשור הרישמי: נתב HUAWEI AX3 Wi-Fi 6

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
HTmagDeals
סמל אישי של משתמש
צייד דילים
צייד דילים
תגובות: 5270

שליחה

search.php?keywords=%D7%92%D7%9C%D7%95% ... sf=msgonly

השורה התחתונה?
קנה את הגרסה הסינית.
קבוצת יד 2: https://t.me/HTyad2
ערוץ הדילים: https://t.me/HTDeals
הקבוצה להתייעצויות ובקשת קופונים: https://t.me/HTDealsChat

wr1st
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18

Re: השרשור הרישמי: נתב HUAWEI WiFi AX3 Wi-Fi 6

שליחה

מה הסיכויים שהfirmware הסיני זה לא spyware בחסות הממשל?

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46473

שליחה

בדיוק כמו הסיכוי שהקושחה לטלפון הסיני, ה- TV או כל מוצר אחר אצלך בבית הוא כזה.

DBD
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 118

שליחה

שאלה למומחי הנתב.

אני משתמש בנתבים (AX3 PRO סיניים) לפיזור וויפי בבניין ובחניון.
ונתקל במספר בעיות:
1. כאשר מפעילים guest network, הוא מופעל רק על הנתב הראשי ולא על המשניים שמחוברים במש. מה ניתן לעשות?
2. לחילופין, רציתי להסיר את הצורך בסיסמה ע"מ להתחבר לרשת, אבל גם את זה הוא לא נותן לי לעשות.

מה ניתן לעשות ע"מ להגדיר רשת ללא סיסמה שתתפרס גם לנתבים המשורשרים?

Animor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 815

שליחה

יש לי שתי יחידות של ax3 pro הגרסה הסינית (קניתי במועדים שונים דרך קישורים בשרשור הזה), פועלות בתצורת mesh חוטי.
בבדיקה של גרסת הקושחה דרך הממשק של הנתב הראשי, אני רואה שיש שתי גרסאות שונות, ולגבי שתיהן כתוב שמדובר בגרסה האחרונה, מאוד מוזר. יש יש למישהו הסבר?
מצרף צילום מסך עם תרגום גוגל לאנגלית:
IMG_20210917_182147.jpg
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

shayzil
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542

שליחה

עזרה בבקשה לבעיה שלא מצאתי פתרון, עברתי לפני כמה ימים לבית חדש וביצעו לי התקנה של סיב (פרטנר).
לצערי אין לי אינטרנט.
המתאם שפרטנר נותנת אמור הרי להתחבר עם כבל רשת לראוטר - לאיזה כניסה/ות אמורים להכניס את הכבל בין ארבעת הכניסות? כי אני זוכר שאמרו פה שצריך לחבר לכניסה ספציפית (או שאני מבלבל עם משהו אחר), ניסיתי להריץ פה חיפוש בשרשור ולא מצאתי.

כמו כן, שאלה קטנה - אם אני מחבר את כבל הרשת מהמתאם של פרטנר עם כבל רשת ישירות למחשב בלי שום ראוטר - אמור להיות אינטרנט?
כי אני זוכר שפעם בדקתי בבית הישן ועבד (פשוט לא היה אינטרנט אלחוטי כי היה מחובר ישירות למחשב נייח), והמתקין של פרטנר אמר לי שאי אפשר לחבר ישירות כי המתאם צריך לחלק איי.פי (אני לא מבין גדול).
ניסיתי לחבר ישירות בין המתאם למחשב - גם לא היה אינטרנט (בבית החדש, שוב בבית הישן אני זוכר ב - 99% שניסיתי כדי לראות אם המהירות זהה למה שאני מקבל דרך חיבור לכבל רשת מהמחשב לראוטר).

בגלל החגים נדפקתי קצת אז המתקין מסר לי שהוא יגיע בימים הקרובים....... לא נעים בכלל להיות מוגבל עם אינטרנט של האייפון בלבד...

דרך אגב הוא טוען שהבעיה עם הראוטר ולא במתאם / סיב / התקנה.

חשוב לציין שעל גבי המתאם של פרטנר רק נורה אחת דלוקה בירוק - POWER, נורת RJ45 לא דלוקה כמו גם נורת SFP... :?

kobine
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38

שליחה

20/09/2021 8:34  
shayzil כתב:
עזרה בבקשה לבעיה שלא מצאתי פתרון, עברתי לפני כמה ימים לבית חדש וביצעו לי התקנה של סיב (פרטנר).
לצערי אין לי אינטרנט.
המתאם שפרטנר נותנת אמור הרי להתחבר עם כבל רשת לראוטר - לאיזה כניסה/ות אמורים להכניס את הכבל בין ארבעת הכניסות? כי אני זוכר שאמרו פה שצריך לחבר לכניסה ספציפית (או שאני מבלבל עם משהו אחר), ניסיתי להריץ פה חיפוש בשרשור ולא מצאתי.

כמו כן, שאלה קטנה - אם אני מחבר את כבל הרשת מהמתאם של פרטנר עם כבל רשת ישירות למחשב בלי שום ראוטר - אמור להיות אינטרנט?
כי אני זוכר שפעם בדקתי בבית הישן ועבד (פשוט לא היה אינטרנט אלחוטי כי היה מחובר ישירות למחשב נייח), והמתקין של פרטנר אמר לי שאי אפשר לחבר ישירות כי המתאם צריך לחלק איי.פי (אני לא מבין גדול).
ניסיתי לחבר ישירות בין המתאם למחשב - גם לא היה אינטרנט (בבית החדש, שוב בבית הישן אני זוכר ב - 99% שניסיתי כדי לראות אם המהירות זהה למה שאני מקבל דרך חיבור לכבל רשת מהמחשב לראוטר).

בגלל החגים נדפקתי קצת אז המתקין מסר לי שהוא יגיע בימים הקרובים....... לא נעים בכלל להיות מוגבל עם אינטרנט של האייפון בלבד...

דרך אגב הוא טוען שהבעיה עם הראוטר ולא במתאם / סיב / התקנה.

חשוב לציין שעל גבי המתאם של פרטנר רק נורה אחת דלוקה בירוק - POWER, נורת RJ45 לא דלוקה כמו גם נורת SFP... :?
...
לא משנה לאיזה כניסה, אצלי מחובר להכי שמאלית.
אתה יכול לחבר מחשב בכבל רשת ישר למתאם סיב ולקבל אינטרנט.
לגבי הנורות הן נדלקות כשמזוהה חיבור של ראוטר או מחשב למתאם סיב.
נשמע שלא התקינו לך כמו שצריך

shayzil
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542

שליחה

אכן כך הדבר... מקווה שביום רביעי או חמישי הבחור יבוא ויסדר את זה או לא יודע מה רק שלא יפיל עליי כי הוא כל הזמן טען שהבעיה אצלי בראוטר.
אני כבר כמה חודשים איתו בבית הישן ועבד חלק, עשיתי לו ריסט אחרי שהוא הלך אבל לא היה שום חיווי במתאם עצמו.... לא נראה שמחובר.
באסה ממש באסה... אבל יאללה יש דברים יותר גרועים מזה בחיים (ברוך יוצר נקודות גישה מהסלולרי, חצי נחמה).

HTmagDeals
סמל אישי של משתמש
צייד דילים
צייד דילים
תגובות: 5270

שליחה

קופון חדש לכל מי שרוצה לקנות: BGe7dfc9
https://bit.ly/3woTjvt
קבוצת יד 2: https://t.me/HTyad2
ערוץ הדילים: https://t.me/HTDeals
הקבוצה להתייעצויות ובקשת קופונים: https://t.me/HTDealsChat

DBD
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 118

שליחה

15/09/2021 11:05  
DBD כתב:
שאלה למומחי הנתב.

ונתקל במספר בעיות:
1. כאשר מפעילים guest network, הוא מופעל רק על הנתב הראשי ולא על המשניים שמחוברים במש. מה ניתן לעשות?
2. לחילופין, רציתי להסיר את הצורך בסיסמה ע"מ להתחבר לרשת, אבל גם את זה הוא לא נותן לי לעשות.

...
אשמח לעזרה אם יש לכם מושג

yarko
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 348

שליחה

29/09/2021 11:19  
DBD כתב:
15/09/2021 11:05  
DBD כתב:
שאלה למומחי הנתב.

ונתקל במספר בעיות:

...
אשמח לעזרה אם יש לכם מושג
...
1. נראה שרק היחידה הראשית תומכת ב guest
https://consumer.huawei.com/ph/support/ ... s10881958/

2. יש אופציה לביטול סיסמת wifi
חפש Unencrypted 2.4G Wi-Fi
או No encryption 5G Wi-Fi
באופן כללי אתה גם יכול לשתף את הדיירים בסיסמא, והם יגדירו פעם אחת וזהו

alarik99
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 90

שליחה

הי חברים
רכשתי שתי יחידות סיניות מ bangood ,הגדרתי חיברתי.
הדגם של היחידות שלי הוא ws7200 - איך אני מוודא שאכן קיבלתי את הגרסה הסינית (כאשר קיבלתי עדכנתי לגרסה תוכנה הכי עדכנתי לפי הנתב - גרסת תוכנה 10.0.5.33(C500) , EMUI גרסת נתב 10.0.5.1)
העסק עובד אבל יש לי בעיית ניתוב
יש לי רשת קווית פרוסה בכל הבית והיחידות מחוברות באופן קווי - כל אחת בקומה אחרת של הבית.
יש לי מחשבים שנמצאים על ה LAN שאליו גם מחוברות יחידות AX3.
אני מנסה לייצר יכולת העברת קבצים בין מחשבים שמחוברים קווי למחשבים שמקבלים WIFI מיחידות AX3
הבעיה היא שלא הצלחתי לגרום ל AX3 לחלק כתובות למנויים שלהם לאותו LAN שהם "יושבות" עליו- נוצר לי נתק בין המחשבים שמחוברים ב WIFI למחשבים שמחוברים ב LAN קווי - מן הסתם כי כל אחד יושב על מרחב כתובות אחר.
ניסיתי להגדיר מרחבי כתובות נפרדים (למניעת התנגשויות כמובן) על אותו LAN ליחידות AX3 אבל הוא לא מאפשר לי לחלק כתובות על אותו סגמנט שהוא יושב עליו בעצמו.
אני מניח שהפתרון הוא ניתוב סטטי אבל לא מצליח למצוא בתפריטים איך אני גורם ל AX3 לבצע ניתוב סטטי בין הLAN שהוא יושב עליו למרחב הכתובות שהוא מקצה בעצמו.
פתרון אחר היה להפוך את AX3 לbridge ואז הנתב הביתי היה מחלק את כל הכתובות והכל היה בסדר- איך עושים את זה ב AX3 - לא הצלחתי למצוא?
אני משתמש בממשק WEB לשליטה ב AXE - תפריטים בעברית / אנגלית- אין בעיה.

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

תגדיר את 2 היחידות כ- Mesh, ככה לא תצטרך להסתבך עם הניתוב וכל הקליינטים ישבו על אותו מרווח כתובות.
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 7#p3109137

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8266

שליחה

@alarik99

בהנחה שיש לך מודם ראוטר שעליו יושבת הרשת הקווית.....

הפתרון הפשוט ביותר הוא להפוך אותן לברידג'. החיסרון הוא שלא יהיה MESH קלאסי. פשוט בתפריט ה WEB במחשב כנס ל I WANT TO GO ONLINE וב INTERNET ACCESS בחר BRIDGEׁׂ /APׂ. זאת בהנחה שיש לך ראוטר טוב קווי שיהיה לו יתרונות בניהול התקשורת בבית על ה AX3.

אם יש לך מודם ראוטר חלש יותר מה AX3, אז מציע פשוט לשים לידו את אחד ה AX3-ים, לחבר ממנו ל AX3 רק כבל אחד ולתת ל AX3 לנהל את הבית. אז כל הקליינטים יהיו על אותה רשת וגם יהיה לך MESH.

Arthur_Morgan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 329

שליחה

היי,
יש לי שתי יחידות של הראוטר
כשאני בחדר שינה (המרוחק), אני רואה בטלפון שהסימון של ה-WiFi מופיע בתור עוצמה מלאה (חזקה).
כשאני מנסה להתחבר, כתוב לי שלא ניתן להשיג IP.
כשאני עובר לחדר קרוב יותר, אין את הבעיה.
מה יכולה להיות הסיבה?
(הדירה בגודל 90 מ״ר ושתי יחידות בעוצמה through the wall אמור להיות די והותר לפי התיאורים כאן)

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

אחת הסיבות לכך יכולה להיות שהיחידה בחדר שינה לא מחלקת כתובות IP. תגדיר את 2 היחידות כ- Mesh לפי ההנחיות בקישור שהבאתי לך בהודעה הקודמת שלי.

Arthur_Morgan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 329

שליחה

03/10/2021 8:48  
ziv_r כתב:
אחת הסיבות לכך יכולה להיות שהיחידה בחדר שינה לא מחלקת כתובות IP. תגדיר את 2 היחידות כ- Mesh לפי ההנחיות בקישור שהבאתי לך בהודעה הקודמת שלי.
...
לא הצלחתי למצוא בקישור הסבר איך הופכים גם את היחידה הראשונה ל-Mesh. כרגע היחידה השנייה מוגדרת ככה, והראשונה מוגדרת כראוטר ראשי.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560

שליחה

עד כמה שאני מבין, בשביל תמיכה ב-MESH חייבים שאחת מיחידות ה-AX3 תהיה הראוטר הראשי שמחלק כתובות.
אין יצירת MESH בין יחידות AX3 המוגדרות כנקודות גישה AP בלבד.

במקרה של 2 יחידות AX3 בלבד אין שום בעיה. אחת תהיה הראוטר הראשי ואחת תהיה נקודת גישה MESH.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

enginevex
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5

שליחה

גרסת ה-Quad Core ביבוא רשמי ב-249₪
https://ksp.co.il/web/item/148305

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8266

שליחה

זו גירסה עם טווח מוקטן ורק שני משדרים. הסינית עדיפה..

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”