כל הסטרימרים מלאים בבאגים ??

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #141 

nir11 כתב:חס וחלילה, אני ממש לא מתיימר להכיר את המערכת שלך, כל מה שאני יודע עליה זה ממה שאתה מספר.
ההשוואה שלך בין ג'יפ למחשב אישי - מופרכת מיסודה.
מחשב אישי שמוסיפים לו יכולות (חומרה, תוכנה), לא מאבד שום יכולת שהייתה לו קודם.
האנלוגיה למכוניות אולי נשמעת טוב, אבל היא דמגוגויה.

אני מאוד מתרשם מזה שיש קהילה של אלפי מפתחים מאחורי הפלטפורמה שלך. מבחר האפליקציות שיש עבורה בטל בשישים מול זה שקיים עבור חלונות. עובדה.

אם היה לי HTPC, הוא היה עושה את כל הדברים האלה, וגם משחקים. הוא היה הופך לנגן מדיה פחות טוב בגלל זה?
ממש ממש לא.

אני מריץ ויסטה בבית. ריבוט אני עושה רק כשמערכת ההפעלה דורשת ממני, בדרך כלל אחרי עידכון שלה.
ניקוי רג'יסטרי זה משהו שלא עשיתי מעולם על המחשב הזה. יש לי אותו לפחות שנה, אין שום ירידה בביצועים.
אנשים אוהבים לשנוא את מיקרוסופוט, ועוד יותר את ויסטה. לי היה את השכל המינימלי להבין שהדבר הזה צריך 4 גיגה זכרון, מעבד חזק(e8500), וגם כרטיס מסך חזק - עבור האפקטים הויזואליים, וכמובן עבור משחקים.
עד כמה שזה נוגע אלי, הדבר הזה עובד מצויין.
אני לא מתחזק את הווינדוז (למעט עדכוני תוכנה), אני משקיע בזה אפס זמן. אתה יכול לומר אותו דבר? מסופקני.
...
1. הקהילה של אלפי המפתחי ל-MYTHTV גדולה בהרבה מהמפתחים של SAGETV, MP ו-מדיה סנטר ביחד. ולראיה: ל-MYTHTV יש הכי הרבה פלאגינים ופיצ'רים מבין כל מערכת המדיה הקיימות היום.

2. אם היה לך HTPC בבית והוא היה עושה גם משחקים, וגם מעבד תמלילים וגם סתם IE הוא היה הופך לנגן מדיה פחות טוב. למה? כי הוא היה מפוזר, כי היו לו מספר אפליקציות שרצות ומתנגשות אחת עם השניה, כי פתאום היית צריך להחזיק מקלדת ועכבר כדי לתפעל אותו, כי בדיוק כאשר צריך להתחיל איזו שהיא הקלטה, נתקע לך איזה שהוא משחק וההקלטה התפספסה, כי כשהתקנת נרו בשביל לצרוב, הוא שינה לך את הקודקים שפורשים MPEG...

3. אתה השקעת 4 G ומעבד מוטרף בשביל לעשות פחות מדיה ממה שאני עושה עם מעבד אטום וכרטיס מסך של 300 ש"ח...
לבוא ולהגיד "ויסטה זו אחלה מערכת הפעלה, היא רק צריכה איזה cray קטן כדי להפעיל אותה" זו היתממות. WIN XP עושה הכל ולא צורכת את כמות המשאבים המוטרפת הזו. לינוקס עם compiz משאירה מאחור כל אפקט ויזואלי של ויסטה ועדיין מסתדרת מצויין על לפטופ בין שנתיים.
אני לא שונא מיקרוסופט, להיפך. כמו שאמרתי - זו מערכת ההפעלה לשולחן העבודה. זו *לא* מערכת ההפעלה לאפליאנס בסלון. היא פשוט לא בנויה לכך.

אני חושב שמיצינו את הדיון. בשורה התחתונה: ניתן לעשות IMAGE של מערכת ולהתקין אותה על מחשבים אחרים, גם אם החומרה שלהם שונה (מה שאי אפשר לעשות בחלונות למשל).
You are never fully dressed without a smile

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #142 

. הקהילה של אלפי המפתחי ל-MYTHTV גדולה בהרבה מהמפתחים של SAGETV, MP ו-מדיה סנטר ביחד. ולראיה: ל-MYTHTV יש הכי הרבה פלאגינים ופיצ'רים מבין כל מערכת המדיה הקיימות היום.

2. אם היה לך HTPC בבית והוא היה עושה גם משחקים, וגם מעבד תמלילים וגם סתם IE הוא היה הופך לנגן מדיה פחות טוב. למה? כי הוא היה מפוזר, כי היו לו מספר אפליקציות שרצות ומתנגשות אחת עם השניה, כי פתאום היית צריך להחזיק מקלדת ועכבר כדי לתפעל אותו, כי בדיוק כאשר צריך להתחיל איזו שהיא הקלטה, נתקע לך איזה שהוא משחק וההקלטה התפספסה, כי כשהתקנת נרו בשביל לצרוב, הוא שינה לך את הקודקים שפורשים MPEG...

3. אתה השקעת 4 G ומעבד מוטרף בשביל לעשות פחות מדיה ממה שאני עושה עם מעבד אטום וכרטיס מסך של 300 ש"ח...
לבוא ולהגיד "ויסטה זו אחלה מערכת הפעלה, היא רק צריכה איזה cray קטן כדי להפעיל אותה" זו היתממות. WIN XP עושה הכל ולא צורכת את כמות המשאבים המוטרפת הזו. לינוקס עם compiz משאירה מאחור כל אפקט ויזואלי של ויסטה ועדיין מסתדרת מצויין על לפטופ בין שנתיים.
אני לא שונא מיקרוסופט, להיפך. כמו שאמרתי - זו מערכת ההפעלה לשולחן העבודה. זו *לא* מערכת ההפעלה לאפליאנס בסלון. היא פשוט לא בנויה לכך.
...
קשה לי לומר שמיצינו את הדיון כשאתה לא מדייק בכל כך הרבה דברים:
1) אני משווה בין מגוון התוכנות שקיים עבור לינוקס לווינדוז, ואתה משווה בין מגוון הפלגינים שקיימים לכל מני מדי סנטרז. כנראה שההשוואתו השונות שלנו נובעות מהדרך השונה בה שנינו מסתכלים על מחשב.
2) אם הגרוטאה שלך סוחבת מדיה, אז מחשב ראוי אז מחשב ראוי סוחב משחק 3D והקלטה בלי שום בעיה. המחשב שלי משחק crysis (אחד המשחקים שידוע כזוללי מעבדים יותר מכל משחק אחר) וצורב בעת ובעונה אחת. יש היום מעבדים מרובי ליבות, ועקשנים יכולים גם ליצור זיקה בין proccess לליבה.
3) תבין - המחשב *שלי* לא בסלון, הוא לא עושה מדיה. יש בו השקעה במעבד וזכרון כי אחרת הוא לא היה סוחב את האפליקציות *שאני* מריץ עליו. יחד אם זאת, עבור הצרכים שלי - אם הייתי שם HTPC, הוא היה בעל מפרט די דומה.
אגב, 4G זכרון היום זה עניין ממש לא יקר.
4 "לבוא ולהגיד "ויסטה זו אחלה מערכת הפעלה, היא רק צריכה איזה cray קטן כדי להפעיל אותה" זו היתממות"
זו אכן היתממות, אבל לא שלי - של MS. נכתבו טונות של מאמרים על הפיאסקו שלהם עם התאמת החומרה לויסטה. אני קיבלתי טיפ ממישהו פעם שאמר לי שויסטה צריכה הרבה זכרון בשביל לרוץ, אז זה מה ששמתי. XP עושה כל מה שויסטה עושה? היא לא עושה directx 10 (או 11, אני כבר לא זוכר). להריץ עליה משחקים עדכניים זו התפשרות שאני לא מוכן לעשות. מעבר לזה בויסטה יש הרבה שיפורים קטנים שאני מאוד אוהב. אני לא אתווכח איתך על החיוניות שלהם. ויסטה לא בנויה להית מדיה סנטר בסלון? עובדתית זה לא נכון. יש לה מדיה סנטר, אנשים רבים משתמשים בו, ואתה לא יכול להגיד שום דבר שיסתור את זה. שמעתי שיש ליס אינטגרציה עם הדבר הזה ברמת EPG. יש להם אינטרציה גם עם המדיה סנטר שאתה מריץ או שה EPG שלך מקורו באינטרנט?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #143 

המחשב שלך לא בסלון. כאן, בשרשור הזה אנחנו מדברים על אפליקציה סלונית.
לא מעניין אותי כמה תוכנות יש לחלונות, כמה ללינוקס ועל איזה פלטפורמה יש תוכנות יותר טובות למשימה X. מה שמעניין אותי זה: איזה פלטפורמה תיתן לי את חווית המדיה הכי טובה. התשובה היא: לינוקס.

תרשה לי לעדכן אותך לגבי השגיאות שלך בנושא מדיה סנטר בויסטה וב-WIN7:
1. המדיה סנטר של ויסטה לא מתקרב בכלל ליכולות של תוכנות מדיה אחרות כמו sage, או mythtv. הוא לא מטפל כמו שצריך בוידאו, במוזיקה, בהקלטות.
2. העיברות של המדיה סנטר המיקרוסופטי פשוט מזעזע ונראה כאילו ילד בין 10 עשה אותו (סימני פיסוק לא במקום, יישורים לשמאל במקום לימין ועוד).
3. ה-EPG של מיקרוסופט מגיע מהאינטרנט, והוא מתוחזק על ידי חברה בת מתכנת וחצי בשם tv2day. ה-EPG של מיקרוסופט ידוע בשגיאות ובחוסר הדיוק הקבוע שלו, אתה מוזמן לראות את אחד השרשורים הדביקים בפורום הזה שדנים אך ורק בנושא הזה. (ה-EPG שלי מגיע ישירות מהלווין, על ידי שימוש בכרטיס DVB-S. והוא זהה במאה אחוז ל-EPG שיש בממיר ).
4. ה-EPG של מיקרוסופט, והמדיה סנטר שלהם מפשלים קבוע בכל פעם שמשתנה השעון בארץ לשעון קיץ/חורף. יש כל מיני "טריקים" כמו להעביר את ה-TZ של המחשב ליוון או לתורכיה. (אצלי, אגב, אין שום בעיה, המחשב מתעדכן אוטומטית).
5. המדיה סנטר של מיקרוסופט לא תומך ב-place shift ואקסטנדרים בתוכנה. זה חסרון עצום.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #144 

תרשה לי לעדכן אותך לגבי השגיאות שלך בנושא מדיה סנטר בויסטה וב-WIN7:
...
איפה כתבתי אות אחת על היכולות של המדיה סנטר בWIN7? יש לי הרגשה שבכל פעם שאני כותב ויסטה אתה קורא 'מדיה סנטר של ויסטה', וכן הלאה. אני לא רוצה לרדת כאן לפסים אישיים, אבל הקיבעון הזה שמערכת הפעלה=מדיה סנטר ותו לו- מתחיל להיות מוגזם!

אגב, איך בדיוק מוצג אצלך ה EPG של יס? למה יש לי הרגשה שזה שוב קשור בפיתוח?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #145 

אל תכניס לי מילים לפה. לא אמרתי שמערכת הפעלה = מדיה סנטר.
אמרתי שכאן הדיון הוא על HTPC בסלון, ואופי התפעול והתפקוד שלו ולא על מחשב שנמצא בחדר.

תרשה לרענן את זכרונך מההודעה שלך היום, בשעה 18:32
ויסטה לא בנויה להית מדיה סנטר בסלון? עובדתית זה לא נכון. יש לה מדיה סנטר, אנשים רבים משתמשים בו, ואתה לא יכול להגיד שום דבר שיסתור את זה. שמעתי שיש ליס אינטגרציה עם הדבר הזה ברמת EPG. יש להם אינטרציה גם עם המדיה סנטר שאתה מריץ או שה EPG שלך מקורו באינטרנט?
...
ולטענתך: ויסטה בתור מדיה סנטר זה המדיה סנטר הכי דפוק שיש. במיוחד בישראל. (אגב, מספר סקרי דעת קהל עולמיים, והשוואות מקצועיות יותר הגיעו למסקנה הזו בדיוק).
אני הסברתי לך שלמרות שאין לי הסכם עם יס, יש לי EPG טוב הרבה יותר מזה של ויסטה מדיה סנטר, יש לי הרבה יותר פיצ'רים, המדיה שלי זמינה כל הזמן בכל מקום, אני יכול לגשת אליה גם מרחוק, לתזמן הקלטות (פיצ'ר שלאחרונה יס הציגו, למרות שהוא עדיין לוקה בחסר אצלם) ועוד מליון ואחד דברים, חשובים, נוחים, שאני יכול ועושה באופן יומיומי בסלון, וויסטה מדיה סנטר פשוט לא מסוגל לעשות. (אגב, לא בגלל שבמיקרוסופט אין תכנתים מוכשרים, יש להם. זה פשוט לא בפוקוס שלהם וזה לא מעניין אותם - ציטוט של אחד מעובדי מיקרוסופט שעובד על המדיה סנטר).

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #146 

האם הEPG שלך היה כרוך בפיתוח? כן, או לא???
האם כתבתי משהו על המדיה סנטר של WIN7? כן, או לא???

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #147 

nir11 כתב:האם הEPG שלך היה כרוך בפיתוח? כן, או לא???
האם כתבתי משהו על המדיה סנטר של WIN7? כן, או לא???
...
1. לא. הורדתי תוכנה שכתב מישהו לפני מספר שנים. אגב, תוכנה מקבילה לחלונות פותחה על ידי אחד מחברי הפורום היותר מוערכים כאן.
2. כתבת על ויסטה מדיה סנטר. אני הסברתי לך שגם ויסטה מדיה סנטר וגם המדיה סנטר ב-WIN7 הם פתרונות מדיה סנטר דפוקים, עם EPG מאעפן. אגב, החוזה של מיקורוסופט עם יס ו-tv2day עומד להיגמר ונכון לכרגע אין להם שום פתרון באופק. הנסיון שלך להציג כאילו "עובדתית ויסטה בנוי להיות מדיה סנטר בסלון" פשוט שגוי ומגוכך. רואים שמעולם לא ניסית לעבוד עם הדבר הזה בסלון.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #148 

לא רוצה להתערב בויכוח המעניין בינכם, אלא רק רציתי להגיד שאין לי מושג למה אתם עדיין משתמשים בכלל ביכולות ה PVR של המדייה סנטר שלכם, בזמנו Shed דיברנו על היתרונות והחסרונות של היס מקס לעומת ה PVR אצלך, עכשיו שיצא היס מקס HD אני חייב להגיד שאם פעם לא היה לי ספק שיס מקס עושה את העבודה בצורה הרבה יותר פשוטה, מהירה ואיכותית אז המקס HD עוד מוסיף על זה את יכולת הקלטת ערוצי HD !
אגב, שים לב שרוב האנשים לא צריכים אקסטנדרים בבית, לא מעוניינים לחבר thin client על הגג (לרובם אין בכלל רישות ביתי) ולמעט מדייה סנטר ו PVR בסלון הם לא צריכים שום דבר נוסף

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #149 

osherov,
דנו בנושא של מקס מול HTPC לא אחת. לטעמי החסרונות שהופכים את המקס ל-no go הם:
1. place shift. אני רוצה לראות את כל התוכן בכל חדר בבית בו יש טלוויזיה. אני מוכן לשים "ממיר" קטן ליד כל טלוויזיה, אני רוצה את התוכן זמין בכל מקום, ולא בחדר אחד בלבד.
2. multi - time shift - אני רוצה את היכולת לצפות באותו תוכן, בכמה חדרים שונים, בו זמנים, כאשר לכל אחד יש time shift ו-trick play משל עצמו בלי להשפיע על האחרים.
3. טיפול במדיה נוספת: מוזיקה (מקום ראשון אצלי!), תמונות, DVD, ותכני אונליין.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #150 

Shed כתב:osherov,
דנו בנושא של מקס מול HTPC לא אחת. לטעמי החסרונות שהופכים את המקס ל-no go הם:
1. place shift. אני רוצה לראות את כל התוכן בכל חדר בבית בו יש טלוויזיה. אני מוכן לשים "ממיר" קטן ליד כל טלוויזיה, אני רוצה את התוכן זמין בכל מקום, ולא בחדר אחד בלבד.
2. multi - time shift - אני רוצה את היכולת לצפות באותו תוכן, בכמה חדרים שונים, בו זמנים, כאשר לכל אחד יש time shift ו-trick play משל עצמו בלי להשפיע על האחרים.
3. טיפול במדיה נוספת: מוזיקה (מקום ראשון אצלי!), תמונות, DVD, ותכני אונליין.
...
1. שים יס מקס בכל חדר (ואז תקבל אפשרויות הקלטה גבוהות יותר)
2. ראה סעיף 1
3. לא קשור ל PVR לכן לא רלוונטי להשוואה

אני סה"כ רוצה יכולת PVR בסלון ובחדר נוסף (יס מקס HD בסלון ויס מקס בחדר),
חשוב לי שה PVR הזה יהיה פשוט, איכותי ומהיר
אה ובנוסף אני רוצה גם יכולת להקליט את ערוצי ה HD !
לדעתי אני יותר קרוב בדירשותי למיינסטרים מאשר הפתרון היפה שבנית אצלך בבית !

בקשר ליכולות המדייה סנטר אני מסכים של-myth יש הרבה-הרבה יותר יכולות ואופציות מאשר ל VMC (בזמנו התקנתי אותו ושיחקתי איתו קצת) אבל על מנת לנגן תכני HD על ממשק פשוט עם שלט ה VMC עושה את העבודה בסדר גמור !
גם אצלי המחשב רץ מספר חודשים בלי צורך שלי לעדכן, לרסט, לתקן משהו במערכת. הקודקים אצלי הותקנו לפני יותר מחצי שנה ומאז לא עדכנתי כלום על המערכת מהסיבה הפשוטה שזה עובד כמו שצריך !

ודבר אחרון אני חושב שזאת דרישה לגיטימית והגיונית מאוד למישהו לרצות לבנות מערכת סלונית שתכיל גם יכולות מדייה סנטר וגם מערכת לצורך משחקים, עם כל הכבוד ל Wii אין בינה ובין מערכת למשחקים מבוססת PC שום קשר (ה PS3 וה 360 קצת יותר דומים ברעיון אבל עדיין זה לא אותו הדבר) על אף הנאמר, גם פה אני חושב שהדרישה הזאת למערכת משחקים היא לא דרישת הרוב !

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #151 

ואיך שכחתי את הדבר הכי חשוב שאני חייב, פשוט חייב שיהיה לי במערכת הסלונית שגם מזרימדיה וגם לינוקס לא יכולים לתת לי ?
אני חייב לחבר מערכת קומפי למחשב הזה כי בלי זה הקטנצ'יק שלי עוזב את הבית !!!

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #152 

אריה,

1. יס מקס בכל חדר לא פתרון קביל בעיני. אני לא רוצה להתמודד עם הקלטות כפולות, עם סנכרון (ידני) בין מכשירים ועם מחיקות כפולות של סדרות שלמות. זה פשוט לא זה.
אני רוצה מערכת (למעשה יש לי מערכת ) שבה אני יכול לקבוע הקלטות מכל חדר, והן נעשות במקום מרכזי (או כמה מקומות, לא ניכנס לזה כרגע). אם שני משתמשים ביקשו להקליט את נמלטים - הסדרה תוקלט רק פעם אחת. וכו'.
בנוסף, אני רוצה את הגמישות בשטח האחסון, ואת השליטה עליו. לא אוהב את הרעיון שיום אחד יס יחליטו לקחת לי 80GB בשביל שירות חדש בתשלום. במיוחד לא כשהדיסק גם כך מצומצם.
2. ע"ע 1. בנוסף, דיברתי גם על צפייה בתכני live tv בכמה חדרים עם time shift של כל אחד באופן עצמאי. שוב - מספר יס מקסים זה פתרון יקר ולא פרקטי.
3. נכון שיכולות המדיה הנוספות לא קשורות ל-PVR, אבל אלה צרכים אמיתיים שלי. ואני מעדיף קופסא אחת שתעשה הכל הכי טוב, מאשר כמה קופסאות שיעשו בדיוק את אותו דבר (רק יותר מסובך לתפעול). אין יותר פשוט משלט אחד ומנשק אחד.
4. לגבי ערוצי HD - כרגע אני לא מנוי על יס HD, מפני שהמחיר נראה לי גבוה והתמורה מועטה. ביום שבו אהיה מנוי על שירות HD כל שהוא, יהיה לי HD PVR (או הקלטה ישירות עם כרטיס dvb-s2).
5. אני מסכים שיש מי שרוצה מכונות משחקים בסלון. אני, בכל אופן, מעדיף קונסולה (במקרה שלי WII). נמאס כבר מכל ה-FPS האינסופיים האלה, ו-MMORP משחקים בחדר, לא בסלון.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #153 

אנשים רוצים לשחק קומפי בסלון, מעניין...
לגבי ה EPG, נדמה לי שראיתי הודעה שבה ציינת שה EPG שלך הוא פרי פיתוח שלך. יכול להיות שאני טועה...

multi - time shift - אני רוצה את היכולת לצפות באותו תוכן, בכמה חדרים שונים, בו זמנים, כאשר לכל אחד יש time shift ו-trick play משל עצמו בלי להשפיע על האחרים.
...
אני מבין שאין לך HD, אבל גם לגבי סתם PVR- איך אתה מקליט סטרים דיגיטלי ומנגן אותו? הרי יש פה עניין של הצפנה? יש לך איזה משהו במחשב שאוכל כרטיס של YES?
יש CI מודול שמסתדר עם זה? בשילוב או כחלק מכרטיס הלווין שלך? תוכל להסביר?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #154 

1. אני לקחתי ושיפרתי את התוכנה שהורדתי שתעשה "העשרה" ל-EPG. זה לא אומר שזה מחוייב המציאות. עשיתי גם כמה התאמות כי יס לא ממש עובדים לפי התקן ולכן הקטגוריות שלהם לא ממש נכונות.

2. יש לי כרטיס לכידה PVR150 ואני עובד איתו. מכרטיס הלווין אני לוקח את ה-EPG ואת הערוצים החופשים לשידור.

3. ישנה דרך להכניס את הכרטיס החכם של יס ולעבוד ללא ממיר בכלל. אני עוד לא הצלחתי לעשות את זה יציב מספיק, ולמען ההגינות, מכיוון שהעסק עובד אצלי כמו שצריך ולשביעות רצוני, אין לי ממש מוטיבציה להתחיל ולהשקיע בנושא.

niron פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 577
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #155 

אין ספק שהשרשור "קם על יוצרו" אבל למטרה ראויה מאוד.
אני באופן מאוד חד-משמעי מסכים עם כל מילה ופסיק שכתב shed בשרשור הזה.
פחות זה יותר.
אני אוסיף גם שהמערכת של shed נשמעת לי כמו מערכת החלומות. אם לא היה לי כבר פתרון משלי שעובד, הייתי הולך חזק מאוד לכיוון הזה (בגלל שאני אישית מסתדר עם לינוקס)
ואם היה יצרן שהיה משווק מערכת כזאת כולל תמיכה ושרות, הייתי ממליץ לכל חבר מקבוצת ה"משתמשים הטפשים" לבדוק את זה. זה פשוט נשמע לי הhigh end הכי רציני שעולם הסטרימרים/htpc יכול להציע.
סטרימרים דוגמת פופקורן עדיין ינצחו בסעיף המחיר והזמינות, וחובבי HD שונאי-מחשבים ימשיכו לספוג את הבאגים בשקט עד תיקונם המלא עוד איזה 5-6 שנים...

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #156 

. יש לי כרטיס לכידה PVR150 ואני עובד איתו. מכרטיס הלווין אני לוקח את ה-EPG ואת הערוצים החופשים לשידור
...
יכול להיות שאני מפספס משהו, אתה רוצה להגיד לי שאתה מקליט מכניסה אנלוגית??????

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #157 

אתה לא מפספס כלום. הממיר של יס מחובר מיציאת הסקארט שלו לכניסת svideo של הכרטיס.
בניגוד לחלונות, ששם ה-bit rate המקסימלי של הכרטיס הוא באיזור ה-2.5 Mbps, הכרטיס אצלי מבצע קידוד ב-mpeg2 ב-bitrate של 8 עד 12Mbps.
אם תוסיף לזה את העובדה שכרטיס המסך שלי מבצע upscale ומתיחה טוב יותר ממסך הטלוויזיה שלי, ואת העובדה שהוא מבצע גם deinterlacing חכם (מעבר כפול ולא מעבר אחד) אתה תגיע לעובדה (שתפתיע אותך) שבמעבר דרך המחשב, אני מקבל תוצאה טובה יותר.

הרי גם בחיבור ישיר של הממיר לטלוויזיה ישנה המרה מאות דיגיטלי לאנלוגי. כך שהסט אפ שלי לא הוסיף המרה שכזו. אצלי נעשית המרה פעם אחת, ומאותו רגע כל עיבוד האות וכל האות הוא דיגיטלי עד למסך, כולל. וכמו שאמרתי: מכיוון שלמחשב יש יכולות עיבוד אות *קצת* יותר מתקדמות ממעבד הוידאו בשקל תשעים ששמו במסך שלי - הרי שהתוצאה עדיפה על חיבור ישיר של הממיר לטלוויזיה.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #158 

אני באמת לא רוצה להעליב או ללגלג עליך, כל האופרציה המדהימה הזאת שלך - ואתה מקליט מאנלוגי? רואים יותר טוב מהמקס הרגיל שלי (ששומר את הסטרים עם *אפס* איבוד מידע..). ???
אני מצטער, זה קישקוש. אתה מאבד מידע כבר בסקארט שיוצא לך מהמפענח- ושום מעבד תמונה לא יכול להחזיר פרטים לתמונה, וחדות לתמונה- באופן מלאכותי. תעיף מבט בהשוואות שעשו כאן בפורום בין תמונה אחרי אפסקייל שYES עושים לה (במקוןר השידור, אצלם - ציוד הרבה יותר מקצועי ממה שתוכל אי פעם לחלום עליו), לבין תמונה מקובץ MKV.
אלוהים, אתה אפילו עושה רק SVIDEO ולא RGB! על מה אתה מדבר?
יש דברים שאני בכלל לא מוכן להתווכח עליהם. הסיגנל שלך הוא באיכות גרועה ביחס ליס מקס, וכל הטיעונים והמכשירים שהבאת כנגד זה (אגב, הם גם עולים 80 דולר..?) מופרכים מיסודם.
שום דבר לא מתשווה לסטרים המקורי, ובטח לא עולה עליו.
צר לי, אך הפעם באמת התמצה הדיון. מדיה סנטר שנותן לי תמונה נחותה? לא הייתי מכניס דבר כזה בחיים לתוך הבית שלי, ולא אכפת לי אם הוא מבוסס PC או סטרימר. 14 שקל לחודש, ויש לי תמונה באיכות עדיפה.
עבורי זה טיעון מנצח. חיפשתי אותו כל הזמן, ועכשיו מצאתי אותו. יש דברים שלא מתפשרים עליהם.

הרי גם בחיבור ישיר של הממיר לטלוויזיה ישנה המרה מאות דיגיטלי לאנלוגי. כך שהסט אפ שלי לא הוסיף המרה שכזו. אצלי נעשית המרה פעם אחת, ומאותו רגע כל עיבוד האות וכל האות הוא דיגיטלי עד למסך, כולל. וכמו שאמרתי: מכיוון שלמחשב יש יכולות עיבוד אות *קצת* יותר מתקדמות ממעבד הוידאו בשקל תשעים ששמו במסך שלי - הרי שהתוצאה עדיפה על חיבור ישיר של הממיר לטלוויזיה.
...
אתה עושה כל מני מניפולציות על סיגנל SVIDEO נחות. זאת השורה התחתונה. הציוד שלך יודע להוסיף קמטים לפנים?
אני פוסל קטגורית את הטענה שהציוד שלך לוקח סיגנל אנלוגי שנחות מהסטרים שלי (וגם מהמוצא האנלוגי שלו!), ומייצר תמונה טובה יותר. אני לא חושב לשניה אחת שאתה משקר לי, אני חושב שזה דיסונס קוגניטיבי.
אני מתנצל מראש אם זו נשמעת אבחנה פסיכולוגית מתנשאת, לא זו הכוונה, אני פשוט חושב שאתה שבוי בתפיסה שלך.
נערך לאחרונה על ידי nir11 ב 21/05/2009 12:26, נערך פעם 1 בסך הכל.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #159 

שוב אתה מדבר על משהו מבלי שראית אותו אפילו פעם אחת.
הקלטות מהמערכת שלי הודגמו בעבר בגאראז' גיקס ובעוד הזדמנויות. ואף נעשה מבחן A/B בו חובר יס מקס למכשיר טלווייזה ישירות ודרך המערכת שלי והשווינו תוצאות.

יציאה מסקארט יש בכל מקרה (גם בחיבור למערכת שלי וגם בחיבור ישירות לטלוויזיה). כך שזה לא משנה.
הסיגנל שהממיר שלי מוציא הוא RGB (בגלל זה התווכחתי עם יס לקבל את ה-3100).
עיבוד התמונה שאני עושה טוב יותר מעיבוד התמונה שהטלוויזיה עושה.
שורה תחתונה: בדיוק כמו שחיבור של ממיר יס, בצורה אנלוגית כמובן למעבד וידאו משפרת את איכות התמונה - כך זה המצב אצלי. אני לא טוען שהמחשב שלי מבצע עיבוד וידוא כמו מעבד וידאו באלף דולר, אבל אני כן טוען שהוא טוב יותר ממה שהטלוויזיה עושה.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #160 

לא ידוע לי על RGB מעל SVIDEO. זה עובד רק מעל סקארט. 3100 יודע להוציא RGB רק על סקארט.
אין לי עניין בהדגמות שביצעת, באמת שלא. אני כבר השתכנעתי, ואני יודע שאתה מבין שיש כאן בעיה.
מעבר לכך, אין לך יכולת לצפות בערוץ אחד ולהקליט ערוץ אחר.
יש לך טיים שיפט, פלייס שיפט, אבל אי אפשר לעשות צ'אנל שיפט.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”