תגובות למדריך להקלטה דיגיטלית של שידורי Yes ב-SageTV

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832

שליחה

dudil כתב:לא נותר לי אלא להעריך את מה שעשית אצלך, נראה שממש השקעת זמן, מחשבה וממון ביצירת הפיתרון המושלם בשבילך.

תהנה.
...
השקעתי מחשבה, בעיקר "מה אני רוצה שיהיה".
השקעתי זמן - בעיקר קריאה ברשת ובחירה של כיוון + התקנה וקינפוג, לקח כחמישה ימים. מעבר לזה לא היתה השקעת זמן.
לא השקעתי ממון (המחשב הוא מחשב בסיסי ביותר, עם לוח ומעבד ברמת כניסה, 1G זכרון, שום דבר הסטרי).
You are never fully dressed without a smile

mpogr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 582

שליחה

dudil כתב: ואתה כן רץ אחרי FEEDים, קנפוגים וכו', תקרא עוד פעם את המדריך אלא אם אתה בכלל לא מתכוון להשתמש בפיתרון הזה מה ששומט את הבסיס לדיון שלנו.
...
בפתרון הזה הסיבוך של הקינפרוגים הוא חד פעמי. אחר כך הכל פשוט עובד, לא צריך לגעת בכלום. תשאל את רמי כמה יצא לו לגעת במערכת (לא לצרכי DEBUGGING עבורי, אלא תוך שימוש בגרסאות יציבות) ותראה את ההבדל בין זה להורדות מהאינטרנט.
וגם אם יש לך איזה PC EXTENDER ליד כל טלויזיה הרי לבטח יש לך שם גם ממיר...
...
נורא מוזרה לי ההתעלמות שלך מהעובדות שהוזכרו כאן בשרשור הזה. שוב, לרמי יש מערכת עם 3 אקסטנדרים ליד כל טלוויזיה בבית. אין לו שום ממיר בנוסף עליהם. כל ההקלטות נעשות ע''י השרת המרכזי. כל השליטה על מה שמוצג בטלוויזיות נעשית מהשלט של כל אחת מהם. אני לא מאמין שהילדים שלו (בני 7 ו-4) מזמינים הקלטות. הם פשוט מעבירים ערוץ וצופים בלייב במה שבא להם. אולי הם גם למדו ללחוץ על "PAUSE" כדי ללכת לעשות פיפי ולא להפסיד רגע בודד מ"מגלים עם דורה". לפחות הבן שלי למד את זה בגיל 5.

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019

שליחה

mpogr כתב:
dudil כתב: ואתה כן רץ אחרי FEEDים, קנפוגים וכו', תקרא עוד פעם את המדריך אלא אם אתה בכלל לא מתכוון להשתמש בפיתרון הזה מה ששומט את הבסיס לדיון שלנו.
...
בפתרון הזה הסיבוך של הקינפרוגים הוא חד פעמי. אחר כך הכל פשוט עובד, לא צריך לגעת בכלום. תשאל את רמי כמה יצא לו לגעת במערכת (לא לצרכי DEBUGGING עבורי, אלא תוך שימוש בגרסאות יציבות) ותראה את ההבדל בין זה להורדות מהאינטרנט.
וגם אם יש לך איזה PC EXTENDER ליד כל טלויזיה הרי לבטח יש לך שם גם ממיר...
...
נורא מוזרה לי ההתעלמות שלך מהעובדות שהוזכרו כאן בשרשור הזה. שוב, לרמי יש מערכת עם 3 אקסטנדרים ליד כל טלוויזיה בבית. אין לו שום ממיר בנוסף עליהם. כל ההקלטות נעשות ע''י השרת המרכזי. כל השליטה על מה שמוצג בטלוויזיות נעשית מהשלט של כל אחת מהם. אני לא מאמין שהילדים שלו (בני 7 ו-4) מזמינים הקלטות. הם פשוט מעבירים ערוץ וצופים בלייב במה שבא להם. אולי הם גם למדו ללחוץ על "PAUSE" כדי ללכת לעשות פיפי ולא להפסיד רגע בודד מ"מגלים עם דורה". לפחות הבן שלי למד את זה בגיל 5.
...
נא לא לזלזל בילדים...
אצלי הם לא יודעים מה זה LIVE...הם יודעים אילו סרטים וסדרות יש להם והם פשוט מפעילים.
PAUSE הם מכירים כבר מגיל 3... :D
היות והמערכת בעברית - אין שום בעיה של נגישות...אפילו לילד בן 4-5.

אורן.

mpogr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

dudil,

אני חושב שכל הדיון הזה הסתבך והתפתח לכל מיני כיוונים מוזרים ממש לא לצורך ועלול לבלבל אנשים תמימים שייקראו את זה ולא ימצאו את הידיים ואת הרגליים. אז בוא נעשה סדר בדברים. יש פה כמה צירים אורתוגונליים לחלוטין:
1. PVR מבוסס מחשב מול ממיר מקליט. אני חושב ש-Shed כבר הרחיב מאוד על הנושא אז לא אחזור על כך. בסופו של יום, הכל עניין של עלות-תועלת וכל אחד יקבל החלטה עצמאית לגבי מה שמתאים לו.
2. הקלטה דיגיטלית זהה למקור מול הקלטה אנלוגית. זה בעצם נושא השרשור.

שים לב, בבקשה, אין קשר ישיר בין הדברים! סעיף 2 פשוט מחזק את סעיף 1 (עושה אותו יותר אמין, מעלה את איכותו וגמישותו), אבל, כמו ש-Shed כבר הראה, לסעיף 1 לבד יש יתרונות רבים. העלות הנוספת של סעיף 2, לדעתי, קטנה לאין שיעור מהתועלת הנוספת שהוא מביא.
כך שמי שיש לו כבר PVR מבוסס HTPC, לדעתי, שווה לו לעבור לפתרון הזה. הקנפרוג הוא חד פעמי והתפעול לא שונה מהפתרונות האנלוגיים שיש היום.

dudil
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1015

תשמע...

שליחה

mpogr כתב:dudil,

אני חושב שכל הדיון הזה הסתבך והתפתח לכל מיני כיוונים מוזרים ממש לא לצורך ועלול לבלבל אנשים תמימים שייקראו את זה ולא ימצאו את הידיים ואת הרגליים. אז בוא נעשה סדר בדברים. יש פה כמה צירים אורתוגונליים לחלוטין:
1. PVR מבוסס מחשב מול ממיר מקליט. אני חושב ש-Shed כבר הרחיב מאוד על הנושא אז לא אחזור על כך. בסופו של יום, הכל עניין של עלות-תועלת וכל אחד יקבל החלטה עצמאית לגבי מה שמתאים לו.
---מסכים לחלוטין.
2. הקלטה דיגיטלית זהה למקור מול הקלטה אנלוגית. זה בעצם נושא השרשור.
---לא מסכים, נושא השרשור הוא פתרון נוסף להקלטה ונראה לי שהשאלה האם פתרון כזה טוב יותר או פחות ממכשיר מקס היא רלוונטית לחלוטין לשרשור זה.

שים לב, בבקשה, אין קשר ישיר בין הדברים! סעיף 2 פשוט מחזק את סעיף 1 (עושה אותו יותר אמין, מעלה את איכותו וגמישותו), אבל, כמו ש-Shed כבר הראה, לסעיף 1 לבד יש יתרונות רבים. העלות הנוספת של סעיף 2, לדעתי, קטנה לאין שיעור מהתועלת הנוספת שהוא מביא.
כך שמי שיש לו כבר PVR מבוסס HTPC, לדעתי, שווה לו לעבור לפתרון הזה. הקנפרוג הוא חד פעמי והתפעול לא שונה מהפתרונות האנלוגיים שיש היום.
...
הדיון כמו כל דיון מתפתח לכיונים שונים, אחריותו של הקורא להבין מה העיקר ומה הטפל.
לא היתה שום כוונה לזלזל באף אחד או להוריד מכבודו של זה או אחר.
הדיון העלה שאלות הנוגעות לנחיצותו של הפיתרון והועלו מספר אפשרויות לישום ושימוש.
לדעתי מי שיקרא את הדיון, יוכל לקבל את הבעד ונגד וכל מה שמשתמע מכך. לא זכור לי שבפתיחת השרשור נאמר שכל הודעה כאן אמורה להיות אוהדת ומהללת את הפתרון.

אני מראש מתנצל בפני שאר החברים שלא התיחסתי לתגובתם, פשוט היה נראה לי שהתשובות של שד היו ממצות וכוללות את מירב הנושאים ולכן בחרתי להתיחס אליהן.
דודי.

mpogr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

לא מסכים, נושא השרשור הוא פתרון נוסף להקלטה ונראה לי שהשאלה האם פתרון כזה טוב יותר או פחות ממכשיר מקס היא רלוונטית לחלוטין לשרשור זה.
...
תגיד בבקשה, אתה קראת בכלל את המדריך? הבנת שהפתרון המדובר הוא סך הכל תצורה מסויימת של SAGE?

rami69
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 301

שליחה

mpogr כתב: נורא מוזרה לי ההתעלמות שלך מהעובדות שהוזכרו כאן בשרשור הזה. שוב, לרמי יש מערכת עם 3 אקסטנדרים ליד כל טלוויזיה בבית.
...
יש לי 4 hd extender ו 3 SаgeTVClients :)

BlueStreak
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 247

שליחה

חברים, תרשו לי לצנן את העבירה ולחתוך לכיוון קצת אחר :)

כמה אנשים כאן היו מעוניינים לקנות את החומרה המדוברת (כרטיס DVB וקורא כרטיסים)?
אולי נוכל לארגן קבוצה ולקבל הנחה משמעותית...

BigDragoon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166

שליחה

אני הייתי מעוניין.
אבל קודם צריך להשיג כרטיס לבן.
אחרת אין טעם לכל הסיפור.

שאלה(שאולי לא כ"כ קשורה): האם עם כרטיס DVB אפשר לקלוט את הערוצים הפתוחים ללא קשר לכרטיס של YES (נניח שאני לא משיג את הכרטיס הלבן של YES, אני רוצה לדעת שעדיין יהיה מה לעשות עם ה DVB)?

mpogr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

BigDragoon כתב:אני הייתי מעוניין.
אבל קודם צריך להשיג כרטיס לבן.
אחרת אין טעם לכל הסיפור.

שאלה(שאולי לא כ"כ קשורה): האם עם כרטיס DVB אפשר לקלוט את הערוצים הפתוחים ללא קשר לכרטיס של YES (נניח שאני לא משיג את הכרטיס הלבן של YES, אני רוצה לדעת שעדיין יהיה מה לעשות עם ה DVB)?
...
ודאי שכן! תעשה חיפוש ותראה לא מעט חומר על כך פה באתר. הבעיה המשמעותית כאן היא הכמות הדלה של ערוצים חופשיים שניתן לקלוט באמצעות הצלחת של YES: ערוצי 1, 2, 10, 33, 99 ו-METV וגם ערוצי רדיו של "קול ישראל". קח בחשבון שבעוד כמה חודשים כל הערוצים הישראליים מהרשימה הזאת יהיו זמינים בשידור DVB-T ללא צורך בצלחת לוויין ואולי אף באיכות יותר טובה, לכן לא ברור האם כדאי לקנות חומרת DVB-S רק בשביל הערוצים החופשיים.
מה שכן ניתן לעשות עם כרטיס DVB-S זה למשוך את ה-EPG של YES, וזה לדעתי גם שווה לא מעט.

BlueStreak
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אגב, אני מתכוון לכרטיס שתומך ב HD.
אם יהיו כאלה שיעדיפו כרטיס שלא תומך ב HD אולי כדאי לארגן שתי קבוצות, אם נגיע למספיק אנשים.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

אם אתה הולך על HD, אז אתה תקבל בכל מקרה כרטיס לבן עם נקודות (עם הממיר יס HD).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

BlueStreak
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

התכוונתי לכרטיס DVB שתומך בהקלטות HD.

יש עוד מעוניינים?

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15949
שם מלא: zovirax

שליחה

אתה מתכוון לכרטיס DVB-S2

BlueStreak
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אכן... :)

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

לא יודע אם כדאי קנייה קבוצתית...

תבדוק את החנות פה.
http://www.vesalia.de/r0e_digital_tv_dvb_s.htm

המשלוח שלהם זול מאוד,
והמחירים גם מאוד נמוכים.

עוד מעט אני ירשם פה בשירשור רשימת כרטיסים שעובדים בוודאות עם התוכנה, כדי שלא יהיו בעיות.

BlueStreak
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

חשבתי שאם נארגן קבוצה נוכל לקבל מחיר טוב מחנות בארץ אבל אם אתה חושב שזה לא יותר טוב וגם ככה אני רואה שאין קופצים על הרעיון אז נלך בדרך שלך.
אשמח לראות את הרשימה של הכרטיסים ובמיוחד אם יש לך המלצה לכרטיס ספציפי.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

זה לא שהרעיון שלך לא טוב, זה פשוט בגלל שאין יבוא של כרטיסי לווין לארץ.
אפשר למצוא בודדים של hauppauge, אבל TechnoTrend יותר טובים ויותר זולים.

BlueStreak
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אחלה. אני איתך.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

רשימה של כרטיסי לווין שנבדקו עם dvbe4sage:

כרטיסי DVB-S

TechnoTrend TT-budget S-1401
TWINHAN 1025
TWINHAN 1028 PCI-E
Technisat SkyStar HD
-------------------------------------------------------
כרטיסי DVB-S2

TechnoTrend TT-connect S2-3600 USB
TechnoTrend TT-connect S2-3200 PCI
Technisat SkyStar HD2
HAUPPAUGE WinTV-HVR-4000

תעדכנו פה אם ידוע לכם על עוד כרטיסים שתומכים.
נערך לאחרונה על ידי zovirax ב 14/03/2009 22:47, נערך פעם 1 בסך הכל.

חזור אל “תוכנה - KODI”