Lost - עונה 5

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
שלח תגובה
RoeyTNT
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1274
שם מלא: RoeyTNT
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #141 

oferlaor כתב:זוכרים את החומר שהיו מזריקים לאנשים באי ?

בהתחלה חשבנו שזה משהו להגן עליהם כנגד איזו מחלה (ושזו המשמעות של סוף העולם שבגללו לוחצים על הכפתור).

העובדה שהבחורה הג'ינג'ית הולכת למות זו כנראה תופעת לוואי של המעבר בזמן. האם יתכן שהחומר שהאחרים מזריקים מונע מהם לקפוץ בזמן יחד עם האי (בעצם פחות הגיוני כי הם קפצו בזמן יחד עם כולם בפעם הראשונה כשהיום סיבב את המפתח). אולי זה מגן עליהם מתופעות הלוואי של המעבר בזמן.

לגבי בן ווידמור, גם לדעתי היה בינהם מריבה או שבעצם בן גרם לסילוקו של ווידמור מהאי והוא מחפש אותו מאז.

גם לא ברור כיצד ווידמור עשה את כספו - יתכן מאוד שמדובר בטכנולוגיה שלקח איתו מהאי בזמנו.

יש עדיין לא מעט דברים שחסרים לנו כאן, כמו להבין מה זה בעצם DHARMA, מי היה מפיל את משלוחי האוכל לאי בזמנו ומי משתף עם האחרים פעולה בעולם החיצון (כי הרי המזון הגיע עבור "DHARMA INITIATIVE").

בנוסף, חסר לנו הסבר מה גרם לפירוק המטוס. כזכור היה משהו שגרם לזה (אם אני זוכר נכון איזו בעיה עם המערכת של המחשב עם ה-108 דקות, מה שגרם לבעיה מגנטית קשה שגרמה להפלת המטוס).
...
אני לא בטוח שכאשר דזמונד סובב את המפתח הייתה קפיצה בזמן,
כי אם שישיית אושיאניק ספרה נגיד 100 יום מאז שהם היו על האי עד שהם ניצלו, אז עברו גם 100 ימים בשאר העולם, לא הייתה בעיה עם זה.
אם באמת הייתה קפיצה, אז הייתה אמורה להיות בעיה עם סנכרון הזמנים בין האי לעולם האמיתי. כלומר ג'ק וקייט וכל השאר היו אמורים לחזור לאמריקה ולהגיד "היי פה עברו פחות/יותר מ-100 ימים, זה מוזר".

לגבי ההסבר של המטוס.
אני זוכר בוודאות בוודאות שהיה פלאשבק של דזמונד שהוא רב עם השותף שלו בHatch, שאיזה יום אחד הוא החליט לא ללחוץ על הכפתור, ואז התחילו להופיע כלמיני סימנים מוזרים במקום המספרים שסופרים את 108 הדקות. והכל התחיל לרעוד וכ'ו.
ואחרי שהוא יוצא מהפלשבק הוא בודק ברישומים של המחשב על התאריך שזה קרה וזה יוצא אותו יום של התרסקות המטוס ואז הוא אומר לצ'ארלי:
"I think I crashed your plane bratha"

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906
נתן תודות: 323 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #142 

oferlaor כתב: יש עדיין לא מעט דברים שחסרים לנו כאן, כמו להבין מה זה בעצם DHARMA, מי היה מפיל את משלוחי האוכל לאי בזמנו ומי משתף עם האחרים פעולה בעולם החיצון (כי הרי המזון הגיע עבור "DHARMA INITIATIVE").
...
אנומליה בזמן.
המטוס של DARMA "תקוע" בלופ של טיסה מעל האי ושחרור אוכל משנות השישים.
סתם רעיון...

בכלל יש משהו עם מטוסים באי הזה... איך הגיע לשם המטוס של האח של מיסטר אקו עם הסמים?
Enjoy the Silence

RoeyTNT
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #143 

כנראה יש איזה פתח בלתי נראה לאי.
זוכרים איך מייקל יצא מהאי?
על סירונת קטנה ובן אמר לו פשוט תשוט בקו ישר לכיוון הזה...
אותו דבר לגבי עונה 4 עם דניאל פאראדיי והחברים שלו,
הוא כתב ללפידוס נקודות ציון איך לצאת ולהכנס מהאי.

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 264 פעמים

שליחה #144 

ראו גם את הזקנה מציירת קווים ויוצרת נקודת ציון משותפת.
בטוח שיש משהו בעניין הזה.

RoeyTNT
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #145 

גם היה רשום לה משהו על המחשב,
עכשיו בדקתי והיה כתוב:
Event Window Determined...
הממ

עוד משהו, שמתם לב שזה היה מחשב בדיוק באותו סגנון של המחשב בHatch?

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #146 

אל תשכחו את הצוללת שבעזרתה יצאו ובאו לאי
העם דורש..... כל מיני דברים

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #147 

OferL,

דווקא ראו העונה את הקטע שזה קרה, אתה לא שמת לב? אחת מהקפיצות האי פתאום הופיע במקום כלשהו שהיה בדיוק במסלול שלו (הרי עלתה השאלה איך המטוס הגיע לשם לאחר שהאח של אקו בכלל טס ממקום אחר לחלוטין) גרם לזה שהמטוס נפל (בדיוק בצורה שהאי גרם לנפילת המטוס של אושיאניק - על ידי פעימה מגנטית שמתחרשת בעת המעבר בזמן).

לוק ראה את הנפילה ואפילו הרים פסל של מריה הקדושה עם ההרואין בפנים. ובנסיון שלו להגיע למטוס הוא נורה והאי מיד שינה שוב את הזמן שלו.

יתכן מאוד שגם בקרוב נראה את ההתרסקות של ה-BLACK ROCK (ספינת הפיראטים שלדעתי כללה את האחרים הראשונים) שזה סיפור מעניין בפני עצמו כי היא התרסקה באמצע האי... אנחנו גם לא ראינו את ההתרסקות של הספינה של הצרפתיה מהעונה הקודמת.

חסר לי גם ההתייחסות לסיגנל שלה, לעמוד ולצינור החשמל מחוץ לאי ולתקשורת שלהם מחוץ לאי.

אני דווקא לא חושב שזה לופ בזמן עם המטוס כי אחרת היה נגמר להם האוכל, וגם בן ידע הכל על האנשים דקות ספורות אחרי שהמטוס התרסק. הוא קיבל קבצים מבחוץ ולכן יש לאחרים תחנת תקשורת שנוטרלה בגלל מה שצ'ארלי עשה בתחנה מחוץ למי האי.

חסר כאן עוד המון מידע על מי זה האחרים מי זה דארמה, מה המטרה של אחזקת האי, מאיפה כל המידע הגיע וכו'.

לגבי הלחיצה על הכפתור, מבחינת דארמה/האחרים, הגיוני דווקא שזה יחייב מישהו מהם לעשות את זה, מישהו שיודע את הקוד בכדי לוודא שאף אחד מבחוץ לא ינסה לקחת שליטה על האי במקומם! אם מישהו כן ינסה, יש סיכוי לא רע שהעולם יושמד בגלל הפצצה הגרעינית בסמיכות למקור הסיגנל... זה גם יכול להסביר מדוע שיתפו איתם פעולה מבחוץ (מפחד).

אחת התאוריות שלי לגבי מה שקרה הוא שהפצצה (בגלל שהיתה כל כך ישנה) פשוט לא התפוצצה אחרי שלא לחצו על הכפתור ושסיבוב המפתח היה בעצם מיותר וגרם לכאילו פריקה חד פעמית של מה שהשיבר הזה פתח באופן קבוע.

אותי הרג הדוקטור של דארמה בפרק הראשון, הייתי בטוח שמדובר במשהו עדכני ושכל הסרטים מפוברקים ושהם כולם חדשים...

אהבתי את הלינק שנתנו על OPERATION READWING ועל ה-SWAN.

לגבי הפלאשים - הקטע שהפלאשים מהעבר כל כך חשובים להבנת הסיפור והעובדה שבכלל כל הסיפור הוא על TIME TRAVEL מסתדר נהדר עם כל הפלאשבקים והפלאש פורוורדים. יפה מאוד שהיוצרים בכל פעם מצליחים למצוא תחבולה תעלילתית שמצליחה לכבוש אותנו מחדש בכל עונה לאחר שאנחנו כמעט נוטשים.

אגב, ב RESCUE DAWN מופיעים גם דניאל וגם הדוקטור משנות השבעים.

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #148 

בעונה הזו התחילו גם לתת מעט תשובות שמייצרות בכל פעם שאלות נוספות. בעונות הקודמות היו רק שאלות... לכן לא נראה לי שאחוז הנטישה יהיה גבוה בעונה הזו.

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #149 

oferlaor כתב:OferL,

דווקא ראו העונה את הקטע שזה קרה, אתה לא שמת לב? אחת מהקפיצות האי פתאום הופיע במקום כלשהו שהיה בדיוק במסלול שלו (הרי עלתה השאלה איך המטוס הגיע לשם לאחר שהאח של אקו בכלל טס ממקום אחר לחלוטין) גרם לזה שהמטוס נפל (בדיוק בצורה שהאי גרם לנפילת המטוס של אושיאניק - על ידי פעימה מגנטית שמתחרשת בעת המעבר בזמן).

לוק ראה את הנפילה ואפילו הרים פסל של מריה הקדושה עם ההרואין בפנים. ובנסיון שלו להגיע למטוס הוא נורה והאי מיד שינה שוב את הזמן שלו.

יתכן מאוד שגם בקרוב נראה את ההתרסקות של ה-BLACK ROCK (ספינת הפיראטים שלדעתי כללה את האחרים הראשונים) שזה סיפור מעניין בפני עצמו כי היא התרסקה באמצע האי... אנחנו גם לא ראינו את ההתרסקות של הספינה של הצרפתיה מהעונה הקודמת.

חסר לי גם ההתייחסות לסיגנל שלה, לעמוד ולצינור החשמל מחוץ לאי ולתקשורת שלהם מחוץ לאי.

אני דווקא לא חושב שזה לופ בזמן עם המטוס כי אחרת היה נגמר להם האוכל, וגם בן ידע הכל על האנשים דקות ספורות אחרי שהמטוס התרסק. הוא קיבל קבצים מבחוץ ולכן יש לאחרים תחנת תקשורת שנוטרלה בגלל מה שצ'ארלי עשה בתחנה מחוץ למי האי.

חסר כאן עוד המון מידע על מי זה האחרים מי זה דארמה, מה המטרה של אחזקת האי, מאיפה כל המידע הגיע וכו'.

לגבי הלחיצה על הכפתור, מבחינת דארמה/האחרים, הגיוני דווקא שזה יחייב מישהו מהם לעשות את זה, מישהו שיודע את הקוד בכדי לוודא שאף אחד מבחוץ לא ינסה לקחת שליטה על האי במקומם! אם מישהו כן ינסה, יש סיכוי לא רע שהעולם יושמד בגלל הפצצה הגרעינית בסמיכות למקור הסיגנל... זה גם יכול להסביר מדוע שיתפו איתם פעולה מבחוץ (מפחד).

אחת התאוריות שלי לגבי מה שקרה הוא שהפצצה (בגלל שהיתה כל כך ישנה) פשוט לא התפוצצה אחרי שלא לחצו על הכפתור ושסיבוב המפתח היה בעצם מיותר וגרם לכאילו פריקה חד פעמית של מה שהשיבר הזה פתח באופן קבוע.

אותי הרג הדוקטור של דארמה בפרק הראשון, הייתי בטוח שמדובר במשהו עדכני ושכל הסרטים מפוברקים ושהם כולם חדשים...

אהבתי את הלינק שנתנו על OPERATION READWING ועל ה-SWAN.

לגבי הפלאשים - הקטע שהפלאשים מהעבר כל כך חשובים להבנת הסיפור והעובדה שבכלל כל הסיפור הוא על TIME TRAVEL מסתדר נהדר עם כל הפלאשבקים והפלאש פורוורדים. יפה מאוד שהיוצרים בכל פעם מצליחים למצוא תחבולה תעלילתית שמצליחה לכבוש אותנו מחדש בכל עונה לאחר שאנחנו כמעט נוטשים.

אגב, ב RESCUE DAWN מופיעים גם דניאל וגם הדוקטור משנות השבעים.
...
בודאי שראיתי את המטוס. לכן העלתי את השאלה.
מה שאתה בעצם אומר שהמטוסים והאוניה לא הגיעו אל האי אלא שהאי הגיע אליהם... מעניין.
זה מתחבר לנושא המסע בזמן מכיוון אחר. מסע בזמן הוא בהכרח מסע גם במרחב. הרי כדוה"א מסתובב סביב עצמו והשמש ולא נמצא באותו מקום בחלל. אבל.. מאחר והשמש שלנו נעה מסביב לגלקסיה והגלקסיה נעה יחד עם כל היקום המתפשט החוצה אז שום דבר אף פעם לא חוזר לאותו מקום ממש. צריך נקודת reference אחת שסביבה אפשר לנוע בזמן ולחזור לאותו מקום על פני כדוה"א למרות שהוא כבר במקום אחר ביקום. זה יכול להיות האי עצמו.
Enjoy the Silence

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #150 

עופר (OferL) - אני ממש רוצה לקחת את מה שלקחת!!

אני בטוח שאפילו התסריטאים לא חשבו על סיבוב כדה"א כגורם לשינוי מיקום של האי במסע בזמן :-D

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #151 

:lol: :lol: :lol: :lol:

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35101
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #152 

:lol:

אין ספק שהרבה אנשים בשירשור הזה על כל מיני חומרים כלשהם...

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #153 

גם הכותבים על חומרים מסוימים

איפה פרק 4 ב HD??

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #154 

רק מתלוננים
כבר מקבלים
הגיע לניוזבין

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #155 

לצערי הדבר היחיד שמופעל על המוח שלי בימים אלו זה עודף עבודה...
Enjoy the Silence

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891
נתן תודות: 443 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

שליחה #156 

4. פרק חלש ומשעמם לדעתי.

לא קיבלנו שום תשובה כמעט.
שי

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #157 

היו 2 תשובות שאני שמתי לב: ג'ין לא נהרג בפיצוץ הספינה ואפילו זז בזמן לאחור רק כדי לפגוש ברוסו הצעירה (וההרה).
התזוזות בזמן משפיעות על כל החבורה ולא רק על שרלוט.

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891
נתן תודות: 443 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

שליחה #158 

:idea: ...
שי

RoeyTNT
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #159 

toxin כתב:התזוזות בזמן משפיעות על כל החבורה ולא רק על שרלוט.
...
דניאל אמר שזה קשור לזמן חשיפה, ושרלוט רמזה בעונה הקודמת שהיא הייתה בעבר על האי, יש תיאוריות שמסתובבות שמיילס נולד על האי (הבן של הבחור מהסרטים של דארמה) וג'ולייט פשוט על האי הרבה זמן, מאז שהיא מהאחרים.

liorgoell
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 72
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #160 

טוב לדעתי סופה של שרלוט קרב (הם צריכים להדגיש שהפגע-קפיצת-זמן הזה הוא רציני)
מתחזקת ההנחה שהתינוק של דוקטור סרטי הדרכה הוא מיילס, לכן הוא המדמם הבא.
הבקבוק מים של אג'ירה בא לדעתי עם אנשי ווידמור שהם אלו שירו על הקנו של החברה (זו נראה לי גם פעם ראשונה שיש קפיצה לזמן שהוא עתידי לקפיצה הראשונה)
מעניין שדניאל לא זיהתה את ג'ין בעונות קודמות (או לפחות לא הראתה זאת)
לקינוח:

http://www.ajiraairways.com/home

שימו לב לטיסה 316 מלוס אנג'לס לגואם (לפרק הבא-הבא קוראים 316 לפי האתר של ABC)

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”