עופר אתה צודק במרבית הדברים אבל יש עוד פרמטרים שאנשים לא מבינים אותם מסיבות כאלה ואחרות.oferlaor כתב:חברים, נא לא לרדת מהפסים.
כמדינה אנחנו לא יכולים ואסור לנו לתקוף חפים מפשע, המרחק בין זה לבין רצח המוני הוא אפסי.
אין ספק שאנחנו נקלענו למצב בלתי אפשרי ואני סמוך ובטוח שהצבא שלנו עושה את המקסימום בכדי לפגוע רק במי שמגיע לו להפגע, לא יותר ולא פחות.
קריאות להבערת או שיטוח השטח, רצח המוני, או כל דבר כזה יגרמו לסגירה סופית של השרשור הזה.
אנחנו בני אדם, משני צדדי המתרס, אשר נקלענו למצב שבו המטורפים במנהלת חמאס קובעים את גורלם של מיליון ומשהו אנשים אומללים שבקושי חיים ומוצפים במטורפים מקומיים שלא אכפת להם אם הם יחיו או ימותו.
ברגע שנפסיק לראות בהם בני אדם ונראה בהם מטרות, כל הסיפור הזה נגמר ולרעתנו.
הבעיה הכי גדולה, כפי שאני רואה אותה, היא שהברברים האלה הורידו אותנו לרמה שלהם, כי אין דרך אחרת להילחם בהם. אנחנו צריכים תמיד לשאוף שלא להישאר ברמה שלהם אלא לנסות ולהרים אותם לרמה שלנו.
אחרת, לא רק שלא נהיה אור לגויים, אלא שיצטרכו לחפש אותנו עם פנס לילה מרוב החושך שיפרץ כאן.
בקיצור, כפי שאני רואה, הצבא עושה עבודה טובה. ניתן לו להמשיך ולעשות את העבודה הזו ולנסות ולבער את המטורפים הללו בכל דרך שצריך וראוי ש "יעלמו" מהשטח.
אני מחזק ומאמץ את ידי התושבים בדרום שסובלים נורא, וכמובן שאם המצב יחמיר, אני מעריך שכל הסיפור יעלה מדרגה מבחינתנו.
אני חושב שלא רחוק היום שבו נאלץ כולנו לחיות עם איום טילים בסגנון סדאם מכיוון עזה. אם זה באמת יקרה, כנראה שלא יהיה מנוס מפעולות הרבה יותר חמורות, אך בהחלט לא כאלה שצריכות לנסות ולפגוע בחפים מפשע או אפילו פצועים....
יש אחוזים נכבדים מאוד באוכלוסיה הפלשתינאית אשר, מבלי קשר לחמאס , רוצים לקחת ממך את האדמה ולחזור לשטחים הכבושים (רק אם היה להם הצ'אנס). אפשר גם להקצין ולומר שאם היה להם כפתור השמדה אז אחרון הילדים התמימים שם היה לוחץ עליו. (בין אם תרצה בזה או לא, מבלי קשר לסיבות שהביאו למצב)
כרגע אנחנו לא יכולים לדמיין עולם יפה בו הפשלתינאים היו מחונכים על ערכים אחרים. לא חסרות הסיבות שהביאו אותם למצב הזה, וההיסטוריה מעידה על כך, אבל במציאות של היום מה לעשות אסור בשום פנים ועופר לגלות ולא טיפת רחמים על החפים מפשע. (לא יודע אם יצא לך לראות כמה אותם האומללים בטוחים שהחמאס לא אשם במצב וישראל לדעתם עושה להם את זה בכוונה ורוצה להשמיד אותם רק בגלל שהם שם, וגם אם האחוז שלהם לא גבוה אף אחד מאיתנו לא יכול לדעת מה ה% האמיתי)
רבים מהמשפחות שם קשורים בפיגועים שהתבצעו במשפחות שלהם, ואולי רוצים לנקום ולהיפך.
יש גם רבים בערביי ישראל, בעיקר בגירזת אום אל פאחם, טייבה וכו שהיו עושים הכל כדי להשתלט ולעזור למחבלים להשמיד כל מה שקשור ליהודים.
אני יודע שאת רוב הדברים שאמרתי אנשים יודעים ומכירים, אבל זה בעיקר מיועד לנאיביים שלעולם לא שירתו בצבא וחושבים שישראל מבצעת פשעים באזרחים ולא נוהגת כסדר באוכלוסיה.
אני רוצה לסייג את דברי ולאמר שאני הראשון שיצביע על שלום וחינוך אחר עבור הפלשתינאים, אך לא זה המצב. זו מלחמת קיום לכל דבר שנמשכת מאז קום המדינה, והסוף לא נראה באופק.
ברור לי לחלוטין שהקצנות על פצצות שטיח וכל אמצעי אחר להשמדה המונית זה כנגד כל העקרונות שחונכחנו עליהם, אבל רק אם היתה לצד השני את האפשרות לעשות את זה אף אחד פה לא יכול להגיד באופן נחרץ שזה לא מה שהם היו עושים (ושוב לא רק החמאס).
נקווה שהכל יגמר בטוב ואף אחד לא יצטרך להגיע למצבים כאלה לא כנגד לבנון ולא כנגד איראן.
כי ברגע שיפלו טילים על מדינת "תא" (8 שנים על שדרות ספגנו במדיניות איפוק עד שזה הגיע לישובים גדולים יותר כי הם יותר חשובים), אי אפשר להבטיח שבעל הבית לא ישתגע.
נשאר לחזק את יידי החיילים, ומי שייקרא למילואים ביננו שייתן את כל כולו למען בטחון המדינה בעתיד.