מספר שאלות על MYTHTV (ריצוד ודרכי התקנה)
קישור להורדת גריסה אחרונה (קוד מקור):
http://svn.mythtv.org/trac
עם תרשום בשדה של חיפוש את המילה hebrew , תקבל את כל התיקונים שקיימים , תיקון מספר :
#4885: patch: multi line BiDi support in OSD
אני עוד לא הסתדרתי עם כל הדרישות בשביל לבנות את התכונה מקוד מקור, אבל עדיין עובד על זה.
http://svn.mythtv.org/trac
עם תרשום בשדה של חיפוש את המילה hebrew , תקבל את כל התיקונים שקיימים , תיקון מספר :
#4885: patch: multi line BiDi support in OSD
אני עוד לא הסתדרתי עם כל הדרישות בשביל לבנות את התכונה מקוד מקור, אבל עדיין עובד על זה.
Linux Professional Institute Certificated Level-3
טוני, זיו.
לפני שאתם רצים לקמפל, קחו בחשבון כמה דברים:
1. הקימפול וההתקנה שלו מתקינים את Myth (שרת + לקוח) בספרייה שונה מהספרייה בה החבילה הבינארית מתקינה את העסק. הסיכוי לבלבול גבוה כאן (תחשבו שאתם מריצים את הקוד המקומפל כאשר אתם תריצו למעשה, את הקוד המקורי שרץ כרגע).
2. במידה ויש לכם מערכת מבוזרת - יש לעדכן את כל השרתים ואת כל הלקוחות כי היו שינויי פרוטוקול.
3. גבו את ה-DB שלכם, היה גם שינוי DB (אמנם המעבר חלק, אבל שווה להיות זהיר).
4. יש רשימת דרישות קדם לא קטנה.
5. צריך לקמפל גם את הפלאגינים של myth. זה נעשה בנפרד, בלי קשר לקימפול ולהתקנה של mythbackend + frontend.
כמו שכתבתי כאן, יש לי קובץ ספרייה בינארי עם התיקון (תיקון שאני עשיתי, דומה עד זהה לתיקון שעידו העלה ל-svn של myth). הקובץ שוקל כ-12 מגה ולכן יש בעיה להעלות אותו.
1. הקימפול וההתקנה שלו מתקינים את Myth (שרת + לקוח) בספרייה שונה מהספרייה בה החבילה הבינארית מתקינה את העסק. הסיכוי לבלבול גבוה כאן (תחשבו שאתם מריצים את הקוד המקומפל כאשר אתם תריצו למעשה, את הקוד המקורי שרץ כרגע).
2. במידה ויש לכם מערכת מבוזרת - יש לעדכן את כל השרתים ואת כל הלקוחות כי היו שינויי פרוטוקול.
5. צריך לקמפל גם את הפלאגינים של myth. זה נעשה בנפרד, בלי קשר לקימפול ולהתקנה של mythbackend + frontend.
כמו שכתבתי כאן, יש לי קובץ ספרייה בינארי עם התיקון (תיקון שאני עשיתי, דומה עד זהה לתיקון שעידו העלה ל-svn של myth). הקובץ שוקל כ-12 מגה ולכן יש בעיה להעלות אותו.
You are never fully dressed without a smile
תודה ל-shed על הסברים.
ziv-s - עם אתה רוצה לבנות מקוד מקור:
עם יש לכם MythDora מותקנת כולל אפשרות mythtv development זה כל מאוד בגלל שכול החבילות הנדרשות מותקנות (אני שברתי את הראש ב-Fedor 9 רגילה, זה די קשה).
1. מורידים את קוד מקור (stable release) בעזרת פקודה:
svn co http://svn.mythtv.org/svn/branches/release-0-21-fixes
2. משנים את תיקיית שורש להתקנה בקובץ configure מ- /usr/local ל-/usr
cd release-0-21-fixes/mythtv
(משנים בעזרת עורך טקסט)
# installation paths
PREFIX="/usr"
(הגרשיים אחרי usr)
3. מריצים:
configure./
4. הפקודה הבא בונה את הקוד בינרי:
make -j 2
הקומפילציה לוקחת זמן - כ-10 דקות ב-Dual Core
עם הקומפילציה מצליחה יש טעם להפעיל את התיקון של עברית OSD
צריך להוריד את הקובץ bidiosd.patch (לפי הודעה #161)
להעתיק לתיקיית הבניה ובעזרת הפקודה:
patch -p0 < bidiosd.patch
עושים את התיקון, אחרי זה מקמפלים שוב (הפעם לוקח מספר שניות)
make -j 2
5. ההתקנה:
(דורסת את הקבצים הקיימים
אפשר לחזור אחורה עם התקנת החבילות rpm ממדית התקנה של MythDora
( rpm -Uvh --force myth*.rpm
su
make install
/etc/init.d/mythbackend restart
exit
לבצעה 2-5 לגבי mythplugins - תודה ל-shed
מריצים את ה-frontend
ולקחת בחשבון את הערות של shed.
בהצלחה !
אני מתכוון בקרוב לבנות חבילות rpm להתקנה פשוטה.
ziv-s - עם אתה רוצה לבנות מקוד מקור:
עם יש לכם MythDora מותקנת כולל אפשרות mythtv development זה כל מאוד בגלל שכול החבילות הנדרשות מותקנות (אני שברתי את הראש ב-Fedor 9 רגילה, זה די קשה).
1. מורידים את קוד מקור (stable release) בעזרת פקודה:
svn co http://svn.mythtv.org/svn/branches/release-0-21-fixes
2. משנים את תיקיית שורש להתקנה בקובץ configure מ- /usr/local ל-/usr
cd release-0-21-fixes/mythtv
(משנים בעזרת עורך טקסט)
# installation paths
PREFIX="/usr"
(הגרשיים אחרי usr)
3. מריצים:
configure./
4. הפקודה הבא בונה את הקוד בינרי:
make -j 2
הקומפילציה לוקחת זמן - כ-10 דקות ב-Dual Core
עם הקומפילציה מצליחה יש טעם להפעיל את התיקון של עברית OSD
צריך להוריד את הקובץ bidiosd.patch (לפי הודעה #161)
להעתיק לתיקיית הבניה ובעזרת הפקודה:
patch -p0 < bidiosd.patch
עושים את התיקון, אחרי זה מקמפלים שוב (הפעם לוקח מספר שניות)
make -j 2
5. ההתקנה:
(דורסת את הקבצים הקיימים
אפשר לחזור אחורה עם התקנת החבילות rpm ממדית התקנה של MythDora
( rpm -Uvh --force myth*.rpm
su
make install
/etc/init.d/mythbackend restart
exit
לבצעה 2-5 לגבי mythplugins - תודה ל-shed
מריצים את ה-frontend
ולקחת בחשבון את הערות של shed.
בהצלחה !
אני מתכוון בקרוב לבנות חבילות rpm להתקנה פשוטה.
Shed, אם תעביר לי אותו במייל/מסנג'ר או כל שיטה עובדת אחרת, אוכל להעלות לרפידשייר ותוכל לפרסם לינק.Shed כתב:טוני, זיו.
כמו שכתבתי כאן, יש לי קובץ ספרייה בינארי עם התיקון (תיקון שאני עשיתי, דומה עד זהה לתיקון שעידו העלה ל-svn של myth). הקובץ שוקל כ-12 מגה ולכן יש בעיה להעלות אותו....
מעולה,TonyArie כתב:דרך אגב,
כל משכתבתי בהודעה קודמת ביצעתי היום והתיקון מסדר את השורות ב-OSD.
חוץ מזה הגרסה המקומפלת מתקנת עוד מאות בגים שנמצאו עד היום - זה כדאי!...
בעיקרון אני מקבל כרגע עדכונים של 0.21-fixes באופן אוטומטי דרך mythbuntu ככה שהבאג היחידי שהשארתי זה העברית שלא נכנס ב-fixes כנראה אלא patch נוסף (השערה גסה?)
בכל מקרה, לצערי אין לי זמן להתעסקות בזה, בטח כבר יצא 0.22 לפני שאני אמצא זמן.
ה-patch osd לא נמצא ב-fixes-0.21 אלא צריך להוריד אותו ידני ולהפעיל את ה-patch ידני כפי שרשמתי קודם.
אגב, בנוסף לבעיית ה-OSD הידוע היתה עוד בעיה של עברית שכתובה משמאל לימין במסך שמופיעה בלחיצה על M (או DVDMenu בשלט) בזמן צפיה בהקלטות. ה-patch מתקן את ביעיה זאת גם.
אגב, בנוסף לבעיית ה-OSD הידוע היתה עוד בעיה של עברית שכתובה משמאל לימין במסך שמופיעה בלחיצה על M (או DVDMenu בשלט) בזמן צפיה בהקלטות. ה-patch מתקן את ביעיה זאת גם.
- tur
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 495
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
fixes-0.21 זה משהו אוטומטי או שצריך להגדיר ב mythbuntu?Yuval-F כתב:מעולה,TonyArie כתב:דרך אגב,
בעיקרון אני מקבל כרגע עדכונים של 0.21-fixes באופן אוטומטי דרך mythbuntu ככה שהבאג היחידי שהשארתי זה העברית שלא נכנס ב-fixes כנראה אלא patch נוסף (השערה גסה?)
בכל מקרה, לצערי אין לי זמן להתעסקות בזה, בטח כבר יצא 0.22 לפני שאני אמצא זמן....
ואם צריך להגדיר, כיצד?
נכון זה מסדר את OSD אבל ההשורות לא מימין לשמאל ואני חושב שראתי תיקון של זה.TonyArie כתב:דרך אגב,
ואיזה עוד באגים הוא תיקן לך העידכון??
נכון ziv-s , התיקון לא מושלם - הוא מסדר את השורות במסך של פרטים התכנית מלמעלה למטה במקום מלמטה למעלה. הכתב עדיין מיושר לשמאל.
אחד התיקונים הוא בתפריט שמופיע בלחיצה על "m" במקלדת או על DVDMenu על השלט במצבים של צפייה בטלוויזיה או הקלטות - שם הטקסט בעברית מופיע כתוב משמאל לימין שממש קשה לקרוא.
http://svn.mythtv.org/trac/ticket/4885
חוץ מזה יש טקסטים נוספים מתורגמים בעברית בממשק התכנה (עדיים לא כולם).
אפשר לעיין באתר לרשימה המלאה.
http://svn.mythtv.org/trac/timeline
אני בניתי היום חבילות rpm לעדכון למערכת MythDora5 של גרסה 0.21 תת גרסה 192.51 (הגרסה היציבה מאתמול).
מחר אפרסם כתובת של אתר להורדה (מתאים רק למי שיש לו MythDora)
למי שיש לא הפצה אחרת של Linux אני יכול לעזור ברשימה מדויקת של פקודות כדאי לבנות מקוד מקור את התכנה למערכת שלכם - זה לא כל כך נורא - מפתחים עושים את זה עשרות פעמים ביום.
לילה טוב.
אחד התיקונים הוא בתפריט שמופיע בלחיצה על "m" במקלדת או על DVDMenu על השלט במצבים של צפייה בטלוויזיה או הקלטות - שם הטקסט בעברית מופיע כתוב משמאל לימין שממש קשה לקרוא.
http://svn.mythtv.org/trac/ticket/4885
חוץ מזה יש טקסטים נוספים מתורגמים בעברית בממשק התכנה (עדיים לא כולם).
אפשר לעיין באתר לרשימה המלאה.
http://svn.mythtv.org/trac/timeline
אני בניתי היום חבילות rpm לעדכון למערכת MythDora5 של גרסה 0.21 תת גרסה 192.51 (הגרסה היציבה מאתמול).
מחר אפרסם כתובת של אתר להורדה (מתאים רק למי שיש לו MythDora)
למי שיש לא הפצה אחרת של Linux אני יכול לעזור ברשימה מדויקת של פקודות כדאי לבנות מקוד מקור את התכנה למערכת שלכם - זה לא כל כך נורא - מפתחים עושים את זה עשרות פעמים ביום.
לילה טוב.
שלום לכולם,
אתר עם עדכונים (תיקון עברית ב-OSD המפורסם ) של MythTV למערכת MythDora5 :
היום 03/12/08:אתר שלי פתוח ואפשר להוריד את הגרסה עם תיקון OSD
הוראןת התקנה רשומות גם ב-notes באתר הורדה.
יש להוריד את כל החבילות (נניח לתיקיית Download) ולהתקין בעזרת הפקודה:
תיקון לבעיות מתועדות בצילומי המסך.
אתר עם עדכונים (תיקון עברית ב-OSD המפורסם ) של MythTV למערכת MythDora5 :
קוד: בחירת הכל
http://sourceforge.net/projects/mythdorarpmsהוראןת התקנה רשומות גם ב-notes באתר הורדה.
יש להוריד את כל החבילות (נניח לתיקיית Download) ולהתקין בעזרת הפקודה:
cd Download
su
/etc/init.d/mythbackend stop
rpm -Uvh *.rpm
/etc/init.d/mythbackend start
exit-
- שורות בעברית מסודרות מלמטה למלה
-
- אותיות בעברית משמאל לימין
-
- אותיות בעברית משמאל לימין
אתה יכול לפרט מה הבלאגן?
אני יכול רק לתת המלצות לגבי בעיות אפשריות:
1. בבניית התכנה מקוד מקור יש לבדוק מה תיקיית שורש שממנה מותקנים חבילות, לדוגמה בעזרת הפקודה:
אני מקבל תוצאה:
וזה עומר שתיקיית השורש היא:
בקוד המקור באתר הרשמי של MythTV תיקיית השורש מוגדרת כ:
וצריך לפני הקומפילציה לשנות ל:
זה מוגדר בשני מקומות:
2. אחרי הבניה מקוד מקור אסור שמערכת או אתה תעשה עדכון על חבילות של MythTV בגלל 2 סיבות:
- עם יש עדכון של חלק מחבילות, זה ייצור התנגשות בין חבילות שעודכנו וקוד שקמפלתה ותוצאה לא ידוע.
- עם יש עדכון של כל החבילות, זה פשוט אמחק את העבודה שלך.
בגלל זה צריך לנטרל עדכונים אוטומטיים של התכנה.
אני יכול רק לתת המלצות לגבי בעיות אפשריות:
1. בבניית התכנה מקוד מקור יש לבדוק מה תיקיית שורש שממנה מותקנים חבילות, לדוגמה בעזרת הפקודה:
which mythfrontendקוד: בחירת הכל
/usr/bin/mythfrontendקוד: בחירת הכל
/usrקוד: בחירת הכל
/usr/localקוד: בחירת הכל
/usrקוד: בחירת הכל
release-0-21-fixes/mythtv/configure
release-0-21-fixes/mythplugins/configure- עם יש עדכון של חלק מחבילות, זה ייצור התנגשות בין חבילות שעודכנו וקוד שקמפלתה ותוצאה לא ידוע.
- עם יש עדכון של כל החבילות, זה פשוט אמחק את העבודה שלך.
בגלל זה צריך לנטרל עדכונים אוטומטיים של התכנה.
אני מסכים אתך ,shed, וגם אוסיף – התקנה בעזרת חבילות (RPM,DEB) היא יותר מתאימה לא רק למשתמש הפשוט וגם לכל משתמש, בגלל שהיא יותר נוכה, אוטומטית ובודקת את כל הדרישות להפעלה תקינה של אותה תכנה. תמיד אפשר גם להסיר בקלות ובממשק נוח...
אבל אני אשאל את השאילה הבא:
אם אתה מקמפל את ה-linux kernel ?
אני לא. אבל ליפני כ-13 שנה – כן קמפלתי. למה ?
פשוט אם הייתי רוצה להשתמש ב-Linux לא הייתה ברירה – הדריוור של כרטיס הרשת של ה-kernel הרשמי עוד לא תמך באותו דגם חדיש של הכרטיס, אפילו לא היה ממש patch אלא רק הנחיות של מפתחים הדריוור והייתי צריך ליישם לבד. עז בגרסה של linux kernel הייתה 2.0.36
RedHat Linux release 5.2 (Apollo)
למה אני כותב את כל זה?
המצב הפיתוח של MythTV היום בארך כמצב ה-kernel בימים אלו.
השיקול לקמפל/לא לקמפל צריך לבוא מדרישות המשתמש (נוח לא אם מה שיש) ויכולת שלו לבצע כמה פעולות טכניות. זה גם לימוד עצמי עם תוצאות שאפשר להרגיש כשאתה יושב עם משפחה בסלון ונהנה ממערכת HTPC שלך.
תיראו בעצמכם – מתי עלה ido_rozeman את תיקון המשמעותי של עברית באתר ה-trac ? לפני 9 חודשים !!! עדיין בגרסה הרשמית זה לא נכנס. נשים הספיקו להתעבר ולהוליד תינוקות ואני עדיין צריך לקרוא עברית הפוכה בזמן שיש תיקון!!! שכל אחד אשקול בעצמו.
מה שאני מציע לך, shed, תעלה את התיקון שלך ברגע שאתה מסיים לבדוק אותו והאתגר האמיתי הוא להצליח להכניס אותו לגרסה הרשמית של התכנה.
זה משאני מנסה לעשות אם התיקונים שבניתי ורק בדרך זאת נוכל לעזור לעצמנו ולאחרים.
בהצלחה.
אבל אני אשאל את השאילה הבא:
אם אתה מקמפל את ה-linux kernel ?
אני לא. אבל ליפני כ-13 שנה – כן קמפלתי. למה ?
פשוט אם הייתי רוצה להשתמש ב-Linux לא הייתה ברירה – הדריוור של כרטיס הרשת של ה-kernel הרשמי עוד לא תמך באותו דגם חדיש של הכרטיס, אפילו לא היה ממש patch אלא רק הנחיות של מפתחים הדריוור והייתי צריך ליישם לבד. עז בגרסה של linux kernel הייתה 2.0.36
RedHat Linux release 5.2 (Apollo)
למה אני כותב את כל זה?
המצב הפיתוח של MythTV היום בארך כמצב ה-kernel בימים אלו.
השיקול לקמפל/לא לקמפל צריך לבוא מדרישות המשתמש (נוח לא אם מה שיש) ויכולת שלו לבצע כמה פעולות טכניות. זה גם לימוד עצמי עם תוצאות שאפשר להרגיש כשאתה יושב עם משפחה בסלון ונהנה ממערכת HTPC שלך.
תיראו בעצמכם – מתי עלה ido_rozeman את תיקון המשמעותי של עברית באתר ה-trac ? לפני 9 חודשים !!! עדיין בגרסה הרשמית זה לא נכנס. נשים הספיקו להתעבר ולהוליד תינוקות ואני עדיין צריך לקרוא עברית הפוכה בזמן שיש תיקון!!! שכל אחד אשקול בעצמו.
מה שאני מציע לך, shed, תעלה את התיקון שלך ברגע שאתה מסיים לבדוק אותו והאתגר האמיתי הוא להצליח להכניס אותו לגרסה הרשמית של התכנה.
זה משאני מנסה לעשות אם התיקונים שבניתי ורק בדרך זאת נוכל לעזור לעצמנו ולאחרים.
בהצלחה.
טוני,
אני לא מסכים איתך בכמה וכמה מישורים:
1. מצב הפיתוח של myth הרבה יותר טוב מהמצב של לינוקס קרנל לפני 13 שנים. אין בכלל מקום להשוואה. אין שום בעיה לקחת release של myth ולעבוד איתו בכיף, יש לו תמיכה ב-ATSC, כרטיס DVB, פלאגינים מכאן ועד הודעה חדשה ועוד ועוד.
תיקון לעברית הועלה עוד בגרסא 0.18 על ידי בחור בשם ily (נמצא בפורום לינוקס בתפוז). התיקון לא התקבל על ידי מנהלי הפרוייקט. התיקון של עידו, למרות שהוא רחוק מלתקן הכל, ויש בו בעייתיות כאשר יש מחרוזת בעברית אשר נגמרת בתווי רווח כנראה ייכנס לגרסא היציבה הבאה.
הדעה שלי היא שמשתמש רגיל לא צריך לקמפל כלום. נקודה.
2. מכיוון שאנחנו מדינה קטנה, עם הרבה צרכים ומעט משתמשים אני בדעה שכדאי להרים fork של mythtv (זרקתי רמז בהודעה אחרת), חשבתי על השם "מיתוס עברי". המטרה היא להיות inline עם הפיתוח של myhttv ולהכניס שינויים אשר תפורים במיוחד לארץ.
כרגע אני עדיין משתעשע עם הרעיון הזה (לפני כשנתיים ניסינו להרים כזה דבר וזה נכשל).
אני לא מסכים איתך בכמה וכמה מישורים:
1. מצב הפיתוח של myth הרבה יותר טוב מהמצב של לינוקס קרנל לפני 13 שנים. אין בכלל מקום להשוואה. אין שום בעיה לקחת release של myth ולעבוד איתו בכיף, יש לו תמיכה ב-ATSC, כרטיס DVB, פלאגינים מכאן ועד הודעה חדשה ועוד ועוד.
תיקון לעברית הועלה עוד בגרסא 0.18 על ידי בחור בשם ily (נמצא בפורום לינוקס בתפוז). התיקון לא התקבל על ידי מנהלי הפרוייקט. התיקון של עידו, למרות שהוא רחוק מלתקן הכל, ויש בו בעייתיות כאשר יש מחרוזת בעברית אשר נגמרת בתווי רווח כנראה ייכנס לגרסא היציבה הבאה.
הדעה שלי היא שמשתמש רגיל לא צריך לקמפל כלום. נקודה.
2. מכיוון שאנחנו מדינה קטנה, עם הרבה צרכים ומעט משתמשים אני בדעה שכדאי להרים fork של mythtv (זרקתי רמז בהודעה אחרת), חשבתי על השם "מיתוס עברי". המטרה היא להיות inline עם הפיתוח של myhttv ולהכניס שינויים אשר תפורים במיוחד לארץ.
כרגע אני עדיין משתעשע עם הרעיון הזה (לפני כשנתיים ניסינו להרים כזה דבר וזה נכשל).
You are never fully dressed without a smile
לכל חברים המועדון של buntu
לגבי בעיות עברית במסכים OSD - התיקון זמין!!!
היום בניתי חבילות ל-mythbuntu
ניתן להוריד בכתובת:
http://sourceforge.net/project/platform ... form=12936
יש להוריד 32 חבילות (ראשי + additional files)
ולהתקין על ידי:
לגבי בעיות עברית במסכים OSD - התיקון זמין!!!
היום בניתי חבילות ל-mythbuntu
ניתן להוריד בכתובת:
http://sourceforge.net/project/platform ... form=12936
יש להוריד 32 חבילות (ראשי + additional files)
ולהתקין על ידי:
sudo dpkg -i *.debLinux Professional Institute Certificated Level-3