כבל חשמל - השפעה על האודיו?
- moshem74
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1516
שיכנוע עצמי....
התערוכה אוטוטו,אין מקום טוב יותר להעמיד בו שתי מערכות זהות,אחת עם כבלי חשמל מקוריים,והשנייה עם 5000 דולר בכבלים.
הייתי עושה מבחן עיוור לכל מי שייכנס לחדר ומפרסם את הממצאים.
אין חכם כבעל ניסיון.
מעבר לעניין הויזואליות,והסדר בראש-ש "הינה סגרתי עוד פינה במערכת בדרך לשלמות", אין בזה כלום.
התערוכה אוטוטו,אין מקום טוב יותר להעמיד בו שתי מערכות זהות,אחת עם כבלי חשמל מקוריים,והשנייה עם 5000 דולר בכבלים.
אין חכם כבעל ניסיון.
מעבר לעניין הויזואליות,והסדר בראש-ש "הינה סגרתי עוד פינה במערכת בדרך לשלמות", אין בזה כלום.
- barvfr
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 725
moshem74 כתב:שיכנוע עצמי....
התערוכה אוטוטו,אין מקום טוב יותר להעמיד בו שתי מערכות זהות,אחת עם כבלי חשמל מקוריים- הייתי מוסיף דרך בכבל מאריך עם מפצל שמחוברים אליו גם מאוורר וגם תנור ספירלה או מיני בר,- והשנייה עם 5000 דולר בכבלים.
אין חכם כבעל ניסיון.
מעבר לעניין הויזואליות,והסדר בראש-ש "הינה סגרתי עוד פינה במערכת בדרך לשלמות", אין בזה כלום....
- moshem74
-
- עוסק בתחום

מה שהכי אבסורד זה, שמבחן שכזה לעולם לא יתקיים , למה?
הריי אם זה כ"כ ברור,תראו,תוכיחו לנו (הכוונה לבעלי מקצוע שרוצים למכור), כי הריי אתם רק תרוויחו מזה, לא כך?!
תביאו כבלים ושתי מערכות זהות,ותשווה לנו במבחנים עיוורים.
העיקר כהנה וכהנה טענות מענות ובעיות למה לא.
.
.
.
התשובה הריי ברורה.
הריי אם זה כ"כ ברור,תראו,תוכיחו לנו (הכוונה לבעלי מקצוע שרוצים למכור), כי הריי אתם רק תרוויחו מזה, לא כך?!
תביאו כבלים ושתי מערכות זהות,ותשווה לנו במבחנים עיוורים.
העיקר כהנה וכהנה טענות מענות ובעיות למה לא.
.
.
.
התשובה הריי ברורה.
- yairf
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78953
- שם מלא: עפר לאור
moshem74,
יאיר צודק - מבחן כזה חסר רלוונטיות בגלל שהמערכות שונות (תמיד), הכבלים מן הסתם גם שונים, ויותר גרוע, אי אפשר לחבר אותם לאותם רמקולים (ואם הרמקולים שונים, והמיקום שלהם שונה, אז בכלל לא רלוונטי).
גם מיתוג חיצוני לא יעזור כאן כי הוא יכול להפריע למבחן.
לכן, במבחן כזה צריך פיזית לנתק ולחבר את הכבלים (פעולה שדורשת זמן מה, ואשר גורמת לבעיות זיכרון מובנות כי אי אפשר להחליף תוך כדי פעולה).
יאיר צודק - מבחן כזה חסר רלוונטיות בגלל שהמערכות שונות (תמיד), הכבלים מן הסתם גם שונים, ויותר גרוע, אי אפשר לחבר אותם לאותם רמקולים (ואם הרמקולים שונים, והמיקום שלהם שונה, אז בכלל לא רלוונטי).
גם מיתוג חיצוני לא יעזור כאן כי הוא יכול להפריע למבחן.
לכן, במבחן כזה צריך פיזית לנתק ולחבר את הכבלים (פעולה שדורשת זמן מה, ואשר גורמת לבעיות זיכרון מובנות כי אי אפשר להחליף תוך כדי פעולה).
- moshem74
-
- עוסק בתחום

אז לפי מה שאתה אומר,שוב פעם,אין אפשרות לעשות מבחן עיוור לכבלים,עם לנתק ולחבר,לא עשינו בזה כלום ויותר מזה,אני מבטיח לך שאני אטעה אותך ואתה תאמין שהמערכת עם הכבלים הסטנדרטיים היא זה עם הכבלים היקרים.
בכל אופן אני חושב שכן ניתן לקיים כזה מבחן וזה אף מתבקש.
2 מגברים,סידי אחד ,זוג רמקולים אחד וממתג הגברה,זה הכל.
מגבר אחד עם כבל של 5000 דולר ומגבר שני עם כבל של הוםסנטר בשני שקל.
ממתג מקצועי של NILES יעשה את העבודה על הצד הטוב ביותר,ואל תאמר לי שממתג מוריד מהאיכות ולכן אי אפשר לעשות מבחן שכזה,מכיוון שממתג מקצועי של NILES,אומנם כן מוריד מהאיכות במידה מסויימת(כל דבר בדרך מפריע ), אך, זה זניח ,וגם אם תאמר לי שלא,אז לשני המיתוגים תהיה ירידה זהה באיכות.
אמרת ששני מגברים שונים,אין בעייה,נשים 4 מגברים או אפילו 6 מגברים,הממתג יכול להחזיק גם 8.
מבחן כזה הוא בר ביצוע ומתבקש,להוכיח פעם אחת ולתמיד.
מבחן עיוור,אני מוכן להמר כל סכום שממשאל של 100 איש,הרוב לא יידע מה זה מה.
במקום להמציא תירוצים ולחשוב איך אי אפשר ולמה לא,תפתח שירשור לבעלי התחנות בתערוכה ותתרץ להם למה כן ולמה זה MUST.
אם משהו יאמר לי שהוא יעשה מבחן שכזה,אני מוריד בפניו את הכובע.
בכל אופן אני חושב שכן ניתן לקיים כזה מבחן וזה אף מתבקש.
2 מגברים,סידי אחד ,זוג רמקולים אחד וממתג הגברה,זה הכל.
מגבר אחד עם כבל של 5000 דולר ומגבר שני עם כבל של הוםסנטר בשני שקל.
ממתג מקצועי של NILES יעשה את העבודה על הצד הטוב ביותר,ואל תאמר לי שממתג מוריד מהאיכות ולכן אי אפשר לעשות מבחן שכזה,מכיוון שממתג מקצועי של NILES,אומנם כן מוריד מהאיכות במידה מסויימת(כל דבר בדרך מפריע ), אך, זה זניח ,וגם אם תאמר לי שלא,אז לשני המיתוגים תהיה ירידה זהה באיכות.
אמרת ששני מגברים שונים,אין בעייה,נשים 4 מגברים או אפילו 6 מגברים,הממתג יכול להחזיק גם 8.
מבחן כזה הוא בר ביצוע ומתבקש,להוכיח פעם אחת ולתמיד.
מבחן עיוור,אני מוכן להמר כל סכום שממשאל של 100 איש,הרוב לא יידע מה זה מה.
במקום להמציא תירוצים ולחשוב איך אי אפשר ולמה לא,תפתח שירשור לבעלי התחנות בתערוכה ותתרץ להם למה כן ולמה זה MUST.
אם משהו יאמר לי שהוא יעשה מבחן שכזה,אני מוריד בפניו את הכובע.
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
אי אפשר לעשות מבחן מכמה סיבות:
1. ההגדרה למה זה "כבל" שונה בתי המחנות.
2. מבחן עיוור בעייתי מראש עבור חלק מהאנשים (טוענים שעצם המבחן מכניס אותם ללחץ ומונע מהם לשמוע הבדלים).
3. מבחן ABX בעייתי בגלל שרק לאורך זמן מגלים את ההבדלים וצריך לחיות עם המערכת.
4. אין מערך של מבחן שמקובל על שני הצדדים (ממתג משפיע לרעה על הצליל וניתוקים משפיעים על הזיכרון השמיעתי).
ברור לך שאתה לא הראשון שמנסה להרים מבחן כזה ונכשל, נכון?
זה תחום שנוי במחלקות כבר מעל ל-22 שנה (יש לי ספרון מ-86 שמסביר את זה....).
1. ההגדרה למה זה "כבל" שונה בתי המחנות.
2. מבחן עיוור בעייתי מראש עבור חלק מהאנשים (טוענים שעצם המבחן מכניס אותם ללחץ ומונע מהם לשמוע הבדלים).
4. אין מערך של מבחן שמקובל על שני הצדדים (ממתג משפיע לרעה על הצליל וניתוקים משפיעים על הזיכרון השמיעתי).
ברור לך שאתה לא הראשון שמנסה להרים מבחן כזה ונכשל, נכון?
זה תחום שנוי במחלקות כבר מעל ל-22 שנה (יש לי ספרון מ-86 שמסביר את זה....).
- moshem74
-
- עוסק בתחום

הבנתי.
תודה.
תודה.
- keyser
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 15223
- שם מלא: מני דהן
אני מסכים עם אלוני
- efib
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 12395
סתם נקודה למחשבה ... (או שלא ...)
ישנה תופעה מענינת שלי קשה להסביר אותה.
(יתכן שזה בגלל שפיספסתי את הקורס "בנבכי נפשו של האודיופייל")
למה דווקא הקבוצה "לא מאמינים בשינוים של כבלים" היא זו שמתרגשת יותר.
שרוצה כל הזמן הוכחות, מבחנים עיורים, בד"כ גם מגיעה לביטוים של קשקשנים ומדברים שטויות.
ומחפשת כל הזמן להוכיח כמה ש"ההם" פריארים ולא מבינים כלום בחשמל.
לעומת זאת, הקבוצה "כן הרגישו שינוים בכבלים" שעל פניו היא זו שצריכה "להתרגש" יותר.
היות והם שילמו ממיטב כספם על כבלים
במקום להשקיע אותם ברמקולים וציוד אלקטרוני, או סתם להוציא אותו במועדון החשפנות החביב עליהם.
על פניו קבוצה זו הייתה צריכה להסתובב כל הזמן בלנסות להוכיח שהנה ... אנחנו לא "פריארים".
אך לא כך הדבר ...
( כמובן שהענין לא מכליל ... ובפרט לא כולל את חבני שלא שייך לשתי הקבוצות גם יחד ... )
ישנה תופעה מענינת שלי קשה להסביר אותה.
(יתכן שזה בגלל שפיספסתי את הקורס "בנבכי נפשו של האודיופייל")
למה דווקא הקבוצה "לא מאמינים בשינוים של כבלים" היא זו שמתרגשת יותר.
שרוצה כל הזמן הוכחות, מבחנים עיורים, בד"כ גם מגיעה לביטוים של קשקשנים ומדברים שטויות.
ומחפשת כל הזמן להוכיח כמה ש"ההם" פריארים ולא מבינים כלום בחשמל.
לעומת זאת, הקבוצה "כן הרגישו שינוים בכבלים" שעל פניו היא זו שצריכה "להתרגש" יותר.
היות והם שילמו ממיטב כספם על כבלים
במקום להשקיע אותם ברמקולים וציוד אלקטרוני, או סתם להוציא אותו במועדון החשפנות החביב עליהם.
על פניו קבוצה זו הייתה צריכה להסתובב כל הזמן בלנסות להוכיח שהנה ... אנחנו לא "פריארים".
אך לא כך הדבר ...
( כמובן שהענין לא מכליל ... ובפרט לא כולל את חבני שלא שייך לשתי הקבוצות גם יחד ... )
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים
פאשיסטים
- עופר_צפריר
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
עיקר הדברים
MartinHSabag כתב:אי אפשר לעשות מבחן מכמה סיבות:
....)....
אחד הדברים היותר קשים{ולא נחוצים לטעמי}.... זה לנסות לבדוק כבלים דרך מבחנים עיוורים
כאלה או אחרים - כנגד קהל רב, עוין? בנוסף, בלי להיכנס לעצם הוויכוח,זכורה לי באחד
המבחנים שערכתי לכבלים של JPS - נכון, השינוי שהיה {והיה, אווריריות,פרטים...ועוד} התבטא דווקא אחרי כמה שעות טובות... אפילו ימים של שמיעה. {...חזרה לכבלים האחרים הבהירה לי זאת באופן ברור...}
מעבר לזה,למי בדיוק נחוץ מבחן עיוור? הרי אף אודיופיל לא צריך את האסמכתה הזאת בשביל
להוציא את ממונו על כבלים,או את "ההצדקה" של אלמוני פלוני על ההוצאה זאת,לא? אני אומר דבר פשוט, איש איש באמונתו יחיה, מבלי להתנגח באחר,מעבר לזה שצריך הרבה ניסיון ושעות האזנה למערכות שונות בשביל לדעת להבחין בדקויות/שינויים/ניואנסים אלה.
נערך לאחרונה על ידי עופר_צפריר ב 12/04/2008 9:59, נערך פעם 1 בסך הכל.
- moshem74
-
- עוסק בתחום

אתה ענית לעצמך על השאלה:
(יתכן שזה בגלל שפיספסתי את הקורס "בנבכי נפשו של האודיופייל") .
חיי האודיופיל קשים הם,מעבר לייסורים הנפשיים והרצון להשיג "הכל" , זה כבר לא משנה אם יש הבדל או שאין, אתה חייב לעשות הכל באופן מושלם ולוויזואליות יש מרכיב חשוב,כל עוד יש משהו שמציק,הוא לא יעזוב אותך עד שתחליף או שתעיף אותו ותשים מה שהראש שלך אומר לנכון לשים,וזה לא משנה כמה זה ישנה או לא ישנה,אתה פשוט חייב להשיג את זה,זהו!
חיי האודיופיל קשים הם,מעבר לייסורים הנפשיים והרצון להשיג "הכל" , זה כבר לא משנה אם יש הבדל או שאין, אתה חייב לעשות הכל באופן מושלם ולוויזואליות יש מרכיב חשוב,כל עוד יש משהו שמציק,הוא לא יעזוב אותך עד שתחליף או שתעיף אותו ותשים מה שהראש שלך אומר לנכון לשים,וזה לא משנה כמה זה ישנה או לא ישנה,אתה פשוט חייב להשיג את זה,זהו!
- efib
-
- חבר במועדון 10K

אתה רציני משה ?moshem74 כתב:אתה ענית לעצמך על השאלה:
חיי האודיופיל קשים הם,מעבר לייסורים הנפשיים והרצון להשיג "הכל" , זה כבר לא משנה אם יש הבדל או שאין, אתה חייב לעשות הכל באופן מושלם ולוויזואליות יש מרכיב חשוב,כל עוד יש משהו שמציק,הוא לא יעזוב אותך עד שתחליף או שתעיף אותו ותשים מה שהראש שלך אומר לנכון לשים,וזה לא משנה כמה זה ישנה או לא ישנה,אתה פשוט חייב להשיג את זה,זהו!...
מה הקשר למה ששאלתי וכתבתי ?
ברור שישנה נהירה תמידית להשיג את הטוב ביותר, וזה קיים אצל
כולם (כולל אצל אלה ההזויים שמשלמים על כבלים)
אני התיחסתי לרצון של "הלא פריארים" להוכיח שהקבוצה השניה טועה, פריארים, לא מבינים כלום בחשמל, באלקטרונים ובעגבניות.
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים
פאשיסטים
- efib
-
- חבר במועדון 10K

Re: עיקר הדברים
עופר_צפריר כתב:MartinHSabag כתב:אי אפשר לעשות מבחן מכמה סיבות:
....)....![]()
אחד הדברים היותר קשים{ולא נחוצים לטעמי}.... זה לנסות לבדוק כבלים דרך מבחנים עיוורים
כאלה או אחרים - כנגד קהל רב, עוין? בנוסף, בלי להיכנס לעצם הוויכוח,זכורה לי באחד
המבחנים שערכתי לכבלים של JPS - נכון, השינוי שהיה {והיה, אווריריות,פרטים...ועוד} התבטא דווקא אחרי כמה שעות טובות... אפילו ימים של שמיעה. {...חזרה לכבלים האחרים הבהירה לי זאת באופן ברור...}
מעבר לזה,למי בדיוק נחוץ מבחן עיוור? הרי אף אודיופיל לא צריך את האסמכתה הזאת בשביל
להוציא את ממונו על כבלים,או את "ההצדקה" של אלמוני פלוני על ההוצאה זאת,לא? אני אומר דבר פשוט, איש איש באמונתו יחיה, מבלי להתנגח באחר......
הערה טיפ טיפה בעיתית ... ויכולה להישמע מתנשאת ...עופר_צפריר כתב: ,מעבר לזה שצריך הרבה ניסיון ושעות האזנה למערכות שונות בשביל לדעת להבחין בדקויות/שינויים/ניואנסים אלה....
במחילה מכבודו כמובן ...
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים
פאשיסטים
- moshem74
-
- עוסק בתחום

אז אני מוציא 5000 דולר על מוצר מסויים (כבלים במקרה הזה),שאין לי שום אפשרות לבדוק ולהשוות בזמן הקנייה, שאולי אני אשמע איזה שהוא שינויים מזעריים במצבים מסויימים (תלוי אם אני יושב עם רגל על רגל,או רגליים על השולחן או עם כוס קפה ביד) ,אחרי כמה חודשים של שמיעה?
הזוי לחלוטין!
הזוי לחלוטין!
- efib
-
- חבר במועדון 10K

למה אתה חייב להוציא ?
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים
פאשיסטים
- moshem74
-
- עוסק בתחום

שמע,אני חייב להתוודות,אם ייתנו לי בחינם או בעלות של 10 דולר לכבל את הדבר הזה או שווה ערך,אתה יודע מה,לא 10 דולר,אפילו 20 דולר:
http://cgi.ebay.com/New-in-Box-ISOCLEAN ... dZViewItem
ברור שאני קונה, מחלה זו מחלה,אין מה לעשות, רק בשביל איך שזה נראה , על השיכנוע העצמי הייתי עובד...הייתי קונה בכיף ומחליף את כל הכבלי חשמל במערכת שלי.
ברור שאני קונה, מחלה זו מחלה,אין מה לעשות, רק בשביל איך שזה נראה , על השיכנוע העצמי הייתי עובד...הייתי קונה בכיף ומחליף את כל הכבלי חשמל במערכת שלי.
- Pavelz
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
לא יודע מה איתכם, אבל לי במהלך לימודי הסאונד שלי עשו כמה מבחנים עיוורים (לא של כבלי חשמל אבל, של Mp3, Flac, APE ושל כבלי אודיו) ונכשלתי ברובם, כמו גם רוב חברי לכיתה וסגל המורים.
Need more cowbell
- efib
-
- חבר במועדון 10K

לא בחינם אל תיקחmoshem74 כתב:שמע,אני חייב להתוודות,אם ייתנו לי בחינם או בעלות של 10 דולר לכבל את הדבר הזה או שווה ערך,אתה יודע מה,לא 10 דולר,אפילו 20 דולר:
ברור שאני קונה, מחלה זו מחלה,אין מה לעשות, רק בשביל איך שזה נראה , על השיכנוע העצמי הייתי עובד...הייתי קונה בכיף ומחליף את כל הכבלי חשמל במערכת שלי....
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים
פאשיסטים
- Eyal_W
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 7639
צריך בדיוק 4 תוים כדי להבחין בשינוי של כבל.
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים