כבל חשמל - השפעה על האודיו?

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
moshem74
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1516

שליחה

שיכנוע עצמי....

התערוכה אוטוטו,אין מקום טוב יותר להעמיד בו שתי מערכות זהות,אחת עם כבלי חשמל מקוריים,והשנייה עם 5000 דולר בכבלים.

הייתי עושה מבחן עיוור לכל מי שייכנס לחדר ומפרסם את הממצאים.

אין חכם כבעל ניסיון.

מעבר לעניין הויזואליות,והסדר בראש-ש "הינה סגרתי עוד פינה במערכת בדרך לשלמות", אין בזה כלום.

barvfr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 725

שליחה

moshem74 כתב:שיכנוע עצמי....

התערוכה אוטוטו,אין מקום טוב יותר להעמיד בו שתי מערכות זהות,אחת עם כבלי חשמל מקוריים- הייתי מוסיף דרך בכבל מאריך עם מפצל שמחוברים אליו גם מאוורר וגם תנור ספירלה או מיני בר,- והשנייה עם 5000 דולר בכבלים.

הייתי עושה מבחן עיוור לכל מי שייכנס לחדר ומפרסם את הממצאים.

אין חכם כבעל ניסיון.

מעבר לעניין הויזואליות,והסדר בראש-ש "הינה סגרתי עוד פינה במערכת בדרך לשלמות", אין בזה כלום.
...

moshem74
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

מה שהכי אבסורד זה, שמבחן שכזה לעולם לא יתקיים , למה?

הריי אם זה כ"כ ברור,תראו,תוכיחו לנו (הכוונה לבעלי מקצוע שרוצים למכור), כי הריי אתם רק תרוויחו מזה, לא כך?!

תביאו כבלים ושתי מערכות זהות,ותשווה לנו במבחנים עיוורים.

העיקר כהנה וכהנה טענות מענות ובעיות למה לא.
.
.
.
התשובה הריי ברורה.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363

שליחה

ממש כמו שלא ניתן לחצות את אותו נהר פעמיים, אין שתי מערכות זהות (ומאותן סיבות) 8)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78953
שם מלא: עפר לאור

שליחה

moshem74,

יאיר צודק - מבחן כזה חסר רלוונטיות בגלל שהמערכות שונות (תמיד), הכבלים מן הסתם גם שונים, ויותר גרוע, אי אפשר לחבר אותם לאותם רמקולים (ואם הרמקולים שונים, והמיקום שלהם שונה, אז בכלל לא רלוונטי).

גם מיתוג חיצוני לא יעזור כאן כי הוא יכול להפריע למבחן.

לכן, במבחן כזה צריך פיזית לנתק ולחבר את הכבלים (פעולה שדורשת זמן מה, ואשר גורמת לבעיות זיכרון מובנות כי אי אפשר להחליף תוך כדי פעולה).

moshem74
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

אז לפי מה שאתה אומר,שוב פעם,אין אפשרות לעשות מבחן עיוור לכבלים,עם לנתק ולחבר,לא עשינו בזה כלום ויותר מזה,אני מבטיח לך שאני אטעה אותך ואתה תאמין שהמערכת עם הכבלים הסטנדרטיים היא זה עם הכבלים היקרים.

בכל אופן אני חושב שכן ניתן לקיים כזה מבחן וזה אף מתבקש.

2 מגברים,סידי אחד ,זוג רמקולים אחד וממתג הגברה,זה הכל.

מגבר אחד עם כבל של 5000 דולר ומגבר שני עם כבל של הוםסנטר בשני שקל.
ממתג מקצועי של NILES יעשה את העבודה על הצד הטוב ביותר,ואל תאמר לי שממתג מוריד מהאיכות ולכן אי אפשר לעשות מבחן שכזה,מכיוון שממתג מקצועי של NILES,אומנם כן מוריד מהאיכות במידה מסויימת(כל דבר בדרך מפריע ), אך, זה זניח ,וגם אם תאמר לי שלא,אז לשני המיתוגים תהיה ירידה זהה באיכות.

אמרת ששני מגברים שונים,אין בעייה,נשים 4 מגברים או אפילו 6 מגברים,הממתג יכול להחזיק גם 8.

מבחן כזה הוא בר ביצוע ומתבקש,להוכיח פעם אחת ולתמיד.
מבחן עיוור,אני מוכן להמר כל סכום שממשאל של 100 איש,הרוב לא יידע מה זה מה.

במקום להמציא תירוצים ולחשוב איך אי אפשר ולמה לא,תפתח שירשור לבעלי התחנות בתערוכה ותתרץ להם למה כן ולמה זה MUST.

אם משהו יאמר לי שהוא יעשה מבחן שכזה,אני מוריד בפניו את הכובע.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

אי אפשר לעשות מבחן מכמה סיבות:

1. ההגדרה למה זה "כבל" שונה בתי המחנות.
2. מבחן עיוור בעייתי מראש עבור חלק מהאנשים (טוענים שעצם המבחן מכניס אותם ללחץ ומונע מהם לשמוע הבדלים).
3. מבחן ABX בעייתי בגלל שרק לאורך זמן מגלים את ההבדלים וצריך לחיות עם המערכת.
4. אין מערך של מבחן שמקובל על שני הצדדים (ממתג משפיע לרעה על הצליל וניתוקים משפיעים על הזיכרון השמיעתי).

ברור לך שאתה לא הראשון שמנסה להרים מבחן כזה ונכשל, נכון?
זה תחום שנוי במחלקות כבר מעל ל-22 שנה (יש לי ספרון מ-86 שמסביר את זה....).
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

moshem74
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

הבנתי.

תודה.

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן

שליחה

אני מסכים עם אלוני

efib
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 12395

שליחה

סתם נקודה למחשבה ... (או שלא ...)
ישנה תופעה מענינת שלי קשה להסביר אותה.
(יתכן שזה בגלל שפיספסתי את הקורס "בנבכי נפשו של האודיופייל")
למה דווקא הקבוצה "לא מאמינים בשינוים של כבלים" היא זו שמתרגשת יותר.
שרוצה כל הזמן הוכחות, מבחנים עיורים, בד"כ גם מגיעה לביטוים של קשקשנים ומדברים שטויות.
ומחפשת כל הזמן להוכיח כמה ש"ההם" פריארים ולא מבינים כלום בחשמל.
לעומת זאת, הקבוצה "כן הרגישו שינוים בכבלים" שעל פניו היא זו שצריכה "להתרגש" יותר.
היות והם שילמו ממיטב כספם על כבלים
במקום להשקיע אותם ברמקולים וציוד אלקטרוני, או סתם להוציא אותו במועדון החשפנות החביב עליהם.
על פניו קבוצה זו הייתה צריכה להסתובב כל הזמן בלנסות להוכיח שהנה ... אנחנו לא "פריארים".
אך לא כך הדבר ...

( כמובן שהענין לא מכליל ... ובפרט לא כולל את חבני שלא שייך לשתי הקבוצות גם יחד ... )
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880

עיקר הדברים

שליחה

MartinHSabag כתב:אי אפשר לעשות מבחן מכמה סיבות:

....).
...
(Y)

אחד הדברים היותר קשים{ולא נחוצים לטעמי}.... זה לנסות לבדוק כבלים דרך מבחנים עיוורים
כאלה או אחרים - כנגד קהל רב, עוין? בנוסף, בלי להיכנס לעצם הוויכוח,זכורה לי באחד
המבחנים שערכתי לכבלים של JPS - נכון, השינוי שהיה {והיה, אווריריות,פרטים...ועוד} התבטא דווקא אחרי כמה שעות טובות... אפילו ימים של שמיעה. {...חזרה לכבלים האחרים הבהירה לי זאת באופן ברור...}

מעבר לזה,למי בדיוק נחוץ מבחן עיוור? הרי אף אודיופיל לא צריך את האסמכתה הזאת בשביל
להוציא את ממונו על כבלים,או את "ההצדקה" של אלמוני פלוני על ההוצאה זאת,לא? אני אומר דבר פשוט, איש איש באמונתו יחיה, מבלי להתנגח באחר,מעבר לזה שצריך הרבה ניסיון ושעות האזנה למערכות שונות בשביל לדעת להבחין בדקויות/שינויים/ניואנסים אלה.
נערך לאחרונה על ידי עופר_צפריר ב 12/04/2008 9:59, נערך פעם 1 בסך הכל.
:קפה:

moshem74
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

אתה ענית לעצמך על השאלה:

(יתכן שזה בגלל שפיספסתי את הקורס "בנבכי נפשו של האודיופייל") .

חיי האודיופיל קשים הם,מעבר לייסורים הנפשיים והרצון להשיג "הכל" , זה כבר לא משנה אם יש הבדל או שאין, אתה חייב לעשות הכל באופן מושלם ולוויזואליות יש מרכיב חשוב,כל עוד יש משהו שמציק,הוא לא יעזוב אותך עד שתחליף או שתעיף אותו ותשים מה שהראש שלך אומר לנכון לשים,וזה לא משנה כמה זה ישנה או לא ישנה,אתה פשוט חייב להשיג את זה,זהו!

efib
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

moshem74 כתב:אתה ענית לעצמך על השאלה:

(יתכן שזה בגלל שפיספסתי את הקורס "בנבכי נפשו של האודיופייל") .

חיי האודיופיל קשים הם,מעבר לייסורים הנפשיים והרצון להשיג "הכל" , זה כבר לא משנה אם יש הבדל או שאין, אתה חייב לעשות הכל באופן מושלם ולוויזואליות יש מרכיב חשוב,כל עוד יש משהו שמציק,הוא לא יעזוב אותך עד שתחליף או שתעיף אותו ותשים מה שהראש שלך אומר לנכון לשים,וזה לא משנה כמה זה ישנה או לא ישנה,אתה פשוט חייב להשיג את זה,זהו!
...
אתה רציני משה ?
מה הקשר למה ששאלתי וכתבתי ?

ברור שישנה נהירה תמידית להשיג את הטוב ביותר, וזה קיים אצל
כולם (כולל אצל אלה ההזויים שמשלמים על כבלים)

אני התיחסתי לרצון של "הלא פריארים" להוכיח שהקבוצה השניה טועה, פריארים, לא מבינים כלום בחשמל, באלקטרונים ובעגבניות.
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים

efib
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

Re: עיקר הדברים

שליחה

עופר_צפריר כתב:
MartinHSabag כתב:אי אפשר לעשות מבחן מכמה סיבות:

....).
...
(Y)

אחד הדברים היותר קשים{ולא נחוצים לטעמי}.... זה לנסות לבדוק כבלים דרך מבחנים עיוורים
כאלה או אחרים - כנגד קהל רב, עוין? בנוסף, בלי להיכנס לעצם הוויכוח,זכורה לי באחד
המבחנים שערכתי לכבלים של JPS - נכון, השינוי שהיה {והיה, אווריריות,פרטים...ועוד} התבטא דווקא אחרי כמה שעות טובות... אפילו ימים של שמיעה. {...חזרה לכבלים האחרים הבהירה לי זאת באופן ברור...}

מעבר לזה,למי בדיוק נחוץ מבחן עיוור? הרי אף אודיופיל לא צריך את האסמכתה הזאת בשביל
להוציא את ממונו על כבלים,או את "ההצדקה" של אלמוני פלוני על ההוצאה זאת,לא? אני אומר דבר פשוט, איש איש באמונתו יחיה, מבלי להתנגח באחר...
...
(Y)
עופר_צפריר כתב: ,מעבר לזה שצריך הרבה ניסיון ושעות האזנה למערכות שונות בשביל לדעת להבחין בדקויות/שינויים/ניואנסים אלה.
...
הערה טיפ טיפה בעיתית ... ויכולה להישמע מתנשאת ...
במחילה מכבודו כמובן ... (Y)
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים

moshem74
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

אז אני מוציא 5000 דולר על מוצר מסויים (כבלים במקרה הזה),שאין לי שום אפשרות לבדוק ולהשוות בזמן הקנייה, שאולי אני אשמע איזה שהוא שינויים מזעריים במצבים מסויימים (תלוי אם אני יושב עם רגל על רגל,או רגליים על השולחן או עם כוס קפה ביד) ,אחרי כמה חודשים של שמיעה?

הזוי לחלוטין!

efib
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

למה אתה חייב להוציא ?
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים

moshem74
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

שמע,אני חייב להתוודות,אם ייתנו לי בחינם או בעלות של 10 דולר לכבל את הדבר הזה או שווה ערך,אתה יודע מה,לא 10 דולר,אפילו 20 דולר:
http://cgi.ebay.com/New-in-Box-ISOCLEAN ... dZViewItem

ברור שאני קונה, מחלה זו מחלה,אין מה לעשות, רק בשביל איך שזה נראה , על השיכנוע העצמי הייתי עובד...הייתי קונה בכיף ומחליף את כל הכבלי חשמל במערכת שלי.

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel

שליחה

לא יודע מה איתכם, אבל לי במהלך לימודי הסאונד שלי עשו כמה מבחנים עיוורים (לא של כבלי חשמל אבל, של Mp3, Flac, APE ושל כבלי אודיו) ונכשלתי ברובם, כמו גם רוב חברי לכיתה וסגל המורים.
Need more cowbell

efib
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

moshem74 כתב:שמע,אני חייב להתוודות,אם ייתנו לי בחינם או בעלות של 10 דולר לכבל את הדבר הזה או שווה ערך,אתה יודע מה,לא 10 דולר,אפילו 20 דולר:
http://cgi.ebay.com/New-in-Box-ISOCLEAN ... dZViewItem

ברור שאני קונה, מחלה זו מחלה,אין מה לעשות, רק בשביל איך שזה נראה , על השיכנוע העצמי הייתי עובד...הייתי קונה בכיף ומחליף את כל הכבלי חשמל במערכת שלי.
...
לא בחינם אל תיקח (Y)
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639

שליחה

צריך בדיוק 4 תוים כדי להבחין בשינוי של כבל.
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

חזור אל “כבלים ואביזרים”