רפורמת החשמל
אכן לאמישרגז תוכנית די טובה. לא מבין למה הם לא נותנים את העוד חצי אחוז הזה, הפוך את ההצעה ליותר אטרקטיבית.
אני כנראה אלך עם אלקטרה כיוון שלאחר 6 שנים החסכון איתם כבר עדיף על אמישרגז אבל גם כי המסלול השני שלהם עלול להיות אטרקטיבי וניתן לעבור אם רוצים.
בדקתי איתם גם האם הותק נשמר במעבר מסלול ואכן נשמר.
משהו אחר, היום ניסיתי לעבור עם נציג. יש לי מונה חכם בוודאות, אני יודע איך הוא נראה, ובנוסף, הבניין שלי מופיע בטבלת האקסל כאפשרי לניוד.
למרות זאת, הנציג טוען שלא ניתן להעביר. הוא ביקש לבדוק בחשבון מה סוג קריאת המונה ושם כתוב לי הערכה רגילה במקום הערכה מרחוק.
כנראה פאק של חברת חשמל, אצטרך לדבר איתם.
צלצלתי לכמה חברות לשמוע הצעות, וגם התעניינתי לגבי התשלום החודשי. התשלום החודשי נשאר כשהיה בחברת חשמל, כ-30 שקלים בחודש.
אני כנראה אלך עם אלקטרה כיוון שלאחר 6 שנים החסכון איתם כבר עדיף על אמישרגז אבל גם כי המסלול השני שלהם עלול להיות אטרקטיבי וניתן לעבור אם רוצים.
בדקתי איתם גם האם הותק נשמר במעבר מסלול ואכן נשמר.
משהו אחר, היום ניסיתי לעבור עם נציג. יש לי מונה חכם בוודאות, אני יודע איך הוא נראה, ובנוסף, הבניין שלי מופיע בטבלת האקסל כאפשרי לניוד.
למרות זאת, הנציג טוען שלא ניתן להעביר. הוא ביקש לבדוק בחשבון מה סוג קריאת המונה ושם כתוב לי הערכה רגילה במקום הערכה מרחוק.
כנראה פאק של חברת חשמל, אצטרך לדבר איתם.
צלצלתי לכמה חברות לשמוע הצעות, וגם התעניינתי לגבי התשלום החודשי. התשלום החודשי נשאר כשהיה בחברת חשמל, כ-30 שקלים בחודש.
Re: Re:
אני מסכים אתך לגמרי, בשביל לראות שינוי משמעותי צריך לשנות הרגלים. במקרה של הדוגמא הזאת, להטעין את הרכב בשעות היום במקום בשעות הלילה. אפשר להוסיף עמודה לטבלא ולשחק עם עמודת ההנחות, לעשות סימולציה, על האקסל של נגיד אני מעביר את הצריכה לשעות עם הנחה יותר גבוהה, כמה זה חוסף לי.18/05/2023 18:55eyalpo כתב: איך זה מסתדר עם התוצאה של האקסל?
נראה לי שבסופו של דבר, אפשר להגיע להנחה משמעותית יותר רק אם בוחרים מסלול של 15% הנחה ומתחילים יותר לשלוט בתזמון של הפעלת מכשירים. בית חכם בהחלט יכול לעזור בדבר כזה אבל לפעמים מספיק שיש מודעות וזה כבר עוזר...
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
נהנתי קצת יותר מדי מהאקסל הזה, אז לאותן חברות ומסלולים שההנחה משתנה עם השנים אוספתי אפשרות לבחור שנה ולראות את ההנחה שתתקבל. למרבה הצער בשביל להשתמש בזה תצטרכו ליצור עותק משל עצמכם של האקסל הזה.
יש לי עוד כמה רעיונות לתוספות ושיפורים:
1. בנוסף לסה"כ הכללי להוסיף חישוב לפי חודש
2. עוד גרפים
3. עוד עמודות של התאמה אישית לצורך חישוב/סימולציה של שינוי בהרגלי הצריכה. לדוגמא: נניח שאנחנו במסלול שנותן הנחה בשעות היום ומטעינים את הרכב החשמלי בלילה ורוצים לראות להעריך כמה נחסוך אם נעביר את טעינת הרכב לשעות אחה"צ. אז בעמודה כזאת נרשום נוסחה שמעתיקה את ההנחה מהמסלול הרגיל ורק בשעות הלילה בהן יש צריכה גבוהה של הטעינה נשנה את התשלום במקום 100% להנחה. מקווה שזה ברור.
ד"א, אם מישהוא יכול להשתמש באקסל עם המידע האישי שלו (בלי לשתף) כדי לוודא שהחישובים של הצריכה והתשלום מבוצעים בצורה נכונה זה יהיה נהדר.
יש לי עוד כמה רעיונות לתוספות ושיפורים:
1. בנוסף לסה"כ הכללי להוסיף חישוב לפי חודש
2. עוד גרפים
3. עוד עמודות של התאמה אישית לצורך חישוב/סימולציה של שינוי בהרגלי הצריכה. לדוגמא: נניח שאנחנו במסלול שנותן הנחה בשעות היום ומטעינים את הרכב החשמלי בלילה ורוצים לראות להעריך כמה נחסוך אם נעביר את טעינת הרכב לשעות אחה"צ. אז בעמודה כזאת נרשום נוסחה שמעתיקה את ההנחה מהמסלול הרגיל ורק בשעות הלילה בהן יש צריכה גבוהה של הטעינה נשנה את התשלום במקום 100% להנחה. מקווה שזה ברור.
ד"א, אם מישהוא יכול להשתמש באקסל עם המידע האישי שלו (בלי לשתף) כדי לוודא שהחישובים של הצריכה והתשלום מבוצעים בצורה נכונה זה יהיה נהדר.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
אז תכנס בתחילת יוני . אני גם עברתי לאלקטרה ולא קבלתי הודעה על ניוד שבוצע בדקתי באיזור אישי בחברת חשמל סתם דיווח מונה והיה רשום "החשבון שלך לא מנוהל אצלנו "19/05/2023 19:31שחו כתב: מישהו שחתם באלקטרה, כמה זמן לקח לסיום התהליך מאז חתימה על ייפוי הכח?
חתמתי בסוף אפריל ולא התקדם מאז....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78780
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5377 פעמים
בדקתי עכשיו ואכן, אנחנו לא רשומים כמנוי בחברת החשמל...
לפי זה: https://www.noga-iso.co.il/publicinquir ... %95%D7%93/
מה שכתוב שם זה שאם אתה נרשם, זה מתחיל בראשון לחודש העוקב + 1. כלומר, העברת היפוי כח ב-22/2 זה אומר שמתחילים ב-1/4. במקרה שלי זה גבולי כי מעבירים את המידע לנגה בחמישה הימים האחרונים של סוף החודש, אז יתכן שאני בדיליי של חודש שלם.
לפי זה: https://www.noga-iso.co.il/publicinquir ... %95%D7%93/
מה שכתוב שם זה שאם אתה נרשם, זה מתחיל בראשון לחודש העוקב + 1. כלומר, העברת היפוי כח ב-22/2 זה אומר שמתחילים ב-1/4. במקרה שלי זה גבולי כי מעבירים את המידע לנגה בחמישה הימים האחרונים של סוף החודש, אז יתכן שאני בדיליי של חודש שלם.
תהליך די דפוק היתי אומר.
לי התברר לא מזמן שהמונה שלי הוחלף (אם לא היתי הולך לבדוק פיזית לא היתי יודע). כמובן שהחלפת המונה נעשתה ביוזמתי ועל חשבוני !
לאחר מכן הבנתי שאני אמור לחכות חודש, לבדיקת תקינות תקשורת (או משהו כזה).
האם בשלב זה אני אמור לקבל הודעה כלשהי על כך שאני רשאי להתנייד ? או שכבר עכשיו לפנות לאחד הספקים ?
לי התברר לא מזמן שהמונה שלי הוחלף (אם לא היתי הולך לבדוק פיזית לא היתי יודע). כמובן שהחלפת המונה נעשתה ביוזמתי ועל חשבוני !
האם בשלב זה אני אמור לקבל הודעה כלשהי על כך שאני רשאי להתנייד ? או שכבר עכשיו לפנות לאחד הספקים ?
בזמן הבדיקות תקשרות לא ניתן לנייד . אתה יוכל לפנות לספק ישאלו אותך מתי התקנו מונה ואתה נותן תאריך ואז בהתאם לזה אחרי חודש תקבל טופס מנוגה וחודש אחרי אתה כבר עובר ....21/05/2023 14:33Arie10 כתב: תהליך די דפוק היתי אומר.
האם בשלב זה אני אמור לקבל הודעה כלשהי על כך שאני רשאי להתנייד ? או שכבר עכשיו לפנות לאחד הספקים ?...
- carmonle
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1401
- שם מלא: ערן כרמון
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
יכול לנייד את החיבור שליי לאחר שעבר חודש מההתקנה של המונה החכם - בתור גמלאי מעדיף את מסלולי ה-24/7 וכרגע אמישרגז עדיף עם הנחה של 6.5%
השארתי הודעה באתר אמישרגז וחזרו אלי בבוקר, אחרי מספר בדיקות מצידם ומתן מידע ממני כמו מס' מונה, חשבון חשמל וצילום המונה החדש - שלחו לי חוזה לחתימה וזהו ! - בחרתי במסלול של 6.5% הנחה והניוד אמור להתבצע תוך כחודש
ערן
השארתי הודעה באתר אמישרגז וחזרו אלי בבוקר, אחרי מספר בדיקות מצידם ומתן מידע ממני כמו מס' מונה, חשבון חשמל וצילום המונה החדש - שלחו לי חוזה לחתימה וזהו ! - בחרתי במסלול של 6.5% הנחה והניוד אמור להתבצע תוך כחודש
ערן
מי שיודע או מנסיון יכול לתת רשימה של איזה ספקים כן יכולים להוציא את הפירוט של המונה לפי שעות כמו דו"ח האקסל שהעלו כאן?
חברת חשמל בטוח לא וגם לא אלקטרה, הפתרון של אלקטרה זה לנסות מסלולים ואז לדעת מה הכי משתלם...
חברת חשמל בטוח לא וגם לא אלקטרה, הפתרון של אלקטרה זה לנסות מסלולים ואז לדעת מה הכי משתלם...
Re:
עכשיו מצאתי את ההודעה הזו, הבעיה שלפחות מה שידוע לי כרגע מחברת חשמל, אלקטרה = סופרגז וגם לא סלקום אין אפשרות להוציא דו"ח כזה, נראה שהאפשרות היחידה זה להתחבר לפזגז ואחר כך לבדוק ולעבור לחברה אחרת עם מסלול יותר מתאים.17/05/2023 16:50ziv_r כתב: אפשר לבקש דוח צריכה.
ניתן לראות שיש מדידה כל 15 דקות. מה שחסר זה מחשבון אליו אפשר להכניס את דוח הצריכה והוא ימליץ איזה תוכנית תעניק את החסכון הגבוה ביותר לצרכן (5% כל היום, או 15% בשעות היום וכדומה) - זה כל כך מתבקש, שאני לא אתפלא אם זה יקומו מחשבונים מגורמים פרטים.
image.png
מתוך האקסל שמקבלים, אפשר ליצר כמובן גרף ולראות את הצריכה ואת נקודות הפיק. הסיבה לפיק הגבוה הזה היא ההטענה של הרכב.
Sum of activeIKWH vs. startOfInterval.png...
וואו שיחקת אותה!
הם החביאו את זה כל כך עמוק בתפריטים שהיה ממש קשה למצוא את זה
(לבאים אחרי: "פעולות"->"עוד פעולות"->"מידע אישי")
יש גם אופציה לבקש צריכה מהשנה האחרונה ואז מקבלים קובץ אקסל שנראה לי שהוא בפורמט שהוצג פה למעלה
הם החביאו את זה כל כך עמוק בתפריטים שהיה ממש קשה למצוא את זה
(לבאים אחרי: "פעולות"->"עוד פעולות"->"מידע אישי")
יש גם אופציה לבקש צריכה מהשנה האחרונה ואז מקבלים קובץ אקסל שנראה לי שהוא בפורמט שהוצג פה למעלה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78780
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5377 פעמים