הקפיצה להיי אנד - מה נדרש לפני ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה

הקפיצה להיי אנד - מה נדרש לפני ?

קופץ ונהנה בכיף
16
39%
לומד את התהליך בשביל להגיע מוכן, ואז קופץ
25
61%

סך הכול הצבעות: 41

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9066
נתן תודות: 1585 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #141 

הממצאים והתובנות יהיו בהמשך... 8)
כולל כמובן ההשפעה של הדו מימדיות בחלל עם הבדיקה הדו נקודה אחד ערוצית.

@Avi_Dagan
@yarino
לא הבנתי על איזה קיצור דרך מדובר, אשמח להבהרה.

מבחינתי העניין משול לחבר שקנה נגיד אאודי RS6 סטיישן ונתן לי את המפתחות לסופ"ש לשמור לו על הרכב כי הוא בדיוק טס לחופשה בקאריביים.
אז אני עושה סיבוב ולאחר מכן אחזיר לו את המפתחות.

האם זה אומר שאקנה את הרכב, כאשר יזדמן לי ?
בהחלט ייתכן שכן (אם אצטרך להחליף רכב או יבוא לי לשדרג את עצמי) ובהחלט ייתכן שלא (כי טוב לי מספיק "בבינוניות" שלי).

לא. לא התחדשתי במכשיר, על כל ההודעות הפרטיות המפרגנות של כל החברים ששלחו בפרטי... (Y)
רק בודק לבינתיים ומשתעשע ביכולות קצת גבוהות יותר מהקיים בימהה אצלי.

נקודה חשובה מבחינתי לציון - מחדד שוב שאני לא בוחן / מחפש כרגע מכשיר "קצה" לקנייה עבור הסטאפ שלי.
מיקדתי מאוד את התובנות שאני רוצה להגיע אליהן בסשן הבדיקה הזו, יש 4 שאלות פתוחות שנבעו כתוצאה מזה שלא הצלחתי לקבל תשובה חד משמעית מבחינתי בפתיחת נושא השרשור.
רכישה של האם לקנות את המכשיר האמור או לא, היא לא אחת מהן.

מניח שכמו שאתם מכירים כבר, אם אחליט לפרוץ את תקרת הזכוכית לעבר "ציוד קצה" אזי יהיה פה שרשור מקדים ורלוונטי לנושא: איזה מכשירים אופציונאליים, אילו מותגים, אילו מערכות RC, מה נדרש, כבילה, יתרונות / חסרונות לכל אספקט וכו'...
כרגע אני לא שם, לטוב ולטוב יותר.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2469
נתן תודות: 751 פעמים
קיבל תודות: 434 פעמים

שליחה #142 

@avihuli
כן, זה מה שהבנתי. הלוואת כדי לנסות וזה לא מתוכנן להחליף את הקיים, בוודאי שלא ב2.1. לא יודע כמה תובנות אפשר לקבל מבדיקה על מספר ערוצים מצומצם ומחכה לדיווח המלא.
נערך לאחרונה על ידי Avi_Dagan ב 28/10/2020 18:50, נערך פעם 1 בסך הכל.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 221 פעמים

שליחה #143 

avihuli כתב: לא הבנתי על איזה קיצור דרך מדובר, אשמח להבהרה.

...
על מנת לשפר את הסאונד אתה צריך להשקיע בהגברה ורמקולים!

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #144 

@Avi_Dagan
אתה יודע שחוסר תובנה, זו גם תובנה.

@yarino
מה שרשמת זו בדיוק אחת השאלות שנענה עליהן.
בהתייחסות לאספקט של "שיפור הסאונד".
מה זה שיפור ? איפה בא לידי ביטוי ?
קיצור, חלק מהתובנה שנגיע אליה בהמשך.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #145 

משום מה ההודעה נרשמה פעמיים, כנראה באג מהשינוי באתר.
עורך.
נערך לאחרונה על ידי avihuli ב 29/10/2020 23:14, נערך פעם 1 בסך הכל.
.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #146 

הי, קיבלתי כמה וכמה פניות בווטסאפ מכאלה שממש סקרנים לדעת מה הרשמים שלי מהשימוש במכשיר.
החלטתי לשתף לבינתיים את התובנות מבחינת חלק מהשאלות ששאלתי.

נתחיל מהשאלה האחרונה:
4. איך והאם המשתמש ההדיוט והפשוט שלא מבין יותר מדיי (בצורה יחסית) ושאינו מגיע מרקע "מקצועי" יכול להתמודד בקלות ובידידותיות עם מוצר קצה, שהוא לא מיינסטרים ? זאת מבלי יותר מדיי הכנה ולמידת החומר, פשוט לקפוץ למים ולראות לאן אפשר לשחות.

אל תפעול המכשיר הגעתי בלי שום קריאת מקדימה מראש ולמידה שלו ו/או של המדריך שלו.
רציתי לבדוק את מידת האינטואיטיביות שלי ושלו בהבנת החומר.
כאמור, ניסיתי לקבמן תצוגת OSD של תפריטי הלינגדורף על מסך ה-LG שלי באמצעות שימוש בכניסת AUX של הימהה.
הנושא לא צלח כיוון שלא הצלחתי לקבל אות וידאו.
ניתקתי את החיבור והתחברתי באמצעות כתובת ה-IP של המכשיר ברשת (נאמר לי מראש שניתן לעבוד על ממשק ה-WEB).
הורדתי במקביל את אפליקציית השליטה של הלינגדורף לפלאפון. יכולים להוריד גם – יש מצב DEMO.

אני מאוד אוהב ממשקי WEB, משתמש בזה המון עם הימהה שלי.
הממשק של הלינגדורף, ויזואלית – כמה רמות מעל. הכל ידידותי, פשוט מובן וכל התפריט בצד בנוי בצורת משפך שככל שמתקדמים בתהליך, מעמיקים למקומות "מסובכים" יותר.

לפני שהתחלתי, ביצעתי ריסט למכשיר להגדרות יצרן ועדכון גרסא לאחרונה שקיימת: 2.0, עניין שלקח כמה דקות. קיים חיווי של סימן קריאה לעדכן.
תחילת התהליך הוא בחיבור הרמקולים והסאב, יש ויזואליזציה איך לבצע מבחינת הכניסות שכן יש RCA, דיגיטלי ו-XLR.
לאחר החיבור הפיזי, יש כפתור שבודק באמצעות השמעת צלילים שאכן הכל חובר כמו שצריך ומנגן.
עם הרמקולים הסתדרתי.
עם הסאב לא. חיברתי אותו ליציאה של הסאב בצבע שחור רגיל כפי שיש בכל רסיבר, אבל מסתבר שהיציאה הזו היא דיגיטלית.
בסופו של דבר הכבל של הסאב חובר ליציאה האנלוגית המתאימה (Left) שאינה בצבע שחור סטנדרטי.

לאחר מכן, ממשיכים בהגדרה של הכניסות / מכשירים מחוברים ובהגדרת המרחקים של הרמקולים / סאב בס"מ (נקודה חשובה שנחזור אליה).
הממשק נותן אפשרות מתוך תפריט Pull Down Menu (כמו באקסל) של סוג הרמקולים המחוברים למי שעובד לדוגמא עם סט רמקולים של לינגדורף ואז ממש בוחרים את הדגם הספציפי.
ישנם ערכים נוספים אפשריים להגדרה כדוגמת הקרוס. לא נגעתי בשום הגדרה דיפולטיבית.
הגדרתי את המרחק של הרמקולים עם הערך 3.25, את הסאב והלאה בתהליך לתחילת השלב הבא – כיול.
חיבור המיקרופון, לחיצות ויזואליות על הכפתורים המתאימים – הכל ברור והתחיל הכיול.
נקודה ראשונה בסוויט. המערכת ביקשה כי אגביר את הווליום למינוס 19 דציבל ורק אז נתנה להתקדם בתהליך.
הצלילים שבוקעים מהבדיקה שונים מאוד מאלו של הימהה, אין ציקצוקים וצפצופים אלא משהו שנשמע כמו לחיצה על כל הקלידים בפסנתר ביחד ואז נשמע קול של עוגב בכנסייה.
אחרי שהסתיימה המדידה בסוויט, המערכת ביקשה להעביר לנקודה רנדומאלית בחדר ולהמשיך בכיול.
מי שלא זוכר / יודע – נדרש להגיע לתוצאת מדידת החדר בכ-90% הבנה של המערכת את החדר עצמו.
אחרי נקודה רנדומאלית ראשונה הגענו ל- 55%.
שנייה – 80%
שלישית – 86%
רביעית – 95% ואז קיבלתי הודעה שאפשר להפסיק.
הפסקתי והמשכתי הלאה בתהליך שלמעשה הסתיים.
בכל רגע ניתן לחזור לכיול ולהמשיכו על מנת לייצר "עוד אחוזים".
אז המשכתי, נקודה חמישית – 95% (זהה לזו הרביעית)
שישית – 98%
שביעית – 98% עדיין
גם השמינית עם 98%
תשיעית הגענו ל-100%
והרי אני חייב להתחכם, אז עשיתי עוד נקודה עשירית רנדומאלית ועדיין נשאר 100%.
כל תהליך הכיול מעריך לקחת סביבות 15 דקות פלוס מינוס.

עד לכאן, כל התהליך ברור, מובן, לא חייבים שום מדריך והסתדרתי לבד: הגדרנו את מה שצריך, ביצענו כיול שעבר בהצלחה ואף התחלתי להזרים מוזיקה והכל עובד ומנגן פיקס.

שורה תחתונה לנושא השאלה – בהחלט !! אפשר להתמודד לבד עם מוצר קצה באמצעות טיפונת הבנה ופשוט התקדמות לפי התהליך שמתואר בממשק ה-WEB.
אפליקציית השליטה מאוד נוחה ולמעשה כמעט זהה לממשק ה-WEBי.

אחרי שמסיימים את התהליך הנ"ל וכביכול ממשיכים בתפריט מגיעים ל- VOICEING.
עכשיו מה זה אומר וויסינג ? זה להיכנס לעקומות, תדרים, גרפים ולהתחיל "לעצב" את הסאונד ככה שזה יתאים לאוזן של המאזין.
בשלב הזה, נשברתי. זה כבר גדול עליי.
לא מכיר את העולם הזה שנקרא וויסינג ופה צריך טיפונת של הבנה בסיסית על מנת לשחק עם מה שאפשר ויותר חשוב מזה להבין מה כל משחק עושה לסאונד.

עברתי להאזנה, התחלתי להזרים המוןןןןןןןן מוזיקה באמצעות ספוטיפי וטידל, כל פעם קופץ בין האפליקציות בפלאפון: כל מיני שירים, קטעים, סגנונות, כלים, הכל מהכל...
להערכתי הקשבתי בערך 3-4 שעות בווליום סביר.

בלינגדורף ישנם 2 מצבי האזנה לסאונד:
הראשון – פוקוס והשני – גלובלי, שהם אלו שני המצבים שבהם מערכת ה-RP עובדת ואז נדלק האייקון במסך התצוגה במגבר כחיווי.
ישנו גם מצב שלישי שהוא Bypass שלמעשה לא מפעיל את מערכת הכיול.
הקשבתי המון ל-2 המצבים, כל פעם משהו אחר.
ממעוף הציפור וממש מלמעלה אציין נקודתית כי לא התחברתי כל כך למצב הפוקוס. הפוקוס היה לי מפוקס מדיי וישיר מדיי בסאונד שלו.
לגבי המצב הגלובלי – נשאיר את זה להמשך כמענה לשאר השאלות.
גם את פירוט הסאונד ואיך זה נשמע בשני המצבים אני אפרט בהרחבה רבה בהמשך.
בתוך הפילטרים הללו של גלובלי ופוקוס קיימים עקומות שמיעה שונות, בדומה למצבי ה-DSP שקיימים בימהה. לא התעקבתי עליהם יותר מדיי ואת כל ההאזנה עשיתי על המצב הדיפולטיבי – נטורל.

עכשיו זוכרים שדיברנו על הזנת המרחק של הרמקולים בס"מ ?
ששיחקתי עוד קצת עם הממשק אני פתאום רואה שהערכים ברמקולים שונו לערך 3. והרי אני הזנתי ערך 3.25.
שיערתי שככה זה והמשכתי הלאה.
ואז אחרי שעזבתי את זה ואני כבר בהאזנות, פתאום נפל לי האסימון. צריך להזין בס"מ ולא במטרים. כלומר הערך שהייתי צריך למלא הוא 325 ולא 3.25.
אז תיקנתי ידנית וחזרתי להאזין. השינוי הנ"ל משפיע רק בפוקוס ולא בגלובלי.
בנוסף, הוסבה תשומת ליבי מהתמונה שהעליתי כי הכיול הראשון בסוויט היה אמור להיות שהמיקרופון מופנה אופקית ישירות לרמקולים ולא למעלה (כפי שקורה בשאר נקודות הכיול).
RDFM
במדריך גם מצוין כי ישנה הקפדה של לא למקם את המיקרופון ברנדומאליות שיטתית ולא לקרב למרחקי קטן מ-50 ס"מ מהקיר.
אז בפוקס רב את הרנדומאליות עשיתי בסדר ויצא טוב.
אבל את הנקודה הראשונה של הסוויט, צריך לעשות שוב. אין צורך להריץ את כל הכיול מההתחלה אלא פשוט קובעים נקודת פוקוס נוספת עם הערכים החדשים ואז מריצים רק אותה וזה יסדר את כל העסק בהתאם.

משהו מוזר שקרה לי (חייב להתחכם ולבדוק), למרות שעשיתי בתחילת הסשן עדכון למכשיר לגרסא האחרונה שעברה כמובן בהצלחה, לחצתי שוב בסוף הסשן על עדכון גרסא.
לא היה סימן קריאה לעדכון.
ציפיתי לקבל הודעה שהמכשיר כבר מעודכן לגרסא האחרונה. אולם מה שקרה זה שהעדכון רץ שוב, תהליך שלקח כאמור כמה דקות כמו שהיה בעדכון הראשון.

זהו לבינתיים.

סטטוס המכשיר כרגע – חזר לקופסא. אי אפשר להשאיר ככה על הרצפה עם כל הכבלים.
בהמשך אבצע תיקון לכיול ואז עוד סשן האזנה ארוך שבסופו אגבש את המסקנות על הסאונד שמתקבל ממשחק עם מכשיר קצה.
מצד אחד זה בשביל למתן את ההתלהבות הראשונית מזה שיש לי מכשיר קצה בבית ומצד שני לבוא קצת מפוקח יותר עם אוזן רגועה יותר למבחן האזנה נוסף.
את הסשן הראשון עשיתי אחוז אמוק "להספיק" כי לא ידעתי כמה זמן כל דבר לוקח ומיהרתי להגיע לשלב ההאזנה כי הבית "הפנוי סוליקו" עמד לרשותי רק לכמה שעות בודדות.

אמרתי שאני לא אסקור את המכשיר עצמו, אבל חייב לציין רק נקודה אחת שאני לא יכול להתעלם ממנה והיא איכות הבנייה המטורפת שלו והרכיבים והמגע של הידיים בו.
הכל יושב מהוקצע, הדוק, משהו פסיכי. זה נראה ומרגיש היי-אנד.
.

masteraudio
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1471
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 322 פעמים

שליחה #147 

מרתק ומעניין מאוד אבי.
אכן מכשיר שונה מכל מה שאנחנו מכירים. ואני בטוח שהיית עוד יותר מופתע במידה והיית מבצע כיול למערכת בתצורת ק"ב.
TRINNOV ALT-16
DALI RUBIKORE ONWALL
DALI RUBIKORE CINEMA
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #148 

משה, אתה צודק.
אבל אין שום רסיבר רק ערוצי שכולל מערכת כיול קצה. כולם מגיעים ברב ערוצי כפרוססורים בלבד.

בכל מקרה, הבוקר התפנה לי, היה חור הלו"ז אז מצאתי זמן לכייל את נקודת הפוקוס כמו שצריך.
התהליך היה לי מהר מדיי, עניין של 2-3 דקות להוספת הנקודה.
אז הייתי בטוח שעשיתי משהו לא נכון, אז עשיתי שוב. אותו דבר.
כל נקודה, נשמרת כערך עצמאי לנקודת הפוקוס החדשה.
ואז באתי לקפל, אז קלטתי שהמזגן עובד, אז כיביתי ועשיתי שוב.

מנסה להוסיף תמונות עם הממשק החדש אבל לא נותן לי בגלל שהתמונה גדולה מדיי.
.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14364
נתן תודות: 992 פעמים
קיבל תודות: 1222 פעמים

שליחה #149 

אבי...
תגיע לסוף...
איך נשמע?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #150 

היי

לענין הבניה אכן הציוד שלהם בנוי לתלפיות.

לענין הוויסינג מדובר באחלה כלי אבל מאחר ולא ניתן לשמוע את ההשפעה על כל שינוי באותה השניה זה הופך לכלי לא רלוונטי ,למי שלא מודד לפני עם תוכנת כמו rew ויודע מה ואיך לשנות ולכן ,עבורי לפחות ,הוויסינג הזה היה לא רלוונטי.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #151 

ביליתי היום עוד כמה שעות בהאזנה למכשיר.
יותר מאוחר ארשום סיכום מפורט בהקשר של הסאונד ונענה על שאר השאלות שנותרו.

אגב, עשיתי עוד נקודה רנדומאלית נוספת (מספר 11) ועדיין נשארתי ב-100%, חחח...

אציין שאחרי עוד כמה שעות של משחק במכשיר עצמו, הוא סופר פשוט ונגיש למשתמש. הכל ברור.
אפילו עשיתי גיבוי לכל מעט ההגדרות "שלי" במכשיר לכרטיס הזיכרון המצורף מאחורה.

היו מספר בעיות של חיבור לרשת (בהדלקה מה-web וכן מהאפליקציה).
זה נבע מהעובדה שעשיתי אתחול למכשיר והגדרות הרשת שלו כבויות בדיפולט ולא סטנד ביי. שיניתי והעניין הסתדר.
גם קיבעתי ip קבוע כמו שיש לי בימהה שאם צריך אז לא נתחיל לחפש את הכתובת בדפדפן.

בהקשר לוויסינג, כפי שרשמתי גדול עליי.
למרות שנכנסתי לתפריט הזה והבנתי מה ניתן לעשות "מלמעלה" ברמת כל תדר אפשרי והשינויים האפשריים בו.
אולם אין לי את ההבנה בדיוק איפה צריך לגעת בשביל לחדד עוד יותר את הסאונד.
אגב, ממה שהבנתי ניתן להעתיק כל מצב dsp קיים ועליו לבצע וויסינג.

לא מצאתי איפה אני מוחק נקודות פוקוס שעשיתי (הגעתי כבר ל- 4 במספר), כנראה שאי אפשר כי כל נקודה שמרתי כחדשה. אולי היה צריך לשמור על אותו ערך שרשום בשדה וזה היה דורס את הנקודה הקודמת.

בלי קשר, בשבוע הבא יגיעו גם כמה חברים מהפורום לשמוע ולחוות דעתם.
.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #152 

ממשק ה-WEB
ממשק ה-WEB
חיפשתי עם עצמי את "הסיבות" לזה שהמכשיר נראה משהו אחר מהרגיל או בנוי לתלפיות כפי שיואב ציין.
לדעתי זה נובע מהעבודה שהמכשיר טיפונת יותר רחב מהרגיל: אורך של 45 ס"מ כאשר הסטנדרט הוא סביבות 43 ס"מ.
גלגל חוגת הווליום בקוטר עצום של 7 ס"מ שתורמים ללוק. כאשר מסובבים אותו הוא נותן תחושה של גלגל תנופה וגם ממשיך להסתובב בעצמו לבד. ערכי שינוי הווליום מהגלגל עומדים על קפיצות של 0.1 דציבל.
אבל הדבר שהכי קופץ הוא עובי הדפנות שלו שעומד על 0.8 מ"מ!! כל דופן של אלומיניום מוברש בצבע שחור, מול פח מכופף במיינסטרים.

יאללה, לעניינינו.
אני מעלה צילום של תפריט ה-WEB עם משפך ההגדרות כפי שניתן לראות בצד שמאל.
מה שבילבל אותי בחיבור של הסאב היה העובדה שהתרשים הראה חיבור ליציאת ה-XLR וכאשר שיניתי לדיגיטלי (RCA בצבע שחור), אזי התרשים סימן לחבר להיכן שמופיעה המילה OUTPUT. לכן זה לא עבד.

מעבר לזה עוד שני צילומים של מצבי ה-DSP שיש (לדעתי מעל 10) בדומה לאלו שקיימים בימהה.
ההבדל כאן שרואים בצורה גרפית את עקומת המטרה.
את רוב ההאזנה שלי עשיתי על נטורל שהוא קן שטוח לחלוטין, אבל שיחקתי כמובן עם המצבים.
בחירת המצבים מאוד נוחה ומתבצעת באמצעות לחיצה הצידה (ימינה/שמאלה) על השלט (מסתבר שהוא BT).
כאשר בחירת מצב ה-RC מתבצעת באמצעות לחיצה על למעלה למטה.
כל לחיצה מקבלת חיווי בפאנל התצוגה במגבר וכן המעבר הינו מיידי.
.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #153 

איזה קשה עם העלאת התמונות, איפ...

פעם שם למעלה, פעם למטה, חחח - איך זה יוצא עדיין לא הבנתי.
לא משנה.
.

שחו
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1354
נתן תודות: 117 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #154 

יפה. תבלה☺️
מה עם לזרוק עצם על הסאונד?
שחר

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #155 

ממשיכים, קצת תמונות של סידור נקודת הכיול המפוקסת עם המרחק הנכון ואז נעבור לסיכום הרשמים.
20201030_113610_resized.jpg
20201030_114911_resized.jpg
.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #156 

אז ככה (נקווה שהאתר לא יעשה בעיות כי זה בטח ייצא ארוך).

אחרי שסידרתי את נקודת הכיול במצב פוקוס, השמע השתפר פלאים והכל נהיה פחות ממוקד וישיר וחד.
עדיין היה מירכוז של הסאונד, מה שלטעמי לא עבר לי "מתאים" באוזן שכן כל מה ששמעתי היה מוזיקה מוזרמת בלבד וככזו הציפיה היא לקבל את כל נפח הבמה.
לנסות להצביע על איפה יושב כל כלי, איפה הזמר/ת, היכן כלי הנגינה ועוד...
קיצור, תמונת סטריאו ולא משהו שהוא טיפונת יותר ישיר "מקדימה".
מה שכן, למרות או אולי אף על פי שהתצורה שנבדקה היא 2.1 הפאנטום סנטר והמרכזיות של הבמה מקדימה הינה מדהימה.
אפילו ברגע אחד קמתי לוודא עם הסנטר לא עובד (איך יעבוד הוא בכלל לא מחובר בכבל פיזי הרי...).

מה שכן, אני בטוח שהמצב המפוקס יישמע פלאים ברב ערוצי ששם מאוד חשובה הכיווניות של הסאונד.
תיכף נדבר על המצב הגלובאלי.

כאמור את הבחינה עשיתי רק באמצעות הזרמה של ספוטיפיי וטידל למכשיר מהפלאפון שלי.
היכולות של הסטרימינג של המכשיר עבדו בסדר גמור: אפשר להריץ שירים, קדימה, אחורה, לעצור והכל ישירות מהשלט.
מה שלא היה מובן זה שאם עצרנו את המתנגן באמצעות השלט לא הצלחתי בשום צורה להפעיל PLAY שוב דרך השלט אלא רק דרך האפליקציה שדרכה הוזרם הקטע. בכל מקרה - אני לא נוהג להשתמש בשלט בשוטף עם הימהה והכל מתבצע באמצעות האפליקציה, אולם כאן המצב היה הפוך.
לא נגעתי כמעט באפליקציה כי התלהבתי מהשלט וכן מממשק ה-WEB.

כאמור, הזרמתי ממש המון: קולדפליי, סיה, אדל, ריהנה, קארדי בי, חוליו איגליסיאס, אנריקו איגליסיאס, מטליקה (ONE - תיכף נזכיר), קטעים של גאז, היפ הופ, טרייסי צ'אפמן, לאונרד כהן, כל מיני פלייליסטים מוכנים מראש שקיימים באפליקציות, קטעי פופ, דאנס. באמת הכל מהכל.
לא שמעתי כמובן את כל אורך השיר בכל ההזרמות (בחלקם כן כמובן), אבל שמעתי רנדומאלית וכל פעם בחרתי בנקודת התחלה אחרת.

חלק ניכר מההאזנה שלי בוצע על מצב ה-RC של הגלובל ופה מתחיל / קורה הקסם האמיתי !!

תזכורת ל-2 השאלות הראשונות שלי:
1. לדעתי ונסיוני, אין עוררין על ה-VFM האדיר שהאולטרה המדפיים שלי נותנים לעלותם היחסית נמוכה. גם אם אשווה אותם לרמקולים אחרים שעולים קצת יותר. אני מעוניין לבדוק את מיצוי היכולות והפוטנציאל האמיתי שלהם בסטאפ.
2. כנ"ל אותה בדיקה לגבי הסאב SB3000 כמוצר שהוא Best Seller ואי אפשר להישאר אדישים לסאונד התחתון שהוא יודע להפיק.

לאור מבחן ההאזנה, אי אפשר לענות על כל שאלה בנפרד, כי פשוט מה שקרה זה שמערכת הכיול "העלימה" לי את הסאב לחלוטין !!
לא שומעים אותו, לא מזהים אותו - אין סאב.
הרמקולים המדפיים שלי - היו רחוקים מלהישמע מדפיים. היו קטעים שהייתי בטוח שיש לי רמקולים רצפתיים עם וופרים בגודל פסיכי בכל רמקול.
למעשה התחושה שקיבלתי היא שמערכת הכיול מיזגה את הרכיב שנקרא סאב יחד עם הרכיב שנקרא רמקולים קדמיים ויצרה מוצר כלאיים שנשמע מדהים ביחד !!
אין לי מילה אחרת לתאר את הסאונד שהשתלב ביחד להרמוניה מושלמת, מתוזמנת בדיוק רב כרכיב אחד שפועל ומנגן בסינרגיה מדוייקת להפליא.
הפירוט של המוזיקה, הכלים, הקול שבשירה, ה- Sound Stage כל כך צלול, נקי, מלא, עוטף.
לא ייאמן. בכל קטע ששמתי קיבלתי את אותה חוויה של WOW. מעטפת מושלמת של צלילים ברורים וצלולים מכל הכיוונים, לא משנה איפה ישבתי בסלון ובאיזו נקודה על הספה. פשוט מדהים.

עכשיו אני מכניס פה הערת אגב, הסאונד אצלי בימהה באמת מעולה. לפחות ככה חשבתי עד כה.
גם אחרים חשבו. אני כל הזמן מציין את זה וגם צוין על ידם לא אחת בפורום פה.
אני חושב שנקודת המחץ שנותן את כל האפקט המדהים הזה, זה ה- Bass Management שכל הזמן מדברים עליו שהוא לוקה בחסר בימהה.

כמענה לשאלה, הלינגדורף פשוט לקח כנראה את "הלימונים" שיש לי, סחט אותם עד תום לחלוטין ומהקליפות שנשארו הוא עוד עשה ריבה מתוקה.
אז כמענה לשתי השאלות הללו שהפכו לשאלה אחת - כן, כנראה שאפשר להפיק יותר.

אז יואב צדקת - לא צריך להחליף רמקולים.
קובי - וואלה, התקבל שיפור באמצעות שילוב של 2 רכיבים ליחידה אחת מבלי להחליף רמקולים ו/או להוסיף הגברה.

** יש לציין כי הלינגדורף מספק 400W לערוץ ב-4 אוהם, מה שהרמקולים שלי כנראה רחוקים מלקבל. עם המגבר הנפרד שיש לי הם מקבלים 150 לכל ערוץ.
ייתכן וגם זה משפיע, כך שקובי - ייתכן וצדקת חלקית.

לוחץ שלח שלא תהיה בעיה עם האתר וממשיך לרשום בפוסט נוסף את ההמשך.
.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #157 

יופי, עבד בסדר. ממשיך עם הרשמים.

השאלה השלישית הייתה:
3. להבין מה מערכת RC קצה יכולה לעשות אצלי בחלל ? על הסטאפ הנתון מבלי לשנות שום רכיב " שמנגן".

לדעתי המענה לגבי התשובה הזו ניתן בהתייחסות הקודמת.
אין לי שום צל של ספק שה-2.1 הצליחו להוציא אצלי חווית סראונד בתחושה השמיעתית שלי.

זוכרים את מטליקה ? הקטע של ONE ?
בתחילת השיר אם לא שומעים גבוה, מפספסים וחושבים שהשיר עדיין לא התחיל.
בתחילת הקטע הזה שמוקלט "נמוך" (תגבירו, אבל תנמיכו כשהוא מסתיים כי הקפיצה לשיר עצמו תרים את הווליום בפיק) יש קטע של יריות ומסוקים.
פה הרגשתי שהמסוק ממש נוחת לי על הראש !!
אני יודע היטב איך נשמע הדף של להבי המסוק שמסתובבים במציאות (מהצבא) וכן גם רעש של מנועי סילון במטוסי קרב (בהקשר לבדיקה אחרת שעשיתי על פסקול אטמוס של Top Gun). פשוט WOW.
אי אפשר לפספס את הסראונד הזה ששומעים אותו וזה רחוק מאוד בלשחק אותה בנדמה לי שאני שומע משהו שאולי לא קיים.
הסאונד פה אחרת לחלוטין.
אגיד כי לכל אלו שתהו לגבי הבדיקה בדו ערוצי (כאילוץ כאמור) וההשלכות האפשריות כנגזרת על התוצאות ברב ערוצי - אין לי שום ספק שתהיה פה תופעה זהה אם לא טובה אף יותר.

אז מה מכאן והלאה מבחינתי לסיכום בנקודות ?

ובכן, אמרתי שאני לא מחפש מכשיר לרכוש. אבל אני בהחלט יכול להגיד שזה פקח לי את העיניים לסאונד אחר לחלוטין ממה שיש אצלי.

כאמור, חברים מהפורום אמורים לבוא לשמוע את הבמה האחורית החדשה יחסית שלי (עם הרכש של הבייבי בק סראונד מבין M&K). עכשיו אני בדילמה מה להשמיע להם קודם, אם בכלל להשמיע את שני הסטים או להתספק בבחירה באחד, חחח...

כנראה שאי אפשר להגיע למקום שבו ניתן להגיד זה הקו שאני רוצה להגיע אליו - הגשמתי וטוב לי (גם על זה יש לנו ויכוח / דיון בקבוצת הווטסאפ), כי לבטח אין לזה סוף ותוך כדי הדרך שעוברים, התהליך, הלמידה - מתגלים אופקים חדשים שבה לך להתנסות בהם.

אני אשאיר את המכשיר אצלי לעוד כמה ימים להתענג עליו עוד טיפה כמה שאפשר.

אופציה שהוצעה לי בזמנו (אני חושב ע"י קלוד כאשר פתחתי את השרשור בהקשר של נחיצות ההגברה החיצונית), היא באפשרות לחבר אינטגריטד דו ערוצי חיצוני בנוסף לימהה. ל-3400 יש אח קטן שעולה שליש ממנו לערך (סביבות העשירייה, יותר עממי - חחח...) שנקרא 1120. בעל אותן יכולת הזרמה, מערכת RP מלאה ועם פחות מיתוגים והספק.
https://lyngdorf.steinwaylyngdorf.com/l ... tdai-1120/
אפשר להשתמש ביציאות הפרה אאוט של הימהה ולהעביר את הקדמיים ל-1120 ולהשתמש ביכולות הכיול של ה-RP עבור הקדמיים ואת שאר הרמקולים בתצורה להשאיר מחוברים ומונעים ע"י הימהה. את הכיול שלהם לבצע ידנית. זו גם אפשרות שיכולה לבוא בחשבון.

אבל היי, אמרנו לא קונים (או לפחות מחפשים) כלום כרגע.
גם לאור הבאג של הצ'יפ שהתגלה, כנראה עדיף לשבת על הגדר עד שהנושא ייפתר.
ואם מערכת הכיול (כפי שרומזות השמועות) לא שופרה בימהה בדגמי ה-AVENTAGE שאמורים להיות מושקים ברבעון הראשון של 2021, אז אין למה למהר.

רכישה של משהו מעבר למיינסטרים, כדוגמת האנתם עם מערכת כיול כנראה טובה יותר, לא עומדת על הפרק מבחינתי שכן לא הושק רסיבר הכולל 9 ערוצי הגברה שיתמכו בתצורה שיש לי של 7.1.2. אומנם יש לי מגבר דו ערוצי כך שניתן להתשמש ביכולות של ה-740 עם 7 ערוצי הגברה ותמיכה ב-11 ערוצי פענוח, אבל לא נראה לי שזה הכיוון שאני אלך עליו.

שורה תחתונה - היה (ועדיין...) חוויה מדהימה.
אני פתוח לבחון ולבדוק עוד מערכות קצה, רק לומדים ככה. אולי נעשה עוד סשן אחר ?
ואם אסכם את כלל השרשור הזה שפתחתי: מבחינתי אין שום בעיה לקפוץ למים וליהנות בכיף.

מומלץ בחום !!
.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 221 פעמים

שליחה #158 

לקחת את זה כפרוייקט וזה יפה, נהנתי גם לקרוא.

אני עכשיו אסביר למה התכוונתי כשאמרתי שאתה מנסה לעשות קיצור דרך, אני לא יודע כמה אתה מקשיב לסטריאו אולם אם הכוונה לשפר את הדו ערוצי אז לזה אני קורא קיצור דרך ובשביל זה צריך להשקיע והרבה.

הלינגדורף ללא ספק מכשיר מעולה (יש טובים ממנו) וה RP שלו הוא must במיוחד בקולנוע ששם הוא נותן הרבה יותר נפח ופירוט אולם הוא לא יהפוך מים ליין ויהפוך רסיבר ימאהה לפאס לאבס או רמקולים לווילסון ולכן נשאלת השאלה איזה נקודות אתה רוצה לשפר וכמה?

אם היית גר קרוב יותר הייתי שמח לקפוץ לשמוע חח
....

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #159 

חייבים להוסיף חתול כדי לבצע שיפור אמיתי. אין דבר שאי אפשר לשפר בתוספת חתול.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Mad
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 946
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 308 פעמים

שליחה #160 

אבי, נהניתי לקרוא את הרשמים.
מאוד מעניין העניין עם הוויסינג ובטח שווה להתעמק בזה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”