יופי, עבד בסדר. ממשיך עם הרשמים.
השאלה השלישית הייתה:
3. להבין מה מערכת RC קצה יכולה לעשות אצלי בחלל ? על הסטאפ הנתון מבלי לשנות שום רכיב " שמנגן".
לדעתי המענה לגבי התשובה הזו ניתן בהתייחסות הקודמת.
אין לי שום צל של ספק שה-2.1 הצליחו להוציא אצלי חווית סראונד בתחושה השמיעתית שלי.
זוכרים את מטליקה ? הקטע של ONE ?
בתחילת השיר אם לא שומעים גבוה, מפספסים וחושבים שהשיר עדיין לא התחיל.
בתחילת הקטע הזה שמוקלט "נמוך" (תגבירו, אבל תנמיכו כשהוא מסתיים כי הקפיצה לשיר עצמו תרים את הווליום בפיק) יש קטע של יריות ומסוקים.
פה הרגשתי שהמסוק ממש נוחת לי על הראש !!
אני יודע היטב איך נשמע הדף של להבי המסוק שמסתובבים במציאות (מהצבא) וכן גם רעש של מנועי סילון במטוסי קרב (בהקשר לבדיקה אחרת שעשיתי על פסקול אטמוס של Top Gun). פשוט WOW.
אי אפשר לפספס את הסראונד הזה ששומעים אותו וזה רחוק מאוד בלשחק אותה בנדמה לי שאני שומע משהו שאולי לא קיים.
הסאונד פה אחרת לחלוטין.
אגיד כי לכל אלו שתהו לגבי הבדיקה בדו ערוצי (כאילוץ כאמור) וההשלכות האפשריות כנגזרת על התוצאות ברב ערוצי - אין לי שום ספק שתהיה פה תופעה זהה אם לא טובה אף יותר.
אז מה מכאן והלאה מבחינתי לסיכום בנקודות ?
ובכן, אמרתי שאני לא מחפש מכשיר לרכוש. אבל אני בהחלט יכול להגיד שזה פקח לי את העיניים לסאונד אחר לחלוטין ממה שיש אצלי.
כאמור, חברים מהפורום אמורים לבוא לשמוע את הבמה האחורית החדשה יחסית שלי (עם הרכש של הבייבי בק סראונד מבין M&K). עכשיו אני בדילמה מה להשמיע להם קודם, אם בכלל להשמיע את שני הסטים או להתספק בבחירה באחד, חחח...
כנראה שאי אפשר להגיע למקום שבו ניתן להגיד זה הקו שאני רוצה להגיע אליו - הגשמתי וטוב לי (גם על זה יש לנו ויכוח / דיון בקבוצת הווטסאפ), כי לבטח אין לזה סוף ותוך כדי הדרך שעוברים, התהליך, הלמידה - מתגלים אופקים חדשים שבה לך להתנסות בהם.
אני אשאיר את המכשיר אצלי לעוד כמה ימים להתענג עליו עוד טיפה כמה שאפשר.
אופציה שהוצעה לי בזמנו (אני חושב ע"י קלוד כאשר פתחתי את השרשור בהקשר של נחיצות ההגברה החיצונית), היא באפשרות לחבר אינטגריטד דו ערוצי חיצוני בנוסף לימהה. ל-3400 יש אח קטן שעולה שליש ממנו לערך (סביבות העשירייה, יותר עממי - חחח...) שנקרא 1120. בעל אותן יכולת הזרמה, מערכת RP מלאה ועם פחות מיתוגים והספק.
https://lyngdorf.steinwaylyngdorf.com/l ... tdai-1120/
אפשר להשתמש ביציאות הפרה אאוט של הימהה ולהעביר את הקדמיים ל-1120 ולהשתמש ביכולות הכיול של ה-RP עבור הקדמיים ואת שאר הרמקולים בתצורה להשאיר מחוברים ומונעים ע"י הימהה. את הכיול שלהם לבצע ידנית. זו גם אפשרות שיכולה לבוא בחשבון.
אבל היי, אמרנו לא קונים (או לפחות מחפשים) כלום כרגע.
גם לאור הבאג של הצ'יפ שהתגלה, כנראה עדיף לשבת על הגדר עד שהנושא ייפתר.
ואם מערכת הכיול (כפי שרומזות השמועות) לא שופרה בימהה בדגמי ה-AVENTAGE שאמורים להיות מושקים ברבעון הראשון של 2021, אז אין למה למהר.
רכישה של משהו מעבר למיינסטרים, כדוגמת האנתם עם מערכת כיול כנראה טובה יותר, לא עומדת על הפרק מבחינתי שכן לא הושק רסיבר הכולל 9 ערוצי הגברה שיתמכו בתצורה שיש לי של 7.1.2. אומנם יש לי מגבר דו ערוצי כך שניתן להתשמש ביכולות של ה-740 עם 7 ערוצי הגברה ותמיכה ב-11 ערוצי פענוח, אבל לא נראה לי שזה הכיוון שאני אלך עליו.
שורה תחתונה - היה (ועדיין...) חוויה מדהימה.
אני פתוח לבחון ולבדוק עוד מערכות קצה, רק לומדים ככה. אולי נעשה עוד סשן אחר ?
ואם אסכם את כלל השרשור הזה שפתחתי:
מבחינתי אין שום בעיה לקפוץ למים וליהנות בכיף.
מומלץ בחום !!