אינטרנט ב-1,000 מגה: בזק תודיע - נפעיל את רשת הסיבים האופטיים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4316

שליחה

כפי שלא היה קשה לנחש, כל מי שהיה בטוח שבזק הולכים לספק חיבורים של סיבים אופטיים ללקוחות ביתיים, יצטרך עוד הפעם להתאכזב מחדש, הותרה לפירסום עוד נקודה שמסבירה למה בזק גם בשנים הבאות לא תצטרך להגשים את החלומות אלה:

הסעיף שיאפשר לבזק לדחות את פריסת הסיבים האופטיים בחמש שנים
https://www.calcalist.co.il/internet/ar ... YzSXdhUbk0

וזה לא היה קשה להבין לכל מי שמאורה בתחום של תקשורת בישראל, עוד לפני חודשים רבים בשלב שהדיון זה נפתח, אחרי דיונים זהים במשך עשור וחצי.

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 736

שליחה

יש לי שאלה כמה זמן נישר לתשתית ישנה last mile באישובי פריפריה עד שזה התרסק לבד.באחחד מאישבי האלה אני גם גר.
כי לי גם אין ספק שמהפכת סיבים לא יקרא.
https://www.telecomnews.co.il/%D7%AA%D7 ... D7%94.html
. הנתון הוא, שפריסת הסיבים עד לבתים, שנפרסים ברחבי ישראל מזה כ-6 שנים ויותר, ע"י IBC סלקום ופרטנר, מגיעים עד ליד כ-60% מבתי האב בישראל (זה נקרא HomePass ודווקא את הנתון הזה כן מציגים).

אולם, כמה מתוך ה-60% הללו הזמינו, לקחו חיבורי סיבים לבתים ומשלמים עבור חיבורי סיבים לבתים? את המספר הזה מסתירים. זה 6%. כלומר: רק עשירית מהציבור הזמין ולקח חיבורי סיבים, במקום שיש לו אפשרות לקחת חיבורי סיבים.
...

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

10/12/2020 10:50  
amdr1 כתב:
יש לי שאלה כמה זמן נישר לתשתית ישנה last mile באישובי פריפריה עד שזה התרסק לבד.באחחד מאישבי האלה אני גם גר.
כי לי גם אין ספק שמהפכת סיבים לא יקרא.
...
עד כה בזק הייתה מתחזקת גם בפריפריה את התשתיות שלה, כך שאת החיבורים של עד 100M אפשר היה לקבל בכ 15% מרוב הישובי פריפריה בבתים שקרובים ל MSAG עד כמה מאות מטרים. בשאר ה 85% מהבתים בישובים אלה ניתן היה לקבל בצורה סבירה את מהירות של כ 30M בערוץ היורד וכ 3M בערוץ העולה. וגם, אם היו תקלות בתשתיות אלה, בזק הייתה מנסה לתקן אותם בצורה של תחזוקת שבר.
אבל בגלל הפעולות של משרד התקשורת בשנה אחרונה, בבזק כפי שזה נראה יורדים מתחזוקה זו של התשתיות אלה ובהמשך לא ימהרו לתקן את הקווים אלה, אם תהיה תקלה מערכתית בכבלים רב זוגיים בישובים המדוברים.
כמובן שקוים שמסופקים בישובי פריפריה על ידי בזק לבעלי תפקידים של ארגונים שהם לקוחות עסקיים של בזק ימשיכו לקבל את השירות. כך, שאם יש בישוב שלך אחד הלקוחות כאלה של בזק שמקבל בבית חיבור של קו 1G סימטרי, ויהיו בקו זה תקלות, מה שלא סביר ומה שלא היה נפוץ עד כה, אז גם בעתיד הוא יקבל את השירות ברמת זמינות גבוהה, כפי שהוא קיבל אותה בכל השנים לפני זה. וגם, אם הוא יצטרך קו חדש כזה בבית, למשל של 1G סימטרי, אז בזק יחברו אותו תוך כמה ימי עסקים, בידיוק כפי שהם עשו את זה בכל השנים.

להוט כפי שלא היתה פריסה ברוב הישובים בפריפריה, כך גם יישאר בהמשך. ובאלה שהיתה פריסה, שם ניתן לראות שכבר שנים הוט לא מבצעת תחזוקה לרשת שלה.

זה המצב. וכפי שאלה שדיברו על קובעים למאכל, בהקשר של חלומות בהקיץ של פריסת הסיבים עד הבית בפריסה ארצית, או על זה שרשת 5G באזורים אלה תחליף את חיבור קווי המהירויות של כ 1G או יותר, בגלל שהם שמעו למשל מעוזר טכנאי בכיר שסיפר להם בכל הרצינות שטכנולוגיה זו של סיבים תתחיל להגיע לכל בית בישראל בעוד כמה שבועות בגלל שהיא כבר בשלה ממש והסיבים אלה יתחילו אוטוטו ליפול מהעצים שבהם הם גודלים, או שראו הודעה לעיתונות בהקשר של דור חמישי של יחצ''ן של חברת סללור או של משרד התקשורת, אז אותם אלה ימשיכו גם בהמשך לאכול את הקובעים אלה שיהיו מתובלים גם בהמשך בלוקשים של סיפורים שנועדו לכאלה שמאמינים לכל סיפור PR שממוחזר כבר במשך עשרות שנים מילה במילה מחדש.

רןכהן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 356

שליחה

עדכון נוסף,

בזק תידרש לבחור את האזורים בהם תרצה לפרוס סיבים אופטיים בתוך 5 חודשים במקום 5 שנים – כך על פי החלטתו היום (א') של יו"ר ועדת כלכלה, ח"כ יעקב מרגי, לאחר חשיפת הסעיף על ידי כלכליסט בשבוע שעבר. בימים אלה עובר מתווה הסיבים האופטיים הכנה בוועדת כלכלה לקראת קריאה שנייה ושלישית בכנסת. היום התקיים הדיון השני בהצעת החוק, אשר בסופו התקבלו שני שינויים מרכזיים במתווה.

בזק פרסה סיבים לכ-60% ממשקי הבית לפני מספר שנים, אך עצרה את חיבורם הממשי לבניינים לאור חוסר הכדאיות הכלכלית לטענתה בחובת פריסה כלל ארצית המוטלת עליה. במסגרת המתווה, הוסרה מהחברה חובה זו, תוך שהיא נדרשת לבחור את אחוז הפריסה אליו תרצה להגיע, ולהשלימו בתוך 5 שנים. האזורים בהם תבקש בזק להימנע מפריסה יוגדרו כ"אזורי תמרוץ", עבורם תוקם קרן מהכנסות חברות התקשורת (0.5%), שכספיה יסבסדו את הפריסה באמצעות מכרזים.

השינוי הראשון הוא כי בזק תידרש כאמור להודיע לשר התקשורת על אחוזי הפריסה בהם בחרה – עד חמישה חודשים מהשלמת החקיקה. בנוסף, בהתאם לשיקול דעת השר, הוא יוכל להאריך את התקופה בחודשיים נוספים. זאת, במקום נוסח הסעיף המקורי שנתן לבזק תקופה של עד חמש שנים להודעה. לתקופת הזמן השלכות משמעותיות על הליך הפריסה, שכן לפני הודעת בזק לא ניתן יהיה להתחיל להפעיל את קרן הסבסוד לפריסה בפריפריה, שפעילותה נתחמה לעשור. משמעות הדבר היא שרישות האזורים הלא כדאיים היה עלול להסתיים בעוד 15 שנים, במקרה הטוב.

השינוי השני הוא כי לשר התקשורת תינתן האפשרות לתעדף פריסה של עד 15% ממשקי הבית, באזורי התמרוץ שייפרסו על ידי הקרן, וזאת במקום 10% בהצעת החוק המקורית. בבואו להורות על תחום גאוגרפי מסוים רשאי השר לשקול שיקולים כמו מצב בטחוני באותו אזור; חוסן כלכלי וחברתי; ומיקום גיאוגרפי כתלות בריחוקו מריכוזי אוכלוסייה וממרכז הארץ. אפשרות התיעדוף תהיה תקפה לשלוש שנים הראשונות בלבד לפעילות הקרן.

החברות היחידות שפעילות כיום בתחום הסיבים הן פרטנר, שפרסה תשתית לכ-700 אלף משקי בית ולא מחויבת לאחוזי פריסה; ו-IBC של סלקום, שפרסה תשתית לכ-500 אלף משקי בית ומחויבת ל-40% פריסה תוך עשור. על שולחן רשות התחרות ומשרד התקשורת מונחת בימים אלה עסקה במסגרת HOT תיכנס כשותפה ב-IBC.
https://www.calcalist.co.il/internet/ar ... 15,00.html
אני לא הייתי חבר כנסת

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

זה לא היה,אין עכשיו ולא יהיה בעתיד נראה בעין
בשל סיבה די פשוטה:
אי כדאיות כלכלית.
אין ביקוש,שיחסה את כל ההוצאות.
מחיר ק"מ של סיב,מחירי חיבור,etc..
הכל כבר מפורסם.
וגם מפורסם שאפילו באיזורים,שיש פריסה מחובר רק כל משק בית עשירי מאלה שכבר יכולים להתחבר.
אני פשוט לא רוצה להתעסק בoverquoting
אבל כל המידה הרלוונטית יש ברשת..

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

ועוד,שיהיה ברי שר הנדל החלית לתת מכה לבזק
לפני עזיבה מתפקידו.
לי אישית אין מילים צונזורים כדי לדבר על זה.

xsoft7 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 604

שליחה

והנה התשובה הצפויה של בזק:

https://www.themarker.com/markets/.premium-1.9379472

בזק מאיימת: "נבחן מחדש את פרישת הסיבים האופטיים עקב הפגיעה הכספית"

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1373

שליחה

עם כל הכבוד לבזק, המחירים שלהם לשיחות טלפון קווי הם לא שפויים. אם זה לא ביטוי למונופול, מהו ביטוי למונופול?

רןכהן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

17/12/2020 9:57  
xsoft7 כתב:
והנה התשובה הצפויה של בזק:

https://www.themarker.com/markets/.premium-1.9379472

בזק מאיימת: "נבחן מחדש את פרישת הסיבים האופטיים עקב הפגיעה הכספית"
...
לדעתי צריך גם להבין את האוכלוסיה המוחלשת כמו קשישים ובעלי מוגבלויות והציבור החרדי, שחשוב לה להשתמש בטלפון קווי, ולא תמיד טלפון סלולרי זה תחליף לטלפון קווי,
וכן במדינה כמו ישראל שבה רוב המחירים של המוצרים והשירותים הוא גבוה, צריך להבין גם את האכלוסיות המוחלשות האלה, לא לכל אדם חרדי יש טלפון סלולרי, כי הוא מעדיף לקנות טלפון עם כשרות בגלל האפשרות לחיבור אינטרנט כמו קבלת הודעות SMS עם קישורים לתמונות שלא מתאימות לו, וטלפון סלולרי כשר עולה הרבה יותר כסף.

אני לא חושב שבמקרה הזה שמשרד התקשורת טעה כי גם בלי הדרישה הוזלת מחירים לשירות טלפון קווי של בזק , בזק לא התחייבה לתת פריסה מלאה ומחוברת של אינטרנט סיבים אופטיים.
בכל מקרה נראה לי שעם שאר החברות, אנלימיטד, סלקום, פרטנר ובקרוב גם הוט, וההיתר לתת שירות כזה לכמה ערים בישראל דרך חברות אחרות, אז שרוב הציבור יקבל את האינטרנט סיבים אופטים שהוא מבקש.
אני לא הייתי חבר כנסת

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

באמת מעניינת אותי הסיבה מדוע אנשים עדיין מדברים בטלפון קווי של בזק.

חרדים שצריכים טלפון כשר זו בטח לא הסיבה, מכיוון שעלות טלפון כשר זול היא בסביבות 100 שקלים, כך שכבר בתוך שנה דיבור מסלולרי (עם העלות של הטלפון) הרבה יותר זולה מדיבור מטלפון בזק.

לגבי קשישים, אין קשיש שלא יכול להפעיל סלולרי פשוט (לא בהכרח עם מסך, אלא סלולרי מקשים ישן).

מי שחייב טלפון קווי מסיבה כלשהי, יכול להתחבר להוט שהם זולים באופן ניכר.

אני באמת מתקשה להבין מדוע שמישהו יעדיף לשלם לבזק ים כסף, ולא להשתמש באלטרנטיבות הזולות. אולי מדובר על פריפריה רחוקה, שהוט לא הגיעה אליה, ואין אנטנות סלולריות? מהמסכנים הללו בזק עושים מליארדים?

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8266

שליחה

חחח...אני בלית ברירה משלם לבזק על טלפון ושני קווי אינטרנט. אין הוט. הקליטה הסלולרית גרועה. והתשתית רעועה. ככה זה בפריפריה.

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

17/12/2020 20:55  
integral כתב:
חחח...אני בלית ברירה משלם לבזק על טלפון ושני קווי אינטרנט. אין הוט. הקליטה הסלולרית גרועה. והתשתית רעועה. ככה זה בפריפריה.
...
לגבי הטלפון, אתה יכול לקנות נתב Femtocell כמו שעשיתי אתמול (של פלאפון במקרה הזה), לחבר אותו ל Wifi בבית, ותהיה לך קליטה מושלמת לשיחות.

ייתכן שזה פיתרון טוב אפילו למי שיש לו קליטה סלולרית טובה בבית, מהסיבה שבעזרת Fem2cell אתה מקבל שיפור של פי 10 (לפחות) עד פי 1000 מהקליטה של אנטנה סלולרית (אלא אם ממש צמודה לדירה). הדבר הזה מקטין בהתאמה את עוצמת השידור מהטלפון הסלולרי, מה שמשפר זמן בטריה, ומפחית סיכון לבעיה בריאותית (נושא שנוי במחלוקת, אך עדיין Better be on the safe side).

רןכהן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

17/12/2020 20:12  
noam23 כתב:

חרדים שצריכים טלפון כשר זו בטח לא הסיבה, מכיוון שעלות טלפון כשר זול היא בסביבות 100 שקלים, כך שכבר בתוך שנה דיבור מסלולרי (עם העלות של הטלפון) הרבה יותר זולה מדיבור מטלפון בזק.

לגבי קשישים, אין קשיש שלא יכול להפעיל סלולרי פשוט (לא בהכרח עם מסך, אלא סלולרי מקשים ישן).

אני באמת מתקשה להבין מדוע שמישהו יעדיף לשלם לבזק ים כסף, ולא להשתמש באלטרנטיבות הזולות. אולי מדובר על פריפריה רחוקה, שהוט לא הגיעה אליה, ואין אנטנות סלולריות? מהמסכנים הללו בזק עושים מליארדים?
...
טלפון סלולרי מתקדם עולה הרבה יותר כסף ונראה לי שאם הוא מתקלקל אז יותר קשה לתקן בו רק חלקים מסויימים, בטלפון הסלולרי הפשוט הסוללה שלו נגמרת יותר מהר.
וגם מי שמשתמש בטלפון סלולרי עוד מעט שיסגרו דור 2 , 3, הטלפון הסלולרי הישן לא יעבוד, אבל לקנות טלפון נייד כשר זה עולה המון כסף.
לא כולם רוצים בהוט את שאר השירותים אז להם זה עולה יותר כסף הטלפון של הוט לחודש אם חשוב להם בחודש לדבר הרבה זמן.
תתפלאו לשמוע אבל לי יש גם טלפון קווי כי אותו אני יכול לחבר בקלות למכשיר לקריאת עזרה, ואם יש תקלה ברשת הסלולרית אז הטלפון הקווי עוזר לי.
אני לא הייתי חבר כנסת

רןכהן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

בינתים השאלה הגדול היא האם שר התקשורת בני גנץ ישנה את ההחלטה של שר התקשורת הקודם, בנושא של מחיר יותר זול לשיחות מטלפון קווי של בזק, אני מקווה שהוא לא יעשה את זה.
אני לא הייתי חבר כנסת

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

18/12/2020 1:57  
רןכהן כתב:
17/12/2020 20:12  
noam23 כתב:

...
טלפון סלולרי מתקדם עולה הרבה יותר כסף ונראה לי שאם הוא מתקלקל אז יותר קשה לתקן בו רק חלקים מסויימים, בטלפון הסלולרי הפשוט הסוללה שלו נגמרת יותר מהר.
וגם מי שמשתמש בטלפון סלולרי עוד מעט שיסגרו דור 2 , 3, הטלפון הסלולרי הישן לא יעבוד, אבל לקנות טלפון נייד כשר זה עולה המון כסף.
לא כולם רוצים בהוט את שאר השירותים אז להם זה עולה יותר כסף הטלפון של הוט לחודש אם חשוב להם בחודש לדבר הרבה זמן.
תתפלאו לשמוע אבל לי יש גם טלפון קווי כי אותו אני יכול לחבר בקלות למכשיר לקריאת עזרה, ואם יש תקלה ברשת הסלולרית אז הטלפון הקווי עוזר לי.
...
1. דווקא בסלולרים הפשוטים (אלו עם מקשי חומרה) הסוללה מחזיקה לנצח
2. לגבי דור 2 ו-3, נכון להיום מדובר על סגירה בינואר 2026. עד אז תהיה בטוח שיהיו טלפונים זולים מאוד שתומכים 4G
3. לגבי טלפון כשר, שוב, ניתן למצוא היום במחירים שמתחילים ב- 100 שקלים. גם אם זה נשמע לך לא מספיק זול, זה מחיר שמתגמד בהשוואה לתשלום העודף לבזק על שנה אחת של שימוש בקו שלהם
4. לגבי הוט, גם אם אתה מתחבר רק לשירות הטלפון שלהם, המחיר הוא עדיין נמוך בעשרות אחוזים מהמהחיר של בזק
5. בעזרת Femtocell (מכשיר פשוט שמחברים לחשמל ומדליקים, ללא שום הגדרות) אתה יכול לדבר מהסלולרי דרך חיבור האינטרנט הקווי שלך

אני מאוד רוצה סיבים בדירה שלי, וחלק ממני מאוד רוצה שיתנו כבר לבזק את האישור לחבר אותנו, כי בלעדיהם לרובנו לא יהיו סיבים בעשור הקרוב, ועם זאת, כשאתה רואה שבזק לוקחים 20 שקלים לחודש על חבילה של 50 דקות שיחה בטלפון הקווי, או באינטרנט, אני היום משלם להוט 75 שקלים (תשתית + ספק) על חבילה של 200/5, בעוד לבזק 100 שקלים על חבילה 40/3, אתה מתחיל להבין באיזה בני $ונות מדובר, שלא יבחלו באמצעים כדי להתעשר על חשבון האזרח החלש ביותר, אם רק תינתן להם ההזדמנות.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5921

שליחה

18/12/2020 18:24  
noam23 כתב:
18/12/2020 1:57  
רןכהן כתב:

...
2. לגבי דור 2 ו-3, נכון להיום מדובר על סגירה בינואר 2026. עד אז תהיה בטוח שיהיו טלפונים זולים מאוד שתומכים 4G
3. לגבי טלפון כשר, שוב, ניתן למצוא היום במחירים שמתחילים ב- 100 שקלים. גם אם זה נשמע לך לא מספיק זול, זה מחיר שמתגמד בהשוואה לתשלום העודף לבזק על שנה אחת של שימוש בקו שלהם
4. לגבי הוט, גם אם אתה מתחבר רק לשירות הטלפון שלהם, המחיר הוא עדיין נמוך בעשרות אחוזים מהמהחיר של בזק
5. בעזרת Femtocell (מכשיר פשוט שמחברים לחשמל ומדליקים, ללא שום הגדרות) אתה יכול לדבר מהסלולרי דרך חיבור האינטרנט הקווי שלך

אני מאוד רוצה סיבים בדירה שלי, וחלק ממני מאוד רוצה שיתנו כבר לבזק את האישור לחבר אותנו, כי בלעדיהם לרובנו לא יהיו סיבים בעשור הקרוב, ועם זאת, כשאתה רואה שבזק לוקחים 20 שקלים לחודש על חבילה של 50 דקות שיחה בטלפון הקווי, או באינטרנט, אני היום משלם להוט 75 שקלים (תשתית + ספק) על חבילה של 200/5, בעוד לבזק 100 שקלים על חבילה 40/3, אתה מתחיל להבין באיזה בני $ונות מדובר, שלא יבחלו באמצעים כדי להתעשר על חשבון האזרח החלש ביותר, אם רק תינתן להם ההזדמנות.
...
אתה יודע איפה ניתן לרכוש femtocell? ומה התהליך חיבור שלו?
לגבי תעריפי בזק, אם אני לא טועה, הם עדיין נקבעים על ידי משרד האוצר ומשרד התקשורת.

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

18/12/2020 21:17  
dima_vy כתב:
18/12/2020 18:24  
noam23 כתב:

...
לגבי תעריפי בזק, אם אני לא טועה, הם עדיין נקבעים על ידי משרד האוצר ומשרד התקשורת.
...
אם מחירי הטלפוניה והאינטרנט המופרזים של בזק הוכתבו להם ע"י הממשלה כדי לפגוע בהם ולאפשר למתחרות להשיג יותר לקוחות, זה סיפור אחר. אבל עם זאת, נראה שבזק מאוד נהנים מה-"פגיעה" הזו שהממשלה עשתה להם בכך שחייבה אותם לדרוש מחירים מופרזים, ואפילו מאיימים שאם הממשלה תפסיק לפגוע בהם, ותאפשר להם להציע מחירים תחרותיים יותר, חברת בזק תעניש את העם ולא תפרוס סיבים.

לגבי Femtocell, רכשתי לפני שלושה ימים דרך חברת פלאפון. ה Femtocell לא דרוש שום הגדרות, אתה קונה, מחבר לחשמל ולכבל רשת בכל מקום שתרצה, ואחרי כמה שניות יש לך קליטה סלולרית מושלמת לשיחות. מה שכן, ה Femtocell של חברה מסוימת תומכת רק בסימים של אותה החברה. היום רק פלאפון והוט מובייל מציעות Femtocell. להוט מובייל כרגע אין מלאי, אבל אמור להגיע בקרוב.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5921

שליחה

18/12/2020 23:18  
noam23 כתב:
18/12/2020 21:17  
dima_vy כתב:

...
אם מחירי הטלפוניה והאינטרנט המופרזים של בזק הוכתבו להם ע"י הממשלה כדי לפגוע בהם ולאפשר למתחרות להשיג יותר לקוחות, זה סיפור אחר. אבל עם זאת, נראה שבזק מאוד נהנים מה-"פגיעה" הזו שהממשלה עשתה להם בכך שחייבה אותם לדרוש מחירים מופרזים, ואפילו מאיימים שאם הממשלה תפסיק לפגוע בהם, ותאפשר להם להציע מחירים תחרותיים יותר, חברת בזק תעניש את העם ולא תפרוס סיבים.

לגבי Femtocell, רכשתי לפני שלושה ימים דרך חברת פלאפון. ה Femtocell לא דרוש שום הגדרות, אתה קונה, מחבר לחשמל ולכבל רשת בכל מקום שתרצה, ואחרי כמה שניות יש לך קליטה סלולרית מושלמת לשיחות. מה שכן, ה Femtocell של חברה מסוימת תומכת רק בסימים של אותה החברה. היום רק פלאפון והוט מובייל מציעות Femtocell. להוט מובייל כרגע אין מלאי, אבל אמור להגיע בקרוב.
...
לגבי מחירי בזק אתה יכול לראות דוגמה כאן:
https://www.nevo.co.il/law_html/law01/999_154.htm
אני לא יודע עד כמה זה עדכני להיום, אבל לא שמעתי שהוסר הפיקוח.

לגבי femtocell, מעניין האם ליחידה של הוט אפשר להתחבר עם קו של 012 :) בספק, אבל מסקרן

eldan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 477

שליחה

אני לא מבין למה אנשים מחכים לבזק כשיש את פרטנר וסלקום שנותנים סיבים כבר כמה שנים .

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

20/12/2020 20:34  
eldan כתב:
אני לא מבין למה אנשים מחכים לבזק כשיש את פרטנר וסלקום שנותנים סיבים כבר כמה שנים .
...
אולי בגלל ש"יש את פרטנר וסלקום שנותנים סיבים" בכ 5% ממדינת ישראל וזה אחרי כמה שנים שהם מנסים "לתת את הסיבים". ואנשים אלה שמחכים לבזק נמצאים ב 95% הנותרים של מדינת ישראל? :lol:

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”