הסאב לא מקבל אות מהרסיבר - נרכש ANTHEM MRX 720

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
niko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 452 פעמים

שליחה #141 

ןיקטור, לא צריך להגזים....הרסיברים של פיוניר ממש לא גרועים בסדרת ה- LX.
העניין שאני רוצה למצות את עניין ה - RC, בעבר שמעתי ללא כיול עם LX 60 וסה"כ הייתי מרוצה אבל עם המעבר לדירה אחרת וחלל
שונה אקוסטית אני לא מרוצה מהתוצאה ב דו-ערוצי בעיקר ואני רוצה לראות אם ניתן להגיע לתוצאה טובה עם הפיוניר לפני שאני משנה כיוון.

הבעיה שנתקלתי בה בכיול השני שעשיתי היא שנכנסתי לגרף ופרמטרים שלצערי אני לא ממש מבין מה לשנות,כמה לשנות ובכלל אם ניתן לשנות.
השאלה הגדולה אם רסיבר אחר עם מערכת כיול אחרת ניתן להגיע לתוצאה טובה יותר ובדרך פשוטה/קלה/מהירה יותר.

יש דברים בפיוניר שהם טובים, כוח לא חסר, איכות בניה טובה.
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5183
נתן תודות: 1068 פעמים
קיבל תודות: 704 פעמים

שליחה #142 

כוח לא חסר זה נכון איכות בניה סבבה מערכת כיול קקה.
כבה את מערכת הכיול, תגדיר מרחקים עוצמות וקרוס, וlpf to lfe 120
ותהנה, אל תגביר הרבה כי החדר מנגן.

אל תצפה לקבל תוצאות טובות מכיול אוטומטי, כיול כזה הוא רק התחלת הדרך ומשם צריך לשפר ידנית.
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10919
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1943 פעמים

שליחה #143 

FastandFurious כתב:כוח לא חסר זה נכון איכות בניה סבבה מערכת כיול קקה.
כבה את מערכת הכיול, תגדיר מרחקים עוצמות וקרוס, וlpf to lfe 120
ותהנה, אל תגביר הרבה כי החדר מנגן.
...
ממש לא נכון.
עם הכיול המתקדם מגיעים לתוצאות הרבה יותר טובות מאשר עם הרסיבר ללא כיול, או הגדרה בסיסית כפי שכתבת.

lpf to lfe 120?
אי אפשר בפיוניר לשנות את זה, כי לא צריך.
גם במערכות שכן אפשר, ממליצים לא לשנות את זה.

אה, ואפשר להגביר הרבה, והחדר לא ינגן.

FastandFurious כתב:אל תצפה לקבל תוצאות טובות מכיול אוטומטי, כיול כזה הוא רק התחלת הדרך ומשם צריך לשפר ידנית.
...
זה חצי נכון.
הכיול האוטומאטי הבסיסי מנסה להגיע לתוצאה מיטבית עם הגדרות שמרניות, שלא יבצעו תיקון קיצוני מידי בחדרים גרועים אקוסטית. זה די פוגע ביכולת הכיול להגיע לתוצאה מיטבית.

הכיול המלא הוא לא שיפור ידנית.
צריך לעבור למסך הכיול המלא, והגדיר שם איזה משלבי הכיול אתה מעוניין לבצע.
לא חייבים לבחור את כולם, ומי שממש רוצה להגיע לכיול מושלם צריך לראות על מחשב את תוצאות הכיול, עם תצוגה של לפני ואחרי. ואתה בבירור יכול לראות, וגם לשמוע, שהכיול משפר להרבה לעומת התוצאה של הכיול הראשוני.

בסוף, אפשר גם כיול ידני, אם בא לך לנסות לשפר עוד, בהתאם לטעמך האישי.

יש דברים רעים להגיד על מערכת הכיול.
תפריטים גרועים, הוראות הפעלה שלא מנחות איך נכון לבצע כיול.
לא ממש התקדמה במשך הרבה שנים.
את הגראפים שרואים במחשב אפשר היה להראות על מסך הטלויזיה.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #144 

עד היום לכל מי שהיה פיוניר לא הצליח להרשים אותי עם הסאונד שהציגו לאוזניי ויש לי אוזניים של עתלף, ברגע שאתוודה לסאונד בריא ונכון מבחינתי, אז אוכל לפרגן, פיוניר של פעם זה לא מה שיש היום, אני הייתי בטוח פעם פעם בעבר שככול הנראה פיוניר תתקדם ותמשיך להציג איכויות גבוהות, אבל משום מה כל מי שאני מכיר ורוכש את המותג פשוט מהר מאוד מתאכזב ממנו, מפה אני מסיק וגם לאחר שהאזנתי במו אוזניי שהם חלשים.

לפני שרכשתי את ה הקליפש שברשותי kl650 הלכתי לחבר להתרשמות מהקליפש
הוא גם עובד ללא כיול רק בגלל התוצאות הגרועות, ויש עוד כמה חברים נוספים, אז מה נותר להגיד? שכולם לא יודעים לכייל או שמערכת הכיול שם
בעיתית?

עד שאני לא אתרשם ממערכת הכיול שלהם אין מה לפרגן זה מיותר

על פניו לפי מה שאתה רושם יש מה לשפר והאפשרויות רחבות
אבל למה אחרים פשוט לא מצליחים להגיע לתוצאות טובות גם לאחר קיראה בפורומים בכל העולם, עם שרשורי ענק, מוזר לי, אבל אולי אני טועה
בכל זאת במידה ואתרשם מהמוצר ברמה גבוהה יותר ממה שיש לי אני אף פעם לא שולל ואשמח לנסות אצלי, הבעיה שלא נראה לי שזה יקרה איי פעם, ואם זה יקרה אני אשמח
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7411
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #145 

כיול לא נותן סאונד יותר טוב זה מה שהמגבר עצמו נותן .
Sony 1040
Monitor mass

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #146 

עופרפולק כתב:כיול לא נותן סאונד יותר טוב זה מה שהמגבר עצמו נותן .
...
·

מאיפה לקחת את התאוריה ההזויה הזו ?

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #147 

עופר מה שמשנה את הסאונד בין רסיברים זאת מערכת הכיול
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra

Amir64
גורו
גורו

שליחה #148 

עופרפולק כתב:כיול לא נותן סאונד יותר טוב זה מה שהמגבר עצמו נותן .
...
חבל שהיצרנים לא יודעים את זה.
היה חוסך להם המון כאב ראש בפיתוח רסיברים.

כל הצוותים המעורבים בפיתוח מערכות כיול יפוטרו לאלתר.
גם הרסיברים יהיו יותר זולים.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662
נתן תודות: 488 פעמים
קיבל תודות: 888 פעמים

שליחה #149 

יש עוד רכיבים שצריך לקחת בחשבון, לא רק סוג הכיול:

איכות מגבר הכוח של הרסיבר והרכיבים ממנו יוצר, ההספק (אבל לא תמיד הכי חזק הוא הכי טוב) סוג ההגברה, איכות בניה כללית של הרסיבר, הטכנולוגיה של היצרן, איכות העיבוד שלו, אחוז העיוות ככל שהעומס עולה, נתון ה signal to noise ratio גם צריך להיות גבוה כדי לאפשר צליל כמה שיותר נקי.
ואחרי כל זה, באים הרמקולים והחדר.

הכיול בא רק בסוף ועושה עם כל הרכיבים האלה מה שהוא יכול. אין פה הוקוס פוקוס.
נערך לאחרונה על ידי mulder ב 06/12/2019 22:35, נערך פעם 1 בסך הכל.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #150 

אהללללללללן יואב לא הזוי בכלל אח שלנו הכיול נותן סך הכול מרחק גודל רמקול ועוצמה . לא קשור לסאונד שהמגבר מוציא מי כמוך יודע ומבין פי 100 יותר ממני . בגלל זה אמרתי לאמיר בזמנו לפני כמה ימים שהסוני לא רק שלי אלא גם אחרים שקנו אותו משאיר אבק בפירפור בסגנון מהיר ועצבני 9 ולא רואה מרבע גרוש את הפיוניר אין קשר לכיול . יתכן ועוד לכמה מגברים לא רק פיוניר
Sony 1040
Monitor mass

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #151 

ערן כתב את מה שאני מתכוון גם לזה
Sony 1040
Monitor mass

Amir64
גורו
גורו

שליחה #152 

עופרפולק כתב:לא הזוי בכלל אח שלנו הכיול נותן סך הכול מרחק גודל רמקול ועוצמה . לא קשור לסאונד שהמגבר מוציא.
...
אם אתה משווה לפיוניר ב- 200 דולר מהדיוטי אז אולי אתה צודק.
אבל הוא לא מייצג את הרסיברים של פיוניר, הוא פשוט הכי זול, ואין בו כמעט כלום.

עופרפולק כתב:בגלל זה אמרתי לאמיר בזמנו לפני כמה ימים שהסוני לא רק שלי אלא גם אחרים שקנו אותו משאיר אבק בפירפור בסגנון מהיר ועצבני 9 ולא רואה מרבע גרוש את הפיוניר אין קשר לכיול . יתכן ועוד לכמה מגברים לא רק פיוניר
...
אי אפשר להגיד דבר כזה על שם של חברה, בלי להתייחס למוצר ספיציפי.
אין דין רסיבר ב- 200 דולר כדין רסיבר ב- 2000 דולר של אותו יצרן.
ברסיבר נורמאלי, הכיול עושה הרבה הרבה יותר מאשר סתם לחשב מרחק.
לא מבחינת איכות ההגברה, לא מבחינת איכות הבניה והרכיבים השונים, ולא מבחינת מערכת הכיול.

יש המון דברים שמערכת כיול עושה, חוץ מקביעת מרחק וגודל רמקול.
וכידוע, קביעת "גודל רמקול" כלל לא שייכת לגודל הרמקול, אלא רק ציון לקיום או אי קיום יכולת הרמקול להפיק באסים ברמה מינימאלית נאותה, ומקובל להתעלם ממנה, ולהגדיר אותם כקטנים (גם את הגדולים ביותר) אם יש סאב טוב אחד או יותר.

סתם דוגמה קטנה - גרף של כיול יכול לתת לך אינדיקציה שיש אובייקט בחדר שמפריע להתפשטות גלי הקול מרמקול אחד, ואם תזיז את האובייקט הזה, או את הרמקול, אפילו רק קצת, ההפרעה תיעלם ותגלה שפתאום שומעים טוב יותר. (ויש את זה לפיוניר)

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #153 

@עופרפולק
הכיול נותן סך הכול מרחק גודל רמקול ועוצמה

שוב לצערי אתה ממציא/נצמד לתאוריות הזויות.
...
...

niko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #154 

חברים, אשתף אתכם בהתפתחויות - קיבלתי לבדיקה את האנטם RMX 720 מטאץ' קונטרול וקיבלתי
זה אומר שמיכאל טרח והביא אותו אליי - בהחלט (Y)

אתמול חיברתי אותו במקום הפיוניר לקדמיים פרדיים S8 V2, סאב SVS SB3000 ואחוריים קנטון
רגילים על הקיר האחורי בקו של הספה המרכזית.
האמת שלא ציפיתי לשינוי בשמיעה ראשונית ללא שוב כיול והוא נשמע שונה לחלוטין מהפיוניר, הגבוהים והמיד גבוה
יותר רגוע, יש באס שזה משהו שבלט בהיעדרו בפיוניר, יש תחושה שבפיוניר הסאונד יותר גדול והבמה יותר
IN YOUR FACE.
אני כרגע מתאר כי לפעמים מתלהבים מהשינוי כ....שינוי ואני עדיין בוחן את הדברים.

הגיע שלב הכיול שעליי להודות מרשים עם כל האביזרים הנלווים, הרצתי 5 נקודות כיול דרך הלפטופ והעליתי
לרסיבר(חשבתי כך לפחות :) ), חיברתי את הרסיבר בכבל רשת וכדי להעביר את הכיול הייתי צריך לחבר את
הלפטופ לרסיבר(הגיוני) מה שלא עשיתי, מאוחר יותר הגדרתי וחיברתי אותו לרשת WIFI ביתית(לוקח לו קצת
זמן להתחבר משום מה).
מכיוון שלא ברור לי אם שמעתי עם כיול או בלי אני יכול לומר לבינתיים שכוח לא חסר(גם בפיוניר לא הבעיה)
הסאונד יותר רגוע אבל מאוד ברור(אם יש משהו כזה), הפריע לי דבר אחד ומכיוון שתם זמן הבדיקה(בכל זאת סלון)
עליי לבדוק זאת לעומק, האחוריים אינם מורגשים בצורה כזו שקמתי לוודא שהם עובדים....
שוב, זו התרשמות ראשונית על רגל אחת.
אעדכן בשמיעה נוספת, לבינתיים אשמח לעצות והמלצות בעיקר מחברים שמכירים את הרסיבר.
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #155 

תתחדש ותהנה.
הגדרת מרחקים לפני הכיול? באנתאם מגדירים מרחקים ידנית לפני הכיול....
לאחר מכן אתה צריך לחבר את הכבל usb למקירופון הכיול ואת הצד השני לחבר למחשב, את הרסיבר אתה מחבר עם כבל רשת לראוטר גם המחשב אמור להתחבר עם כבל רשת לראוטר, ככה שגם המחשב וגם הרסיבר
ישבו על הרשת ויתקשרו בינהם בזמן העברת הנתונים לאחר הכיול,
אחרי שחיברת הכל והורדת את מערכת הכיול, שים לב לא להוריד את הדמו
זאת גירסה ניסיונית שכנראה תהיה רישמית.

לאחר שהורדת את מערכת הכיול למחשב אתה נכנס אליה ולוחץ על מספר הסידורי של המיקרופון ונכנס להגדרות ראשוניות לפני כיול
אתה צריך לבחור איזה רמקולים את מעוניין לכייל, יש לך A B C D זה בשביל לכייל עוד כיולים בנוסף לכיול הראשון, כלומר נניח ויש לך כמה מערכות רמקולים בחלל ואתה רוצה באופן ישיר לבצע כמה כיולים אז אתה מגדיר מראש לפני A B C וכו, או שאם אתה מראש רוצה לכייל כמה כיולים נפרדים עם מיקומים שונים של מדידות אז אתה מגדיר גם B C וכו.. תתחיל בכיול אחד של A (ברירת המחדל) לאחר מכן אתה קובע את כמות נקודות הכיול שאתה רוצה, החל מ 5 נקודות ועד 10 במקסימום.
ואז אתה מתחיל את הליך הכיול, יכול להיות שלאחר מדידת הרמקולים כאשר אות הכיול נשמעת בסב תקבל הודעה להגביר את הסב או להנמיך אותו, תלוי על איזה עוצמה אתב נמצא בסב.. מערכת הכיול תבקש להגביר או להנמיך ב 3db, ואז הסב יקבל אות כיול וכאשר יסיים יעבור לנקודה השניה (קראת את מדריך הכיול? תעבוד לפי המדריך הזה אילו ההנחיות מהחברה עצמה https://www.anthemarc.com/arc-genesis/users-guide.php)
תסיים את כל נקודות הכיול, במידה וביצעת את התהליך הראשוני בצורה תקינה, יש לך אפשרות לעלות את הכיול באופן ישיר למחשב, ולאחר מכן אתה עדיין תישאר על קובץ הכיול, תאכל לשמוע את התוצאה שהתקבלה ולתקן ידנית אם צריך כמה שצריך.
התוצאה הראשונה זה רק תוצאת פתיחה, ככה אני קורה לזה, משם אתה יכול רק לשפר את התוצאה ב 180 מעלות וליצור 4 פרופילים שונים שבכל פרופיל אתה יכול להגדיר אופי שונה לגמרי של כיול מפרופיל אחר.

תעלה את תוצאות הכיול ותגיד מה חסר לך מה נשמע לך ואפשר לסייע לך.
אשמח לעזור גם בטלפון 0524425299 בהודעות או איך שנוח לך
תהנה עכשיו הכייף רק מתחיל

masteraudio
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1471
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 322 פעמים

שליחה #156 

תיתחדש ותהנה מהרסיבר הניפלא הזה. חלום.
וכל מה שוויקטור ייעץ ויעזור תקבל זאת כתורה מסיני.
תהנה המון.
TRINNOV ALT-16
DALI RUBIKORE ONWALL
DALI RUBIKORE CINEMA
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000

niko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #157 

ויקטור תודה רבה על העצות (f)
עדיין לא רכשתי מהסיבה שיש דברים שאני רוצה לנסות לשפר, אני די בטוח שזה עניין של התנסות והבעיה המרכזית כרגע היא זמן
להתנסות.

דבר נוסף שבהחלט מוזר, כשראיתי שידורי TV רגילים(סלקום TV) העצמה של הקריינית עלתה וירדה מדי פעם ללא שינוי בחוגת הווליום.
מוזר ואף פעם לא קרה עם הפיוניר, אם מישהו מכיר הגדרה או סיבה.....
8)

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #158 

masteraudio כתב:תיתחדש ותהנה מהרסיבר הניפלא הזה. חלום.
וכל מה שוויקטור ייעץ ויעזור תקבל זאת כתורה מסיני.
תהנה המון.
...
התורה קדושה, אנחנו מתעסקים בהבל הבלים

תודה משה היקר

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #159 

niko כתב:חברים, אשתף אתכם בהתפתחויות - קיבלתי לבדיקה את האנטם RMX 720 מטאץ' קונטרול וקיבלתי
זה אומר שמיכאל טרח והביא אותו אליי - בהחלט (Y)

אתמול חיברתי אותו במקום הפיוניר לקדמיים פרדיים S8 V2, סאב SVS SB3000 ואחוריים קנטון
רגילים על הקיר האחורי בקו של הספה המרכזית.
האמת שלא ציפיתי לשינוי בשמיעה ראשונית ללא שוב כיול והוא נשמע שונה לחלוטין מהפיוניר, הגבוהים והמיד גבוה
יותר רגוע, יש באס שזה משהו שבלט בהיעדרו בפיוניר, יש תחושה שבפיוניר הסאונד יותר גדול והבמה יותר
IN YOUR FACE.
אני כרגע מתאר כי לפעמים מתלהבים מהשינוי כ....שינוי ואני עדיין בוחן את הדברים.

הגיע שלב הכיול שעליי להודות מרשים עם כל האביזרים הנלווים, הרצתי 5 נקודות כיול דרך הלפטופ והעליתי
לרסיבר(חשבתי כך לפחות :) ), חיברתי את הרסיבר בכבל רשת וכדי להעביר את הכיול הייתי צריך לחבר את
הלפטופ לרסיבר(הגיוני) מה שלא עשיתי, מאוחר יותר הגדרתי וחיברתי אותו לרשת WIFI ביתית(לוקח לו קצת
זמן להתחבר משום מה).
מכיוון שלא ברור לי אם שמעתי עם כיול או בלי אני יכול לומר לבינתיים שכוח לא חסר(גם בפיוניר לא הבעיה)
הסאונד יותר רגוע אבל מאוד ברור(אם יש משהו כזה), הפריע לי דבר אחד ומכיוון שתם זמן הבדיקה(בכל זאת סלון)
עליי לבדוק זאת לעומק, האחוריים אינם מורגשים בצורה כזו שקמתי לוודא שהם עובדים....
שוב, זו התרשמות ראשונית על רגל אחת.
אעדכן בשמיעה נוספת, לבינתיים אשמח לעצות והמלצות בעיקר מחברים שמכירים את הרסיבר.
...
·

תתחדש ותהנה. (Y)

niko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #160 

תודה יואב, גם על העצות (f)
8)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”