ביטול עמעום בסמסונג NU8000
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
תעבור על השרשור הזה ותבין למה הסוני עדיפה על הסמסונג.
·ice2k כתב:עדיין מדובר בטלווזיה עם 60 אזורי FALD אז הסוני בהחלט סובלת מהילות לבנות. מושלם זה לא, קרוב לOLED זה ממש לא. כשמדברים על בערך 500 אזורים ויותר, אז באמת אפשר לשבח את הFALD ולטעון שמתקרב לOLED...
לסוני יש ציון 7 על FALD באתר RTINGS זה הגבוה ביותר שניתן לטלויזית LCD בתקציב הזה! מעל זה יש רק ציון 8 שהסמסונג Q9FN - דגם העל עם 500 אזורים מקבל! ומעל זה ציון 10 לאולד. סוני ללא ספק שחקו אותה עם FALD במסך מדגם בינוני. גם מעבד תמונה X1 זה פלוס ענק! עם מחיר שרק הולך ויורד, זה המסך הכי משתלם כרגע.
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 959
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
אתה צודק, זה בהחלט לא רע ולחלוטין עדיף. רואים שאתה ממש חם על הסוני
, רק חשוב לתאר זאת בצורה אוביקטיבית יותר ולציין גם את החסרונות - עדיין יש בדגם הזה הילות סביב עצמים בסצנות עם עצמים בהירים מאוד על רקע שחור מאוד, זה גם משהו שדי מציק לאנשים מסויימים. זה עדיף לחלוטין על מסך עם תאורה צידית אם אפשר להתעלם מההילות אך הדרך לOLED עדיין רחוקה..
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000
הבנתי נכון ?
·abcwd כתב:אבל לגביי העניין של העמעום הבנתי שזה ב HDR בסוני מכבים את זה אז אני מכבה ת HDR אז אני לא נהנה מהאופציה הזאת
הבנתי נכון ?...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
Re: הבנתי נכון ?
@abcwd
·
אתה לא יכול "לכבות" HDR. ובסוני המדוברת, את העמעום המקומי אפשר להפעיל\להגדיר\לכבות בלי קשר ל-HDR.
·
אתה לא יכול "לכבות" HDR. ובסוני המדוברת, את העמעום המקומי אפשר להפעיל\להגדיר\לכבות בלי קשר ל-HDR.
Re: הבנתי נכון ?
· אז זתומראת שביטול העמעום לא פוגע ב HDR או באיכותTheCoolest כתב:@abcwd
·
אתה לא יכול "לכבות" HDR. ובסוני המדוברת, את העמעום המקומי אפשר להפעיל\להגדיר\לכבות בלי קשר ל-HDR....
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
·abcwd כתב:ביטול העמעום זה ביטול FALD ?...
בדגמים הללו אין FALD כי התאורה צדדית. אבל יש סוג של LD מיושם בתוכנה, ויש לו 3 דרגות. אפשר להוריד לדרגה נמוכה ביותר אבל לא לכבות. זו הבעיה הגדולה בסמסונגים... בסוני X900F יש FALD מלא (60 אזורים של תאורה אחורית באמת), שם אפשר לכבות לחלוטין, אבל למה שמשהו בכלל ירצה? זה רק משפר ועובד מצויין..
·abcwd כתב:אני שאלתי
אז זתומראת שביטול העמעום לא פוגע ב HDR או באיכות
וארתור ענה
ברור שביטול FALD פוגע באיכות התמונה ו-HDR
אז מזה אומר עם אני ישאר תעמעום בסוני גם יהיו לי הבהובים בנטפליקס
ועם אני יבטל תעמעום אז האיכות נפגעת...
נראה לי שיש לך איזו בעיה של הבנה. ב סמסונג אין fald!!! יש רק ld בתוכנה וזה לא משפר אלא רק יוצר הבהובים בלתי נסבלים. בסוני יש fald מלא בחומרה והוא רק משפר את התמונה! אבל סוני מאפשרים לבטל גם אותו להבדיל מ סמסונג. בקיצור ובכדי שבין סוני - טוב, סמסונג - לא טוב.
תרגיש טוב.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@abcwd
·
לפי השאלה שלך הבנתי ששאלת על הסוני, אז עניתי. כן, FALD זה Full Array Local Dimming. זה אומר שיש מטריצה של לדים מאחרי פאנל ה-LCD, וזה מאפשר למסך שליטה על בהירות של אזורים מלבניים קטנים יחסית.
בסמסונג יש Local Dimming, אבל מאחר ויש פס לדים יחיד בתחתית המסך, השליטה שלו מוגבלת לעמודות, ולכן כשיש לך כתוביות למטה, הטלוויזיה חייבת להאיר את אותו האיזור לכל גובה המסך.
בסוני ניתן לכבות את המנגנון הזה לחלוטין אם רוצים. בסמסונג אי אפשר.
·
לפי השאלה שלך הבנתי ששאלת על הסוני, אז עניתי. כן, FALD זה Full Array Local Dimming. זה אומר שיש מטריצה של לדים מאחרי פאנל ה-LCD, וזה מאפשר למסך שליטה על בהירות של אזורים מלבניים קטנים יחסית.
בסמסונג יש Local Dimming, אבל מאחר ויש פס לדים יחיד בתחתית המסך, השליטה שלו מוגבלת לעמודות, ולכן כשיש לך כתוביות למטה, הטלוויזיה חייבת להאיר את אותו האיזור לכל גובה המסך.
בסוני ניתן לכבות את המנגנון הזה לחלוטין אם רוצים. בסמסונג אי אפשר.
· תודה על ההסברTheCoolest כתב:@abcwd
·
בסוני ניתן לכבות את המנגנון הזה לחלוטין אם רוצים. בסמסונג אי אפשר....
את זה הבנתי הכוונה שלי היתה עם אני מכבה תמנגון הזה העם זה פוגע באיכות
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@abcwd
·
כבר עניתי שכן, מאחר והוא נועד לשפר את איכות התמונה ואת עומק השחורים.
·
כבר עניתי שכן, מאחר והוא נועד לשפר את איכות התמונה ואת עומק השחורים.
אוקיי רק לראות עם הבנתי לא יהיו בסוני הבובים בתרגום כמו ב NU8000 גם עם העמעום עובד בגלל שהסוני היא FALD זה Full Array Local Dimming. זה אומר שיש מטריצה של לדים מאחרי פאנל ה-LCD, וזה מאפשר למסך שליטה על בהירות של אזורים
נערך לאחרונה על ידי abcwd ב 26/10/2018 11:43, נערך פעם 1 בסך הכל.