פסגת הסאונד והמרוץ אחר השלמות
-
RanMoyal
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1869
נושא הכיול והזמן שלוקח הכיול, משתנה בין משתמש למשתמש ובכך שונה מכל מערכת אחרת שאנחנו מכירים.
המערכת של לינגדורף מכיילת חלל ולא מקומות ישיבה ולכן אין אפשרות להעריך או להשוות בין הזמן שיקח בחלל X לעומת חלל Y, שיכול להוות עבור המערכת אתגר גדול יותר.
יתכן ותדרשנה 5 מדידות ויתכן ותדרשנה 15 מדידות.
אצל יואב יש לא מעט רמקולים ולכן כל נקודת מדידה כזו לוקחת סדר גודל של 7 דק'. תוסיפו את הזמן שנדרש להזיז את החצובה ולמקמה במיקום אחר, כל האמור יכול להוביל לאזור של שעה וחצי פלוס לטובת הכיול.
אחד מיתרונות המערכת זו האופציה לעצור ב 90% "ידע של החדר" ולשמור את הכיול.
ככל שנרצה לבצע כיולים נוספים על מנת להגיע ל- 100% ידע, ניתן לבצעם במועד אחר, כאשר המערכת מתבססת על הכיול שבוצע.
ההגעה ל- 90% היא יחסית מהירה, לעומת זאת ההתקדמות לאחוזים גבוהים יותר דורשים מספר גדול יותר של מדידות, כאשר מדידות מסוימות יכולות להניב "אפס התקדמות בידע"
ובלשון אחר, לצורך הדוגמא המערכת הגיעה ל 92% ידע, מיקמנו את החצובה במקום אחר, הרצנו כיול (7 דק' כאמור) אבל המערכת נותרה אחרי אותו כיול ב -92% ידע, קרי: היא לא "למדה" שום דבר חדש באותה נקודה.
לאור זאת, יתכן בהחלט שנבצע מדידות שלא יקדמו אותנו מבחינת "ידע החדר", אבל בהחלט ישרפו לנו זמן.
ואגב, ברמה הטכנית של ביצוע הכיול, הדברים הם מאוד מאוד פשוטים וניתנים לביצוע באמצעות הפרוססור בלבד ללא שום צורך במחשב.
רן
המערכת של לינגדורף מכיילת חלל ולא מקומות ישיבה ולכן אין אפשרות להעריך או להשוות בין הזמן שיקח בחלל X לעומת חלל Y, שיכול להוות עבור המערכת אתגר גדול יותר.
יתכן ותדרשנה 5 מדידות ויתכן ותדרשנה 15 מדידות.
אצל יואב יש לא מעט רמקולים ולכן כל נקודת מדידה כזו לוקחת סדר גודל של 7 דק'. תוסיפו את הזמן שנדרש להזיז את החצובה ולמקמה במיקום אחר, כל האמור יכול להוביל לאזור של שעה וחצי פלוס לטובת הכיול.
אחד מיתרונות המערכת זו האופציה לעצור ב 90% "ידע של החדר" ולשמור את הכיול.
ככל שנרצה לבצע כיולים נוספים על מנת להגיע ל- 100% ידע, ניתן לבצעם במועד אחר, כאשר המערכת מתבססת על הכיול שבוצע.
ההגעה ל- 90% היא יחסית מהירה, לעומת זאת ההתקדמות לאחוזים גבוהים יותר דורשים מספר גדול יותר של מדידות, כאשר מדידות מסוימות יכולות להניב "אפס התקדמות בידע"
ובלשון אחר, לצורך הדוגמא המערכת הגיעה ל 92% ידע, מיקמנו את החצובה במקום אחר, הרצנו כיול (7 דק' כאמור) אבל המערכת נותרה אחרי אותו כיול ב -92% ידע, קרי: היא לא "למדה" שום דבר חדש באותה נקודה.
לאור זאת, יתכן בהחלט שנבצע מדידות שלא יקדמו אותנו מבחינת "ידע החדר", אבל בהחלט ישרפו לנו זמן.
ואגב, ברמה הטכנית של ביצוע הכיול, הדברים הם מאוד מאוד פשוטים וניתנים לביצוע באמצעות הפרוססור בלבד ללא שום צורך במחשב.
רן
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17940
את מי שמענין להלן ראיון עם Peter Lyngdorf
ראיון עם Peter Lyngdorf שקצת שופך אור על איך נולד הצורך ב RP ולמה היא שונה ממערכות כיול אחרות.
- soler
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 519
הי יואב,
תתחדש איש יקר !
מאד שמח שעשית/ם את הצעד הזה - מאחל הנאה מרובה !
תתחדש איש יקר !
מאד שמח שעשית/ם את הצעד הזה - מאחל הנאה מרובה !
- big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3744
- שם מלא: חיים
היי יואב
תתחדש(Y) מגיע לך איש יקר!!
תתחדש(Y) מגיע לך איש יקר!!
- urik79
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4321
- שם מלא: אורי
תתחדשו ותהנו 
כל מה שרציתי כל מה שקניתי
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק
- avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9068
Re: את מי שמענין להלן ראיון עם Peter Lyngdorf
מאוד מעניין...istarmini כתב:ראיון עם Peter Lyngdorf שקצת שופך אור על איך נולד הצורך ב RP ולמה היא שונה ממערכות כיול אחרות.
...
זה עושה כ"כ הרבה שכל לנקוט בגישה של "לכייל" את החדר ולא את הרמקולים, כמה זה פשוט - איך לא חשבו על זה קודם ?
ואיך זה לא מיושם בכל יצרני המיינסטרים...
ומצד שני אם אני לוקח את "המיצוע" של 8 נקודות כיול YAPO לדוגמא, שהרי אזור ההאזנה סובב סביב הנקודות הללו, כך שלמדוד את ההשפעה של הקרבה לרצפה שקולה למדידת הנקודה הספציפית.
או במילים אחרות - כיול נקודת YPAO בודדת ספציפית בחלל, מכייל רק את הנקודה הבודדת בהתחשב בכל החלל.
מול (אם הבנתי נכון) - כיול ה-RP למעשה מכייל את כל החלל לאינסוף נקודות בודדות / ספציפיות.
מאוד מסקרן - צריך להאזין לזה בפועל בשביל להבין במה מדובר.
- movieman
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5012
פוסט נוסף ומעניין מבית היוצר מויאל !
כאלה דברים/כתבות צריך לשדר ב- TV בשעות הפריים בערב (במקום כתבות ופוליטיקה מרגיזה וצהובה) .
קראתי את הפוסט עצמו - וכל דרך המחשבה הזו מאוד הגיונית.
במיוחד גם לגבי נקודות הפוקוס - וכשאני מכייל (אמנם עם אודיסיי) מצאתי כי כאשר מכיילים את 3 הנק' הראשונות ושמים אותם במרחק של כ- 30 ס"מ מצידי נקודת ה- SWEET SPOT אז מקבלים "יותר פוקוס" (בכיול של 8 נקודות/מקומות).
ותמיד אני דואג לשבת ב- SWEET SPOT
אחד הדברים שלא כ"כ ברורים לי הוא לגבי יכולות העברת תמונה ברזולוציית 4K/UHD - האם רק בחומרה הבאה(2.1) יהיה ניתן?
או שפשוט יש צורך לרכוש KIT ואז לפרק את הפרוססור ולהחליף את כרטיס ה-HDMI ?
ולבסוף והכי חשוב - מאחל לך ולכל הרוכשים הנאה מרובה.
כאלה דברים/כתבות צריך לשדר ב- TV בשעות הפריים בערב (במקום כתבות ופוליטיקה מרגיזה וצהובה) .
במיוחד גם לגבי נקודות הפוקוס - וכשאני מכייל (אמנם עם אודיסיי) מצאתי כי כאשר מכיילים את 3 הנק' הראשונות ושמים אותם במרחק של כ- 30 ס"מ מצידי נקודת ה- SWEET SPOT אז מקבלים "יותר פוקוס" (בכיול של 8 נקודות/מקומות).
ותמיד אני דואג לשבת ב- SWEET SPOT
אחד הדברים שלא כ"כ ברורים לי הוא לגבי יכולות העברת תמונה ברזולוציית 4K/UHD - האם רק בחומרה הבאה(2.1) יהיה ניתן?
ולבסוף והכי חשוב - מאחל לך ולכל הרוכשים הנאה מרובה.
- Mad
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 946
תתחדש יואב, תהנה ותשתף בחוויות והתרשמויות.
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

·movieman כתב:פוסט נוסף ומעניין מבית היוצר מויאל !
ותמיד אני דואג לשבת ב- SWEET SPOT![]()
ולבסוף והכי חשוב - מאחל לך ולכל הרוכשים הנאה מרובה....
נכון להיום כל תכני ה 4k לא מוגבלים וניתן לראות.
בקרוב הכרטיס ישודרג ל hdmi2.0/a/b (לא זוכר האם a או b )למרות שלא יתן כלום מבחינתנו .
ה 2.1 ישודרג בהמשך והפרוססור בנוי לשדרוג שלו כל עוד שלא יהיו פורמטי אודיו נוספים ושונים, מבחינת הוידאו הוא מוכן גם להתקנת כרטיס 2.1 כאשר ייצא, ככה נמסר לנו מהחברה.
מתי יצא ? אין לנו מושג
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35104
istarmini,
מזל טוב!!!

מזל טוב!!!
-
RanMoyal
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1869
כרגע הצ'יפ הוא של 10G וישודרג ל 18G בעוד כחודשיים בעלות של $1,300.
נכון להיום, אין שום מגבלה לראות תכני 4K בין אם זה יס, סרטי 4K , או נטפליקס.
קיימת מגבלה לראות HDR בנטפליקס, שדורשת קצב של 60HZ על מנת להציג HDR (מצריך למעלה מ- 10G) ולכן זה "ישונמך" אוטומטית ל UHD.
במקרה של מקרנים זו ברכה ולא חיסרון.
רן
נכון להיום, אין שום מגבלה לראות תכני 4K בין אם זה יס, סרטי 4K , או נטפליקס.
קיימת מגבלה לראות HDR בנטפליקס, שדורשת קצב של 60HZ על מנת להציג HDR (מצריך למעלה מ- 10G) ולכן זה "ישונמך" אוטומטית ל UHD.
במקרה של מקרנים זו ברכה ולא חיסרון.
רן
- mulder
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7664
Re: שבוע חדש ואיתו מתנה חדשה
רן, יואב ושאר החברים שרכשו - תתחדשוistarmini כתב:
הכיול, כפי שהוסבר ,ארוך ומתיש מאוד.........
תודה על ההשקעה בכתיבה ובשיתוף, תמיד כיף לקרא וללמוד על מוצרים חדשים. חיפשתי וקראתי על זה גם מעבר למה שנכתב כאן, וגם צפיתי בסרטון שצורף. בהחלט מכשיר מעניין. בתווית מחיר של 10000$ רק על פרוססור בלבד, אם יבואן אנטם שולח נציג ללקוח כדי לכייל, אז במקרה הזה צריך להגיע אליכם צוות כיול עם קפה ופרחים
שתי נקודות,
בראיון הוא אומר שהוא רוצה לתת פיתרון לאיש המשפחה שאין לו אפשרות לעשות שינויים גדולים בסלון ה"שיטי" שלו, לא בדיוק הפרופיל של לקוח שישקיע עכשיו כזה סכום אך ורק ביחידת עיבוד בלי להסתכן שגם יסולק כדי לישון בסלון הזה.
הנקודה השניה, לדעתו החדר מהווה 85% מהסאונד, השאר זה הרמקול. מי כמוהו יודע. למרות שכבר יצא לי לשמוע רמקולים שיכולים לתת פייט רציני לסלון ממוצע. אם החדר הוא "המפתח" , האם לאדם שיש לו חדר ייעודי לא שווה להשקיע באקוסטיקה מתאימה, שסביר שגם יהיה פתרון זול יותר?
- avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

@mulder
גם מתחבר למה שרשמת וגם האזנתי בקשב רב לראיון ביוטיוב.
המוצר מאוד מעניין בעיני ולו רק בגלל התפיסה הפשוטה / והחדשנית, להתייחסות בחלל.
אני חושב שזה מכלול של גורמים שמשולבים יחד בשביל לתת תוצאה מושלמת.
הרי ברור שאם החדר גם יטופל אקוסטית, יהיה יותר "קל" ל-RP לספק את הסאונד בצורה הנכונה מאשר חדר שלא טופל.
וכמובן שיש גם את פרמטר הרמקולים שמהווים חלק לא קטן מהמכלול.
יכול להיות שאכן מהווים 15% בהשפעתם אבל השאלה באיזה רמקול מדובר. מאחורי ה-15% יושב גם האחוז של הרמקול.
ורק לדוגמא אם ווילסון הוא 100% רמקול עם השפעה של 15% סאונד, זה ממש לא שקול נגיד לוורפידל שהוא 20% רמקול עם אותם 15% השפעה על הסאונד.
גם מתחבר למה שרשמת וגם האזנתי בקשב רב לראיון ביוטיוב.
המוצר מאוד מעניין בעיני ולו רק בגלל התפיסה הפשוטה / והחדשנית, להתייחסות בחלל.
אני חושב שזה מכלול של גורמים שמשולבים יחד בשביל לתת תוצאה מושלמת.
הרי ברור שאם החדר גם יטופל אקוסטית, יהיה יותר "קל" ל-RP לספק את הסאונד בצורה הנכונה מאשר חדר שלא טופל.
וכמובן שיש גם את פרמטר הרמקולים שמהווים חלק לא קטן מהמכלול.
יכול להיות שאכן מהווים 15% בהשפעתם אבל השאלה באיזה רמקול מדובר. מאחורי ה-15% יושב גם האחוז של הרמקול.
ורק לדוגמא אם ווילסון הוא 100% רמקול עם השפעה של 15% סאונד, זה ממש לא שקול נגיד לוורפידל שהוא 20% רמקול עם אותם 15% השפעה על הסאונד.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5190
@mulder
·ערן יבואן אנתאם לא שולח מכייל מטעמו שיבוא לכייל
לפי מה שידוע לי....
הכיול באנתאם שמתבצע דרך מערכת הכיול ARC הוא כל כך פשוט.
לאחר הכיול בדרך כלל צריך לעשות כמה וכמה שינויים באופן ידני
בשביל לקבל תוצאה מעולה (לטעמי ולטעמם של רבים ולא בהשוואה לאף מערכת כיול אחרת, כל אחד טעמו העדפתו וכמובן כיסו)
נכון, זה מצריך התעסקות ולמידה כמו כל מערכת כיול אחרת, בסופו של יום
יש לך תוצאה מדהימה קולנועית כמו שאני אוהב בכל אופן
ערן אתה מוזמן לבוא ולהתרשם 😁
לפי מה שידוע לי....
הכיול באנתאם שמתבצע דרך מערכת הכיול ARC הוא כל כך פשוט.
בשביל לקבל תוצאה מעולה (לטעמי ולטעמם של רבים ולא בהשוואה לאף מערכת כיול אחרת, כל אחד טעמו העדפתו וכמובן כיסו)
יש לך תוצאה מדהימה קולנועית כמו שאני אוהב בכל אופן
ערן אתה מוזמן לבוא ולהתרשם 😁
נערך לאחרונה על ידי FastandFurious ב 12/06/2018 12:21, נערך פעם 1 בסך הכל.
- itay123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7442
@avihuli
·
הרבה (הרבה) פחות ביחס לאותו רפרנס שנקבת.
·
ורק לדוגמא אם ווילסון הוא 100% רמקול עם השפעה של 15% סאונד, זה ממש לא שקול נגיד לוורפידל שהוא 20% רמקול עם אותם 15% השפעה על הסאונד....
הרבה (הרבה) פחות ביחס לאותו רפרנס שנקבת.
- itay123
-
- חבר מכור קשה

יש מקום גם לתיקון החומרי/פיסי וגם לתיקון דיגיטלי ממוקד ומדוייק פי כמה.
לא משנה באיזה חלל אנחנו נמצאים.
לא משנה באיזה חלל אנחנו נמצאים.
- avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

ברור, זה היה רק בשביל להדגים את החישוב המספרי של 100% רמקול עם 15% השפעה אל מול ערך רמקול אחר, עם אותם 15% השפעה זהה.itay123 כתב:@avihuli
הרבה (הרבה) פחות ביחס לאותו רפרנס שנקבת..........
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

יש לך תוצאה מדהימה קולנועית...
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- mulder
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7664
מוזר, הייתי בטוח שאז כשקנית את האנטם רשמת שמגיע נציג לעזור עם הכיול. אולי זכרתי לא נכון ..FastandFurious כתב:@mulder
לפי מה שידוע לי....
ערן אתה מוזמן לבוא ולהתרשם 😁...
תודה על ההזמנה, אם אהיה באיזור, בשמחה.
- itay123
-
- חבר מכור קשה

·משהו כמו 0.5%avihuli כתב:ברור, זה היה רק בשביל להדגים את החישוב המספרי של 100% רמקול עם 15% השפעה אל מול ערך רמקול אחר, עם אותם 15% השפעה זהה..........
אבל ברור, כוונתך ברורה בהחלט.