מידע חדש על מקרני ה4K של אופטומה
אורי.
אם תקח את מד מקס ב 4k ותציג אותו על ה אופטומה 60..ותקח את מד מקס ב 1080 ותציג אותו בסוני 65...אז מלכתחילה אתה מזין לסוני חומר נחות.
אבל אם אתה עדיין מתעקש על סוג כזה של השוואה, אז בתחושת החדות והפרטים תהיה לאופטומה עדיפות.
קשה להעריך אם זה יהיה משמעותי כי חדות זה משהו שקשה עד מאוד להבחין בו ממרחק סביר.
מצד שני, היתרון של ה65 יבוא לידי ביטוי בכל תנועה שתהיה בסרט ובכל סצינה שתדרוש קצת קונטרסט.
החוויה הכוללת תהיה טובה ושלמה יותר בסוני.
אולי הגיע הזמן (והייתי צריך לעשות זאת מזמן) שאני אסייג את דבריי הנחרצים באשר לתוצאה הסופית שתתקבל באופטומה, היות ולא ראיתי אותו.
ההערכות הללו מתבססות על נתונים יבשים של המוצר, קריאה של חומר שיווקי שמפרסמת אופטומה, קריאה על המוצר ב AVS, מדידות שערכו למקרנים מקבילים שמשתמשים באותו ציפ ונסיון רב שנים עם DLP.
כל אלו , מוליכים למסקנה (לא סופית) שאלו ככל הנראה יהיו הדברים
רן
אם תקח את מד מקס ב 4k ותציג אותו על ה אופטומה 60..ותקח את מד מקס ב 1080 ותציג אותו בסוני 65...אז מלכתחילה אתה מזין לסוני חומר נחות.
אבל אם אתה עדיין מתעקש על סוג כזה של השוואה, אז בתחושת החדות והפרטים תהיה לאופטומה עדיפות.
קשה להעריך אם זה יהיה משמעותי כי חדות זה משהו שקשה עד מאוד להבחין בו ממרחק סביר.
מצד שני, היתרון של ה65 יבוא לידי ביטוי בכל תנועה שתהיה בסרט ובכל סצינה שתדרוש קצת קונטרסט.
החוויה הכוללת תהיה טובה ושלמה יותר בסוני.
אולי הגיע הזמן (והייתי צריך לעשות זאת מזמן) שאני אסייג את דבריי הנחרצים באשר לתוצאה הסופית שתתקבל באופטומה, היות ולא ראיתי אותו.
ההערכות הללו מתבססות על נתונים יבשים של המוצר, קריאה של חומר שיווקי שמפרסמת אופטומה, קריאה על המוצר ב AVS, מדידות שערכו למקרנים מקבילים שמשתמשים באותו ציפ ונסיון רב שנים עם DLP.
רן
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
תודה רן.
ברור לי שזה לא נכון להשוות תפוחים לאגסים - הסיבה היחידה ששאלתי היא בגלל שאני מניח שלא נראה מקרן 4K תקציבי מסוני, אפסון ו JVC
ברור לי שזה לא נכון להשוות תפוחים לאגסים - הסיבה היחידה ששאלתי היא בגלל שאני מניח שלא נראה מקרן 4K תקציבי מסוני, אפסון ו JVC
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14351
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
·RanMoyal כתב:אורי.
רן...
רן,
זו הייתה כוונתי מהתחלה להשוואה הזו.
4K באופטומה למול 1080 במקרן באותו מחיר (לדוגמא סוני 65 שנתת בהנחה שהוא עולה עד 13K).
במקרה כזה, לדעתי תהיה חשיבות מכרעת ל 4K בתוצאה הסופית.
נערך לאחרונה על ידי טלHD ב 16/06/2017 14:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
טל,
מתנצל אני באמת עדיין לא הבנתי על איזו השוואה אתה מדבר?
אולי תסביר שוב בבקשה.
האם כוונתך להשוות בין סוני 65 שמקרין מד מקס ב 1080 לעומת אופטומה שמקרין מד מקס ב 4k כאשר הקובץ המנוגן או הדיסק המנוגן הוא שונה, קרי : בלו ריי לעומת UHD?
עניתי על זה כבר ואני ממש לא מבין את החשיבות או ההגיון של השוואה הזו. הסוני בכלל לא מסוגל להתמודד עם 4k.
אולי נפשט את זה קצת. באיזה פרמטר לדעתך האופטומה יהיה עדיף על מקרן ישן של סוני (65) כאשר שניהם מקרינים חומר זהה?
רן
מתנצל אני באמת עדיין לא הבנתי על איזו השוואה אתה מדבר?
אולי תסביר שוב בבקשה.
האם כוונתך להשוות בין סוני 65 שמקרין מד מקס ב 1080 לעומת אופטומה שמקרין מד מקס ב 4k כאשר הקובץ המנוגן או הדיסק המנוגן הוא שונה, קרי : בלו ריי לעומת UHD?
עניתי על זה כבר ואני ממש לא מבין את החשיבות או ההגיון של השוואה הזו. הסוני בכלל לא מסוגל להתמודד עם 4k.
אולי נפשט את זה קצת. באיזה פרמטר לדעתך האופטומה יהיה עדיף על מקרן ישן של סוני (65) כאשר שניהם מקרינים חומר זהה?
רן
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7040
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
החיפזון מהשטן אמר מי שאמר...... מי באמת אמר?
תכלס הדיון הזה מזכיר לי את הבדיחה על הסקוטי שמגיע הביתה ואומר שהוא קנה כרטיס הגרלה והוא הולך לזכות ברכב חדש.
מתחיל ריב בבית מי ישב ליד הנהג ומי ישב ליד החלון
ואז אומר בעל הבית "כולם בבקשה לרדת לי מהאוטו"
אף אחד עדיין לא שטף את עיניו במקרן החדש ובאיכות ההקרנה וכולם כבר עושים השוואות בינו לבין מקרנים אחרים ומתווכחים איפה יראו יותר טוב.
לדעתי הנתונים היחידים שיש לנו בוודאות אלו המחירים ואני חייב לומר שהמחירים מאוד אטרקטיביים.
אני אמתין לבחינה של המקרנים כפי שהובטח על ידי היבואן ואחליט לפי הנתונים של הבידקות וההדגמות שאני אראה.
כבוד ליבואן שמנסה באמת לדאוג למחירים שפויים.
תכלס הדיון הזה מזכיר לי את הבדיחה על הסקוטי שמגיע הביתה ואומר שהוא קנה כרטיס הגרלה והוא הולך לזכות ברכב חדש.
מתחיל ריב בבית מי ישב ליד הנהג ומי ישב ליד החלון
ואז אומר בעל הבית "כולם בבקשה לרדת לי מהאוטו"
אף אחד עדיין לא שטף את עיניו במקרן החדש ובאיכות ההקרנה וכולם כבר עושים השוואות בינו לבין מקרנים אחרים ומתווכחים איפה יראו יותר טוב.
לדעתי הנתונים היחידים שיש לנו בוודאות אלו המחירים ואני חייב לומר שהמחירים מאוד אטרקטיביים.
אני אמתין לבחינה של המקרנים כפי שהובטח על ידי היבואן ואחליט לפי הנתונים של הבידקות וההדגמות שאני אראה.
כבוד ליבואן שמנסה באמת לדאוג למחירים שפויים.
אגב טל.
בפעם הבאה שאתה בוחר לצטט אותי, אנא הבא את הציטוט כלשונו, מבלי להדגיש בציטוט חלקים שלא הודגשו מלכתחילה ומבלי לציין שלא אני זה שהדגשתי אותם.
בחרת להדגיש את המילים "תהיה לאופטומה עדיפות" בתוך הציטוט שלי, שזה קצת מצחיק ומטעה ביחס לתשובה שנתתי לאורי.
רן
בפעם הבאה שאתה בוחר לצטט אותי, אנא הבא את הציטוט כלשונו, מבלי להדגיש בציטוט חלקים שלא הודגשו מלכתחילה ומבלי לציין שלא אני זה שהדגשתי אותם.
בחרת להדגיש את המילים "תהיה לאופטומה עדיפות" בתוך הציטוט שלי, שזה קצת מצחיק ומטעה ביחס לתשובה שנתתי לאורי.
רן
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
באמת הכי טוב שנמתין לביקורות.
והערה אחרונה באמת: כן, אני מבין שזה לא נכון להשוות צפייה בתוכן 4K במקרן 4K מול צפייה בתוכן 1080 במקרן FHD - הסיבה היחידה שכן העלתי את הנקודה הזו היא המחיר הזהה של המקרנים (מקרן 4K ברמת כניסה לעומת מקרן FHD ברמה גבוהה יותר)
והערה אחרונה באמת: כן, אני מבין שזה לא נכון להשוות צפייה בתוכן 4K במקרן 4K מול צפייה בתוכן 1080 במקרן FHD - הסיבה היחידה שכן העלתי את הנקודה הזו היא המחיר הזהה של המקרנים (מקרן 4K ברמת כניסה לעומת מקרן FHD ברמה גבוהה יותר)
- טלHD
- גורו

·yarino כתב:טלHD
בעיקרון התמונה במקרן של סוני הרבה יותר חדה מאשר באופטומה ולכן במקרה הזה אני בספק אם בכלל תבחין בהבדלים בין חומר של 4K באופטומה לבין 1080 בסוני,...
תמוהה ביותר שאתה ורן מעירים הערות די נחרצות על מקרן שעדיין לא ראיתם ובקושי נבחן.
בבחינה היחידה שראיתי וקראתי על ה 65 נכתבו תשבוחות על החדות בשילוב מנגנון הפיורמושן והם היו פנטסטיות.
וזה עוד בהשווה ליד Sony VPL-VW365ES, a native 4K projector that retails for $9,999.The frame interpolation system is simply outstanding, and with PureMotion 1 active it delivers an amazingly smooth, stable picture that is virtually free of annoying side effects....
טל,
תמוהה עוד יותר שכל פעם שאומרים אופטומה אתה קופץ כנשוך נחש .
ואתה שוב חוזר על מנהג הציטוטים הלא מדויקים ושלמים.
אם בחרת לצטט משהו, אולי תצטט את הכל.
הדברים גם נאמרו בהקשר מסוים. הכתב מציין שהאפסון והסוני היו טובים יותר מהאופטומה בכל פרמטר שהוא.
שמח שאתה מקפץ בין ה 60 ל 65 מתי שבא לך.
מדובר בשני מוצרים שונים.
תזכיר לי כמה יעלה ה האופטומה 65 ומתי הוא בכלל יהיה זמין?
האופטומה 60 בכלל לא קשור ורלבנטי לחצאי ציטוטים שהבאת.
רן
תמוהה עוד יותר שכל פעם שאומרים אופטומה אתה קופץ כנשוך נחש .
ואתה שוב חוזר על מנהג הציטוטים הלא מדויקים ושלמים.
אם בחרת לצטט משהו, אולי תצטט את הכל.
הדברים גם נאמרו בהקשר מסוים. הכתב מציין שהאפסון והסוני היו טובים יותר מהאופטומה בכל פרמטר שהוא.
שמח שאתה מקפץ בין ה 60 ל 65 מתי שבא לך.
מדובר בשני מוצרים שונים.
תזכיר לי כמה יעלה ה האופטומה 65 ומתי הוא בכלל יהיה זמין?
האופטומה 60 בכלל לא קשור ורלבנטי לחצאי ציטוטים שהבאת.
רן
- טלHD
- גורו

כן... אם הביקורת נכתבה על 65...אז דיברתי על ה 65.
לגבי הגעה לארץ... מניח שבסביבות ספטמבר ומחיר... שוב מניח, שבסביבות 15k.
לגבי הגעה לארץ... מניח שבסביבות ספטמבר ומחיר... שוב מניח, שבסביבות 15k.
- טלHD
- גורו

·yarino כתב:טלHD
תמוהה ביותר שאתה נעול על אופטומה ולא טורח לבדוק מקרנים אחרים.
אותו כנ"ל לגבי רסיברים של ימאהה, האם יש לך אינטרסט כלשהו לדחוף את שתי החברות האלו? אני לא אופתע אם כן....
נעול? מי נעול?
איפה ראית שציינתי שלא אבדוק מקרנים אחרים?
הלוואי שיהיו מקרנים אחרים 4k בתקציב דומה שאוכל להשוואת בינהם. הלוואי.
רן ציין שעד סוף השנה יצא מחליפו של הסוני 65 וכנראה יהיה 4k (כל שהוא).
אני יותר מאשמח להשוואת בינהם כמו שעשיתי גם בשידרוג מקרן הקודם.
אני לא בלחץ לשדרג גם עד סוף 2017. רק שיבואו מתחרים להשוואה.
יש לי מותגים רבים בסטאפ ששידרגתי בעבר ממותגים אחרים ויש כאלו שלא.
קליפש, סוני, LG, DUNE, פוקאל, יאמהה, גרנדוויו, וגם אופטומה שאני אגב מאוד מרוצה ממנו.
בזמנו ההחלטה היתה בין סוני 40 לאופטומה 50. ונפלה לטובת ה 50 בגלל פער מחיר בינהם שלא חשבתי שהיה מוצדק. אם אז היו באותו מחיר, היום היה לי סוני 40.
ומיותר לציין שתגובתך על "דוחף" מותגים שגויה ולא עניינית למה ששאלתי.
שמתי לב שאתה תמיד קופץ שמדברים משהו לא טוב על אופטומה או ימאהה.
אתה בטח זוכר את הבחור (לא אציין את שמו) שהיה "משווק" את פיוניר בכל הזדמנות, אותו בחור היה נהנה ממחירים מיוחדים מ ט.ר.
אז כמו במקרה ההוא אני מאוד מקווה שאין לך קשרים ואתה מקבל מהן מחיר טוב , לא שזה ממש מפריע לי אבל במידה וכן הייתי מצפה ממך לגילוי נאות.
זה שהאופטומה 60 יציג 4K אבל עם קונטרסט נמוך לא יהפוך אותו למתחרה עם אפסון,סוני ובטח לא עם JVC (אופטומה אף פעם לא היתה שם) מפני שאתה בקושי תרגיש בהבדלים בין 1080 ל 4K וזה מנסיון שלי לפחות.
הוואו הכי גדול שמקבלים ממקרן זה הקונטרסט והבהירות כך שלטעמי לפחות עניין ה 4K פחות מעניין מה גם שאין כרגע תכנים.
אגב, מה שאלת?
אתה בטח זוכר את הבחור (לא אציין את שמו) שהיה "משווק" את פיוניר בכל הזדמנות, אותו בחור היה נהנה ממחירים מיוחדים מ ט.ר.
אז כמו במקרה ההוא אני מאוד מקווה שאין לך קשרים ואתה מקבל מהן מחיר טוב , לא שזה ממש מפריע לי אבל במידה וכן הייתי מצפה ממך לגילוי נאות.
זה שהאופטומה 60 יציג 4K אבל עם קונטרסט נמוך לא יהפוך אותו למתחרה עם אפסון,סוני ובטח לא עם JVC (אופטומה אף פעם לא היתה שם) מפני שאתה בקושי תרגיש בהבדלים בין 1080 ל 4K וזה מנסיון שלי לפחות.
הוואו הכי גדול שמקבלים ממקרן זה הקונטרסט והבהירות כך שלטעמי לפחות עניין ה 4K פחות מעניין מה גם שאין כרגע תכנים.
אגב, מה שאלת?
....
- טלHD
- גורו

לגבי "ההוא" זה ההוא....והייתי נזהר להשוואת אפילו בצחוק.
דרך אגב... לא יודע אם אתה מודע לזה, אבל המשווק של אופטומה היום ( שגם כותב כאן בשרשור) הוא לא המשווק של אופטומה בעבר... ואפרופו גם לא משווק של יאמהה בהווה.
לגבי שאלתי..
שאלתי איך אפשר להביע דעה כל כך נחרצת על ביצועיו של מקרן שעדיין לא יצא לשוק ושלא ראית בעצמיך.
דרך אגב... לא יודע אם אתה מודע לזה, אבל המשווק של אופטומה היום ( שגם כותב כאן בשרשור) הוא לא המשווק של אופטומה בעבר... ואפרופו גם לא משווק של יאמהה בהווה.
לגבי שאלתי..
שאלתי איך אפשר להביע דעה כל כך נחרצת על ביצועיו של מקרן שעדיין לא יצא לשוק ושלא ראית בעצמיך.
- molvy
- חבר במועדון HT

·@yarino
·
הרמיזות שלך לא לעניין מוזרות ומאוד לא ענייניות הייתי אומר אפילו מרושעות
אם אתה יודע משהו שאנחנו לא יודעים תגיד ואם לא אז אל תפזר רמזים רעים בלי ביסוס.
כמו שהוא מגן על האופטומה אתה מתקיף אותה ומהדר את סוני... אתה למשל כתבת
במחשבה שנייה אולי אתה באמת מנסה לקדם אותם ומקבל מהם טובות הנאה?
·
הרמיזות שלך לא לעניין מוזרות ומאוד לא ענייניות הייתי אומר אפילו מרושעות
אם אתה יודע משהו שאנחנו לא יודעים תגיד ואם לא אז אל תפזר רמזים רעים בלי ביסוס.
כמו שהוא מגן על האופטומה אתה מתקיף אותה ומהדר את סוני... אתה למשל כתבת
לא ראית את התמונה באופטומה אז איך אתה אומר את זה בכזו נחרצות אפשר הרי לומר אותו דבר עליך ששאתה מנסה לקדם את סוני?yarino כתב:טלHD
בעיקרון התמונה במקרן של סוני הרבה יותר חדה מאשר באופטומה ולכן במקרה הזה אני בספק אם בכלל תבחין בהבדלים בין חומר של 4K באופטומה לבין 1080 בסוני,...
במחשבה שנייה אולי אתה באמת מנסה לקדם אותם ומקבל מהם טובות הנאה?
@molvy
·
ממש לא רומז שום דבר ובטח לא רמיזות מרושעות. אם היה לי משהו לומר הייתי אומר לו זאת אישית ולא מעל דפי הפורום.
במקרה נתתי דוגמה את הסוני, זה יכול היה להיות אפסון, JVC או כל חברה אחרת.
אם הייתי מקבל טובות הנאה מסוני לא הייתי נשאר עם ה 50 אבל להבדיל ממך לא הייתי כותב זאת פה.
·
ממש לא רומז שום דבר ובטח לא רמיזות מרושעות. אם היה לי משהו לומר הייתי אומר לו זאת אישית ולא מעל דפי הפורום.
במקרה נתתי דוגמה את הסוני, זה יכול היה להיות אפסון, JVC או כל חברה אחרת.
אם הייתי מקבל טובות הנאה מסוני לא הייתי נשאר עם ה 50 אבל להבדיל ממך לא הייתי כותב זאת פה.
....
- molvy
- חבר במועדון HT

@yarino
·
נאה דורש נאה מקיים!
·
נאה דורש נאה מקיים!
נראה לי שפספסתי משהו