טוב, עידכון - נגן UHD לצערי לא הצלחתי להשיג, רק סרטים. אם יש מישהו שיש לו נגן UHD ויכול להשאילו לכמה ימים - אשמח. אם לא אסתפק בנטפליקס. כן המלחתי להשיג 2 סירטי 4K HDR UHD (הסרט MAD MAX, הסרט THE LAST WITCH HUNTER והסרט ENDERS GAME).
...
·
אני מניח שאתה מתכוון לנגן בלוריי UHD?
לצערי ה- Xbox One S רק אתמול יצא מאמאזון אנגליה, ולמרות שמגיע עם משלוח מהיר אני בספק שיגיע היום. UPS לא יפיצו בערב חג או ביום שישי. אז יגיע אלי רק ביום רביעי ככל הנראה. אולי אחד מהאחרים שהזמין את האקסבוקס ונשלח מוקדם יותר.
Huber
חבר במועדון HT
תגובות: 73425
שם מלא: ערן
שליחה
כן, הבעיה שהיום בשביל לנגן מדיות UHD צריך או XBOX ONE S או נגן יעודי. הייתי אמור לקבל נגן לבדיקה אבל זה התבטל, מה שאומר שהאוכל לבדוק את המסך בתכני 4K HDR רק בנטפליקס.
rwg1
חבר ותיק
תגובות: 1630
שליחה
למי שמחפש קטעי וידאו ב- HDR לבדיקת המסך או קטעי וידאו איכותיים ב-4K, אם זה ב- 10 ביט או 8 ביט, ב-AVC
או ב- HEVC יש את האתר הבא שמאפשר הורדה של מעט תכנים כאלה :
rwg1 כתב:למי שמחפש קטעי וידאו ב- HDR לבדיקת המסך או קטעי וידאו איכותיים ב-4K, אם זה ב- 10 ביט או 8 ביט, ב-AVC
או ב- HEVC יש את האתר הבא שמאפשר הורדה של מעט תכנים כאלה :
את התכנים כדאי לנגן דרך USB או מהרשת, ואני לא יודע אם יש נגן חיצוני (או תוכנה ממחשב ) שיכול להראות אותם
כמו שצריך.
כדאי לך גם לקרא את מה שכתב @קרמריקה בסוף התגובה בשירשור שלו על התכנים בקשר לשינוי של הסיומת
שלהם.
@yaronkle
כן, נגן הפנימי תומך בתכנים כאלה אך אני לא בטוח אם בכל התכנים, כי אם תקרא למשל מה שכתוב באתר שבקישור
הראשון שהבאתי לגבי הטריילרים ב- HDR אתה תראה שכתוב שם שרק מסכי פנסוניק יודעים לקרא את סוג הקובץ
הזה. אבל אני מניח (לא יצא לי לבדוק בעצמי) שעם רוב התכנים לא תהיה בעיה.
Nemesis
חבר מביא חבר
תגובות: 4593
שליחה
טוב, שלי הגיע והותקן.
לא היה לי הרבה זמן להתעסק איתו. קצת נטפליקס, נראה טוב.
ה- HDMI ARC לא עובד לי בינתיים, צריך לבדוק יותר לעומק אח"כ.
את התכנים כדאי לנגן דרך USB או מהרשת, ואני לא יודע אם יש נגן חיצוני (או תוכנה ממחשב ) שיכול להראות אותם
כמו שצריך.
כדאי לך גם לקרא את מה שכתב @קרמריקה בסוף התגובה בשירשור שלו על התכנים בקשר לשינוי של הסיומת
שלהם.
@yaronkle
כן, נגן הפנימי תומך בתכנים כאלה אך אני לא בטוח אם בכל התכנים, כי אם תקרא למשל מה שכתוב באתר שבקישור
הראשון שהבאתי לגבי הטריילרים ב- HDR אתה תראה שכתוב שם שרק מסכי פנסוניק יודעים לקרא את סוג הקובץ
הזה. אבל אני מניח (לא יצא לי לבדוק בעצמי) שעם רוב התכנים לא תהיה בעיה.
...
·
במחשב לא צריך לשנות את הסיומת, רק לקשר לתוכנה, אולי בנגן הפנימי של הטלוויזיה יהיה אפשר. אני מניח שבמחשב שלי לא תהיה בעיה להרית את הקבצים הללו חלק, מעבדים של מחשבים ניידים מסורסים משמעותית לעומת מקבילהם השולחניים. אנסה קודם עם הנגן של הטלוויזיה מ USB, אם לא אנסה עם המחשב.
Nemesis
חבר מביא חבר
תגובות: 4593
שליחה
keyser כתב:
...
...
ואני מתרגש לשמוע מה תהיה התגובה שלך לאחר שהוא יהיה אצלך בסלון בבית ·
יתקינו לך כל מה שצריך, עם HDMI כמובן.
...
·
אגב, כבל HDMI לא הגיע, הייתי צריך להשתמש בכבל של המקרן באורך 15 מטר
rwg1
חבר ותיק
תגובות: 1630
שליחה
@Huber
אני קראתי את התגובה ש- @TheCoolest כתב לך בשירשור השני לגבי תמיכה ב- HEVC ונכון שזה חלק מהעניין
בתכני ה- HDR הללו, אבל אני לא משוכנע שבזה העניין מסתכם. אני לא רוצה לבלבל אותך כי אני מודה שאין לי
עוד נסיון בלהראות תכנים כאלה ממחשב (במיוחד עם כרטיס מסך כזה ) על מסך עם תמיכה ב- HDR, אבל כשאני
מנסה לחשוב על זה יש דברים שאני לא ממש יודע אם הם יתבצעו כמו שצריך. בצפיה דרך מחשב אני חושב שהתוכנה
עצמה תהיה צריכה לבצע רנדרינג של התוכן בצורה נכונה וכך להעביר אותו למסך, כך שאני חושב שתצוגת המחשב
צריכה להיות במצב שיכול להציג HDR (ביחד עם הגאמוט הנדרש) ולא במצבים של הצגת תוכן ב- SRGB או
ב- ADOBE RGB של מחשב, וגם להתמודד עם תצוגה ב- 10 ביט ולהעביר את זה נכון למסך ב- PQ ועם
ה- METADATA הנדרש דרך חיבור HDMI2.0a . יכול להיות שאני טועה ( כי כמו שאמרתי אין לי עוד נסיון בלבצע
דבר דומה) במה שאני כותב או שהתוכנה וכרטיס המסך שצויין יכולים לבצע את הדברים הללו, אבל בכל מקרה אני
מאמין שזה יותר מורכב מרק עניין האצה בחומרה של פיענוח סוג דחיסה מסויים.
madror
חבר ותיק
תגובות: 2458
שליחה
2 שאלות תם לגבי ההתקנה (הטכנאי בדרך ..).
א. האם קיבלתם גם כבל HDMI תומך ב 4K ? ניראה לי קצת בעייתי להשתמש בכבל רגיל , לא ??! .
ב. אני מבין ש NETFLIX גם בגירסאת ה פרמיוים בחיבור HTPC למסך , לא תתאפשר הצגת תוכן 4K מחשש "לזיליגה".
אשמח לקבל אישוש/אישור ל 2 הנושאים.
תודה מראש , דרור.
תקנה פלאסמה ב 1000 שקל , תקנה LED ב 20000 שקל , בסוף תמיד , תראה עליה בוב ספוג.
1. ללא ספק איכות תמונה מדהימה, פשוט עושה חשק.
2. בחלק מהדמואים מראים לך תמונה "רגילה" ללא HDR לצד תמונה עם HDR. אני משוכנע לחלוטין התמונה ה"רגילה" עברה הנמכת איכות רצינית, אין מצב שתמונה באיכות שכזו אני רואה בטלוווזיה הנוכחית שלי ביום יום. קצת מעצבן שצריכים לרדת לשפל שכזה בשביל לדחוף את המוצר, בעיניי זה לא פחות מהונאה.
3. שוב - בהחלט האיכות הכי גבוהה שיצא לי לראות עד היום בכל מסך בכל מצב.