XBOX One X - הדור הבא של הקונסולות

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73433
שם מלא: ערן

שליחה

האם 500$ זה באמת מחיר יקר מידיי ל XBOX X?

Eliran15
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2214

שליחה

הניתוחים שלו מרתקים

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

כן, זה הערוץ הכי מקצועי שאני מכיר בתחום הגרפיקה (PC וקונסולות).

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 507

שליחה

@Huber
·
כן, האיש הזה מאוד מעניין.

אני מסכים אם זה שצריך לקחת בחשבון את המכנה המשותף הנמוך, אבל ספציפית במקרה של דסטיני 2 זה היה גם בלי הקונסולה החדשה, לא ? זה לא שהפרו נפגע בגלל זה, פשוט בנג'י לא רוצה/לא יכולה למקסם ביצועים על קונסולה. שזה מוזר, כי אם זה יכול לרוץ על PC ב 60, למה הם לא מצליחים על קונסולה ? אולי זו יותר החלטה פוליטית מטכנית. אבל זה עדיין לא מובן לי. "מחשב" זה מושג מאוד רחב - לא לכולם יש כרטיסי מסך חזקים, אז בהגדרה המפתחים יודעים שהמשחק ירוץ גם על כרטיסי חזקים (ומן הסתם זה מה שהם מראים בהדגמות) אבל גם על כרטיסים חלשים/מעבד חלש - בהפחתה של FPS או רזולוציה או אפקטים - אז למה לא ללכת על המודל הזה בקונסולות ? מוזר לי שה PRO לא מריץ את זה ב 60, והפס4 רגיל מריץ ב 30.

לא הבנתי לגמרי את ההערה על הנזק לך כגיימר ? איך ה PRO ו X1X עושים נזק ?

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

ה PRO פחות, ה X1 הרבה יותר, בעיקר בגלל הגישה החדשה של מיקרוסופט לנושא הקונסולות (שגורסת שאין יותר דורות, אלא שידרוגים אינקרמנטלייים). הגישה הזו ביחד עם ה"תמיכה לאחור" עוצרת מהמפתחים מלנצל לחלוטין את הכח של הקונסולה ולפתח מנועים חדשים שמתאימים לדור החדש. תראה במעבר בין ה PS3/XBOX360 ל PS4/XBONE - כל המשחקים שיצאו יעודית לדור החדש הכילו שיפורים גרפיים רבים ונראו הרבה יותר טוב. כרגע בגלל שאין מעבר חד בין דורות מפתחות המשחקים חייבות להוציא את המשחק גם לקונסולה החלשה יותר ולחלקן אין את המשאבים לפתח ל 2 קונסולות במקביל ולכן הן מפתחות למכנה המשותף הנמוך ביותר, קרי הקונסולה החלשה יותר, מה שמשאיר לנו ביד משחק "מסורס" שלא באמת מנצל מה שהחומרה כיום יודעת לתת.

שוב, תקשיב פה מ 07:39:

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אבל זה ככה גם ב PC מאז ומעולם, לא ? (אני שואל באמת, לא מנסה להטריל). אם אני משחרר את AC ל PC אני צריך לדאוג שהוא ירוץ גם על כרטיס מסך חלש, אבל גם יראה טוב על כרטיס מסך חזק. אז מה ההבדל ?

בפועל גם הפרו וגם ה X1X נוצרו כי שתי החברות פישלו עם הגרסה הראשונית של הדור הנוכחי ביחס לחומרת המחשב. הקונסולות כמו שהן היום זה מה שהיה צריך לצאת לשוק בזמנו, או לפחות משהו מאוד קרוב לזה. פס4 הרגיל ובטח שה X1 המקורי לא היו מצליחים להחזיק כ"כ הרבה זמן כמו הPS3/360.

נראה מה יהיה בגילגול חומרה הבא, האם סוני תמשיך את המרוץ ותוציא שנה הבאה PS5, או שעכשיו יהיה שקט לאיזה 3 שנים וזה יתן זמן למפתחים להוציא משחקים שינצלו יותר את שתי הקונסולות הנ"ל.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

elangab כתב:אבל זה ככה גם ב PC מאז ומעולם, לא ? (אני שואל באמת, לא מנסה להטריל). אם אני משחרר את AC ל PC אני צריך לדאוג שהוא ירוץ גם על כרטיס מסך חלש, אבל גם יראה טוב על כרטיס מסך חזק. אז מה ההבדל ?
...
·

כן, אבל כל מפתחת שמשחררת משחק גם ל PC וגם לקונסולות (רובן), מפתחות את המשחק למכנה הנמוך ביותר בשרשרת על מנת שיעבוד על הכל, במקרה הזה בקונסולות. ובגלל שאין מעבר חד מדור לדור (לפחות אצל מיקרוסופט), אין אפשרות להגיד "אוקי, עכשיו לא צריך יותר לקחת בחשבון את ה XBOX ONE החלשה משמעותית אלא אפשר לפתח ישירות ל XBOX X החזקה יותר ולשחרר מנוע משחק מרשים יותר". הקונסולות תמיד היו מה שעצר את המפתחות המשחקים מלשחרר מנועי משחק טובים יותר, ועכשיו שאין מעבר חד בין הדורות אנחנו בבעיה. מקוה שסוני ינצחו, שמיקרוסופט ירדו מהעץ המטופש שלהם (בעיקר בנושא של "תמיכה לאחור"), אחרת ההתפחות הטכנולוגית של משחקים תפגע.

elangab כתב:
בפועל גם הפרו וגם ה X1X נוצרו כי שתי החברות פישלו עם הגרסה הראשונית של הדור הנוכחי ביחס לחומרת המחשב. הקונסולות כמו שהן היום זה מה שהיה צריך לצאת לשוק בזמנו, או לפחות משהו מאוד קרוב לזה. פס4 הרגיל ובטח שה X1 המקורי לא היו מצליחים להחזיק כ"כ הרבה זמן כמו הPS3/360.
...
·

אף אחד לא פישל בכלום. קונסולות כשהן יוצאות תמיד נחשבות חלשות. אין דרך לשחרר חומרה שעולה 400 דולר שתתחרה ב PC שעולה כפול או יותר. גם כשתצא ה XBOX X היא תהיה חלשה יחסית למחשבי PC שיצאו איתה (6 טרהפלופ זה הרבה לקונסולות, אבל לא הרבה ב PC). הקונסולות לא אמורות להיות פאר הטכנולוגיה מבחינת עוצמה, אלא דרך אפקטיבית וזולה לשחק משחקים. מי שרוצה את הכי טוב/חזק, קונה PC.

elangab כתב: נראה מה יהיה בגילגול חומרה הבא, האם סוני תמשיך את המרוץ ותוציא שנה הבאה PS5, או שעכשיו יהיה שקט לאיזה 3 שנים וזה יתן זמן למפתחים להוציא משחקים שינצלו יותר את שתי הקונסולות הנ"ל.
...
·

סוני כבר הודיעו שהם כן ממשיכים במתכונת של דור חדש, קרי PS5, אבל שנה הבאה אין סיכוי שנראה PS5, מוקדם מידיי מכל בחינה (רק עכשיו הוציאו את ה PRO, ה PS4 עדיין מוכר המון, וגם סטטיסטית שנה הבאה לא עבר מספיק זמן לשיחרור דור חדש). לצערי כנראה שנראה PS5 רק ב 2019 או אפילו 2020.

לגבי מפתחות שינצלו טוב יותר, כבר עכשיו הפתחות מנצלות היטב את ה PS4 PRO, אין הרבה מה לשפר, בגלל זה אני רוצה לראות כבר את הדור הבא ולא לחכות עוד 2-3 שנים או להיות תקוע עם "תמיכה לאחור".

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אוקיי, הבנתי. נקודות טובות.

רק דבר אחד, כשאתה מדבר על "תאימות אחורה" אתה מתכוון חומרה כן ? אתה כן רוצה שהפס5 יריץ את המשחקים של פס4, אבל שהפס4 לא יוכל להריץ את המשחקים של פס5, נכון ? הכוונה, מה שמפריע לך (בהקשר הזה) עם X1X זה שבהגדרה כל משחק שלו יצטרך לנגן גם על X1 הרגיל (ולכן יש סיכוי שהמפתחות לא ימצו את היכולות).

שתי גישות שונות של החברות, סביר שאחת תתאים את עצמה לשניה לפי מה שהשוק יגיד. מן הסתם מתישהו X1 המקורי יפסיק לקבל תמיכה, זה לא שזה ימשיך לנצח, ככה שאני לא הייתי מודאג מדי לגבי שינויים מהותיים, ובכל מקרה סוני קובעת את החוקים כרגע.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

כן זה מה שהתכוונתי. וכן, אני חצי אופטימי כי בדור הנוכחי באמת סוני מובילה ולמזלנו היא עדיין בעד מעבר חד בין הדורות. נמתין ונראה מה ילד יום.

Eliran15
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

XBOX ONE X כרגע במקום ראשון בWishliste בAMAZON

damura
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61

שליחה

שלום לכל המומחים,

להדיוטות שבינינו כמוני האם שווה לחכות לנובמבר עם רכישה של הקונסולה הזאת או לא?

זו קונסולה ראשונה שלנו, אני רוצה לקנות אותה לבן שלי בן ה 10 ולי כמובן חחח

לא רוצה מוצר שעוד שנה שנתיים לא יהיה רלוונטי מבחינה טכנולוגית, יש לי תמיד נטייה לקנות את החדש ביותר.

מה אתם אומרים? הבנתי שהיא יוצאת בתפוצה עולמית בשביעי לנובמבר,

תודה על העזרה

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

נראה שלמרות הכל, חלק לא קטן מהמשחקים באמת לא יציגו 4K אמיתי כפי שצפו בהתחלה:

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

נראה שלא כל המשחקים באמת ירוצו על 4K אמיתי, אלא כמו ב PS4 PRO ישתמשו ב Checkerboard rendering ורזולוציות דינמיות:

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6306

שליחה

שתצא הקונסולה הזו כבר.
כמה ספקולציות ותיאוריות.. איףףףףף :D

Eliran15
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הקונסולה אזלה באמזון ארה"ב 3 שעות אחרי שהחלה להימכר והיא הפריט הכי נמכר בגיימינג סקטור

tal001
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 177

שליחה

@Eliran15
·
בכמה היא נמכרה שם? והיה איזה באנדל מעניין??

Eliran15
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

המחיר הרגיל 500 דולר בגירסה מיוחדת תחת השם פרוייקט סקורפיו

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

הקונסולה אכן התחילה להימכר בהזמנה מוקדמת, וניתן עדיין להזמין, אבל כרגע המשלוחים רק בתוך ארה"ב:

https://www.amazon.com/Microsoft-Xbox-O ... bb169&th=1

חזור אל “קונסולות”