מתחדשים ב- SVSים, שרשור מרוכז...

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #141 

epony כתב:1. תשאיר את החיתוך על 80 הרץ. (Y)

2. ההגדרה של 120 הרץ רלוונטית לתדר חיתוך ערוץ ה-LFE, שמטופל בד"כ בנפרד מהכיול האוטומטי, תחת תפריט ה-Speaker Setup. (i)

3. אני לא יודע למה אלעד ממליץ לשנות את הווליום בסאב אחרי הכיול - אל תעשה את זה 8O
אחרי הכיול, לא נוגעים יותר בסאב אף פעם - אם רוצים לשנות את עוצמת הסאב או כל ערוץ אחר, יש לעשות זאת מתוך תפריט ה-Speaker Setup ברסיבר.
...
עשיתי זאת בעצתך אור 8O מספר פעמים ציינת זאת בפורום
·

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #142 

תוכיח! 8O :wink: (f)

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #143 

epony כתב:תוכיח! 8O :wink: . (f)
...
צודק אור :עצוב: :oops:
לא קראתי נכון, או קראתי מהר מידי. :roll: סולח?
·

ishaked
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372
נתן תודות: 381 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #144 

avihuli כתב:אילן - בסאב ברמה כזו אמור לדעתי להגיע כבל חשמל 90 מעלות בילד-אין ולא רגיל. ככה זה היה בסאב הקודם שלי שהוא "נחות" ממנו ולגבי ה- RCA זה פתיר עם מתאם זוויתי.
בכל מקרה אני חושב שעדיף זוויתי מאשר ישר כי אז זה מונע כיפוף של הכבל עצמו והצמדה מקסימלית לקיר.
מבחינת הגריל אין בעיה כמובן עם המרווח אבל למה לא סגרו את החלק למעלה ? זה לא מובן לי.
...
·בצילינדר יש בעיה שהאלמנט חשוף למטה מלבד 4 רגליות שנמצאות בין הגוף לבסיס. הפחד שלי הוא שהחתול יהיה סקרן וינסה להגיע למימברנה ויקרע אותו עם הציפורניים או שאחד הצעצועים שלו ייכנס במרווח ושהסאב יתחיל לעבוד זה יפגע במימברנה.
אני הולך לשים מסגרת של רשת מסביב לרגליות.

men
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 866
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #145 

לא הבנתי למה לא לגעת בכפתור הווליום שעל הסאב אחרי הכיול ,,מה זה יהרוס את הכיול? לא ניראה לי

בשביל זה הוא קיים וגם אם יש הנחתה של הסאב מה בעיה להגביר אותו בהגדרות אם הוא הונחת ל -7 לדוגמה
אז ניכנסים להגדרות ומגבירים לכמה שרוצים

או שאני טועה

men
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 866
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #146 

תתחדשו איזה יופי..באתר של SVS רשום שהסאב שוקל 62 קילו הייתכן? סאב 12 אינץ מה יש בפנים אבנים חח

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7040
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #147 

men כתב:תתחדשו איזה יופי..באתר של SVS רשום שהסאב שוקל 62 קילו הייתכן? סאב 12 אינץ מה יש בפנים אבנים חח
...
·

אולי 62 פאונד שזה בערך 30 קילו

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9018
נתן תודות: 1576 פעמים
קיבל תודות: 1348 פעמים

שליחה #148 

היינו בדיון הזה בדיוק לפני שנה - הנה כאן , איזה בלאגן נהיה לי.
בדקתי במדריך ולפי מה שאני מצליח להבין אכן זה החיתוך של הרמקולים למרות שהוא נמצא כביכול על הסאב.
אגב בתוכנה של SVS באתר שלהם לפי סוג הרמקולים שלי (polk audio RTiA1) הם ממליצים לחתוך ב- 100. השאלה אם את הסאב או את הרמקולים.
ואני לא מוצא בשום מקום בהגדרות איפה מגדירים את ה- 120 של הסאב.. :oops:
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #149 

avihuli כתב:היינו בדיון הזה בדיוק לפני שנה - הנה כאן , איזה בלאגן נהיה לי.
בדקתי במדריך ולפי מה שאני מצליח להבין אכן זה החיתוך של הרמקולים למרות שהוא נמצא כביכול על הסאב.
אגב בתוכנה של SVS באתר שלהם לפי סוג הרמקולים שלי (polk audio RTiA1) הם ממליצים לחתוך ב- 100. השאלה אם את הסאב או את הרמקולים.
...
·

אבי ידידי. הכפתור האמצעי כתוב עליו lowpass שים אותו על LFE ואז הרסיבר יטפל בשאר. אם תרצה תוכל גם לקבע על 120 או כל תדר בכפתור הזה. אני שמתי על LFE. חיתוך ברסיבר על 80 וזהו. לפי עצת epony תשנה ווליום רק דרך הרסיבר אם תרצה. ויאללה כייל שכח ותן רשמים מסרטים אחרי כיול אמיתי

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #150 

avihuli כתב:היינו בדיון הזה בדיוק לפני שנה - הנה כאן , איזה בלאגן נהיה לי.
...
·

אבי ידידי. הכפתור האמצעי כתוב עליו lowpass שים אותו על LFE ואז הרסיבר יטפל בשאר. אם תרצה תוכל גם לקבע על 120 או כל תדר בכפתור הזה. אני שמתי על LFE. חיתוך ברסיבר על 80 וזהו. לפי עצת epony תשנה ווליום רק דרך הרסיבר אם תרצה. ויאללה כייל שכח ותן רשמים מסרטים אחרי כיול אמיתי

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5002
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #151 

אין מה להתעסק עם חיתוכים .

שים על LFE ותן לרסיבר לבצע את חיתוך התדרים.

אגב אצלי כפתור הווליום של הסאב עומד על השעה 9 בערך (פחות מ-שליש ווליום) וזה לאחר כיול של הרסיבר (בהתחלה כיוונתי את הווליום כך שהמיקרופון ירגיש 75DB , מחכים מס' רגעים שהערך אכן יתקבע ומשם השאר נעשה ע"י הרסיבר) .

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14351
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #152 

avihuli
לפי תמונת המסך מתוצאות הכיול נראה כאילו אתה עובד בקונפיגורציה של 7.1/9.1 ?
אם זה לא נכון, תשנה ב CONFIGURATION ל 5.1.

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #153 

טלHD כתב:avihuli
לפי תמונת המסך מתוצאות הכיול נראה כאילו אתה עובד בקונפיגורציה של 7.1/9.1 ?
אם זה לא נכון, תשנה ב CONFIGURATION ל 5.1.
...
·

הוא אכן עובד ב 7.1 טל, יש לו באמת 7.1 רמקולים

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #154 

אני עם 7.1 + 2 קדמיים גבוהים.
את כל ההגדרות של הסאב אני מכיר ואכן כך הם בוצעו. ברור שעדיף לשים על LFE ולא על 120 בחוגת הסאב.
השאלה היא האם יש הגדרה ברסיבר של תדר החיתוך של הסאב ל- 120 (כי לא מצאתי בשום מקום ולכן נראה לי שזה לא קיים).

והשאלה הפתוחה הנוספת – SVS ממליצים לחתוך לפי סוג הרמקולים שלי ב- 100, אז האם להשאיר על 80 כפי שהכיול קבע או לשנות ל- 100 ?
או פשוט לשנות ולשמוע מה יותר טוב, יהיה הכי פשוט...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #155 

avihuli כתב:אני עם 7.1 + 2 קדמיים גבוהים.
את כל ההגדרות של הסאב אני מכיר ואכן כך הם בוצעו. ברור שעדיף לשים על LFE ולא על 120 בחוגת הסאב.
השאלה היא האם יש הגדרה ברסיבר של תדר החיתוך של הסאב ל- 120 (כי לא מצאתי בשום מקום ולכן נראה לי שזה לא קיים).

והשאלה הפתוחה הנוספת – SVS ממליצים לחתוך לפי סוג הרמקולים שלי ב- 100, אז האם להשאיר על 80 כפי שהכיול קבע או לשנות ל- 100 ?
או פשוט לשנות ולשמוע מה יותר טוב, יהיה הכי פשוט...
...
·

אבי אתה בקושי תשמע הבדל בין 100 ל 80 אלא אם יש לך ממש אזניים רגישות
הכיול של המגבר שלך מדויק יותר מההמלצות של SVS

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #156 

eyosha כתב:
...
...
·

...
(Y) (Y)

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5002
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #157 

eyosha כתב:
...
...
·

...
+1

הכיול מתאים את עצמו לפי סוג הרמקולים והחלל וזה עדיף מאשר "המלצות כלליות" .

·

מנדלסון
טרול
טרול
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #158 

@movieman

השולחן...שיושב על הסאב..עדיין יושב שם?
·:oops:

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #159 

אתמול הבאתי דיסק בלו ריי של סמסונג להדגמה על טלוויזיות עם פס קול של DTS-HD MASTER וגם שמעתי כמה הופעות שיש לי ב- DVD. שוב, במגבלות שעות הלילה ככה שרק ביום שישי בבוקר אוכל לבדוק כפי שצריך בווליום גבוה.. :)

אין ספק יש שיפור מורגש לחלוטין. הכיווניות של הבאס שהייתי יודע לזהות אותה מקודם, לא קיימת. הבאס ממש מהודק / צפוף / מרוכז.
לא יודע איך להסביר את זה במילים - פשוט צריך לשמוע. הוא מופיע היכן שצריך ומיד נעלם ויש דיוק ולא מריחה לעומת הסאב הקודם.
אולי בגלל שחתכתי על 110 בעבר לעומת 80 עכשיו כי זה מה שהכיול הראה.
הגברתי את תוצאת הכיול של הסאב בהתחלה בעוד 3 דציבל וסגרתי את הסיפור עם עוד דציבל נוסף.

מה שגיליתי אתמול וכנראה לא שמתי לב לזה קודם - ברגע שמתנגן לו פסקול 5.1 שהוא ברמה של DTS ומעלה בלבד, הרסיבר מוציא אוטומטית 7.1 לרמקולים. גם במצב PURE למרות שהמקור מוציא 5.1 התוצאה היא 7.1 ברמקולים - מגניב... 8)
בדקתי עכשיו במדריך ואכן זה המצב המתואר כששמים במצב הדיפולט Auto של בחירת הערוצים האחוריים. אפשר להשתמש גם בדולבי אבל אז נראה לי התוצאה לא תהיה מספיק טובה - מה דעתכם ?
ההגדרות האפשריות לגבי ערוצי הסראונד האחורי
 ההגדרות האפשריות לגבי ערוצי הסראונד האחורי

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #160 

@avihuli
·היי אבי אמרתי לך שהסאב הזה הדוק? :) זה בעיקר טוב למי ששומע הרבה מוזיקה, לכן בחרתי אותו, (ליתר דיוק את קודמו)
זה פצצה יאללה תשיג תוכן!!
לגבי ה- upscale 7.1 אני אוהב לשמוע כמו במקור, עניין של טעם. אני למשל לא אוהב לשמוע מוזיקה ב 5.1 שהיא הוקלטה ל 2 ערוצים בלבד, כנ"ל בסרטים
אז לו אני הייתי אתה, הייתי בוחר OFF

עכשיו יבוא epony ויקטול אותי :-D
הכל מאהבה epony

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”