"חברים מתחום הלויין ובדקנו זאת בעזרת ציוד מתאים המאפשר לקלוט את קצב העברת הנתונים"-ציטוטtalshap כתב:שלחתי מכתב לפקס שפורסם כאן של המועצה לכבלים וללוויין, לאחר שיחה איתם התברר לי שאם תהיה התארגנות מצידנו (יש מספר לא מצומצם של אנשים שמוכן לגשת ולהתלונן) הם יפעלו בנושא.
לאחר מכן ערכתי שיחה עם מוקדנית של ערוץ הספורט שביקשה ממני לשלוח פקס עם פרטי התלונה. האימייל [email protected] מגיע לדוברת הערוץ.
להלן המכתב :
ספורט 5 "HD" , שוד לאור היום.
אני מנוי לכבלים בחברת הוט, ומשלם תוספת של למעלה מ-50 שקלים בחודש על שלושת ערוצי הספורט ערוץ 5 לייב, ערוץ 5 גולד, ולאחרונה הוספתי גם את ערוץ 5 HD.
משחקי המונדיאל ששודרו בערוץ 5 HD הינם בוודאות לא באיכות HD הם אולי מדגדגים את ה-576p. זוהי עבודה בעיניים על קהל הצרכנים. לראייה התכנים המועברים בערוץ 1 HD (אפיק 511) מגיעים באיכות גבוהה בהרבה ואפילו הרחקתי לכת יחד עם חברים מתחום הלויין ובדקנו זאת בעזרת ציוד מתאים המאפשר לקלוט את קצב העברת הנתונים.
גם משחקי הגמר של ה-NBA , אחת הסיבות המרכזיות שהצרכנים עושים בגללה מנוי לספורט 5 HD, אינם מועברים ב-HD אמיתי, ואין לי ספק שהאות שמגיע מהלויין מגיע באיכות גבוהה בהרבה אך ערוץ 5 מקצץ אותו על מנת לחסוך בעלויות.
את המשחקים הראשונים של הסדרה יצא לי לתפוס כאשר ביקרתי בשיקאגו בתחילת החודש, איכות הצפייה בערוץ 510 היא בדיחה גרועה לעומת השידור ברשת האמריקאית. תצלומי התקריב אמנם נראים טוב יותר מב-SD, אך ניתן לחוש בהבדל כאשר מצלמת המשחק בפעולה.
לעניין, מדובר פה בשוד של הצרכנים, ממש מרגיז, משלמים על HD ומקבלים רק חצי, איתי בקבוצה עוד כ-150 צרכנים שהתאגדו דרך האינטרנט, פייסבוק ופורומים וכבר החלו בפניות למועצה לכבלים וללווין.
הכי חשוב, אני מבקש ממכם, מספיק לטמון את הראש בחול, הרי ודאי יש טכנאים בערוץ שמודעים ל"בעיה" הזו, או מנהל בעמדה בכירה שמחליט לקצץ את האות מטעמי רווח.
הצרכן הישראלי אינו מפגר אני מזמין אותכם לקרוא תגובות באחד הפורומים בו החברים מתאגדים - http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... &start=135
אשמח לתגובה, בתודה מראש,
טל שפירא...
מה הנתונים לגביי המשחק איטליה- פארוגוואי מאתמול ששודר בשנ יהערוצים?