ספורט5HD מול ערוץ 1 HD

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453

שליחה

talshap כתב:שלחתי מכתב לפקס שפורסם כאן של המועצה לכבלים וללוויין, לאחר שיחה איתם התברר לי שאם תהיה התארגנות מצידנו (יש מספר לא מצומצם של אנשים שמוכן לגשת ולהתלונן) הם יפעלו בנושא.
לאחר מכן ערכתי שיחה עם מוקדנית של ערוץ הספורט שביקשה ממני לשלוח פקס עם פרטי התלונה. האימייל [email protected] מגיע לדוברת הערוץ.
להלן המכתב :

ספורט 5 "HD" , שוד לאור היום.

אני מנוי לכבלים בחברת הוט, ומשלם תוספת של למעלה מ-50 שקלים בחודש על שלושת ערוצי הספורט ערוץ 5 לייב, ערוץ 5 גולד, ולאחרונה הוספתי גם את ערוץ 5 HD.
משחקי המונדיאל ששודרו בערוץ 5 HD הינם בוודאות לא באיכות HD הם אולי מדגדגים את ה-576p. זוהי עבודה בעיניים על קהל הצרכנים. לראייה התכנים המועברים בערוץ 1 HD (אפיק 511) מגיעים באיכות גבוהה בהרבה ואפילו הרחקתי לכת יחד עם חברים מתחום הלויין ובדקנו זאת בעזרת ציוד מתאים המאפשר לקלוט את קצב העברת הנתונים.
גם משחקי הגמר של ה-NBA , אחת הסיבות המרכזיות שהצרכנים עושים בגללה מנוי לספורט 5 HD, אינם מועברים ב-HD אמיתי, ואין לי ספק שהאות שמגיע מהלויין מגיע באיכות גבוהה בהרבה אך ערוץ 5 מקצץ אותו על מנת לחסוך בעלויות.
את המשחקים הראשונים של הסדרה יצא לי לתפוס כאשר ביקרתי בשיקאגו בתחילת החודש, איכות הצפייה בערוץ 510 היא בדיחה גרועה לעומת השידור ברשת האמריקאית. תצלומי התקריב אמנם נראים טוב יותר מב-SD, אך ניתן לחוש בהבדל כאשר מצלמת המשחק בפעולה.
לעניין, מדובר פה בשוד של הצרכנים, ממש מרגיז, משלמים על HD ומקבלים רק חצי, איתי בקבוצה עוד כ-150 צרכנים שהתאגדו דרך האינטרנט, פייסבוק ופורומים וכבר החלו בפניות למועצה לכבלים וללווין.

הכי חשוב, אני מבקש ממכם, מספיק לטמון את הראש בחול, הרי ודאי יש טכנאים בערוץ שמודעים ל"בעיה" הזו, או מנהל בעמדה בכירה שמחליט לקצץ את האות מטעמי רווח.
הצרכן הישראלי אינו מפגר אני מזמין אותכם לקרוא תגובות באחד הפורומים בו החברים מתאגדים - http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... &start=135

אשמח לתגובה, בתודה מראש,
טל שפירא
...
"חברים מתחום הלויין ובדקנו זאת בעזרת ציוד מתאים המאפשר לקלוט את קצב העברת הנתונים"-ציטוט

מה הנתונים לגביי המשחק איטליה- פארוגוואי מאתמול ששודר בשנ יהערוצים?
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8143

שליחה

אני לא יודע בוודאות אבל התחושה שלי שהמשחק של אחה"צ פורטוגל - חוף השנהב בערוץ 511 לא נראה מי יודע מה בהשוואה למשחקים אחרים ששודרו בערוץ.
הפריעו לי בעיקר הצילומים מהמצלמה הראשית ( זאת שמצלמת את כל המגרש ). הם נראו דהויים משהו ובלי קונטרסט. צילומי התקריב היו בסדר וגם אז לא תמיד.

אולי זה הצבע של החולצות, אולי בגלל שזה מגרש אחר, אולי אני סתם מדמיין. לא היה WOW.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

BigDragoon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166

שליחה

Lior_M כתב:אני לא יודע בוודאות אבל התחושה שלי שהמשחק של אחה"צ פורטוגל - חוף השנהב בערוץ 511 לא נראה מי יודע מה בהשוואה למשחקים אחרים ששודרו בערוץ.
הפריעו לי בעיקר הצילומים מהמצלמה הראשית ( זאת שמצלמת את כל המגרש ). הם נראו דהויים משהו ובלי קונטרסט. צילומי התקריב היו בסדר וגם אז לא תמיד.

אולי זה הצבע של החולצות, אולי בגלל שזה מגרש אחר, אולי אני סתם מדמיין. לא היה WOW.

ליאור
...
יכול להיות שזה בגלל הגשם?

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358

שליחה

זה כנראה הגשם
זה חיתכת פילטר בצילום רחב
העם דורש..... כל מיני דברים

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220

שליחה

זה יהיה ביזיון אם תמשחק של ברזיל היום לא יהיה באיכות HD כמו שאנחנו משלמים עליה, אבל כנראה שזה מה שיהיה.

ShayGTi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1491

שליחה

דור, אם משהו ישתנה ואני בספק שהוא ישתנה, זה יקרה במונדיאל הבא.
ואז אנחנו נתלונן שהשידור לא מספיק תלת מימדי. :lol: תשאיר את זה ל5HD לפשל איפה שהם יכולים.

ocsi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1609

שליחה

כל השירשור הזה הופך לחזוי מרגע לרגע,בשביל אחד שפרש מהם (שוב פעם תודה הולמרק),ומסתכל מהצד.לא מובן לי היחס של ערוץ הספורט,ובכלל יס/הוט לאנשים,שממילה משלמים הרבה כסף על כלום,ומוכנים לשלם אקסטרה רק כדי ליראות את הכל באיכות מקסימלי....בסוף מקבלים "קומבינה" 8O
יש לי 6 ערוצי HD שמשדרים את המשחקים (צלחת פרטית),וחייב לציין שיצא לי ליראות משחק אחד אצל חבר בערוץ 1 HD,האיכות בסדר גמור (Y) אפילו הופתעתי לטובה,עולה על 3 ערוצים שאני רואה,אבל ללא ספק HD SUISSE משדר בביטרייט מטורף של עד 18MB,עם 15MB ממוצע .
דרך אגב אם מישהו כבר רכש טלוויזיה 3D,מומלץ בחום Al Jazeera Sports 3D,נקלט הייטב בארץ עם צלחת קטנה,יש כרטיס חוקי או שיתוף.מצולם עם מצלמות SONY מיוחדות,מופיע לוגו שלהם כל הזמן (תשימו לב יש גם פרסום שלהם 3D על שילוט מסביב למגרש)

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3006

שליחה

נראה לי שהמשחק עכשיו של ברזיל הוא באיכות הרבה יותר טובה יחסית ל5 HD
לא האיכות של ערוץ 1HD אבל יותר טוב מהשידורים של אתמול ושלשום.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8143

שליחה

sam22 כתב:זה כנראה הגשם
זה חיתכת פילטר בצילום רחב
...
זה היה מההתחלה, הגשם התחיל במחצית השניה.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

talshap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 140

שליחה

עידכון מהתגובה של ערוץ 5 למכתב ששלחתי -

קודם כל, אני אפתח בזה שהאיכות שופרה למשחק של ברזיל, זה עדיין לא מה שמקבלים שבערוצים מחו"ל אבל בהחלט משתווה לרמה של ערוץ 1.

בצורה די מפתיעה, שעה אחרי ששלחתי את המכתב לערוץ5, בשעות הלפנות ערב, קיבלתי טלפון מאדם בשם יניב, שהזדהה כאחד ממנהלי הערוץ.

סיכום תשובתו :
הוא טוען שהם לא היו מודעים לתקלה הזו. הוא ביקש ממני פרטים על ערוצים אחרים שנמצאים בחבילת HD וביקש לדעת האם הבעיה מוגבלת לספק מסויים (יס/הוט) וסה"כ הראה עניין רציני לפתור את הבעיה. הוא אמר שיבדוק את הנושא לעומק ויעדכן אותי עם תשובה וגם ביקש למסור לחברי הפורום שהם באמת לא היו מודעים לכך ומנסים לראות מה מקור הבעיה ואיך ניתן לשפר ...
המבחן האמיתי יהיה אם הם ישמרו על HD בביט רייט גבוה לאורך כל המשחקים, וגם למשחקי הNBA, כפי שצריך להיות וכפי שמגיע לנו.

bporat
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 113

שליחה

UserName כתב:
bporat כתב:
UserName כתב:שום דבר לא יעזור חוץ מחרם צרכנים אבל אף אחד לא עושה את זה בסופו של דבר.
אין טעם לפנות ליס או להוט בעניין כי הם לא אחראיים על הערוץ אלא רק מכניסים את התדר שלהם לחבילה וכמו שצ'רלטון מבקשת מהחברות לעשות את הערוצים שלהם כפרמיום כך גם ספורט5 כמו ספורט5+ ביקשה מהחברות לעשות את הערוץ כפרמיום גם כן, יס לפחות עשתה חכם והכניסה שני ערוצים ב-35 ולא ערוץ אחד.
...
UserName - ועוד איך יס והוט אחראים. האם אתה אי פעם פנית לערוץ 5HD ושילמתה להם כסף? אתה משלם ליס או הוט עבור שידורי ספורט ב-HD והם חייבים לספק את מה שמכרו לך. לא מעניין אותי מי מפיק להם את זה. הרי לערוץ 5HD אי אפשר בכלל לפנות - אין להם שום כצובת או אתר משלהם - הם מתחבאים מאחורי יס והוט.
חוץ מזה, תהייה בטוח שיס והוט לוקחות אחוזים על כל צופה שמזמין את 5HD - כמו שהן לוקחות 50% על כל צופה שמזמין צ'רלטון.

לגבי ביטול הזמנת הערוץ - הייתי מבטל אותו בשמחה - אבל כשאני התחברתי ל-HD הוא היה חלק מהמבצע של YES וכלול בחבילה שלי. אם יהיו מוכנים לזכות אותי ב-35 ש"ח לחודש אני מבטל אותו אתמול.
...
יס והוט אחראים על אחזקת התדר, לא על התכנים שלו, ספורט5 מוכרים ליס\הוט את התדר שלהם בסכום גבוה כמו התדר הרגיל שלהם בשביל שהם יהיו כפרמיום, הוט ויס מוכרים את התדר הזה ב+ שקלים, היתרון של יס על פני הוט זה שה-35 ש"ח האלו מתפצלים לשני ערוצים.
...

יש הרבה אנשים (כולל אני) שהתחברו ל HD של יס רק בגלל שהם חשבו שהם באמת יראו שידורי ספורט באיכות HD (בינינו - את הסדרות והסרטים אפשר להוריד ב-HD מהאינטרנט בקלות - רק בגלל השידורים החיים שווה להתחבר ליס).
UserName - לפי הגישה שלך, מחר YES יכולה לפרסם שהיא משדרת את ערוץ 2 ו-10 ב- HD - ואח"כ אתה תגיד מה אתם רוצים מהם- יס רק מעבירה את הערוץ , היא לא אחראית לכך שהתוכן לא באיכות HD.
אני מצטט מהאתר של YES : " בואו להרגיש כאילו אתם במשחק ולהנות ממיטב רגעי הספורט המובילים באיכות HD" ובהמשך כתוב שמדובר בערוץ 5 YES .HD הם גם אלו שגובים את הכסף. אז אם הם מבטיחים משהו וגובים עליו כסף - הם אחראים לספק את הסחורה שהם הבטיחו. ואני חושב שכולם מסכימים שהם לא מספקים לנו "באיכות HD ". אז מצידי שישנו את הפרסום באתר שלהם ל" תהנו מאיכות SD משופרת" ויתנו לאנשים להחליט אם הם רוצים בעבור זה להתחבר אליהם או לא, או שיעמדו מאחורי מה שהם מבטיחים.

idabari
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1887

שליחה

אין ספק שהמשחק של ברזיל משודר באיכות שעדיין לא ראיתי בספורט 5. והשער הראשון שיפר את האיכות עוד יותר.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942

שליחה

idabari כתב:אין ספק שהמשחק של ברזיל משודר באיכות שעדיין לא ראיתי בספורט 5. והשער הראשון שיפר את האיכות עוד יותר.
...
זה לא משנה את העובדה שמרבית השידורים לא HD או HD גרוע למדי

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3006

שליחה

אולי המשחק הזה מסמל את השינוי ומהיום נקבל שידור HD כמו ששידור HD צריך להיותו

dman23 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 553

שליחה

תגידו, מה הקטע של הערוץ FOX SP HD מה שמשודר שם כעת (הוקי קרח) זה HD?
זה הדבר הכי טוב שראיתי בערוץ בימים האחרונים וזה אומר הרבה.
למה לקרוא לערוץ HD? למה להפוך את צמד האותיות האלה לזנות...

ShayGTi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

תשובה קצת תמוהה.
ערוץ 5 לא היה מודע לכך עד עכשיו?
מה עם כל התלונות על ליגת האלופות והליגה הספרדית? זה משהו שנמשך כבר שנה.
ורגע, מה שערוץ 5 משדר, אין מישהו שיושב בבקרה ורואה את השידור? התחמקות לדעתי.
אני מקווה שיעשה צעד בכיוון הנכון וזה שיפור האיכות לפחות לזו של 1HD ואולי אף יותר.

talshap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 140

שליחה

SHAYGT
אתה משכנע את המשוכנע, גם לי נראה תמוה כל הסיפור, אבל לדעתי, הם לאט לאט יבינו שאנחנו לא פרייארים ממדינת עולם שלישי שאפשר למכור להם קש כאילו היה זהב.
בינתיים נאכל מהם קצת קש ואפילו נשלם על זה

ds123
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2049

שליחה

הלחץ עשה את שלו. האיכות היום הייתה מצויינת, כמו בערוץ 1.

shooli
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 233

שליחה

ds123 כתב:הלחץ עשה את שלו. האיכות היום הייתה מצויינת, כמו בערוץ 1.
...
לא נראה ככה... עדיין נעלם לי הדשא לעיתים קרובות והפך לעיסה ירוקה.

ShayGTi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

שיפור קטן מאוד.
ממש לא כמו 1HD.

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”