מפת בתי-הקפה של HTCafe
ארקפה בפארק המדע רחובות - אחרי שירות יותר מבעייתי, לאחר שהבריסטה סירבה לבקשתי להכין לי קפוצ'ו ממנה כפולה של קפה, וקיבל גיבוי ממנהל המשמרת, פניתי להנהלת הרשת וקיבלתי פיצוי והבטחה לטיפול בענין. בפעם הבאה שהגעתי הבריסטה עמדה בסירוב המוזר, אבל הפעם מנהל המשמרת הורה לה להכין לי מה שביקשתי. התוצאה - ההפוך הטוב ביותר ששתיתי בארץ מחוץ לביתי. המרקם היה מושלם, עוצמת הטעם פנומנלית.
קפה הלל עזריאלי - לא כיבדו זיכוי לקפה שקיבלתי מסניף אחר, הקפוצ'ינו היה לא משהו ומטה וכל השאר היה סתם גרוע. לא מומלץ.
דוכן קפהנטו קניון אילת - אם אני באילת, כמעט תמיד אפתח שם את היום. קפה מעולה, שירות מעולה, כבר 10 שנים אני חושב. שאפו!
מזרין מונטיפיורי 42 תל אביב - עבדתי שם באזור ותמיד נהנתי לשבת שם. מקום לא שגרתי, קפוצ'ינו גדול מחוזק כמו שצריך.
קפה איטליה תל אביב - אוכל טוב, אוירה טובה, קצת יקר, שמים דגש על הקפה
http://www.rest.co.il/sites/default.asp?txtRestID=9389
קפה הלל עזריאלי - לא כיבדו זיכוי לקפה שקיבלתי מסניף אחר, הקפוצ'ינו היה לא משהו ומטה וכל השאר היה סתם גרוע. לא מומלץ.
דוכן קפהנטו קניון אילת - אם אני באילת, כמעט תמיד אפתח שם את היום. קפה מעולה, שירות מעולה, כבר 10 שנים אני חושב. שאפו!
מזרין מונטיפיורי 42 תל אביב - עבדתי שם באזור ותמיד נהנתי לשבת שם. מקום לא שגרתי, קפוצ'ינו גדול מחוזק כמו שצריך.
קפה איטליה תל אביב - אוכל טוב, אוירה טובה, קצת יקר, שמים דגש על הקפה
http://www.rest.co.il/sites/default.asp?txtRestID=9389
what's next?
לגבי מפת בתי הקפה - רעיון וביצוע למופת!
אני חושב שזה יהיה רעיון מצויין לציין בכל חוות דעת (אולי אפילו כסעיף נפרד במסגרת התיאור) את תערובת הקפה בה משתמשים בבית קפה. לעיתים אספרסו שמופק בצורה מושלמת עשוי להיות שלא לטעמי בגלל התערובת הספציפית. תערובת סגפרדו פשוטה (אינטרמצו) למשל היא מאוד לא מוצלחת לטעמי. דנסי אורו לעומתה נמצאת בצד השני של הסקאלה.
בנוסף, צריך לתקן את התערובת בה משתמשים ב buy the way (תחנת סונול על כביש 4 לכיוון צפון, צפונית לצומת רעננה). רשום בביקורת של מוטי שהם משתמשי במאורו אבל לא כך - יש שם דנסי אורו.
אני מצרף ביקורת שלי לאותו בית הקפה (buy the way):
המקום מרווח, נעים ונוח גם מבחינת חנייה. הבריסטות עושים עבודה מקצועית ביותר. עד כה תמיד קיבלתי שם אספרסו מצויין מתערובת טובה (דנסי אורו). ליד הקפה מחכה חתיכת שוקולד מריר טעימה של ולרונה. בנוסף, במקום כריכים טריים וטובים ועוגות מעולות.
ציון 4/4.
ערכתי, מסתבר שטעיתי בשם המקום BUY ולא BY
אני חושב שזה יהיה רעיון מצויין לציין בכל חוות דעת (אולי אפילו כסעיף נפרד במסגרת התיאור) את תערובת הקפה בה משתמשים בבית קפה. לעיתים אספרסו שמופק בצורה מושלמת עשוי להיות שלא לטעמי בגלל התערובת הספציפית. תערובת סגפרדו פשוטה (אינטרמצו) למשל היא מאוד לא מוצלחת לטעמי. דנסי אורו לעומתה נמצאת בצד השני של הסקאלה.
בנוסף, צריך לתקן את התערובת בה משתמשים ב buy the way (תחנת סונול על כביש 4 לכיוון צפון, צפונית לצומת רעננה). רשום בביקורת של מוטי שהם משתמשי במאורו אבל לא כך - יש שם דנסי אורו.
אני מצרף ביקורת שלי לאותו בית הקפה (buy the way):
המקום מרווח, נעים ונוח גם מבחינת חנייה. הבריסטות עושים עבודה מקצועית ביותר. עד כה תמיד קיבלתי שם אספרסו מצויין מתערובת טובה (דנסי אורו). ליד הקפה מחכה חתיכת שוקולד מריר טעימה של ולרונה. בנוסף, במקום כריכים טריים וטובים ועוגות מעולות.
ציון 4/4.
ערכתי, מסתבר שטעיתי בשם המקום BUY ולא BY
נערך לאחרונה על ידי מיץ_פטל ב 13/01/2011 9:02, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
רעיון מעניין לגבי התערובת. ברוב המקרים אין לנו את המידע הזה, אבל באמת כשיש כדאי לרשום - במיוחד אם מדובר בתערובת מקליה מקומית.
צודק לגמרי לגבי buy the way, לא יודע איך כתבתי מאורו במקום דנזי השולתתתתת
צודק לגמרי לגבי buy the way, לא יודע איך כתבתי מאורו במקום דנזי השולתתתתת
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
יתוקן 
קפה גרג סניף קניון הזהב בראשלצ - אספרסו מעולה! קרמה לא הכי עבה אבל קפה טרי וארומתי. הוגש במהירות ובטמפ' הנכונה! 4/4 כמובן שגם האוכל היה טעים ביותר!
סקוואלה קניון הזהב - פתחו שם לפני כמה ימים ושמעתי דברים טובים על התערובת שלהם. הלכתי לבדוק והאמת שמאוד התאכזבתי. השירות ממש איטי אפילו שהמקום היה ריק לגמרי..והקפה? הזמנתי אספרסו כפול שהיה ממש ממש בינוני ומטה. קרמה דקיקה לגמרי..הכוס היתה מחוממת בקושי..הטעם היה חסר כל ייחוד.
הם עובדים שם עם E61 אבל כנראה לא ממש מכוייל שם העסק והמעפילים לא מקצועיים מספיק. 1/4
לא רציתי להגזים עם האספרסו אבל הסתכלתי מלמעלה על סניף ארומה שם בקניון ונראה שהם עובדים נכון..מהמרחק שהסתכלתי הזרימה נראתה טובה..E61 ודוחסן "חצי אוטומטי" בסגנון של מה שהוצע לכפיר...נראה טוב סהכ אבל לא טעמתי. אולי בפעם הבאה.
קפה קפה באזור תעשיה ישן בראשלצ - כוס לא מחוממת, קרמה קיימת בקושי, דלוח, ארומה חלשה ביותר והתערובת לא מעניינת...מרגישה ישנה קצת..מזל שהגישו עם סודה כדי להתנקות מהזוועה הזאת
1/4
סקוואלה קניון הזהב - פתחו שם לפני כמה ימים ושמעתי דברים טובים על התערובת שלהם. הלכתי לבדוק והאמת שמאוד התאכזבתי. השירות ממש איטי אפילו שהמקום היה ריק לגמרי..והקפה? הזמנתי אספרסו כפול שהיה ממש ממש בינוני ומטה. קרמה דקיקה לגמרי..הכוס היתה מחוממת בקושי..הטעם היה חסר כל ייחוד.
הם עובדים שם עם E61 אבל כנראה לא ממש מכוייל שם העסק והמעפילים לא מקצועיים מספיק. 1/4
לא רציתי להגזים עם האספרסו אבל הסתכלתי מלמעלה על סניף ארומה שם בקניון ונראה שהם עובדים נכון..מהמרחק שהסתכלתי הזרימה נראתה טובה..E61 ודוחסן "חצי אוטומטי" בסגנון של מה שהוצע לכפיר...נראה טוב סהכ אבל לא טעמתי. אולי בפעם הבאה.
קפה קפה באזור תעשיה ישן בראשלצ - כוס לא מחוממת, קרמה קיימת בקושי, דלוח, ארומה חלשה ביותר והתערובת לא מעניינת...מרגישה ישנה קצת..מזל שהגישו עם סודה כדי להתנקות מהזוועה הזאת
מסתבר שארומה קנו כמות עצומה של טמפרי עמוד כאלה לסניפים שלהם. בקרוב נתחיל לראות חליטות שמטומפרות כראוי בארומה לא רק אצל איילה בסניף של קניון G בכפר סבא (עיין ערך - מוטי שותה הפוך ומתמוגג). טמפר כזה מוריד את דרגות החופש ומאפשר דחיסה חזרתית ומדוייקת יחסית גם בזמן לחץ.Oferot כתב: לא רציתי להגזים עם האספרסו אבל הסתכלתי מלמעלה על סניף ארומה שם בקניון ונראה שהם עובדים נכון..מהמרחק שהסתכלתי הזרימה נראתה טובה..E61 ודוחסן "חצי אוטומטי" בסגנון של מה שהוצע לכפיר...נראה טוב סהכ אבל לא טעמתי. אולי בפעם הבאה.
...
מסכים איתך !כפיר_ש כתב:מה יעזור הטמפור אם מראש הקפה לא מציאה ?...
כל פעם שמישהו רושם(בעיקר מוטי) שהוא שתה אספרסו מעולה בארומה, אני שואל את
עצמי אולי הוא התבלבל בבית קפה.
אני אף פעם לא הצלחתי לאהוב את הקפה שלהם... ניסיתי את התערובת שלהם בבית וגם כאן היא לא העלתה ממצאים מלהיבים.
לא טמפור ולא מכונות יקרות לא יעזרו כל עוד והקפה גרוע.
גם הגיע הזמן שיחזיקו מלצרים! נמאס משיטת חדר האוכל של הקיבוץ.
ארומה אוניב' בן גוריון - הבריסטה השקיע והתוצאה בהפוך טובה בהחלט.
ג'ו יהודה הלוי ת"א - קפה מצויין, שירות גרוע
ג'ו קניון רחובות - אספרסו כפול מזעזע, שירות סביר
ג'ו אור יהודה (פרק אחרון של הבורר עונה 3 ראיתם?) - שרות לא יציב, טעויות בהזמנה באופן עקבי, קפה בינוני.
קפה קפה פארק המדע רחובות - מקום בינוני ומטה, וזה מסכם את כל הסניפים בהם ישבתי בעצם. יש פוטנציאל, ומשהו בתמחור ובמנות לא פוגע. תמיד מאכזב. והקפה מקסימום בינוני . רק הסניף בכיכר מסריק ת"א חביב עלי. ועוגת השמרים-שוקולד שם היתה אלוהית.
אין לי בעיה לגבי השיטה בארומה, מי צריך מלצר? משלמים בקופה מראש, תמיד העדפתי את השיטה הזו. התערובת - לדעתי קולעת לטעם הישראלי כלומר הרבה סוכר. זה הולך טוב גם עם נמס של עלית... ואני לא בא לזלזל, הקפוצינו כאשר נעשה בידיים הנכונות הוא די טעים גם בלי סוכר. במיוחד כאשר אני בטריטוריה לא מוכרת, תמיד נחמד לפגוש בסניף ארומה ולדעת שמחכה לך קפה סביר (כמו מקדונלד'ס בחו"ל...). אני מרגיש ברשת הזאת שיפור מתמיד בקפה.
אם הייתי מדרג את הקפה ברשתות, ע"פ טעמי , בתור אחד שמזמין קפוצ'ינו מחוזק בד"כ: ארקפה -> אילנס -> קפהנטו -> ארומה -> ג'ו -> הלל -> קפה קפה -> ארומה ת"א . את גרג לא בדקתי מספיק. הדירוג נעשה בשיטת "אם עכשיו בא לי קפה לאן יש יותר סיכוי שאלך"
האכזבה מבחינתי היא ג'ו, הבעיה שם היא פחות הקפה עצמו ויותר העקביות ורמת הכשרה נמוכה של הבריסטות. שלא לדבר על השרות הדפוק ברוב הסניפים. לא חבל?
ג'ו יהודה הלוי ת"א - קפה מצויין, שירות גרוע
ג'ו קניון רחובות - אספרסו כפול מזעזע, שירות סביר
ג'ו אור יהודה (פרק אחרון של הבורר עונה 3 ראיתם?) - שרות לא יציב, טעויות בהזמנה באופן עקבי, קפה בינוני.
קפה קפה פארק המדע רחובות - מקום בינוני ומטה, וזה מסכם את כל הסניפים בהם ישבתי בעצם. יש פוטנציאל, ומשהו בתמחור ובמנות לא פוגע. תמיד מאכזב. והקפה מקסימום בינוני . רק הסניף בכיכר מסריק ת"א חביב עלי. ועוגת השמרים-שוקולד שם היתה אלוהית.
אין לי בעיה לגבי השיטה בארומה, מי צריך מלצר? משלמים בקופה מראש, תמיד העדפתי את השיטה הזו. התערובת - לדעתי קולעת לטעם הישראלי כלומר הרבה סוכר. זה הולך טוב גם עם נמס של עלית... ואני לא בא לזלזל, הקפוצינו כאשר נעשה בידיים הנכונות הוא די טעים גם בלי סוכר. במיוחד כאשר אני בטריטוריה לא מוכרת, תמיד נחמד לפגוש בסניף ארומה ולדעת שמחכה לך קפה סביר (כמו מקדונלד'ס בחו"ל...). אני מרגיש ברשת הזאת שיפור מתמיד בקפה.
אם הייתי מדרג את הקפה ברשתות, ע"פ טעמי , בתור אחד שמזמין קפוצ'ינו מחוזק בד"כ: ארקפה -> אילנס -> קפהנטו -> ארומה -> ג'ו -> הלל -> קפה קפה -> ארומה ת"א . את גרג לא בדקתי מספיק. הדירוג נעשה בשיטת "אם עכשיו בא לי קפה לאן יש יותר סיכוי שאלך"
האכזבה מבחינתי היא ג'ו, הבעיה שם היא פחות הקפה עצמו ויותר העקביות ורמת הכשרה נמוכה של הבריסטות. שלא לדבר על השרות הדפוק ברוב הסניפים. לא חבל?
what's next?
קפה ארומה קונה את הפולים מחיידר חטאר, מי שממש רוצה לדעת מה התערובת "הסודית" שלהם יכול לגשת שם ולהסתכל בזמן שהם מכינים את ההזמנה. בכל אופן אצל רוב האנשים איכות הקפה לא ממש משחקת, רק הפוזה, אני לא מזמן הייתי בבית קפה נחשב והגישו לי קפה שרוף (לא שמעו על קולינג פלאש), ישן, וחמוץ. אני ביקשתי מהבריסטה להראות לי את החבילה ומסתבר שזה קפה מרכז המריקאי(מהיותר חמוצים) חד זני אורגני, לא מודפס תאריך על העריזה, והקלייה בהירה, מה שמדגיש עוד יותר את החמיצות. אני לא כותב שם כי זה אסור מבחינה הלכתית וגם בגלל היותי עוסק בתחום.
אני יכול להמליץ על הסלון בבית שלי, הקפה די טוב, המלצר נחמד, רק הבעיה היא שיש תמיד ברקע רעש של ילדים, טלפונים וריחות של בישול.
אני יכול להמליץ על הסלון בבית שלי, הקפה די טוב, המלצר נחמד, רק הבעיה היא שיש תמיד ברקע רעש של ילדים, טלפונים וריחות של בישול.
בבתי הקפה מלמדים את הבריסטות (סלש המלצר הסטודנט התורן...) שלפני שמכינים קפה מוציאים קצת מים "בשביל לנקות את המכונה". אף אחד לא קורא לזה קולינג פלאש. אבל הרי לא באמת צריך לנקות אחרי כל הכנה, אז ברוב הפעמים זה לא נעשה...
what's next?
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
כיף להתלונן על ארומה, אבל תגידו מה שאתם רוצים - הקפה ששתיתי בארומה בכפ"ס היה ממש מעולה. וגם ההשקעה בלאטה-ארט זה משהו שלא רואים בשום מקום (גם אם אין לזה קשר ישיר לאיכות הקפה, אבל זה מרמז על איכות הבריסטה או לפחות על תשומת הלב שהיא נתנה לקפה).
היום אשב לכתוב שיר אהבה לאיילה מארומה...
היום אשב לכתוב שיר אהבה לאיילה מארומה...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
אחרי מספר ביקורי שישיבוקר החלטתי לשים אל המפה קפה קפה ,סניף חוצות כרמיאל...שימח אותי מענה לבקשת ריסטרטו (סמיך,מר במידה וגם קרמה במקום). קפוצ'ינו נהדר. במקום גם מאפים טריים תמיד... וכל פעם מחדש השירות עדיב,קשוב,היתי עומר משפחתי
.... זה מה שמתאים לי בשישי בבוקר
הכל ביחד 4\4 גליל מחכה לכם!
מעלה כמון 5
קניון חוצות כרמיאל
04-9987865
מעלה כמון 5
קניון חוצות כרמיאל
04-9987865
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
אני מוסיף ציון לפוסט שלי אל קפה ג'ו, אבו גבירול 124, תל אביב
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... &start=105
2\4
וגם עוד שתי ביקורות קודמות + ציון
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 82#1267282
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... &start=105
2\4
וגם עוד שתי ביקורות קודמות + ציון
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 82#1267282
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אצלי ארקפה מספר אחד.
בקפוצ'ינו pauls מעולים.
shtud - למה ארומה לא מייבאים בעצמם עם כל הטונות שהם צריכים?
בקפוצ'ינו pauls מעולים.
shtud - למה ארומה לא מייבאים בעצמם עם כל הטונות שהם צריכים?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
כי זה לא הקור ביזנס שלהם. זה כמו לשאול למה הם לא מייצרים את המפיות שלהם בעצמם...
הנקודה בה משתלם לך לגעת במשהו שהוא לא הקור ביזנס שלך, זה כשהכמות שאתה צריך יכולה להשפיע על השוק כולו. או כשיש לך צרכים מיוחדים שאף אחד לא יכול לספק והם נחשבים לסוד. עד לנקודה זו יש מי שיעשה את זה בשבילך במחיר עדיף ובאיכות גבוהה יותר. ראה סטארבקס וכמובן עלית. ארומה עם כל הכבוד, לא מגרדת אפילו אחוז מצריכת הקפה בארץ.
הנקודה בה משתלם לך לגעת במשהו שהוא לא הקור ביזנס שלך, זה כשהכמות שאתה צריך יכולה להשפיע על השוק כולו. או כשיש לך צרכים מיוחדים שאף אחד לא יכול לספק והם נחשבים לסוד. עד לנקודה זו יש מי שיעשה את זה בשבילך במחיר עדיף ובאיכות גבוהה יותר. ראה סטארבקס וכמובן עלית. ארומה עם כל הכבוד, לא מגרדת אפילו אחוז מצריכת הקפה בארץ.
what's next?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לדעתי זה ארומה תל אביב ולא ארומה ישראל.
ארומה ישראל תייבא כי זה ייצא לה יותר זול.
ארומה ישראל תייבא כי זה ייצא לה יותר זול.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
שתיתי היום אספרסו כפול ב: קפה לנדוור - בשדרות רוטשילד ת''א.
הקפה היה לא פחות ממדהים
מתוק מאוד ופירותי כמעט ולא הרגשתי חמיצות, ככה אני אוהב לשתות קפה.
הקפה הוגש בכוס 6 OZ זהה לכוס Arcaffè האולטימטיבית לטעמי הכוס קצת גדולה לאספרסו כפול אבל זה לא פגע בטעם הקפה, ניגשתי לבריסטה לחצתי לו את היד וקניתי 200 גרם תערובת הבית שיהיה קצת לבית וגם לעבודה
הציון שלי: 4/4
הקפה היה לא פחות ממדהים
הקפה הוגש בכוס 6 OZ זהה לכוס Arcaffè האולטימטיבית לטעמי הכוס קצת גדולה לאספרסו כפול אבל זה לא פגע בטעם הקפה, ניגשתי לבריסטה לחצתי לו את היד וקניתי 200 גרם תערובת הבית שיהיה קצת לבית וגם לעבודה
הציון שלי: 4/4