פרויקט בונבוניירה Mark 2 יוצא לדרך

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #141 

חנן
המוטיבציה שלי לעבוד בצורה כזו היא למנוע לולאת אדמה.‏ אצלי בפונו סטייג' (וכן ברבים אחרים)‏,‏ בורג הארקה מחובר להארקת הרשת,‏ כך שחוט הארקה ל הפטיפון מקבל דרכו את הארקת הרשת.‏ אם הייתי מחבר לשם את שרוול הסיכוך,‏ הייתה נוצרת לולאת אדמה.‏ את זה אפשר לפתור בקלות ע"י קבל קטן ‏-‏ לא ניסיתי כי אין לי את הבעייה שתיארת.

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #142 

יאיר,

הבעיה הנ"ל לא נשמעת יותר ברמקולים אחרי התקנת השרוול. גם לפני כן הייתי צריך להכניס את האוזן לתוך הרמקול כדי לשמוע איזה "שרידים" של 50HZ. מבחינתי הבעיה פתורה.
אני גר בבניין רב קומות כך שההארקה היא "בניינית" על כל המשתמע מכך ואני לא הצרכן היחיד של הארקה כך שמסלולי ההארקה הם יותר מסובכים מכפי שאנחנו חושבים. לדוגמה בזמנו הייתי צריך להאריק את כבל הממיר YES שמגיע מהמפצל הדירתי כדי להשקיט HUM של 50HZ וזה אפילו לא קרוב או בשקע משותף עם הפטפון והציוד. לכן אני מעדיף לחבר COMMON "כוכב" כאשר אחד הציודים משמש כנקודת חיבור מרכזת.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

רעש

שליחה #143 

chalmh כתב:הערב הצלחתי לפתור בעזרת הבונבוניירה החדשה בעיה הקיימת בפטפון RPM5. זאת בעיה שכמעט ולא ניתן להבחין בה תוך האזנה רגילה אלא אם כן מגבירים את הווליום של המגבר למכסימום.
ה-RPM5 מונע ע"י מנוע ז"ח ולכן השנאי המסופק עם הפטפון הוא מהסוג הרגיל (16VAC). מכיוון שהחוט מהשנאי הוא באורך של כמטר או משהוא דומה הוא מהווה גורם מפריע של HUM ב-50HZ המושרה ישירות לחווט הראש ולכל גורם הגברה הסמוך לשנאי או לכבל היוצא ממנו. בעיה לא נשמעת כפי הנראה בפונו סטייג'ים לא רגישים (סף רעש "גבוה" באופן יחסי). גם בבונבוניירה ה-HUM הנ"ל בקושי נשמע בווליום מלא אבל בבחינה ספקטראלית הוא נראה היטב (יחסית לתדרים האחרים). היה לי קל להבחין בהפרעה של ה-HUM בשל סף הרעש הנמוך במיוחד של הבונבוניירה MK2.

מכאן והלאה טיפ לבעלי ה-RPM5 וגם לך אילפור מתנה ממני חינם אין כסף וחברת PRO-JECT שאותה אתה מייצג.
הלבשתי שרוול סיכוך לאורך הכבל המגיע מהשנאי אל הפטפון. את קצה השרוול חיברתי לבורג הארקה של הפטפון הנמצא בסמוך לחיבורי ה-RCA של הזרוע/ראש. מקבלים הנחתה של בין 10dB-עד 12dB- בהפרעת ה-HUM של 50Hz. זה המון כשמדברים על ספי רעש נמוכים ותחום דינמי גדול.
לצורך העניין חברת PRO-JECT יכולה ליישם את הפתרון הנ"ל בקלות ע"י אספקת השנאי עם כבל דיפרנציאלי מסוכך. אילפור, אם תפנה אלי אוכל לייעץ לך בדיוק באיזה כבל להשתמש.

תמונות בהמשך.
...

מעניין מאוד.

אבל הלוגיקה לא סבירה.

אם בפונו סטייג שקט שבו לא שומעים רעש עצמי הבעיה כמעט לא קיימת, אז היא לא קיימת.

המסקנה הלוגית היחידה היא שהפונו סטייג החדש רגיש לשדה חשמלי, אני מציע לך לבדוק אותו היטב, כי לא בכל מצב אפשר לבודד או לסכך את מקור הקרינה.
איל פור

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #144 

איל,

הפונו סטייג' לא רגיש לשדה החשמלי, זה החיווט של הראש דרך הזרוע. זרוע סיבי פחם לא בדיוק משמשת סיכוך חשמלי יעיל כמו זרוע אלומיניום. זה כמובן לא מפחית מהזרוע האיכותית של PRO-JECT כאלמנט מכני מהמעלה הראשונה.
בשל העובדה שסיכוך החיווט בזרוע לא כמו בזרוע מתכתית, קרינת שדות חשמליים ואלקטרומגנטיים עלולה להיות בעלת השפעה שלילית על הצליל.
הבונבוניירה אינה רגישה לשדות חשמליים כמעגל והוכחתי זאת בעת קיצור הכניסות ולא שומעים ממש כלום ברמקולים אפילו אם סלולרי של אורנג' פועל לידו. ברגע שהכניסות מחוברות לפטפון הרעש זולג. הכבילה בין הפטפון לבונבוניירה היא מסוג TRIAX והלוואי על כולם כבלים כאלו (BELDEN). אלו כבלים בעלי רשת סיכוך כפולה בכושר כיסוי סיכוך מעל 96% שזה פנטסטי בכל קנה מידה.
היציאות מהבונבוניירה הן בכבילה של של RG58 תקני למהדרין ומכיוון שמדובר כבר בסיגנל גבוה הכבל הנ"ל מספיק בהחלט. הוא גם מספיק בהחלט עבור חיווט בין הפטפון לפונו סטייג' אבל הTRIAX טוב ממנו לסיגנלים חלשים כמסכך יעיל.

המצב הנתון של השנאי כמקור קרינה הוא טריוויאלי לחלוטין. אני כמעט משוכנע שהשנאי לא טורואידי, כי שנאי טורואידי עשוי למזער מאוד את רמת הקרינה שלו ואת החיווט שלו ניתן בקלות להעביר בכבל דיפרנציאלי מסוכך (רק עם סיכוך רשת ולא נייר אלומיניום) ועם "פתיל" שניתן לחבר לבורג הארקה ליד יציאות הפטפון (RCA). נכון, העלות יקרה במעט, אבל זה בהחלט יכול לבוא כאופציה ללקוח אם הוא מעוניין בכך. יכול להיות שאתה צודק שלא בכל מצב ניתן לבודד מקורות קרינה (בהחלט ניתן להנחיתם) אבל לאור הנתונים של חיווט ה-RPM5 והשנאי, זה עדיין אפשרי ובמאמץ קטן יחסית. זה מסוג הדברים הקטנים שעושים את ההבדל בין "הליגות" של המוצר.

האמן לי שאם ה-RPM5 היה פטפון "דפוק" הוא לא היה נמצא אצלי. בבסיסו הוא פטפון טוב אך שיפורים קטנים הופכים אותו לפטפון מליגה אחרת. זה רק ענין של רצון לאימפלמנטציה במקום נסיונות "התגוננות" לשמר מצב קיים או להצדיק מצב קיים. לעיתים "מהפכות" הן פריצת דרך טכנולוגית וברוב המקרים היא הליכה של עקב בצד אגודל. כבר חוויתי בחיי גם מאלה וגם מאלה.
חנן,

תחי המחרשה !!!

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

RGA

שליחה #145 

חנן,

אתה מיישם לא נכון במונח ריצפת רעש.

רצפת רעש נמוכה, משמעה שסיגנל שמוסך ע"י רעש, ישמע לאחר שהרעש נעלם. כלומר, הורדת הרעש העצמי לעולם לא תגרום לרעש חזק יותר, אלא לגילוי פרטים קטנים בסיגנל.

לכן, אם בפונו הקודם שלך היה רעש קטן, ובפ]ונו החדש יש רעש חזק יותר, המסקנה האחת והיחידה היא שהמכשיר החדש רגיש מאוד ל - RFI\EMI או בעיות אדמה (קיצור הכניסות חסר משמעות כאן).זו המסקנה הלוגית והמדעית היחידה.

מציע לך מאוד לעוד על זה, כי בפוטנציאל כל שנאי וכל כבל מתח באזור המערכת הוא פוטנציאל אצלך הלרעשים.
איל פור

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #146 

איל,

אותי לימדו שככל שסף הרעש של מסלול הגברה הוא נמוך יותר כך יקל על המעגל "לגלות" רעשים סביבתיים כסיגנל שמתלבש על מבוא המסלול.
רגישות המעגל עצמו ל-EMI/RFI נמדדת אך ורק ע"י קיצור המבואות שאם לא כן המבואות הפתוחים משמשים "אנטנה" בזעיר אנפין. בדיקת רגישות המעגל ל-EMI/RFI היא של העריכה הפיזית של המוליכים ומידת חשיפת רכיבי המעגל (נגדים, קבלים, רכיבים אקטיביים) לאותם "השראויות".

אין בעולם (עד כמה שאני יודע) מעגל מודפס לאודיו כמו שהבונבוניירה הזאת ערוכה. לצערי המסקנה שלך שהרעש בבונבוניירה החדשה גדול יותר מאשר בקודמת היא שגויה.

אין בעיות אדמה (לולאות אדמה במעגל עצמו ולא אפרט מדוע כדי לא לחשוף את השיטה שבה נקטתי כי יש "סודות" שלא מגלים) הלולאות שעלולות להיות הן חיצוניות ואינן תלויות במעגל הבונבוניירה עצמו.

19 אינטש של חיווט הזרוע שאינו מסוכך הוא פוטנציאלית הגורם "המזיק" כאנטנה. ככל שאימפדנס הראש גבוה יותר כך מבוא המגבר יהיה רגיש יותר להפרעות. מכיוון שהחווט לראש דרך הזרוע אינו קו תמסורת תיקני וקבוע והוא בדרך כלל כנראה כמה מאות אוהמים אם לא יותר זה הופך אותו בעצם לאשם העיקרי. החווט הוא פשרה כמו כל דבר בחיים בין סיכוך יעיל (משקל נוסף בזרוע) או חווט לא מסוכך כדי לא לפגוע בביצועי הזרוע (אינרציה נמוכה). חווט הזרוע זהה כמעט אצל כל היצרנים בשל הפשרה הזאת.

אמת, כל כבל או שנאי הסמוך למערכת מהווה פוטנציאל לרעש. את זה ניתן למנוע בשתי דרכים שונות או בשתיהן גם יחד. האחת היא למנוע מהמקור להפריע. השניה לחסן את "המקלט" מהפרעות או שתי הדרכים גם יחד. יצרני המקור ישאפו להשקיע כמה שפחות במניעת ההפרעה המשודרת (רק עד כדי עמידה בתקן FCC או כל תקן אחר) ויניחו לפתחם של יצרני המגברים והמקלטים את פתרון הבעיה. מאידך יצרני המגברים והמקלטים לא תמיד מסוגלים ליישם חסינות וסיכוך טוטלי להשראת רעש מהסביבה. לכן התמודדות משולבת הן בצד המקור והן בצד המקלט עשויים להוביל לפתרון יעיל.

אני יכול להוכיח בקלות רבה שהשנאי של הRPM5 והכבל שלו הם גורם הרעש והם משפיעים ישירות על חיווט הזרוע (19 אינטש זה המון) ולו רק בשל העובדה שהכבל חייב להגיע איכשהו אל הפטפון כדי להניע את המנוע. הוסף לכך את חוסר הסיכוך בחיווט בין חיבור מתח המנוע מהפלינט אל מפסק ההפעלה וחזרה למנוע שהם הרבה יותר קרובים לראש ולחווט הזרוע ואתה מקבל בעצם מקור רועש יחסית (בתלות ברגישות המגבר בהיינו יחס האות לרעש שלו).

אם אתה רוצה, אני יכול להקליט לך את הרעש כשהפטפון מחובר נורמלית ומסתובב (ללא תקליט) וכאשר כניסות הבונבוניירה מקוצרות מה שיוכיח מאין מגיע הרעש.
חנן,

תחי המחרשה !!!

avnerbel
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 314
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #147 

למה זה נשמע מחד הגנה ומאידך נסיון לעזרה
באחד הפרוייקטים שלי מול גוף גדול בארץ בחנו את התוכנה שלנו
לאחר כשבועיים בפגישה מסויימת אומר לי מנהל אבטחת המידע
תשמע התוכנה מעולה אבל
יש מספר סעיפים והגיש לי דו"ח של עשרה עמודים ולא זה לא הרבה ביחס לתוכנה
בהתחלה הייתה המיגננה של המשתתפים איתי
במעבר מהיר על הרשימה רוב השינויים היו מינוריים פיתוח של ימים בודדים עלות זניחה
ועליית מדרגה בכמה רמות
כדי לא להתחייב הבטחתי לבדוק ואיך לומר כל הערה הייתה במקום תוקנה וטופלה

לגופו של עניין
אייל יכול להיות שנותנים לכם מתנה יקרה מפז בעלות אפס
לבדוק את נכונותה או פסילתה יקח חצי יום זניח מבחינת עלויות
מה אכפת לך לבדוק להציע????

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2297

שליחה #148 

אני בטוח שחנן לא טועה או טעה בבנייה שלו או במעגל או בחלקים שנבחרו וכדומה...
מתוך הכרתי האישית והקרובה עם חנן , חנן אדם מאוד מדוייק והוא לא מוציא משהו "החוצה" לפני שהוא בודק טוב טוב את כל המערכת שהוא בונה .
מה גם שעד עכשיו לא מצאתי משהו לא תקין בסיגנל הבדיקות שלו כולל דגימות שגילו פירצה זו או אחרת של ספי רעש,
בזמנו ערכנו אני וחנן בדיקה בנושא ספי הרעש אצלי באולפן עם הבונבונירה שלו הקודמת MK1 זה היה מאוד מדוייק ונמוך לא מצאתי משהו חריג חוץ מזה שלא יצא לי עוד לראות סף רעש כה נמוך מפונו סטייג .
כיום אני יכול להגיד כי זכור לטובה ההקלטות שהוא ביצע מאז ועד היום, כולל דגימות ויש שיפור ניכר בין הקודמת MK1 לבין התוצאה של היום עם ה- MK2 .
אגב גם הבונבונירה הקודמת עברה את המבחן בהצלחה לא מועטה, אז לחשוב שדווקא בבונבונירה הזו של היום
ה - MK2 יש טעות ? אני לא כל כך חושב שזה מדויק.
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .

http://mastermix-production.blogspot.com/

המשך גלישה נעימה .. (f)

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

רעש

שליחה #149 

חבל שאין התייחסות למה שכתבתי ברמה העובדתית.

אז עובדות:

רעש יכול לכסות רק רעש חלש ממנו.

הנמכת ריצפת רעש תגלה רעש נמוך זה, וזה ברור.

לכן, יהיה רעש חלש יותר, לפחות חצי מהרעש הקודם.

במקרה שלנו, הרעש התחזק - כלומר אין שום קשר להנמכת רצפת הרעש.

הרעש החדש נובע, לכן, מרגישות המעגל לקרינה אלקטרומגנטית, בעיה שצריך לפתור.

כל אלה עובדות, לא הנחות ולא תיאוריות.
איל פור

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #150 

איל,
חבל שאין התייחסות למה שכתבתי ברמה העובדתית.
...
יש ויש. העובדות מונחות לפני ואני מתייחס אליהן. העובדה שה-RPM5 הוא מכונת רעש המזיקה עם הרעש בראש וראשונה לעצמה ע"י השנאת זרם החילופין של המנוע אל חווט הזרוע שאינו מסוכך. כל זה אינו שייך ולו בקמצוץ לבונבוניירה, לפונו סטייג' כלשהו. כך הוא מבנה הפטפון. הפטפון כנראה מיועד לקהל מסויים, המבין יותר או מבין פחות מאין הבעיות צומחות בין שחלקם מודע להן וטומן ראשו בחול או לא מודע להן כלל. מבחינתי זה בסדר כל עוד הלקוח מרוצה מהתוצאה.
רעש יכול לכסות רק רעש חלש ממנו.
...
נכון. הרעש המוקרן מכבל ההזנה למנוע אכן חזק מהרעש העצמי של הבונבוניירה ולכן הוא ניתן לגלוי. אם הכבל הזה היה משפיע אלקטרומגנטית ובהשראה על מעגל הבונבוניירה הרי זה היה קורה גם אם הכניסות לבונבוניירה הן מקוצרות (שהרי לטענתך המעגל לא חסין לקרינה אלקטרומגנטית). ההפרעה היתה מוקרנת על מוליכי ורכיבי המעגל עצמו ללא שום קשר מה מצב הכניסות. העובדה היא שכשהפטפון מחובר לכניסות ואני מקרב את כבל ההזנה של המנוע לכיוון הזרוע, הרעש (50HZ) מתגבר, מה שלא קורה כשאני מקרב אותו אל הבונבוניירה. להנחתך העובדתית זה היה אמור לקרות גם במצב זה.
במקרה שלנו, הרעש התחזק - כלומר אין שום קשר להנמכת רצפת הרעש.
...
הרעש לא התחזק אלא החל "להפריע" ולו בשל העובדה שרצפת הרעש ירדה. מה לעשות, ה-RPM5 לא חף משגיאות תכנוניות או יותר נכון מפשרות תיכנון כאלו ואחרות. יש לכך קשר להנמכת רצפת הרעש של מסלול ההגברה כי פרמטר זה מאפשר לגלות ליקויים שהיו קיימים קודם לכן רק שהם היו "מוסווים" היטב בסף רעש של מסלול הגברה אחר. אני שמח שאני מצליח להציף על הבעיות של הפטפון כדי לשפרו ולתקנו.
הרעש החדש נובע, לכן, מרגישות המעגל לקרינה אלקטרומגנטית, בעיה שצריך לפתור.
...
הרעש אינו חדש והוא קיים מימים ימימה. אם תשאיל לי לבחינה כל פונו סטייג' שיש לך ואפילו הטוב שבהם אוכל להוכיח לך שמקור הרעש הוא הפטפון. מי שרגיש לקרינה האלקטרומגנטית זה החווט של הזרוע ב-RPM5. כיוון שאני מודע לכך שאין אפשרות מעשית להחליף את החיווט הלא מסוכך בחיווט מסוכך קל משקל, הרי מה שנותר לטפל בו הם מקורות הקרינה, דהיינו הספק והכבילה למנוע. אם להיות כנים, אני משוכנע בכמעט מאת האחוזים שגם מתכנן הפטפון מודע לכך.
לשם שינוי, אני ניצב מול המעגל של הבונבוניירה ומול ה-RPM5 (לא רק מול הדיון הוירטואלי על דפי פורום זה). האמן לי שאני יודע ומבין היטב מה אני רואה ושומע. אתה לא חייב לאמץ את הטיפים שלי כדי לשפר את המוצרים שאתה משווק. כל עוד הלקוחות מרוצים, לי אין בעיה עם זה.
לעומת זאת, אילו היית מבין טכנית כיצד מעגל הבונבוניירה מתוכנן ומייושם על המעגל המודפס, אולי היית חושב פעמיים לפני שהיית יוצא בהצהרה שיש למעגל בעיה שצריך לפתור. אין זה אומר שהבונבוניירה היא המעגל המושלם האולטימטיבי, אבל לא הייתי מזלזל בו. יתרה מכך, לו יצרן הפטפון היה משקיע מאמץ מינימלי (וכספית - אפס) אם רק היה לו הידע הדרוש, הוא היה מחווט את הכבל למנוע בתצורת TWISTED PAIR שמספקת חסינות טובה יחסית להפרעות אלקטרומגנטיות הן כמקור קורן והן כקולט. זה אומר, אותו הכבל רק ששני גידיו יהיו מסולסלים הדדית במקום להיות מותווים ישר ובמקביל.

שתהיה לנו גמר חתימה טובה ואני מאחל לך שנה מוצלחת בעסקים.
חנן,

תחי המחרשה !!!

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #151 

חנן,
לאחר קריאה של השירשור אני רוצה להוריד בפניך את הכובע (Y)
קודם כל ברמה ההנדסית, שמעתי את הדגימות וזה נשמע מדהים!
וברמה האישית על הסבלנות והנחמדות, במיוחד בהתייחסות לאילפור, שאני לא מכיר, אבל משום מה הגיע לשירשור עם גישה שלילית משהו.
אתה אכן איש גדול (Y)

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

רעש

שליחה #152 

כל מה שניכתב לא משנה את העובדה: המכשיר רגיש מאוד להפרעות EMI \ RFI. וצריך לפתור את זה.

ואני אחזור שוב על מה שאתה לא רוצה להתייחס אליו: אם הרעש מתחזק, זה בגלל רגישות יתר של המעגל, לא הורדת רצפת רעש. הורדת רצפת רעש תחסוף רעש חלש יותר, שהיה חבוי. היא לא תעצים את הרעש.

וסתם הערה קטנה: כשאתה מנסה לתת את הרושם שבנית את פונו סטייג שהוא בין הכי טובים בעולם, זה אומר שלפחות בדקת כמה פונו סטייגים אחרים ומן הסתם כאלה הנחשבים מובילים בתחומם - האם עשית זאת?
איל פור

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #153 

איל,

עם כל הכבוד, אני לא אמרתי בשום מקום שקרבתי את הכבל למכשיר הישן. הראה לי ציטוט בבקשה. אני כן כתבתי שקרבתי את הכבל למעגל החדש ולא היתה הפרעה עם כניסות מקוצרות, מה שמראה שהמעגל כן חסין. ואם היית מבין דבר וחצי דבר כיצד המעגל המודפס תוכנן, לא היית ממהר לחרוץ מסקנות לא מבוססות על עובדות אותן לא ראית במו עיניך (מה שאני כן).

הורדת רצפת הרעש של המגבר חושפת את הרעשים החיצוניים שמשפיעים על מבואות המעגל הנמצאים מחוצה לו. זה הרי הבסיס לכל מתכנן ציוד מדידה בסיסי, מקלטי רדיו למיניהם וציוד דומה.
באמת צר לי שהפטפון והנלווים אליו קורנים EMI/RFI. הבעיה לא נמצאת לפתחי ואני לא מטיל בכלל ספק באיכות המעגל.

מאידך אתה מודה שכבל השנאי קורן.
ומה בדבר חיווט המנוע והמפסק על הפלינט עצמו? האם גם הוא חסין מקרינה אל החיווט בזרוע וללא שום קשר למעגל שלי?
להבדיל כל מה שאני אומר לגבי ה-RPM5 כן מבוסס על עובדות שראיתי ושמעתי במו עיני ואזני.
למה אתה לא מנסה לחפש היכן הפגמים בפטפון אלא מתרכז בלנסות להעביר את הבעיה למגרש האחר.

לדידי תם הדיון. לא נשכנע האחד את השני.
הסר דאגה מליבך, אני לא אסכן את פרנסתך.
חנן,

תחי המחרשה !!!

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #154 

gro111 כתב:חנן,
אני רוצה להוריד בפניך את הכובע (Y)
קודם כל ברמה ההנדסית, שמעתי את הדגימות וזה נשמע מדהים!
וברמה האישית על הסבלנות והנחמדות, במיוחד בהתייחסות לאילפור, שאני לא מכיר, אבל משום מה הגיע לשירשור עם גישה שלילית משהו.
אתה אכן איש גדול (Y)
...
שבוע מבורך שיהיה לנו, לכולנו אמן (l)

המשך גלישה נעימה .. (f)

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

דגימה מס' 6 להנאתכם

שליחה #155 

הפעם ערכתי מחרוזת מתוך תקליט של PETER GABRIEL שהודפס השנה במהדורת ויניל 180 גרם. המחרוזת כוללת קטעים קצרצרים מרצועות התקליט. בחרתי קטעים שונים על מנת להדגיש את התחום הדינמי. שימו לב למעברים החדים בין "הפגזת" ווליום לשקט ולהיפך. התקליט אולי ניגן מספר פעמים ספור, אולי 5 לפני שהמרתי אותו. MINT אמיתי.

http://cid-941cb60d0a0ea1d5.office.live ... riel^6.rar

מי שחסיד של PETER GABRIEL עשוי למצוא כאן משהו מעניין, אבל מבחינתי חשובה איכות העברת הסאונד. דרך אגב ההקלטה הנ"ל לא נעשתה בחיבור XLR אלא במוד RCA רגיל.

היום גם הצלחתי לסמלץ (מלשון סימולציה) את מצב העבודה של הבונבוניירה ככניסת XLR דיפרנציאלית. לצערי ה-RPM5 עדיין לא מחווט בחיווט דיפרנציאלי מאוזן, לכן זה במגבלות מסויימות. האמת שסיימתי רכגע לבדוק ואני פשוט לא יכול להאזין לתקליטים בווליום סביר כדי להתרשם ממצב זה. בווליום החלש זה נשמע מצויין, אבל עדיין חזון למועד (מחר אי"ה).

יש לי עוד אי אילו בדיקות בטרם אחתום את התכנון.
חנן,

תחי המחרשה !!!

chalmh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #156 

הערב התפניתי מעט לבדוק "שמיעתית" את הבונבוניירה במצב האמיתי שלה שהוא עבודה כניסה דיפרנציאלית. אתמול בלילה לא יכולתי להאזין בווליום סביר.
חברה, אני לא יכול דבר כי אני לא אובייקטיבי. האמת נדבקתי לכסא וזה נשמע משהו אחר בהשוואה למצב הקודם של SINGLE ENDED RCA. על אף שהחיבורים עדיין לא ה-XLR (כבל) וחיווט ה-RPM5 התוצאה מותירה אותי אילם. אני פשוט לא מאמין למה שאני שומע. חבל שאין איתי עוד כמה אנשים שיגידו לי שאני לא חולם. אולי אני חולה 8O .

יש לי גרפים אבל אצבור עוד כמה ואפרסם מאוחר יותר או בימים הקרובים.

כבר בצעתי הרבה פרוייקטים בעברי בתחומים שונים באלקטרוניקה, אבל הבונבוניירה הזאת היא משהו באמת חריג מבחינתי על אף שהמעגל הוא לא מורכב ומסובך לעומת הפרוייקטים הקודמים.

זה רק עידכון קצקצר כי אני הולך להמשיך בבדיקות לפני שיהיה מאוחר ואני אתקע עם הגבלת ווליום.
חנן,

תחי המחרשה !!!

Soli
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1086
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #157 

chalmh כתב:הערב התפניתי מעט לבדוק "שמיעתית" את הבונבוניירה במצב האמיתי שלה שהוא עבודה כניסה דיפרנציאלית. אתמול בלילה לא יכולתי להאזין בווליום סביר.
חברה, אני לא יכול דבר כי אני לא אובייקטיבי. האמת נדבקתי לכסא וזה נשמע משהו אחר בהשוואה למצב הקודם של SINGLE ENDED RCA. על אף שהחיבורים עדיין לא ה-XLR (כבל) וחיווט ה-RPM5 התוצאה מותירה אותי אילם. אני פשוט לא מאמין למה שאני שומע. חבל שאין איתי עוד כמה אנשים שיגידו לי שאני לא חולם. אולי אני חולה 8O .

יש לי גרפים אבל אצבור עוד כמה ואפרסם מאוחר יותר או בימים הקרובים.

כבר בצעתי הרבה פרוייקטים בעברי בתחומים שונים באלקטרוניקה, אבל הבונבוניירה הזאת היא משהו באמת חריג מבחינתי על אף שהמעגל הוא לא מורכב ומסובך לעומת הפרוייקטים הקודמים.

זה רק עידכון קצקצר כי אני הולך להמשיך בבדיקות לפני שיהיה מאוחר ואני אתקע עם הגבלת ווליום.
...
חנן
אל תחלה לנו, אתה חייב לסיים פרוייקט :wink:
חבל שאי אפשר להקשיב בחיי :עצוב:
מוזיקה היתה אהבתי הראשונה

ariekarp
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #158 

מה הסיבה שיש הבדל כזה בין SINGLE ENDED לדיפרנציאלי :?: על פניו אין סיבה. (סה"כ אין כאן הבדלים ברמות מתחים של LINE LEVEL או מרחקי כבילה ארוכים). אני מבין שהחיבור הדיפרנציאלי הוא מהראש לכניסת הבונבוניירה, או שאני טועה?

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #159 

חנן,איפה ה-VU METERS? הבטחת! :lol: :D (Y)
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #160 

פיטר גבריאל
בהחלט לינקים עם דגימות מהמשובח ששמעתי עד כה (Y)

המשך גלישה נעימה .. (f)

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”