אמיר, איש הייטק בעל רכב ליסינג, נפגש לאחר שנים רבות עם ידיד הנעורים שלו, המתמטיקאי אריה בעל הרכב הפרטי:
אריה: ספר מה קורה, אמיר!
אמיר: הכל מצוין, אין תלונות.
אריה: נו, ומשפחה יש?
אמיר: כן יש לי 3 בנות
אריה: בנות כמה?
אמיר: מכפלת הגילים שלהן 72.
אריה : ???
אמיר: אה כן, וסכום הגילים זה בדיוק כמו המספר שרשום מעל הכניסה לביניין פה מאחוריך
אריה: ???
אמיר: הגדולה מצטיינת בניגון בפסנתר
אריה: אה וואלה, גם הבכורה שלי באותו גיל.
בנות כמה כל הבנות?
...
מיום א' אני עובד כמו משוגע, וכשסופסוף אני מוצא זמן להיכנס לשרשור...
moco, אתה בטוח שע"ס הנתונים הנ"ל אנחנו אמורים לפתור את החידה ע"ס הגיון ולא ניחוש?
בחופשה משפחתית בשוויץ משפחת ליבוביץ התיישבה סביב האח וניהלה את השיחה הבאה:
1. שמעון (אבא) : "איזה יום היום ? אני בטוח שזה לא יום שלישי, רביעי או חמישי"
2. ציפורה (אמא) : "מה אתה סנילי !! הרי אתמול היה יום שישי"
3. שמעון: "לא לא לא, עכשיו כשאני חושב על זה אז אתמול לא היה יום שישי, מחר הוא יום שישי !
4. שמוליק (בן) : "עם כאלה הורים פלא שיצאתי פסיכי הרי היום שאחרי מחר הוא יום חמישי"
5. שמחה (בת) : "תגידו לי אתם משוגעים ? מחר זה יום חמישי !!
6. ציפורה : "חבורת מטומטמים גידלתי !! הרי היום יום חמישי"
7. שמוליק : "אנחנו מטומטמים ?! הרי הדבר היחיד שאנחנו יודעים בוודאות זה שאתמול לא היה יום ראשון !!
עזרו למשפחת ליבוביץ להחליט איזה יום התקיימה שיחה זו ?
אה ופרט אחד נוסף מכל המשפטים רק אחד הוא אמת
נא להסביר איך הגעתם לתשובתכם (בפרטי)
osherov כתב:משה פתר את חידת היום בשבוע (הפעם הוא אפילו הוכיח)
sapir255 לעומת זאת כבר שלח פתרון הרבה לפני משה אך פרט קטנטן לא נכון בהוכחה הביא לו תשובה לא נכונה
ולכן משה מוכרז כשואל השאלה הבאה
...
אני שמח שיש משתתף חדש שעוד לא הכרנו, ולכן נחכה שהוא יתקן את טעותו וניתן לו את התור.
sapir255 לעומת זאת כבר שלח פתרון הרבה לפני משה אך פרט קטנטן לא נכון בהוכחה הביא לו תשובה לא נכונה
...
אני שמח שיש משתתף חדש שעוד לא הכרנו, ולכן נחכה שהוא יתקן את טעותו וניתן לו את התור.
...
...
תודה, אבל האמת שאין לי ממש חידות ככה שהתור הוא שלך.
אבי, ערן, ספיר ואיתן עובדים באותו מקום.
הם לא מוכנים לגלות האחד לשני את גובה שכרם אך מעונינים מאוד לדעת לפחות את השכר הממוצע שלהם.
איך הם יכולים לחשב את השכר הממוצע מבלי שלאף אחד יהיה מושג על השכר של עמיתיו.
"מבלי שלאף אחד יהיה מושג על השכר של עמיתיו" - הכוונה שלא רק שהם לא ידעו מה מישהו אחר מקבל ספציפית, אלא שלא יהיה להם שום מידע חוץ מהממוצע. לא איזה משכורות קיימות אבל בלי שיוך אישי, לא מקסימום, לא מינימום, לא ממוצע חלקי.
ראשית, לא ניתן בשעוני החול האילו לדעת מתי בדיוק נשפך חצי מהחול (רק מתי כל החול עבר).
שנית, עליכם למדוד 9 דקות מהרגע שאתן מתחילים במדידה, כאשר שני השעונים במצב התחלתי.