טוב, אז אנסה שוב.amirbd כתב:משה, את המשולשים אני לא מפרסם עד שאתה לא פותר(תאמין לי שאם תראה את זה תגיד, וואלה - הייתי מה זה קרוב, חבל שנשברתי)
...
האמת בשבוע האחרון היה לי קצת פחות זמן וקצת פחות כוח מנטלי להתעמק בחידות קשות.

טוב, אז אנסה שוב.amirbd כתב:משה, את המשולשים אני לא מפרסם עד שאתה לא פותר(תאמין לי שאם תראה את זה תגיד, וואלה - הייתי מה זה קרוב, חבל שנשברתי)
...

אמיר כתב: הפתרון הוא 381654729, והוא יחיד (ואני חושב שמגיעה לי מדליה כי עשיתי את זה בלי מחשב !! )
הסבר -
1. מכיוון ש- abcde צריך להתחלק ב-5 ==> e=5
2. מכיוון ש ab, abcd, abcdef, abcdefgh כולם צריכים להיות זוגיים, נובע כי
b,d,f,h הם כולם זוגיים, ומכיוון שיש לנו רק 4 ספרות זוגייות ( 2,4,6,8 ) הם חייבים להיות במקומוות האילו
ולכן, במקומות a,c,g, i חייבים להיות המספרים 1,3,7,9
3. מכיוון ש-abcdef מתחלק ב-6, הוא חייב גם להתחלק ב-3. כלומר a+b+c+d+e+f מתחלק ב-3
4. מכיוון ש-abc גם מתחלק ב-3, נובע כי a+b+c מתחלק ב-3, ולכן גם d+e+f מתחלק ב-3
5. מכיוון שידוע כי (1) e==5, מ-(4) נובע כי d+5+f מתחלק ב-3, ולכן רק הצירופים הבאים הם חוקיים עבור הזוג d ו-f
(2,8 ), (8,2), (4,6),(6,4)
6. מכיוון ש-abcdefgh מתחלק ב-8, חייב להתקיים גם ש-fgh מתחלק ב-8, ומכיוון ש-f זוגי, נובע מכך שגם gh מתחלק ב-8. מכיוון ש-g איזוגי ושונה מ-5, וי זוגי יש ל-gh רק את הצירופים הבאים : 16, 32, 72, 96
7. מ-6 נובע שיש רק שתי אפשרויות ל-h - או 2 או 6 - נבחן את שתיהן
7א - h=2, מ-(5) נובע כעת כי ל-df נותרו רק הצירופים 46 ו- 64, ולכן b=8
בנוסף מ-(6 ) נובע כי g=3 או g=7
7ב - h=6, מ-(5) נובע כעת כי ל-df נותרו רק הצירופים 28 ו-82, ולכן b=4
בנוסף מ-(6 ) נובע כי g=9 או g=1
המשך 7א - מכיוון ש-abcd מתחלק ב-4, גם cd מתחלק ב-4, מכיוון ש-c איזוגי, נובע d=6, f=4
כלומר באפשרות 7א, המספר שלנו הוא מהצורה -
o8o654{3,7}2o (כאשר o מסמן מספר אי זוגי).
מכיוון ש-abc מתחלק ב-3, b=8, ו-g=3|7 נותרו הצירופים הבאים ל-ac נותרו רק הצירופים הבאים :
13,31,19,91,79,97
נחלק שוב לשני מקרים -
7אא - g=3, במקרה זה ל-ac נותרו הצירופים 19,91,79,97, או
7אב - g=7, במקרה זה ל-ac נותרו הצירופים 13, 31, 19, 91
כעת, הנתון היחידי שלא השתמשתי בו הוא ש-abcdefg מתחלק ב-7. חיפשתי ב-web, ומצאתי את הדף הבא
http://www.jimloy.com/number/divis.htm
שמסביר איך לדעת הם מספר מתחלק ב-7. בפרט מוסבר הטריק הבא -
abcdefg מתחלק ב-7 אם ורק אם a-2b-3c-d+2e+3f+g מתחלק ב-7
עבור מקרה 7אא כבר ידוע לנו כי:
bdefg=86543, ולכן התנאי למעלה שקול ל- a-16-3c-6+10+12+3,
שזה שווה ל-a-3c+3. אך עבור אף אחד מהצירופים המותרים ל-ac (מ-7אא למעלה) ביטוי זה לא יתחלק ב-7
עבור מקרה 7אב, ידוע לנו כי :
bdefg=86547, ולכן התנאי למעלה שקול ל-a-16-3c+6+10+12+7, שזה שווה ל-a-3c+7
כלומר abcdefg יתחלק ב-7 אם ורק אם a-3c יתחלק ב-7
בדיקת הערכים המותרים ל-ac (מ-7אב למעלה) מראה כי ac=31 הוא היחידי המקיים את הנדרש.
לסיום נבחין כי אין לנו כל אילוץ על הספרה i כי תנאי חלוקה ב-9 הוא שסכום הספרות מתחלק ב-9, ואכן סכום הספרות פה מתחלק ב-9. הספרה שעוד לא השתמשנו בה היא 9.
קיבלנו את המספר abcdefghi=381654729
בדקתי ואכן לתדהמתי הבאה המספר חוקי !!!
אפילו עברתי על האפשרות השניה (7ב, h=6) באותה שיטה וראיתי שאין עוד פתרון.

אם אני זוכר נכון היה משהו דומה אך לא זהה לגמריmoco כתב:לא רק מהגנוןאני כמעט בטוח שהיה גם בשרשור הזה .
אני מהמשולשים התייאשתי...

לא, ההיא הייתה באמת חידה דומה אך לא זהה.osherov כתב:אם אני זוכר נכון היה משהו דומה אך לא זהה לגמריmoco כתב:לא רק מהגנוןאני כמעט בטוח שהיה גם בשרשור הזה .
אני מהמשולשים התייאשתי...
עם איזה לוח באורך 1 מטר וכל מיני זחלים (או משהו כזה) שנעים אחד לכיוון השני...

Booboo כתב:
הפתרון לסדרה שלי הוא פשוט: המספרים הראשוניים מהתחלה + 1.
הסוגיה שעלתה עם אמיר היא האם 1 ראוי להיקרא מספר ראשוני או לא (סמנטיקה, מכיוון שעצמו==1), ולכן האם המספר הראשון בסדרה צריך להיות 2 או 3.
עומר...

לשמחתנו המוח האנושי הוא לא מחשב.moco כתב:Booboo כתב:
הפתרון לסדרה שלי הוא פשוט: המספרים הראשוניים מהתחלה + 1.
הסוגיה שעלתה עם אמיר היא האם 1 ראוי להיקרא מספר ראשוני או לא (סמנטיקה, מכיוון שעצמו==1), ולכן האם המספר הראשון בסדרה צריך להיות 2 או 3.
עומר...![]()
זה מקרה קלאסי שפשוט לא ניסיתי בכלל לחשוב בכיוונים פשוטים
אם 1 ראשוני או לא זה אומנם רק סמנטיקה, נתקלתי בשתי ההגדרות. אלה שכוללות את 1 הן במיעוט....

זה בדיוק מה שאני אומר. האדם יתעלם מ-1 מראש.moco כתב:זה תלוי איך תכתוב אותה, ואיך תכתוב אותה תלוי איך תגדיר מספר ראשוני.
ברוב התוכניות הפשוטות שבן אדם יכתוב לך כתרגיל, פשוט יתעלמו מ1 מראש ....

כןBooboo כתב:moco
אני אחפש יותר עומק בחידת הציפור שעפה בין הרכבות
מכיוון שאין לי מושג מאיפה להתחיל בכלל![]()
(ייתכן שזה פחות מסובך ממה שזה נראה...?)...

אמיר,amirbd כתב:אריה פתר את חידת הציפור, ורשות השאלה הבאה עוברת אליו.
Booboo, לגבי חידת הציפור - זו דוגמה קלסית לחידה שאם אתה ניגש לפתרון בתורה לא נכונה (שהיא הדרך ה"טבעית" שמי שקורא את החידה מובל אליה...) זה הופך לשאלה מאד קשה. אך אם תחשוב על החידה מזווית אחרת, אתה תפתור את זה תןך 30 שניות (ואני לא מגזים - תשאל את אריה)....

עלית בדיוק על הטריק של השאלהאני חושב ש"טריק" פה הוא שזמן המעוף של הציפור זהה לזמן שיעבור עד ששתי הרכבות תיפגשנה....