מי שראה את המקור הצרפתי לא יעריך את האמריקאי
כמו מי שראה רק את האמריקאי

האם קבעת זאת לאחר צפיה בשתי הגרסאות?TANDBERG כתב:תשיג את המקור הצרפתי - חזק יותר לדעתי.bariko כתב:Point Of No Return 1993
("קוד סודי נינה")
עיבוד אמריקאי ללהיט הצרפתי "ניקיטה" של לוק בסון.
תקציר העלילה:
פנקיסטית מסוממת, ניצולה יחידה לאחר שוד עקוב מדם, נלקחת לחינוך מחדש בידי סוכנות ממשלתית חשאית, לאחר שדנים אותה למוות.
הסוכן הממונה עליה הופך את נטיותיה האלימות והסוציופתיות לנשק קטלני. היא זוכה לזהות חדשה והופכת לרוצחת שכירה בשרות הממשלה.
סרט מרתק מאוד, סוחף ומרגש , עם מוסיקה נהדרת .
משחק מצויין של ברידגט פונדה וגבריאל ביירן.
יש לציין שלא ראיתי את המקור הצרפתי, אך אני בספק גדול אם יוכל להתעלות על גרסה הזו.
כרגיל, מומלץ לחפש את גרסת הבלוריי, בכדי למקסם את חווית הצפייה.
9/10......

mulder כתב:לגבי "ניקיטה" - סרט מומלץ ביותר, בין הטובים של לוק בסון, וכמובן גם בגלל ז'אן רנו. החיקוי האמריקאי הוא קופי דהוי שלא מגיע לקרסוליים של המקור....

אז במקרה הזה יש אמת כמעט מוחלטת.bariko כתב:mulder כתב:לגבי "ניקיטה" - סרט מומלץ ביותר, בין הטובים של לוק בסון, וכמובן גם בגלל ז'אן רנו. החיקוי האמריקאי הוא קופי דהוי שלא מגיע לקרסוליים של המקור....
מה שיפה בתחום הזה, שאין אמת מוחלטת.
ראיתי גם דירוגים שבהם "באפי" נבחרה במקום השני (!), בין הסדרות הטובות ביותר בכל הזמנים![]()
נו שויין......

+1guyezra כתב:bariko,
באפי זה סידרת מופת, לא פחות!...

סיימתי לראות את השעה הראשונה ואני על סף הויתור... זה קרה לי גם עם "ג'ון קרטר" - מענין אם זה צירוף מקרים שזה אותו שחקן...IamEzio כתב:Battleship 2012 ..
סרט אקשן "קיצי" דיי טיפוסי ,המון אקשן משובח ,קצת עלילה ואיזה סיפור רומנטי עם סוף צפוי ,בסך הכל הסרט מצויין.
העלילה כמו בסרטים מהסוג הזה לא בדיוק מצויינת והאוייבים לא בדיוק אינטליגנטיים או מתחוכמים , אבל זה לא חדש ..
מה שכן גררו את ההתחלה של הסרט למשך חצי שעה ולדעתי קצת הגזימו בסך הכל ,היו יכולים לעשות את זה בחצי מהזמן , זה היה חוסך להם בעלויות ולנו זה לא היה מבזבז את הזמן .
7/10...

Jackel כתב:Mirror Mirror
לא לא לא ולא
מעצבן אותי איך הצליחו להפוך את האגדה לשעתיים של מריחה ארוכה ומייגעת ללא שום כיוון והתפתחות.
מתיש, מעצבן, מרדים, הומור גרוע בקיצור - וותרו !
10 / 4 (וגם זה רק בשביל ג'וליה)
10 / 8.5...

זאת כנראה בעיה של הסרט, הוא לא מעביר את הרעיון של הספר בצורה טובה.mulder כתב:hunger games
מה גם שהרעיון הבסיסי שעליו יושב כל הסרט די מגוחך - בהתחלה בטקס הבחירה של המועמדים יש סרטון שמספר על מלחמת אזרחים קשה בארהב, ומשחקי הרעב הם קורבן/ הקרבה שכל אחד מ 12 הרובעים נותן כדי לזכור את המלחמה ולחיות בשלום.
כן, הבנתם נכון - כדי לחיות בשלום כל "מדינה" בארה"ב מקריבה ילדים כל שנה כדי להתחרות במדינות האחרות עד מוות. כן, זה נשמע מאוד בריא.
ובשאר העולם עדיין אני מניח שיש אולימפיאדה עם שמחה וכיף ולאו"ם לא אכפת בכלל שבארהב הורגים ילדים לשם הבידור בשידור חי בטלויזיה.
טוב, הוליווד, נו..
6/10...

מסכים, הסאונד באמת היה מצוין בכמה סצינות.שי-כ כתב:לא נפלתי מהסרט (hunger games ), למרות שסה"כ די נהנתי. אך אני חייב לציין שהסאוד בסצנה של השרפה ממש עשוי טוב ומדוייק.
זה קטע שצריך להכניס לכותרים של הדגמת סאונד...

avioren כתב:אז במקרה הזה יש אמת כמעט מוחלטת.bariko כתב:mulder כתב:לגבי "ניקיטה" - סרט מומלץ ביותר, בין הטובים של לוק בסון, וכמובן גם בגלל ז'אן רנו. החיקוי האמריקאי הוא קופי דהוי שלא מגיע לקרסוליים של המקור....
מה שיפה בתחום הזה, שאין אמת מוחלטת.
ראיתי גם דירוגים שבהם "באפי" נבחרה במקום השני (!), בין הסדרות הטובות ביותר בכל הזמנים![]()
נו שויין......
למעט כמה חריגים, כל מי שצפה בניקיטה בגרסתו המקורית, ראה סרט אקשן פורץ דרך של במאי שהביא לא מעט סרטי אקשן סוחפים (מישהו אמר לאון ??), ולא במקרה האמריקאים מיהרו לשכפל גרסה דוברת אנגלית.
ומאחר ומדובר בשכפול, יצא סרט אקשן סביר, אבל ממש לא מתקרב לרמת המקור.
וכן צפיתי בשתי הגרסאות, ויש בינן פער של לפחות 2 נקודות בציון....

גם אנחנו התיאשנו כעבור מספר דקות, במילים אחרות שיפט דיליט!!Itay_Pollak כתב:iron sky
לוותר. וואו כמה גרוע אפשר להיות.
חבל על השעה וחצי שהרגנו....