מבחן הפלאזמות וה-LCD האולטימטיבי

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #121 

--- (איזה שם משתמש מצאת לך...)

נשמח אם תזדהה (אם היית קשור לתוכנית בצורה כלשהי).

גם אם מה שאתה אומר זה נכון, ללא מישהו חיצוני (לא בעל אינטרסט) שיוודא שהמסכים מכוונים נכון, בדיקה כזו חסרת ערך.

תן לי סיטואציה כזו ואני יכול לסדר לך את איכות התמונה כך שהקהל יבחר לפי איזה סדר שאני רוצה גם ללא קשר ל-HD READY ול-FULL HD. אני מניח שהזרקורים של האולפן (הייתי בלא מעט אולפנים ואור מאוד חשוב בשביל שמצלמות יעבדו), כך שזה רחוק מאוד מלהיות דומה לסיטואציה ביתית.

ההשוואה עצמה לא היתה הגיונית כי ה-FEATURESET של המסכים היה שונה. איך אפשר להשוות את ה-8404 שם כשאתה משלם לא על איכות התמונה, אלא גם על כיול מובנה, דפדפן פנימי, יכול להזרים יוטיוב, תכנים אחרים מהרשת המקומית ומהאינטרנט, ו-AMBILIGHT.

זה שמשווים מסכי HD READY ל-FULL HD והתוכן הוא איזה כבל מוניטור שהעבירו להם (אני מניח שבקומפוזיט) זה כמו להשוות מכוניות מירוץ לטוסטוס בתוך האולפן. אני מעריך שטוסטוס 50 סמ"ק יקרע למכונית המירוץ את הצורה בסביבה של אולפן. מסקנה: לא צריך לשלם על מכונית מירוץ, אפשר לרכוש טוסטוס...

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #122 

דעתי על מחזורי המסחר ידוע, אולם השוק ממשיך לטפס לכן עדיף לחפש מניות עם מחזור ממוצע לפחות.

1040 במעו"ף - תמיכה תוך יומית
התנגדות סביב 1055-1056

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #123 

uris כתב:דעתי על מחזורי המסחר ידוע, אולם השוק ממשיך לטפס לכן עדיף לחפש מניות עם מחזור ממוצע לפחות.

התנגדות סביב 1055-1056
...
:מבולבל:
אתה בפורום הנכון?

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #124 

:lol:

ככה זה ש"רצים" בין שני פורומים....
טעות כמובן.
מצד שני אני מעדיף לטעות ולכתוב כאן על המעו"ף ...מאשר שם על LCD :-)

camir1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 134
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #125 

שירשור מרתק
קוביקו , "תיסלם" על התגובות , לא בטוח אם אני מסכים עם כל דבריך אך סגנון הכתיבה בהחלט העלה חיוך על פני :D ,
Don't "ass u me" because when you do, you make an ass out of you and me

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #126 

שעה .... שעה שאני מחפש פלזמה 37 אינץ של סוני

לא יכולים לשים שלט? פלזמה?

אני אגש לאבי סופר. יש להם מסכים שאין לאף אחד, כולל לסוני
העם דורש..... כל מיני דברים

israeli1948
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 517
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

Re: תגובה לכתבה של עופר.

שליחה #127 

--- כתב:עופר,

שני דברים בנוגע לכתבה שלך:
1. בסקר הצופים לא בחנו את המסכים ממרחק 15 מ' אלא בזמן יציאה לפרסומות הם קמו אל המסכים ובחנו אותם ממרחק קרוב יותר וכן עמדו מול המסכים.
2. המסכים הזולים יותר היו HD READY והיקרים יותר היו FULL HD. תוכן SD נראה טוב יותר במסכי HD READY ולכן המסכים שנראו טוב יותר היו דווקא הזולים יותר :) .
...

מי זאת אורלי? :lol:

---
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
שם מלא: yairca
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #128 

oferlaor כתב:--- (איזה שם משתמש מצאת לך...)

גם אם מה שאתה אומר זה נכון, ללא מישהו חיצוני (לא בעל אינטרסט) שיוודא שהמסכים מכוונים נכון, בדיקה כזו חסרת ערך.

תן לי סיטואציה כזו ואני יכול לסדר לך את איכות התמונה כך שהקהל יבחר לפי איזה סדר שאני רוצה גם ללא קשר ל-HD READY ול-FULL HD. אני מניח שהזרקורים של האולפן (הייתי בלא מעט אולפנים ואור מאוד חשוב בשביל שמצלמות יעבדו), כך שזה רחוק מאוד מלהיות דומה לסיטואציה ביתית.

ההשוואה עצמה לא היתה הגיונית כי ה-FEATURESET של המסכים היה שונה. איך אפשר להשוות את ה-8404 שם כשאתה משלם לא על איכות התמונה, אלא גם על כיול מובנה, דפדפן פנימי, יכול להזרים יוטיוב, תכנים אחרים מהרשת המקומית ומהאינטרנט, ו-AMBILIGHT.

זה שמשווים מסכי HD READY ל-FULL HD והתוכן הוא איזה כבל מוניטור שהעבירו להם (אני מניח שבקומפוזיט) זה כמו להשוות מכוניות מירוץ לטוסטוס בתוך האולפן. אני מעריך שטוסטוס 50 סמ"ק יקרע למכונית המירוץ את הצורה בסביבה של אולפן. מסקנה: לא צריך לשלם על מכונית מירוץ, אפשר לרכוש טוסטוס...
...

שלום עופר!

אני אשנה את שם המשתמש שלי (דרך אגב שמי יאיר)

לשאלתך אני לא קשור לתוכנית ולא בעל עניין.
מעבר לזאת אני מסכים איתך שהכתבה לא הייתה סקירה טכנולוגית רצינית אלא יותר גימיק. ושנכון אי אפשר להשוות תפוחים עם תפוזים רק בגלל ששניהם פירות.
אני חושב שבסך הכל הכתבה באה להמחיש שהציבור לא מבין בטלוויזיות שקיימות כיום וכיוון שכך קל למכור לו מה שיקר יותר אבל לאו דווקא מה שמתאים לו.
נערך לאחרונה על ידי --- ב 10/11/2009 13:48, נערך 2 פעמים בסך הכל.

dude69il
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 774
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #129 

אוי לעיניים שראו את "תחקיר החרטות הגדול"
ב י ז י ו ן
בטוח שהמבחן בוצע במיקצועיות כפי שהמומחה שהביאו לאולפן הפגין.
ב-8 דקות הרסו מה שהאתר הזה ואחרים בונים כבר שנים!!!
אוי ואבוי :(

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #130 

---
פשוט לא מבינים מה אתה כותב .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #131 

9000es כתב:---
פשוט לא מבינים מה אתה כותב .
...

--- .. ---

זה במורס

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #132 

--- כתב:
oferlaor כתב:--- (איזה שם משתמש מצאת לך...)

...

שלום עופר!

אני אשנה את שם המשתמש שלי (דרך אגב שמי יאיר)

לשאלתך אני לא קשור לתוכנית ולא בעל עניין.
מעבר לזאת אני מסכים איתך שהכתבה לא הייתה סקירה טכנולוגית רצינית אלא יותר גימיק. ושנכון אי אפשר להשוות תפוחים עם תפוזים רק בגלל ששניהם פירות.
אני חושב שבסך הכל הכתבה באה להמחיש שהציבור לא מבין בטלוויזיות שקיימות כיום וכיוון שכך קל למכור לו מה שיקר יותר אבל לאו דווקא מה שמתאים לו.
...
--- .

מה קל למכור יותר יקר .

המחירים שהוצגו בכתבה הם מופרזים ואף חורגים מהמחיר הרשמי שלהם .

פשוט כל מה שנכתב ומה שנאמר הוא פשוט מטעה ומוטע כנגד הצרכן הממוצע .

עדיין לא הבנתי מה רע במותגים המובילים . ההפרש ביינם לבין מוצרי המדבקה הוא לא גדול כמו שהציגו בכתבה .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #133 

uris כתב:דעתי על מחזורי המסחר ידוע, אולם השוק ממשיך לטפס לכן עדיף לחפש מניות עם מחזור ממוצע לפחות.

התנגדות סביב 1055-1056
...
:lol: :lol:
לדעתי, הערכת רמות תמיכה והתנגדות זה המקבילה המעו"פית של ה"תחקיר" של אורלי וגיא :-)
משה

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #134 

אני חושב שהכתוב מההתחלה נכון: אם אתם עושים תחקיר - שיהיה אמין ושיהיה מישהו בלתי תלוי מאחוריו. אם הקהל קם בזמן הפרסומות לראות את המסכים - שיגידו.
לא ראיתי את התחקיר/בדיחה ואני לא אראה, יש לי דברים טובים יותר לעשות בזמן הזה (לשחק בסוני 3 על מסך ששילמתי עליו הרבה כסף לפי הכתבה הזו...).
אם מסתכלים על זה מנקודת המבט של HT אז נכון: נבנה כאן במשך שנים מקור ידע, הכוונה, סיוע וב8 דקות מסכנות באים ואומרים לנו, בתכנית תחקירים - לא פחות (!) שהכל חארטה ! איזה חבל שקניתי מסך High End בסכום כזה ! כתבה מהסוג הזה משרתת את בעלי האינטרסים שמביאים *** וממודבק, הם לא רוצים להתאמץ אז כותבים שזה אותו דבר ואפילו הזול טוב יותר.
הייתי אצל קרובי משפחה שקנו מסך יחסית זול, רואים זוועה, אבל מה ? הם לא שמים לב. במקום שמישהו יעיר אותם ויגיד - יש יותר טוב מזה, צריך קצת להשקיע. אמרו להם: "מה שיש זה מעולה" .
אשכרה דחסו אותנו למערה (למי שמכיר משל המערה) בשמונה דקות.
Vocare Ad Regnum

gil900
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1151
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #135 

זה פשוט היה דפוק
בושה עד כמה שלא מבינים כלום

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #136 

כתבה מעולה!

קודם כל נתייחס עניין השגיאה פלזמה\ LCD (אוי ואבוי - BURN THEM!).
כשאנשים בארץ אומרים "פלזמה", הם בסך הכל מתכוונים למסך דק. זה הכל. רוב האנשים לא מבינים את ההבדל בין הטכנולוגיות, וגם לא אכפת להם. אז למה קוראים לכל המסכים "פלזמה"? סיבה מאוד פרוזאית - זו מילה שקל הרבה יותר לבטא אותה, מאשר אל-סי-די. למה הדבר דומה? לכך שהרבה פעמים אנשים יגידו לך "תשלם בויזה" - גם אם יש לך ישראכרט. אכן- פשע נגד האנושות. The horror, indeed.

לגבי הסקר עצמו, עשו משהו מאוד נחמד, זה לא סקר מדעי עם כל מני כיולים ומדידות.
מענין שגם פה באתר, כששואלים את המומחים - בשורה התחתונה היא - צריך לראות בעיניים.
מעניין, שהאיש הנורא והאיום הזה שהביאו, האינטרסנט הרמאי הזה, אמר בעיקר שני דברים:

1) תבחרו לפי התמונה.
2) תבקשו לראות שידור רגיל.

שתי עצות מעולות. אם היו לי 10 דקות להסביר בטלוויזה על פלזמות (סליחה, על מסכים דקים שיש להם שתי טכנלוגיות שונות מאוד) - זה בדיוק מה שהייתי מציע.

עוד משהו שהוא אמר, זה שבטלוויזיות החדשות יש מחשב, ושאין לו שימוש. אני אתרגם למתקשים:
יש בטלוויזיות מפענח DTT (כל מי שקונה מסך רחב - רוצה רק 5 ערוצים, כולל ערוץ הכנסת), יש בהן TIME MACHINE (מאוד שימושי - בעיקר אם יש לך DTT), יש להן מפענח divX (מאוד שימושי למי שאין נגן שתומך בזה, עדיף טלוויזה כזו על נגן ב 200 שקל), יש להן יכולת להציג תמונות (או קי, באמת שימושי, כמה אנשים משתמשים בזה באמת?).
הוא אמר: אל תתפתו לגימיקים. כן, אבל כולם כאן באתר חולים על גימיקים, מה אכפת לנו ש Charlie dont surf?

לפני שרכשתי טלוויזיה חרשתי את הפורום הזה, ובחרתי שני דגמים פוטנציאלים. אחרי כל זה, הלכתי לחנות כלשהי, וביקשתי שיתנו לי לצפות בטלוויזה (כן, בדיוק מאותו מרחק בו אצפה בבית - מה רציתם שיעמידו את כל האולפן בשורה?), ושיתנו לי את השלט כדי שאוכל לבחור ערוץ.
ישבתי שם חצי שעה עד שהבנתי איזה טלוויזה עדיפה, ואז הלכתי וקניתי את הטלוויזה בחנות אחרת, שלא היה לה שם כל כך ארוך (מילה אחת,3 ניחושים), אבל הטלוויזה עלתה שם פחות כסף.

לסיכום, סקר רדוד, במדיום רדוד, אבל הם הצליחו לתת את שתי העצות הכי חשובות בעולם - וזה פשוט מצויין.

אז כל המומחים כאן יכולים ללגלג עד מחר, מבחינתי הם עשו שרות טוב לצרכן.

אגב,כמה אנשים כאן באמת מבינים איך עובד מסך פלזמה, ואיך עובד מסך LCD?

תמונה

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #137 

אז מה שאתה אומר זה שאנחנו קשקשנים ? אחלה. טוב לדעת. יש הבדל עצום בין פלזמה לLCD, הן טכנולוגית והן איכותית וזאת בקשר ישיר למה שמוצג עליהן.
בנושא הפיצ'רים - לנגן יוטיוב זה פיצ'ר מועיל, כניסת USB ? פחות. אתה צודק בנושא הפיצ'רים, אבל לא ראיתי כאן חבר אחד שבחר מסך לפי פיצ'רים בלבד.
הם עשו שירות גרוע לצרכן - אם עד עכשיו הוא חשב שעובדים עליו, הרי עכשיו הוא בטוח שהוא יודע גם מה לחפש. המוכרים בחנויות מכיילים את המסכים לפי מה שהם רוצים, הוא יחשוב שהוא יודע. הם דיברו על פלזמות ? לא הייתה שם אחת ! בטח שיתלהמו כאן בפורום, מה חשבת ? זו הגאווה של האנשים, אתה יודע איזה כיף זה לגרום להורים שלי להבין ? שאל כל חבר בפורום שהצליח לחנך חברים או משפחה לצרכנות טובה, שיבינו על מה הם מסתכלים ומה לחפש. באותה מידה הם היו אומרים: עזבו אתכם מרסיברים ומגברים באלפי שקלים - קנו מערכת חלקים ב500 שקלים, זה כל מה שאתם צריכים. אחלה.
Vocare Ad Regnum

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #138 

TANDBERG כתב:אז מה שאתה אומר זה שאנחנו קשקשנים ? אחלה. טוב לדעת. יש הבדל עצום בין פלזמה לLCD, הן טכנולוגית והן איכותית וזאת בקשר ישיר למה שמוצג עליהן.

מה חשבת ? זו הגאווה של האנשים
...

1) אני מאוד אשמח אם תחלק איתי את הידע שלך ותסביר לי איזה גאז יש בדיוק בפלזמה, ומאיזה חומר עשוי בדיוק הגביש הנוזלי הזה שיש במסכי LCD. זה נורא חשוב לדעת את זה לפני קניית טלוויזה.
כל מה שאכפת לאנשים זה - "איך רואים"? אם רואים יותר טוב -מעניין את הסבתא שלהם זמן תגובה ורמות שחור.
2) זה הדבר היחיד הנכון שכתבת - כל מי שהוא מומחה בעיני עצמו נפגע עד עומקי נשמתו כשמישהו אחר (ממעמד סוציו אקונומי אחר?), מקבל פתאום מנדט להיות מומחה. בזה זה מתחיל - ובזה זה נגמר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #139 

nir11,

אז אתה אומר שבעצם אין טעם לדייק במונחים בכלל כי זה לא משנה.

זה בסדר אם נעשה מבחן המסכים הגדול ונבדוק אגרטלים.

אתה אופטימיסט, רואה את כל הדברים הטובים שהיו בתוכנית. אבל היה להם כמעט 10 דקות של שידור שבמהלכו לא רק שלא למדנו כלום אלא הבנו שעדיף לא ללמוד.

זה כמו אלה שמגיעים לשיעור חשבון וצועקים למורה: למה את מלמדת , גם ככה אנחנו לא מבינים כלום. זה בדיוק כל אלה שהמינוס שלהם אח"כ משלם למנהל סניף הבנק על המרצדס החדשה.

למה באמת לדייק. למה להשתמש במונחים נכונים כשאפשר להשתמש במונחים לא נכונים. למה לבדוק כמו שצריך כשבעצם לא צריך.

אנחנו בפירוש אומרים שאין כמראה עיניים, אבל שמת לב בוודאי שאנחנו גם עושים סקירות. בגלל שלדעתנו יש דברים שהעיניים של המשתמש הרגיל לא יכולות לומר לך.

יאללה, חפרנו מספיק.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

תשובה מתנשאת, הבנתי אותך...

שליחה #140 

nir11 כתב:
TANDBERG כתב:אז מה שאתה אומר זה שאנחנו קשקשנים ? אחלה. טוב לדעת. יש הבדל עצום בין פלזמה לLCD, הן טכנולוגית והן איכותית וזאת בקשר ישיר למה שמוצג עליהן.

מה חשבת ? זו הגאווה של האנשים
...

1) אני מאוד אשמח אם תחלק איתי את הידע שלך ותסביר לי איזה גאז יש בדיוק בפלזמה, ומאיזה חומר עשוי בדיוק הגביש הנוזלי הזה שיש במסכי LCD. זה נורא חשוב לדעת את זה לפני קניית טלוויזה.
כל מה שאכפת לאנשים זה - "איך רואים"? אם רואים יותר טוב -מעניין את הסבתא שלהם זמן תגובה ורמות שחור.
2) זה הדבר היחיד הנכון שכתבת - כל מי שהוא מומחה בעיני עצמו נפגע עד עומקי נשמתו כשמישהו אחר (ממעמד סוציו אקונומי אחר?), מקבל פתאום מנדט להיות מומחה. בזה זה מתחיל - ובזה זה נגמר.
...
אין לי למה ללמוד אנגלית, כי אמרו לי שמספיק לדעת 600 מלים בשפה כדי להסתדר, גם תחביר זה מיותר. אתה מתייחס בציניות למשהו שאנשים כאן לוקחים ברצינות. יש כאן משימה נרדפת באתר: להביא ידע ולהעביר את ההתלהבות, כל מה שאתה עושה בתגובות שלך זה לשבת בצד ולהגיד: מי צריך את זה ? הם צודקים וגמרנו.
פשוט מיותר להמשיך איתך את הדיון אם זה מה שאתה חושב. העדר אמר את דברו !

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”