תגובות לכתבה: Nvidia ION - הפלטפורמה האידאלית ל-HTPC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #121 

reformy כתב:
Ariel-Xionite כתב:עדיין פתרונות כמו ה-FIONO 330 משמעותית יותר קטנים ואין טוב ממראה עיניים... המוצר קטן בהרבה מכל מארז ללוח MINI ITX שישנו בשוק.
...
אבל אז אי אפשר לשים בו כרטיס לכידה ולהפעיל את המערכת כ PVR...
...
צריך קצת יותר מכרטיס לכידה על מנת להינות מ-PVR כמו שצריך:
1. ממיר כבלים/לווין
2. נפח אכסון - דיסקים, דיסקים ועוד פעם דיסקים.

הרבה יותר הגיוני לשים את הממיר של הוט/יס, יחד עם מחשב במארז גדול, שמכיל 4 דיסקים, עם אוורור כמו שצריך באיזה חדר מרוחק/ ממד/ מרתף/ מרפסת-שירות/ כל-מקום-שהוא-לא-הסלון.
בסלון שמים לקוח רזה (thin client) אשר מתרכז בלהיות קטן, יפה ושקט.
You are never fully dressed without a smile

shay820
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2116
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #122 

pixies כתב:לכל מי ששאל על DTS-HD/True-HD - אין במערכות הנסקרות תמיכה ב-Bitstreaming של הפורמטים החדשים, אלא רק ב-LPCM 7.1, וזהו למעשה החסרון הגדול של HTPC קטן מבוסס ION לעומת סטרימר, עבור מי שחשובה לו התמיכה בפורמטים החדשים.

זיו, צודק. ה-iStar HD H6 אכן לא יקר. ויש כמובן גם את האקסטרימר השנוי במחלוקת שעוד יותר זול.
...
קראתי ב http://www.tomshardware.com/reviews/nvi ... ,2329.html
שכן יש תמיכה בפורמטים החדשים ,או שלא הבנתי נכון?
Additionally, the chipset was said to support 7.1-channel LPCM audio over its HDMI output. Now, this feature is more important than you might realize at first. If you’re watching Blu-ray content on a big-screen TV in a home theater, there’s also a good chance you’re using six- or eight-channel surround sound. There are actually a few different ways to achieve multi-channel audio with your HTPC. Perhaps most familiar to the PC crowd is through a TOSLINK optical (or S/PDIF coaxial) output connected to your receiver. You can transmit encoded Dolby Digital and DTS signals over an optical cable, but not Dolby TrueHD or DTS-HD Master Audio—the two optional, lossless formats commonly featured on Blu-ray movies.

In order to play back TrueHD (with a maximum bitrate of 18 Mb/s) or DTS-HD (with a maximum bitrate of 24.5 Mb/s), you have to use an HDMI 1.3 connection. Hallelujah, Ion has that.

From there, you have two options. You can either pass the encoded Dolby TrueHD or DTS-HD signal to your receiver, which performs the decode and plays back the lossless studio soundtrack in all of its glory, or use your DVD software to decode the signal and pass multi-channel linear PCM over the HDMI output (so long as it’s supported).

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #123 

יש, כאמור, תמיכה ב-LPCM 7.1, אבל לא ב-bit streaming של DTS-HD ו-True-HD. לדעתי מה שהוא כתב שם עם ה"הללויה" נעשה בלי שום בדיקה שזה עובד.
אבל הלוואי שאתבדה...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

shay820
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2116
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #124 

יש לאחד החברים מכשיר כזה ?
שווה לבצע בדיקה יסודית ,אם עובד זה פשוט אדיר ,ושווה כל סטרימר באותה רמת מחיר !!

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #125 

shay820 כתב:יש לאחד החברים מכשיר כזה ?
שווה לבצע בדיקה יסודית ,אם עובד זה פשוט אדיר ,ושווה כל סטרימר באותה רמת מחיר !!
...
בסקירה סקרתי שני מוצרים מבוססי ION. לשניהם יש תמיכה ב-7.1 LPCM אבל אין תמיכה ב-bitstream של הפורמטים החדשים.

reformy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 146
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #126 

Ariel-Xionite כתב:יש היום מספיק פתרונות PVR בחיבור USB שניתן לחבר מאחורי המערכת ויתנו את הפתרון הנדרש בלי שיראו אותם ועדיין יאפשרו מארז קטן וחמוד.
...
הכי חשוב לי (ולאשתי) החרישיות. איזה פתרונות USB טובים יש היום לכרטיס לכידה?

motyc
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

הקלטה בעזרת PVR מבוסס USB

שליחה #127 

שלום,

מאחר והמארזים של מערכות ION קטנים ומעבד ה-ATOM חלש, ניתן להקליט בעזרת דוחס וידאו חיצוני בחומרה שמתחבר דרך ה-USB. להלן מוצרים של Hauppauge שיכולים לבוא בחשבון.

http://www.hauppauge.com/site/products/ ... rusb2.html

http://www.hauppauge.com/site/products/ ... r1950.html

http://www.hauppauge.com/site/products/data_hdpvr.html

הם גם מכילים IR-BLASTER שמאפשר להעביר ערוצים לפני הקלטה בממיר של הלווין או הכבלים.

מוטי

elandes
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 348
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

יש לוח של ZOTAC עם PCI-E

שליחה #128 

http://www.zotac.com/httpdocs/brochures ... E_v1.3.pdf

בנוסף ל WIFI ובאותו גודל

reformy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 146

Re: יש לוח של ZOTAC עם PCI-E

שליחה #129 

elandes כתב:http://www.zotac.com/httpdocs/brochures ... E_v1.3.pdf

בנוסף ל WIFI ובאותו גודל
...
נראה פגז. אתה יכול להמליץ על מארז סופר שקט בשבילו? antec 2480 למשל?
איזה מעבד כדאי לשים על הלוח שיהיה זול אבל מספיק לhtpc?

תודה

sam_bercovici
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44
נתן תודות: 4 פעמים

האם אפשרית יציאת פורמטים חדשים דרך היציאות האנלוגיות?

שליחה #130 

האם איזה שהיא תוכנת ניגון יכולה להוציא את הפורמטים החדשים דרך היציאות האנלוגיות?

skywriter
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39

שליחה #131 

סקירה מצוינת!
אבל אחרי שקראתי את כל התגובות עדיין נשארה שאלה אחת ללא תשובה.

ממה שאני יודע שהאצת חומרה בעזרת כרטיס גרפי תעבוד רק על קידוד 4.1@ (קראתי במדריך לניגון סרטי HD עם האצת חומרה בפורום הזה).
לכל קידוד אחר הציעו לעשות קידוד מחדש אשר לוקח המון זמן והרבה משאבי מעבד.
והשאלה היא: האם בION האצת חומרה עובדת בכל הקידודים גם בסרטי 720P וגם בסרטי 1080P?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #132 

skywriter כתב:סקירה מצוינת!
אבל אחרי שקראתי את כל התגובות עדיין נשארה שאלה אחת ללא תשובה.

ממה שאני יודע שהאצת חומרה בעזרת כרטיס גרפי תעבוד רק על קידוד 4.1@ (קראתי במדריך לניגון סרטי HD עם האצת חומרה בפורום הזה).
לכל קידוד אחר הציעו לעשות קידוד מחדש אשר לוקח המון זמן והרבה משאבי מעבד.
והשאלה היא: האם בION האצת חומרה עובדת בכל הקידודים גם בסרטי 720P וגם בסרטי 1080P?
...
תקרא שוב את הסקירה. קבצי ה-MKV שנבדקו קודדו בפרופיל high 5.1 בביטרייטים גבוהים יחסית. בנוסף, נבדק פענוח חומרה של mpeg2/4, vc-1.

tamer
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 0

שליחה #133 

תודה על הסקירה (Y)

nevrspakofme
טרול
טרול
תגובות: 38

שליחה #134 

קיבלתי לפני כשבועיים את הASRock התקנתי עליו WINDOWS 7 ואני חייב לציין שאני מאוד מרוצה חיברתי אותו בHDMI למסך טלויזיה שלי והוא עובד מעולה, לא היה בנתיים שום סרט שהוא לא הצליח לנגן, מצד שני אני רואה בעיקר BRRIP או קבצי MKV.
אני רק אציין שלדעתי 2GB זיכרון שאיתם מגיע המכשיר לא מספיקים אם אתם משתמשים במכשיר גם לגלישת אינטרנט(הFIREFOX אוכל את כול הזיכרון :) וגורם לאיטיות מעצבנת). אני הזמנתי עוד 2GB זיכרון ומקווה להתקין אותם עוד השבוע.

מה שלא צויין פה בשום מקום זה העובדה שבניגוד למתחריו הASRock ION נותן את האפשרות לעשות Overclock בצורה מובנת בתוך הBIOS ונותן להביא את המעבד מ 1.6M ל 2.1 מה שמוסיף לביצועים. המחשב עובד בצורה מאוד יציבה ועד עכשיו לא התרסק פעם אחת למרות שאני כימעט ולא מכבה אותו.

נקודה נוספת שקשורה לאי כיבוי שלו זה צריכת החשמל המאוד אבל מאוד נמוכה שלו(לא זוכר מספרים אבל זה קיים בכול סקירה באינטרנט של המכשיר).

אפילו אם מבצעים OVERCLOCK המכשיר נשאר מאוד שקט למרות ששומעים שהמאוררים עובדים מהר יותר.

לגביי הטמפרטורה, אפילו על OVERCLOCK הוא לא נוטה להיתחמם ונשאר קריר.

הCPU רץ על 25-38 מעלות ואילו הGPU מגיע ל 55-60 מעלות הכונן הקשיח מגיע ל 42-44 מעלות.

nikaman
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3

שליחה #135 

Signed_Incognito כתב:קיבלתי לפני כשבועיים את הASRock התקנתי עליו WINDOWS 7 ואני חייב לציין שאני מאוד מרוצה
...
הסתכלתי על המכשיר הזה והוא נראה ממש מבטיח, מה שמתריד אותי זה:
- מאורר. האם שומעים את המאוורר כש המכשיר פועל? כלומר, האם הייתה שם את המכשיר בחדר השינה? למשל, ע"פ מה שראיתי בפורומים אחרים ה- fiono מאוד רואש...
- אין כניסות USB מקדימה. האם אתה משתמש בשלט רחוק ואם dongle IR שתקוע מאחור מצליח לקלוט את השלט?

האם מישהו שישי לו מכשיר יכול להבהיר לגבי הנ"ל?

תודה,
מקסים

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #136 

לגבי הדונגל IR, זה לא צריך להדאיג אותך, כי זה בד"כ לא דונגל אלא חיישן שמתחבר עם חוט ותקע USB. כלומר, את החיישן צריך בכל מקרה לשים מקדימה (לא בהכרח צמוד למחשב עצמו), והכבל הולך למאחורי המחשב. זה יותר אסתטי ככה, אגב.

יש גם את הפתרון של שלט RF, ואז זה באמת דונגל מקלט RF ששמים מאחורה והוא קולט בלי קשר עין.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Ariel-Xionite
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 195
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #137 

ב-FIONO אין מאווררים במארז ואת המאוורר של ה-CPU ניתן לקנפג ב-BIOS כך שיעבוד בהתאם לעומס העבודה וכך יהפוך את המחשב לחרישי כמעט לחלוטין.

nevrspakofme
טרול
טרול
תגובות: 38

שליחה #138 

nikaman כתב:
Signed_Incognito כתב:קיבלתי לפני כשבועיים את הASRock התקנתי עליו WINDOWS 7 ואני חייב לציין שאני מאוד מרוצה
...
הסתכלתי על המכשיר הזה והוא נראה ממש מבטיח, מה שמתריד אותי זה:
- מאורר. האם שומעים את המאוורר כש המכשיר פועל? כלומר, האם הייתה שם את המכשיר בחדר השינה? למשל, ע"פ מה שראיתי בפורומים אחרים ה- fiono מאוד רואש...
- אין כניסות USB מקדימה. האם אתה משתמש בשלט רחוק ואם dongle IR שתקוע מאחור מצליח לקלוט את השלט?

האם מישהו שישי לו מכשיר יכול להבהיר לגבי הנ"ל?

תודה,
מקסים
...
המחשב נמצא אצלי בסלון לכן אני יכול להרשות לעצמי לעשות לו OVERCLOCK ביחוד שכרגע אני מחכה לזיכרון הנוסף שהזמנתי, גם עם הOVERCLOCKING המחשב עובד בצורה דיי שקטה.
בלי הOVERCLOCK המחשב מאוד מאוד שקט ופשוט לא שומעים אותו עובד, ובהחלט ניתן לשים אותו בחדר שינה.
החובר כניסות USB מקידמה הוא באמת חיסרון, ואני פשוט משתמש במאריך USB. בשלט אני לא משתמש(אני מעדיף עכבר+מקלדת)
לדעתי המחשב פועל מעולה גם בלי הOVERCLOCK ובלי תוספת זיכרון פשוט כמו שכתבתי מקודם אני משתמש בו גם לצורך גלישה.

nikaman
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3

שליחה #139 

Ariel-Xionite כתב:ב-FIONO אין מאווררים במארז ואת המאוורר של ה-CPU ניתן לקנפג ב-BIOS כך שיעבוד בהתאם לעומס העבודה וכך יהפוך את המחשב לחרישי כמעט לחלוטין.
...
טוב.. ממה שקראתי במספר מקומות אחרים זה לא ממש עובד כך. מה גם שבאתר היצרן אין שום זכר לעוצמת הראש שהמכשיר מחולל.

הדוגמא לסקירה יחסית חדשה שטוענת שהמכשיר די רואש: http://www.liliputing.com/2009/10/funtw ... video.html

אבל אם יש לך את המכשיר ותוכל לצלם וידאו קטן כדי להוכיח את הנקודה שלך - אשמח להודות בטעות.

Ariel-Xionite
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 195
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #140 

אני לא מבין איזה וידאו אתה רוצה שאני אצלם...
יש ב-BIOS אופציה לשלוט במהירות העבודה של המאוורר כפונקציה של העומס שבו המחשב נמצא. כאשר המחשב לא מועמס הוא שקט מאוד מאוד...
כאשר הוא מועמס סביר שהמאוורר יעבוד יותר קשה, אבל אז זה בדרך כלל כשרואים סרט או משהו וסביר להניח שבמצב הזה לא כל כך מרוכזים ברעש של המאוורר, שהוא לא כל כך חזק גם כשהוא עובד במהירות הגבוהה ביותר...

לגבי רמות רעש בפתרונות מבוססים ION, ה-FUNTWIST הוא מנסיון אחד השקטים אם לא השקט ביותר. אנחנו משווקים גם מארזים מאוד שקטים של מורקס (מארזי MINI ITX) שנמכרים גם עם לוחות ZOTAC והפתרונות האלה רועשים יותר בגלל מאווררים שנמצאים במארז. ב-FUNTWIST אין מאווררים במארז בכלל.
יש גם מארזים ללא מאווררים כלל ואז מקבלים מערכת FANLESS לגמרי, אבל הם פחות אסתטיים מה-FUNTWIST.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”