מטאליקה. אלבום חדש

אלבומים מומלצים, ביקורות, הוצאות חדשות וכו'.
Pavelz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel

שליחה

romanch כתב:זו לא אגדה, סטריאני היה מורה פרטי, ווהוא לימד בין היתר את ג'ון פטרוצ'י, קירק האמט, סטיב ואי ורבים אחרים.
האגדה מספרת למעשה שהאמט הועף בגלל שהוא היה פשוט איום ונורא, כך לפחות אומר דייב מאסטיין, ממקימי ממטאליקה ומגהדת'.
.
...
ואתה מאמין למאסטיין בן אדם שכבר כמעט 30 שנים נוטר טינה למטאליקה?
יש גם אגדה שמספרת שאיינשטיין היה גרוע במטמטיקה ביכון.
בחייך מאיפה אתה מביא את האגדות האלה?
Need more cowbell

romanch
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 458

שליחה

אני שמעתי על אגדה שאיינשטיין תיקן את המורה שלו, או משהו כזה, אבל הכל חרטא :lol:
אממ לא יודע מה להגיד לך, זה מה שמאסטיין אמר, הרי אין לי את הכלים לדעת אם זה נכון או לא, לאף אחד מאיתנו אין.

UriDrori
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 598

שליחה

Multimediaman,
אני לא אמרתי שJustice אינו פחות מהיר מקודמיו. אתה פשוט אמרת שהוא לא אלבום מהיר בכלל, ושהוא לא אלבום ת'ראש. אלו שתי טענות מוזרות ביותר לאור מה שרשמתי בהודעתי הקודמת.

לא אמרתי שהשחור לא טכני כלל, אמרתי שהוא פחות טכני מקודמיו. אין להשוות את הרמה הטכנית בשיר כמו Justice (השיר) לבין הטכניקה בכל שיר שהוא בשחור. הרמה ירדה דרסטית. זה לא אומר שהיא הייתה פחות מהממוצע, להיפך. כבר התייחסתי לנושא המהירות והבהרתי שאני לא מקשר בין הדברים, אם כי ברור ששילוב של טכניקה גבוהה עם מהירות מסובך יותר מאשר בלעדיה.

בקיצור, הפכת את הסדר :) אני פשוט לא מבין איך בדיוק אתה קובע שJustice הוא לא אלבום ת'ראש, זה מוזר.

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 679

שליחה

אוקיי, כשאני אומר מהירות אני חושב על להקות כמו Racer X, או Cannibal Corpse (שלא נדע מצרות ...) או dying fetus (ירחם ה') או אפילו antrax.
כולן מהירות פי כמה מ justice ומטאליקה בכלל, כמובן שאת כולן מאטליקה לא רואה מקילומטר (למרות שאני מחבב את Raxer X). בטח ובטח ולאף אחת אין יצירה כמו Justice.
"מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה"

StonedJunglist
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1190
שם מלא: StonedJunglist

שליחה

אין מה להתווכח פה, זה עניין של טעם.. לפי דעתי להאמט יש את הקטעים המרגשים שלו וניתן להגיד שיש לו טכניקה טובה של נגינה מהירה שהיא פחות מלודית ומרגשת אבל מתאימה לכל להקת טראש..

UriDrori
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

Multimediaman כתב:אוקיי, כשאני אומר מהירות אני חושב על להקות כמו Racer X, או Cannibal Corpse (שלא נדע מצרות ...) או dying fetus (ירחם ה') או אפילו antrax.
כולן מהירות פי כמה מ justice ומטאליקה בכלל, כמובן שאת כולן מאטליקה לא רואה מקילומטר (למרות שאני מחבב את Raxer X). בטח ובטח ולאף אחת אין יצירה כמו Justice.
...
איך כל זה קשור\סותר את מה שאמרתי? לא אמרתי מהירות=איכות. אמרתי שלהקות רבות שאני אוהב אינן מהירות.

תתייחס למה שכתבתי: למה אתה חושב שJustice הוא לא אלבום ת'ראש? למה אתה חושב שהוא לא מהיר (לא ביחס למטאליקה, אלא בכלל) למרות שהוא מורכב בחציו משירים מהירים? למה אתה חושב שהשחור לא פחות טכני מקודמיו? למה אתה חושב שהוא מהיר (לא ביחס לקודמים, בכלל)?

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756

שליחה

StonedJunglist כתב:אין מה להתווכח פה, זה עניין של טעם.. לפי דעתי להאמט יש את הקטעים המרגשים שלו וניתן להגיד שיש לו טכניקה טובה של נגינה מהירה שהיא פחות מלודית ומרגשת אבל מתאימה לכל להקת טראש..
...
הנגינה המהירה פחות מלודית, אבל לא רק אצל האמט, אלא תמיד. ובכל מקרה, הכל במטאליקה הרי תלוי בהטפילד. בעיני האמט הוא אחלה נגן, וגם נחמד לשמוע אותו מתראיין, בניגוד גמור לאולריך למשל, שמצטייר לי כטיפוס בלתי נסבל.
Silence speaks louder than words

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אורי,

גם בשחור יש שירים מהירים וטכניים, אם כי פחות מאשר בקודמים. השחור הוא כבר לא טראש, אלא הבי מטאל חזק, מקצועי, מהוקצע וטוב. פחות נשמה כבר הסכמנו, אבל ה-unforgiven מכיל מספיק נשמה בשביל אלבום שלם :)

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

UriDrori כתב:
Multimediaman כתב:אוקיי, כשאני אומר מהירות אני חושב על להקות כמו Racer X, או Cannibal Corpse (שלא נדע מצרות ...) או dying fetus (ירחם ה') או אפילו antrax.
...
איך כל זה קשור\סותר את מה שאמרתי? לא אמרתי מהירות=איכות. אמרתי שלהקות רבות שאני אוהב אינן מהירות.

תתייחס למה שכתבתי: למה אתה חושב שJustice הוא לא אלבום ת'ראש? למה אתה חושב שהוא לא מהיר (לא ביחס למטאליקה, אלא בכלל) למרות שהוא מורכב בחציו משירים מהירים? למה אתה חושב שהשחור לא פחות טכני מקודמיו? למה אתה חושב שהוא מהיר (לא ביחס לקודמים, בכלל)?
...
אורי, אני לא מנסה לסתור את דבריך. לא היה לי ברור שאנו במהלך ויכוח, ואם כן אז אני מתנצל מראש על מגבלות מוטיבציה שיש לי להשתתף בו.
ולמען הרוח הטובה אבהיר כי הלהקות שציינתי הן אך ורק כדי להסביר מה זה מהירות בעייני.
ובתשובה לשאלתך השחור הוא אלבום מרשים טכנית , כי רמת הביצוע שלו גבוהה. שנית, מהירות וטכניקה זה לא אותו דבר. הרבה פעמים מהירות באה לכסות על חולשה טכנית, וחוסר דמיון מוסיקלי.

אתן לך דוגמא לדברי. אתה לא חייב לקבל אותם, או להסכים, אלא רק להבין כי זו דעתי (ודעת רוב הגיטריסטים): נלך על המוכר, מכיר את הסולו של גילמור מהשיר Another Brik In The Wall ? לבצע אותו שישמע כמו שצריך זה אתגר טכני הרבה יותר גדול מלנגן את הסולו של האמט מ One. ובסדר גודל. זאת למרות שהסולו של גילמור איטי ממנו משמעותית.

UriDrori
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אתייחס שוב, למרות שכבר עשיתי זאת בהודעותי הקודמות:
בתשובה לשאלתך השחור הוא אלבום מרשים טכנית , כי רמת הביצוע שלו גבוהה
...
לא אמרתי שלא. האם לדעתך היא לא נמוכה משמעותית מהקודמים?
שנית, מהירות וטכניקה זה לא אותו דבר. הרבה פעמים מהירות באה לכסות על חולשה טכנית, וחוסר דמיון מוסיקלי.

אתן לך דוגמא לדברי. אתה לא חייב לקבל אותם, או להסכים, אלא רק להבין כי זו דעתי (ודעת רוב הגיטריסטים): נלך על המוכר, מכיר את הסולו של גילמור מהשיר Another Brik In The Wall ? לבצע אותו שישמע כמו שצריך זה אתגר טכני הרבה יותר גדול מלנגן את הסולו של האמט מ One. ובסדר גודל. זאת למרות שהסולו של גילמור איטי ממנו משמעותית.
...
גם כאן: לא אמרתי שלא. מהירות היא רק מרכיב אחד בטכניקה. אך אם נלביש זאת על הדוגמה שלך: קח את הסולו הראשון מHangar 18. הוא קשה למדי טכנית, ולא נופל משמעותית מבחינה טכנית מזה של גילמור. עכשיו קח אותו ותנמיך למהירות של הסולו של גילמור - ואין יותר מקום להשוואה. וזה כל מה שאני מנסה להגיד: טכניקה בשילוב מהירות (כמו ברוב 4 האלבומים הראשונים של מטאליקה) קשה יותר מאשר יכולת טכנית במהירות נמוכה. זה לא אומר שאין שירים איטיים מסובכים יותר משירים מהירים, הרי הרבה יותר קל לנגן שיר של גרין דיי מאשר של Down, והראשונים מהירים בהרבה.

בשחור, בכל מקרה, לטעמי יש ירידה משתי הבחינות: הוא גם איטי יותר וגם פחות טכני. הטכניקה היא פרמטר חשוב לכל הדעות, המהירות פרמטר חשוב מבחינתי משום שהיא איפיינה את רוב יצירותיה של מטאליקה והייתה אחד האלמנטים המייחדים שלה.

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אורי, חבל על הזמן של שנינו. אני טוען שהרמה הטכנית בשחור גבוהה כמו הקודמים ועולה על חלקם. בטח לא פחותה. הדיון נעשה ציקלי. בו נסכים על חוסר הסכמתנו.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

תגידו, אם כבר יש פה כמה נגני גיטרה בשרשור הזה, מישהו יודע מה ה-pre-set של הדיסטורשן באלבום השחור? נתוני gain, wha-wha וכאלה?

UriDrori
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

Multimediaman כתב:אורי, חבל על הזמן של שנינו. אני טוען שהרמה הטכנית בשחור גבוהה כמו הקודמים ועולה על חלקם. בטח לא פחותה. הדיון נעשה ציקלי. בו נסכים על חוסר הסכמתנו.
...
זה לא מה שהבנתי מההודעות הקודמות, בסדר גמור. We'll agree to disagree. למרות שהייתי שמח אם היית מתייחס גם להקודות האחרות בהודעותי, לצורך הדיון המעניין שהתפתח פה (Y)

נ.ב: יכול להיות שנקודת המבט השונה שלנו לגבי הרמה הטכנית שונה משום שאני מתופף ואתה גיטריסט. תפקידי התופים בשחור מחווירים לעומת אלו בקודמים, יכול להיות שמשום שאני לא גיטריסט הרמה הטכנית בהיבט הזה נראית לי נמוכה יותר (למרות שיש לי ידע בסיסי כלשהו...)

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

:evil: :evil: :evil:

שליחה

מתופף? אז לך לעזאזל! המתופפים תמיד משיגים את כל הבחורות! מה קרה? קשה לזרוק עצם מדי פעם? :P

UriDrori
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

:D :D :D

מודה באשמה...

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

כן, ממש, לארס נראה כמו אליל הנשים...

UriDrori
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אין קשר למראה. שאני אספר לך כמה בחור חביב בשם
למי קילמיסטר זיין בחייו?

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אתם ראיתם את אישתו של לארס? נדמה לי שהוא העיף אותה או משהו

תמונה

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

טוב, זה שהיא גבוהה ממנו זה לא חוכמה, בערך 99.9999999999999999999 אחוז מאוכלוסית העולם (בכל הגילאים) גבוהה מלארס. אבל הוא העיף אותה?

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

איזה כיף להיות רוקסטאר מליונר אהה? :lol:

חזור אל “מוסיקה”