שמתם לב לזה שבכל רכישה "כבדה" של רסיבר כזה או אחר כאן בפורום - מתחילים פה ניגוחים על ימין ועל שמאל.
ADICT,
יש חדש תחת השמש שם לאחר הכיולים?
לא עידכנת רשמים ותוצאות... לא יפה

עופר,oferlaor כתב:danlior,
1. אתה מדבר כאן אל מנהל בכיר באתר, אבקש להראות לו את הכבוד הראוי. התבטאות כזו אינה ראויה כלפי אף אחד (ראה זאת כאזהרה ראשונה ואחרונה בנושא).
2. מה שאתה אומר נובע מחוסר ידע. מה ש-DTS ו-DOLBY משווקים כיום זה מודולים שהם תכנתו שהם זהים לחלוטין בין אם הם ממומשים ב-FPGA, כמודולים של מעבדי RISC שונים וכו'. כל המודולים הללו זהים לחלוטין בכל דרך אפשרית. זה בעצם הרכוש שיש ל-DOLBY ו-DTS וזה מה שהם משווקים כיום לכולם!
פיזית, הם לא רצים על אותו צ'יפ, אך המימוש שלהם זהה לחלוטין, כך שאפקטיבית זה כאילו שהם רצו על אותו צ'יפ.
ב-FPGA הם מוכרים, לדוגמא, מודול מקומפל וסגור שאפשר לממש אותו על כל FPGA שאתה רוצה.. זה כמו תוכנה מקומפלת במחשב - אתה מקבל אותה מוכנה, ואתה צריך להחליט איך להשתמש בה.
ההבדלים שאתה שומע בפיענוחים הם בגלל המון דברים אחרים שיש ברסיבר - RC, עיבוד שונה, DSP, הגברה שונה, אבל בשום אופן לא פיענוח DD או DTS שונה!
זה אומר שאם אתה משתמש ברסיבר כלשהו לפיענוח וכל המעגלים האחרים כבויים, אז לא יהיה כל הבדל בין רסיבר של 200 דולר מהדיוטי למעבד הדגל שעולה עשרות אלפי דולרים בפיענוח DD או DTS. נקודה....
ראשית , למה אתה קורא "פיענוח"? כל הליך ההמרה לאנאלוג או רק הדיקומפרשיון וחלוקה לששה ערוצים בדומיין הדיגיטלי? ברגע שנעשית המרה לאנאלוג, כל חוקי המשחק משתנים ואין שני פרוססורים שישמעו זהה.זה אומר שאם אתה משתמש ברסיבר כלשהו לפיענוח וכל המעגלים האחרים כבויים, אז לא יהיה כל הבדל בין רסיבר של 200 דולר מהדיוטי למעבד הדגל שעולה עשרות אלפי דולרים בפיענוח DD או DTS. נקודה....

זה בדיוק העניין! לא נכון!michael123 כתב:אני מסכים עם עפר,
DTS ו-DOLBY הם סה"כ אלגוריתמים מתמטיים, וזה לא המרה לאנלוג אלא מדיגיטלי לדיטיטלי, אחרי זה מוסיפים RC, DAC, פילטרים וכו
וכן, ב-LEXICON יהיה אותו צ'יפ בדיוק
לא נראה לי שהם יקודדו את האלגוריתמים from scratch...

לא מאמין.danlior כתב:זה בדיוק העניין! לא נכון!michael123 כתב:אני מסכים עם עפר,
DTS ו-DOLBY הם סה"כ אלגוריתמים מתמטיים, וזה לא המרה לאנלוג אלא מדיגיטלי לדיטיטלי, אחרי זה מוסיפים RC, DAC, פילטרים וכו
וכן, ב-LEXICON יהיה אותו צ'יפ בדיוק
לא נראה לי שהם יקודדו את האלגוריתמים from scratch...
מפענח DTS לא מפענח אות DTS לששה ערוצי PCM דיגיטלים ואז מפנה אותם ל-DAC של הרסיבר לשם המרה לאנאלוג אלא ממיר את אות ה-DTS לששה ערוצים אנאלוגים. הוא משמש כ-DAC לכל דבר. פה קבור הכלב!...

codec - compression decompression chipמה הקשר בין codec ל-DAC...

אני יודע מה משמעות של DAC ו-codec, התכוונתי כי לא מאמין שהם מחוברים ביחד ב-LEXICONdanlior כתב:codec - compression decompression chipמה הקשר בין codec ל-DAC...
DAC - digital to Analog converter
ה-CODEC מפענח וה-DAC ממיר לאנאלוג. חלק מפיענוח של קוד DTS הוא (בסוף) ההמרה לששה ערוצים אנאלוגים....

אם כך, לפי הבנתך מפענח ה-DTS רק ממיר לששה ערוצי PCM ומפנה אותם ל-DAC של הרסיבר.michael123 כתב:אני יודע מה משמעות של DAC ו-codec, התכוונתי כי לא מאמין שהם מחוברים ביחד ב-LEXICONdanlior כתב:codec - compression decompression chipמה הקשר בין codec ל-DAC...
ה-CODEC מפענח וה-DAC ממיר לאנאלוג. חלק מפיענוח של קוד DTS הוא (בסוף) ההמרה לששה ערוצים אנאלוגים....
DTS לא יכול להיות "בסוף" כי כל האלגוריתמיקה/עיבוד של LEXICON חייבים לעשות על אות דיגיטלי PCM פרוס ב-digital domain...

כן,danlior כתב:אם כך, לפי הבנתך מפענח ה-DTS רק ממיר לששה ערוצי PCM ומפנה אותם ל-DAC של הרסיבר.michael123 כתב:אני יודע מה משמעות של DAC ו-codec, התכוונתי כי לא מאמין שהם מחוברים ביחד ב-LEXICONdanlior כתב:codec - compression decompression chipמה הקשר בין codec ל-DAC...
DTS לא יכול להיות "בסוף" כי כל האלגוריתמיקה/עיבוד של LEXICON חייבים לעשות על אות דיגיטלי PCM פרוס ב-digital domain...
אני יודע שזה לא כך (שוב, זה מה שהוסבר לי בלקסיקון) אבל תחשוב רגע בהגיון: נראה לך ש-DAC של רסיבר של $200 יכול להתמודד עם ששה ערוצי PCM בו זמנית? לא נראה לי! (אבל אני לא שולל בוודאות)...

אוקיי, אם כך עלינו על מהותו של הדיון. מכיוון שנתון זה הוא עובדה ומעבר לדעה אני ממליץ לך לפנות אל גורם מוסמך ולברר זאת. אני פניתי אל לקסיקון ותשובתם מספקת אותי. במידה ולא כך איתך, אני ממליץ לך לפנות אל מקור מהימן אחר (נסה קרל, מרידיאן או אפילו פיוניר) ולבדוק זאת ולא להשאיר זאת בגדר "לדעתי"כן,
זה לדעתי בדיוק מה שקורה.
למעשה יש כמה DAC, ב-LEXICON יש בטח יותר מאחד לערוץ באיזה קונפיגורציה דיפרנציאלית
DAC של Burr Brown הכי מתוחכם עולה גרושים (אם קונים באלפים כמו DENON), אני לא רואה שום סיבה שזה לא יהיה ברסיבר של 200 דולר, אבל בד"כ שמים שם גרסאות "פחות מתקדמות" של DAC...

מייקל, ויותר מכך, גם אם אתה היית צודק, גם אז הטענה המקורית שלי נכונה מכיוון שהרי בכל מקרה התוצאה חייבת להיות אנאלוגית. בין אם ההעברה לאנאלוג נעשית על ידי מפענח ה-DTS (כפי שאני טוען) או דרך ה-DAC הפנימי של הרסיבר (כפי שאתה טוען), התוצאה הסופית תמיד תהיה טובה יותר בפרוססור איכותי.למעשה יש כמה DAC, ב-LEXICON יש בטח יותר מאחד לערוץ באיזה קונפיגורציה דיפרנציאלית
DAC של Burr Brown הכי מתוחכם עולה גרושים (אם קונים באלפים כמו DENON), אני לא רואה שום סיבה שזה לא יהיה ברסיבר של 200 דולר, אבל בד"כ שמים שם גרסאות "פחות מתקדמות" של DAC...

אתה צודקMash כתב:איזה מקריות זו שבכל שירשורי ה"תתחדש" אני מצליח להחכים כ"כ הרבה?
שמתם לב לזה שבכל רכישה "כבדה" של רסיבר כזה או אחר כאן בפורום - מתחילים פה ניגוחים על ימין ועל שמאל.
ADICT,
יש חדש תחת השמש שם לאחר הכיולים?
לא עידכנת רשמים ותוצאות... לא יפה...