יש הצלחה? דיברתי עם הוט וקיבלתי מחיר הוגן לחבילה של 5000/1000 שאני מוכן לשלם, אבל כשאומרים "עם ציוד פרטי", מתכוונים להכל. חשבתי שיספקו לפחות ממיר מדיה, אבל גם את זה צריך לרכוש. מהרשימה באתר שלהם זה נראה הכי זול, אז אני שוקל לקנות אותו. לפני שאזמין, רציתי לשמוע מלקוחות אחרים אם היו בעיות. איך עברה ההתקנה, אם הייתה?22/07/2025 8:24slavikme כתב: קודם כל תודה רבה על כל המידע הסופר שימושי ששיתפתם כאן! לא מובן מאליו.
רכשתי לאחרונה ממיר אופטי Nokia XS-010X-Q ואני רוצה לחבר אותו לרשת סיבים של הוט.
טרם ביצעתי שיחה מול המוקד הטכני לצורך המעבר.
אני בעל ידע טכני בסיסי בתחום האופטי ומאוד רחב בתחום התקשורת והרשתות.
איך הייתם ממליצים לי מנסיונכם לפעול לקראת ביצוע השיחה לצורך מעבר? האם ישנם דגשים מסוימים שכדאי להעביר לפקיד הטכני, כדי שהמעבר יהיה חלק וללא חפירות מיותרות וללא צורך בהגעת טכנאי?
אני רואה שישנם 3 מספרים סידוריים רלוונטיים במכשיר, איזה מספר צריך להעביר להם?
האם ישנה גישה במכשיר לממשק Web או CLI? אם כן, האם כדאי להתחבר אליו ולוודא פרטים או לבצע פעולות (נניח לעדכן קושחה)?
יש עוד משהו שכדאי לדעת?
תודה מראש!
...
סיבים עם ציוד פרטי - שירשור מתגלגל עם סקירה וריכוז של אופציות למתאמי סיב -ONT
מה זה 'מחיר הוגן'?.. וכמה ומאיפה ועולה המתאם הזה?
לא מופיע ברשימה: https://www.bezeq.co.il/media/PDF/%D7%A ... -bezeq.pdf
אבל לי זה לא משנה. אני מתרחק מבזק. בימי ה-ADSL היו לי הרבה בעיות עם בזק, והם גם הגבילו תעבורת טורנטים והפתרון היה לשלם על חבילת הגיימר שלהם בתוספת תשלום. בנוסף, הם גבו מסבתא שלי כסף על חיבור אינטרנט שלא חיברו לה בכלל, והיא לא ידעה כי השתמשה בראוטר עם כרטיס סים שסידרתי לה בבית שלה בעצמי. אז אני מתרחק מהם ככל האפשר.
אבל לי זה לא משנה. אני מתרחק מבזק. בימי ה-ADSL היו לי הרבה בעיות עם בזק, והם גם הגבילו תעבורת טורנטים והפתרון היה לשלם על חבילת הגיימר שלהם בתוספת תשלום. בנוסף, הם גבו מסבתא שלי כסף על חיבור אינטרנט שלא חיברו לה בכלל, והיא לא ידעה כי השתמשה בראוטר עם כרטיס סים שסידרתי לה בבית שלה בעצמי. אז אני מתרחק מהם ככל האפשר.
על פי בדיקה מהירה, נראה ש-Nokia XS-010X-Q הוא המכשיר הנכון. מופיעה אצל כל הספקים בהודעה הראשונה, למעט בזק. כבר ביצעתי את השלב הבא ושלחתי הודעות לכמה מוכרים ב-eBay כדי לוודא שהקושחה בממיר המדיה מתאימה גם כן....
עריכה: הרבה מוכרים לא ענו, ואלו שכן ענו לא ידעו איך לבדוק או אמרו שלא יכולים, ואין לי סבלנות להסביר להם. ויתרתי על הרעיון לחסוך כמה שקלים ולהזמין יד שנייה מחו"ל, אז הזמנתי GF10SK מהארץ. לא נראה לי שבעתיד אעבור לחבילות מתחת ל 5 גיגהביט, אז לא מפריע לי שהוא לא תומך בGPON. ניראה איך תעבור ההתקנה.
לא ענו אז אני אענה למען האנשים מהעתיד:
היה אצלי טכנאי בזק. הSFP של נוקיה מתאים לטיפילינק MC220L.
המהירות שאני מקבל 880Mb.
הראוטר שלי Asus RT-AX58U קיבל את כבל הרשת מMC220L ועבד ישר ללא כול צורך בהגדרות חדשות.
חשוב לציין שכול הנ"ל מיועד למהירות של עד 1GB בלבד.
המהירות שאני מקבל 880Mb.
הראוטר שלי Asus RT-AX58U קיבל את כבל הרשת מMC220L ועבד ישר ללא כול צורך בהגדרות חדשות.
חשוב לציין שכול הנ"ל מיועד למהירות של עד 1GB בלבד.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1301
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
עשיתי בירור היום לגבי מבצעים לאלו שעובדים עם ציוד פרטי.
יש כמה שינויים בין החברות, זה מעניין.
פרטנר
פרטנר לא עובדים עם תשתית IBC, רק בזק.
התחילו לשווק מתאם סיב ללא עלות כמו סלקום.
אין CGNAT. הידד!
ללא עלות התקנה במידה ויש סיב פעיל.
אינטרנט 1000/100 מגה.
חודשיים ראשונים 89 ₪. לאחר מכן מחיר קבוע של 120 שח בחודש
אינטרנט 1000/250 מגה
3 חודשים ראשונים 49 ₪. לאחר מכן 139 ₪, לאחר שנה 149 ₪.
מגדיל טווח ללא עלות.
סלקום
מהירות 1000/100 בתשתית IBC.
89 ₪ לחודש קבוע לשנה.
ללא CGNAT.
אין עלות התקנה.
מתאם סיב בחינם.
כל המחירים ללא עלות נתב
יש כמה שינויים בין החברות, זה מעניין.
פרטנר
פרטנר לא עובדים עם תשתית IBC, רק בזק.
התחילו לשווק מתאם סיב ללא עלות כמו סלקום.
אין CGNAT. הידד!
ללא עלות התקנה במידה ויש סיב פעיל.
אינטרנט 1000/100 מגה.
חודשיים ראשונים 89 ₪. לאחר מכן מחיר קבוע של 120 שח בחודש
אינטרנט 1000/250 מגה
3 חודשים ראשונים 49 ₪. לאחר מכן 139 ₪, לאחר שנה 149 ₪.
מגדיל טווח ללא עלות.
סלקום
מהירות 1000/100 בתשתית IBC.
89 ₪ לחודש קבוע לשנה.
ללא CGNAT.
אין עלות התקנה.
מתאם סיב בחינם.
כל המחירים ללא עלות נתב
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
השלמה:19/08/2025 15:44indi כתב: לא ענו אז אני אענה למען האנשים מהעתיד:
המהירות שאני מקבל 880Mb.
חשוב לציין שכול הנ"ל מיועד למהירות של עד 1GB בלבד....
המהירות התיצבה אצלי על כ 550MB. עשיתי להגדרות של הראוטר עידכון לפי הנחיות של AI
והמהירות עכשיו היא 900MB.
המהירות בטלפון 526MB
- YoramZamir
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 1
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
איפה קנית את זה?
כמה זה עלה?
[/b]
כמה זה עלה?
[/b]
22/07/2025 8:24slavikme כתב: קודם כל תודה רבה על כל המידע הסופר שימושי ששיתפתם כאן! לא מובן מאליו.
רכשתי לאחרונה ממיר אופטי Nokia XS-010X-Q ואני רוצה לחבר אותו לרשת סיבים של הוט.
טרם ביצעתי שיחה מול המוקד הטכני לצורך המעבר.
אני בעל ידע טכני בסיסי בתחום האופטי ומאוד רחב בתחום התקשורת והרשתות.
איך הייתם ממליצים לי מנסיונכם לפעול לקראת ביצוע השיחה לצורך מעבר? האם ישנם דגשים מסוימים שכדאי להעביר לפקיד הטכני, כדי שהמעבר יהיה חלק וללא חפירות מיותרות וללא צורך בהגעת טכנאי?
אני רואה שישנם 3 מספרים סידוריים רלוונטיים במכשיר, איזה מספר צריך להעביר להם?
האם ישנה גישה במכשיר לממשק Web או CLI? אם כן, האם כדאי להתחבר אליו ולוודא פרטים או לבצע פעולות (נניח לעדכן קושחה)?
יש עוד משהו שכדאי לדעת?
תודה מראש!
...
- Flash.Fiber
- חבר פעיל

- תגובות: 85
- נתן תודות: 15 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
יש לך בעיות במשחקים ברשת? גם אני מחובר ככה לגילת טלקום בתשתית בזק ויש לי בעיות במשחקים ברשת שזה מתנתק ומתחבר בשבריר שנייה.neorealist כתב: קראתי כאן בשרשור ובעוד שרשורים מידע סותר אז רציתי לעדכן שהתחברתי עם gofiber gf10sk לתשתית הוט במהירות 1gb והכל עובד מצוין.
חיבור dhcp, ללא vlan וללא cgnat לאחר שביקשתי מהתמיכה....
עם מתאם GF25C זה לא קורה.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

ייתכן וזאת לא בעיה במתאם אלא בתשתית. זה XGS-PON עם אורך גל לייזר שונה מ-PON.Flash.Fiber כתב: יש לך בעיות במשחקים ברשת? גם אני מחובר ככה לגילת טלקום בתשתית בזק ויש לי בעיות במשחקים ברשת שזה מתנתק ומתחבר בשבריר שנייה.
עם מתאם GF25C זה לא קורה....
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
- Flash.Fiber
- חבר פעיל

- תגובות: 85
- נתן תודות: 15 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
@Jabberwock
התשתית שלי היא XGS-PON.
בזק החליפו לי את הכרטיס של הפורט לקוח שלי בארון שלהם ל-XGS-PON כשהתחברתי למהירות 5 ג'יגה אז לא אמורה להיות בעיה מבחינת הגלי לייזר עד כמה שאני מבין.
מה עוד יכול להיות?
ממש מעניין אותי לדעת מה השוני שגורם לבעיה.
התשתית שלי היא XGS-PON.
בזק החליפו לי את הכרטיס של הפורט לקוח שלי בארון שלהם ל-XGS-PON כשהתחברתי למהירות 5 ג'יגה אז לא אמורה להיות בעיה מבחינת הגלי לייזר עד כמה שאני מבין.
מה עוד יכול להיות?
ממש מעניין אותי לדעת מה השוני שגורם לבעיה.
אין סיבה, חוץ מאחת: לא מתאים לתשתית IBC. תקנה goFiber ב 200~ עם הקופון...
- grymster
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 6
- שם מלא: Grygorii
Hi. A few days ago, I signed up for internet service with 019 with a private router and OpenWrt on board. And it works fine with DHCP on WAN port. I would like to know if it is possible to setup PPPoE on WAN port? Does GoFiber GF25C and 019 support this kind of connection?
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

...
Why do you need a PPPoE connection? DHCP doesn't have the overhead that PPPoE connection have.
- grymster
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 6
- שם מלא: Grygorii
Jabberwock כתב:Why do you need a PPPoE connection? DHCP doesn't have the overhead that PPPoE connection have....
I want to have public/external IP on my router.
My router has ehough "power" to handle PPPoE.
My router has ehough "power" to handle PPPoE.