Immersive sound

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9068

שליחה

לעניות דעתי ואיך שאני תופס את הדברים, אסכם כך:
לצורך חווית ה- Immersive, נדרש אטמוס. זה יכול רק להוסיף אם עושים את זה נכון.
אבל לא בהכרח וגם לא חייב וזה מאוד תלוי במבנה הסטאפ הבסיסי (5.1./ 7.1) ואיכותו. אפשר גם בלי אטמוס לקבל חוויה עוטפת כל עוד המכלול תומך בזה בצורה כזו או אחרת.

זהו לא "גימיק" כהגדרתו, אלא פורמט סאונד שאמור להשלים חוויה.
כמה אחוזים זה כרגע תופס והאם זה שווה את ההשקעה ? כל אחד לפי פרשנותו לנושא.

רצוי להשקיע בצורה יחסית את הסכום על האטמוס כפי שהושקע בשאר הסטאפ בדגש על הבמה האחורית.
הן לצורך האיזון הכללי והן לצורך שמירה על טונאליות יחסית זהה (בדיוק כפי שעושים בבמה מקדימה ולאף אחד זה לא נראה מוזר).

ובסוף מתחבר לנקודה שליאור העלה שעד שאין בדיקה פיזית בחלל הנקודתי כל הדיון הוא עקר מתוכן מבחינת תוצאה השמע הספציפית שלו.
יכול להיות שזה יהיה פנטסטי ויכול להיות שזה פלופ אחד גדול.
במבחן התיאוריה - האקסל סוחב הכל. במבחן המעשי - או שיש או שאין.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869

שליחה

@LiorSharp
מסכים ליאור. הבדיקה האולטימטיבית תהיה אצלי (והסר חשש , אני לא אעשה את זה עם סולם ואנשים שמחזיקים ברמקולים..)

מצד שני, תחשוב על זה, מתי בא לך לבחון דברים אצלך?
אתה בוחן דברים אצלך, אחרי שחווית משהו, התרשמת ממשהו..

אותה חוויה גרמה לך לרצות משהו, לבחון משהו, להתאמץ...

וזה מה שאני מנסה להסביר... עד היום, לא חוויתי אטמוס באופן כזה (ושמעתי ים חדרים) שגרם לי לפזול לנושא.
העובדה הברורה כי קיימת אכזבה גדולה מהפורמט הזה, נובעת מגודל הציפיות שנוצרו על ידי מרקטינג פרוע, מלמדת אותי שאני לא ממש במיעוט בכל הקשור למסקנות העכשוויות שלי מהפורמט ומכאן, חוסר הרצון להשקיע בזה זמן, אנרגיה, כסף ופגיעה באסתטיות של הסלון.

רן

Mad פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 946

שליחה

אבי וליאור, מה שכתבתם זה גם מה שהתכוונתי וכתבתי, זה חייב להיבדק באותם תנאים לחלוטין.

רן, בחדרים ששמעת, האם האטמוס היה מושקע כהגדרתך?
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2469

שליחה

אם מדובר בחדרי הדגמה ולא סתם בתים של אנשים, אז לא רק שסביר שהיו מושקעים, אלא גם השתמשו בקטעי הדגמה atmos heavy.
Jack of some trades, master of none

Mad פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 946

שליחה

25/01/2021 17:47  
Avi_Dagan כתב:
אם מדובר בחדרי הדגמה ולא סתם בתים של אנשים, אז לא רק שסביר שהיו מושקעים, אלא גם השתמשו בקטעי הדגמה atmos heavy.
...
לצורך הדיון, לא מעוניין להתייחס לדמואים, כמה כבר אפשר לשמוע גשם מטפטף :?
ההתייחסות צריכה להיות לתוכן בר קיימא.
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@Mad
מסכים לגמרי, אבל סביר שאם מדובר בהדגמת אטמוס, לא ישימו סרט/סרטון שפעם ב10 דקות יש איזה פכפוך מה-voice of god. אם אלו סוג ההדגמות שRanMoyal נכח בהן אז זה אומר עוד יותר על ההתרשמות (או חוסר ההתרשמות) שלו.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

שמעתי אטמוס בחדרי תערוכה סופר מושקעים בחו"ל, שמעתי בחדרים מאוד מושקעים של חנויות בחו"ל שמעתי כמובן גם בחדרים מושקעים בארץ ושמעתי בחדרים פחות מושקעים...

פחות מתייחס לקטעי הדגמה ספציפיים של דולבי, כמה באמת אפשר לראות את הקטע של היער והגשם, אלא לסרטים ממש וכאמור, מעולם לא יצאתי מהדגמה מסוימת וחלפה בי המחשבה שזה משהו שאני חייב לעשות...
תמיד חשבתי שזה גימיק שלפעמים עובד ולפעמים לגמרי לא..

בדרך כלל במהלך ההדגמה אני חושב לעצמי שחבל שהם לא השקיעו את הזמן, האנרגיה והכסף יותר בכיול הסאונד, או טיפלו בסנטר, או חבל שלא טרחו לכוון את המקרן, במקום להרצות לי על נפלאות האטמוס ...

רן

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581

שליחה

כשחושבים על זה, כמה סאונד כבר שומעים במציאות שמגיע מלמעלה? מטוס חולף מידי פעם. גם רעש של גשם מגיע מהרצפה ולא מלמעלה.
למרות ההסבר השיווקי המאוד יפה של בועת סאונד, רוב הצלילים שאנחנו שומעים ביום יום לא מגיעים מלמעלה, ככה שגם בסרטים לא צריכים לצפות שתהיה הרבה אינפורמציה שמגיעה מלמעלה. הרי לא יסריטו סרט במיוחד כדי שחלק גדול ממנו יתרחש מעל הצופה, כמעט הכל מגיע מהחזית וקצת מאחור.

שדרגתי למערכת 5.2.2, וממש לא התרגשתי מהתוצאה. שקלתי להחליף רסיבר לאחד שתומך ביותר ערוצים ואולי גם להחליף ל 4 רמקולים מדפיים עליונים, כדי לשפר את התוצאה. בסוף הגעתי למסקנה שאני נכנס לספירלה של שדרוגים שאף פעם לא אהיה מרוצה ממנה, עם סלון שיראה לא אסטטי, בשביל כמה שניות של אפקטים בסרט.
את הכסף אני מתכוון להשקיע בטלויזיה Nano cell 86 שתתן לי הרבה יותר שטח מסך, איכות תמונה טובה יותר וקצב רענון מהיר עם האקסבוקס החדש.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7416

שליחה

שמוליק שכתבתי את מה שאתה כותב לפני כמה ימים כעסו עליי שאני מדבר שטויות . אז כנראה שכן אני מבין משהו .
Sony 1040
Monitor mass

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

עופר, אף אחד לא כועס עלייך.
יש לכתוב ויש לכתוב.
ולפעמים מי שלא מכיר אותך (ואת "השטויות" שלך במיוחד שהם באות לפעמים בלי סימני פיסוק), אז הדברים אולי יוצאים מהקשרם.
הכל טוב, כולם התקדמו והמשיכו הלאה.

אגב, הוספתי אותך לבקשתך לרישום זכויות היוצרים אצל הרשם (שלא יהיה לך ספק אני עדיין עם רוב בחלוקת העוגה).
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7665

שליחה

בינתיים היו פה דעות מעניינות בעד ונגד.

בשורה תחתונה אני נוטה להאמין שאטמוס (אם מסודר נכון) כנראה יכול להוסיף עוד קצת, כמובן זה תלוי בפסקול וגם בגודל החדר.
אם הייתי מארגן היום חדר נפרד רק לק"ב מן הסתם כבר הייתי על הדרך משלב 4 שקועים בתקרה וגם דואג שמקום הצפייה יהיה כמה שיותר באמצע החדר.

כמו שטענו קודם השאלה היא כמה הוא מוסיף. אני מניח שבטח לא כמו ערוצי הסראונד הרגילים. נכון שאפשר לעשות מניפולציות ב DSP אבל אנחנו מדברים כרגע על פסקול נטו כפי שהוא נעשה.

נקודה למחשבה - נניח שהסאב או LFE היה על אותו עיקרון כמו אטמוס, אפקט קטן פה ושם אבל רוב הזמן כנראה כלום, עדיין הייתם משקיעים בזה?

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

ברור שלא . אז היית קונה סאב ב500 שקל ופה ושם היה עובד לך . בתחילת דבריי התכוונתי מה פרוש אימפרסיב זה הכול אם הלכתם לכיוון אטמוס . טוב . לדעתי בכלל לא לכיוון . אבי יא מלך אוהב אותך .
Sony 1040
Monitor mass

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

26/01/2021 11:27  
עופרפולק כתב:
ברור שלא . אז היית קונה סאב ב500 שקל ופה ושם היה עובד לך . בתחילת דבריי התכוונתי מה פרוש אימפרסיב זה הכול אם הלכתם לכיוון אטמוס . טוב . לדעתי בכלל לא לכיוון . אבי יא מלך אוהב אותך .
...
אימרסיב לא אימפרסיב....
viewtopic.php?p=3147398#p3147398

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

ואללה נכון למה נתפס לי אימפרסיב . איזה מסטול אני .
Sony 1040
Monitor mass

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7665

שליחה

אנגלית קשה שפה.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439

שליחה

25/01/2021 17:24  
RanMoyal כתב:

הבדיקה האולטימטיבית תהיה אצלי (והסר חשש , אני לא אעשה את זה עם סולם ואנשים שמחזיקים ברמקולים..)
...
כן הסיפור זכור לי :lol:
בכל אופן אם תרצה אני יכול להחזיק רמקול אחד :lol:
....

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365

שליחה

25/01/2021 17:24  
RanMoyal כתב:

וזה מה שאני מנסה להסביר... עד היום, לא חוויתי אטמוס באופן כזה (ושמעתי ים חדרים) שגרם לי לפזול לנושא.
העובדה הברורה כי קיימת אכזבה גדולה מהפורמט הזה, נובעת מגודל הציפיות שנוצרו על ידי מרקטינג פרוע, מלמדת אותי שאני לא ממש במיעוט בכל הקשור למסקנות העכשוויות שלי מהפורמט ומכאן, חוסר הרצון להשקיע בזה זמן, אנרגיה, כסף ופגיעה באסתטיות של הסלון.

רן
...
https://htmag.co.il/forum?q=dmlld3RvcGl ... k5MTQyNQ==

זוכר את זה וההדגמה הזו?
לא התרשמת ממנה בכלל?

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מרגיש שזה היה לפני 10 שנים... קצת עצוב לקרוא את השורה התחתונה של הפוסט, שלא ממש התממשה.

לא זוכר שהתרשמתי במיוחד מהסאונד שם, אני זוכר שחשבתי לעצמי במהלך ההדגמה ש- JVC בכל זאת טרחו להשקיע במערכת אודיו בזמן שהם מדגימים איכויות של תמונה ופיצ'רים של מקרן, אבל עם זאת, זה לא היה משהו מרשים במיוחד מבחינת אודיו per se.

לעומת זאת, במסגרת הביקורים הביתיים שלי בארץ, בשלל חדרים ומערכות, שנועדו, בין השאר, גם לכייל לי את האוזניים, הקשבתי לקטע קולנוע שאני מכיר בסטריאו, במערכת מאוד איכותית, עם רמקולים מאוד רציניים (לא משנה כרגע מה זה כלל) ויצאתי משם דיי המום.

אומנם היה חסר לי סראונדים כמובן והיה חסר לי סאב כמובן, אבל האיכות המוזיקלית, איכות הווקאל ובכלל החוויה ברמת הסאונד נטו רק חיזקה אצלי את ההבנה שהכסף הכי גדול צריך ללכת לקדמיים (או לקדמיים+סנטר למי שמשתמש בסנטר).

רן

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

משהו שנתקלתי בו בימים האחרונים: https://www.jlaudio.com/collections/hom ... subwoofers
סאבים שמותקנים בתקרה.

אין לי שמץ של מושג איך זה נשמע בפועל. מעריך שבתחום התדרים המדובר זה אמור להיות כנראה מצוין.
למקם זוג / רביעייה כזו למעלה מבלי להתחשב בכלל בהגבלות הפיזיות שקיימות על הרצפה - וואלה, מוריד את הכובע על החשיבה מחוץ לקופסא.
.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

ואללה הרגת אותי אבי פששש על זה לא חשבתי סאב בתקרה . גדול .עד לאן נגיע .
Sony 1040
Monitor mass

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”