תופעת זליגת האור בדגמי ה-LCD החדשים של LG: lc41,lc51
החוות דעת בחול חיוביות מאוד בהקשר של שידורי הHD והDVD. לנו יש בארץ שידורי טלווזיה ברמה נמוכה מאוד.
בכל אופן אני אמור השבוע או שבוע הבא להתחדש ב42LC51 כאשר כבר רכשתי כבל סקארט איכותי מחו"ל על מנת למזער את נזקי איכות השידורים בארץ.
לאלה שהחזירו את הטלויזיות נתקלתם באיזו שהם בעיות מצד ח.י? הציעו לכם משהו אחר במקום?
בכל אופן אני אמור השבוע או שבוע הבא להתחדש ב42LC51 כאשר כבר רכשתי כבל סקארט איכותי מחו"ל על מנת למזער את נזקי איכות השידורים בארץ.
לאלה שהחזירו את הטלויזיות נתקלתם באיזו שהם בעיות מצד ח.י? הציעו לכם משהו אחר במקום?
דיברו איתי אתמול מ-ח.י., יש להם עכשיו מדיניות חדשה - כל טכנאי צריך להגיע עם מסך חלופי במקרה והבעייה דורשת החלפה (הם
התקשרו כדי לדחות את הביקור אצלי ביומיים עד שמסך כמו שלי יהיה במלאי)
לי זה נשמע כאילו באמת היה סטוק דפוק של טלוויזיות ועכשיו הם מוכנים להחליף - אמנם רק למי שמתלונן, אבל גם זה משהו (אני מקווה, לפחות)
התקשרו כדי לדחות את הביקור אצלי ביומיים עד שמסך כמו שלי יהיה במלאי)
לי זה נשמע כאילו באמת היה סטוק דפוק של טלוויזיות ועכשיו הם מוכנים להחליף - אמנם רק למי שמתלונן, אבל גם זה משהו (אני מקווה, לפחות)
אמרתי קודם, שלצרכים שלי (שימוש במחשב בחדר מואר) אני מרוצה. אבל פעם אחת שישבתי לראות סרט והחשכתי את החדר שמתי לב לזליגת אור רצינית (יותר מבתמונות כאן בשרשור). וזה מעצבן אותי, גם אם ביום-יום אני לא שם לב לזה. אני חושב שאם השקעתי במסך כזה מגיע לי שהוא יראה טוב בכל המצבים.
שלום רב,
אני יודע שנושא זה עוסק בדגם של LG, אולם אני רוצה לציין שיש בעיה דומה אצלי במסך טושיבה 37C3000, לאחר ביקור טכנאים נאמר לי, ואני מצטט, "זוהי בעיה ללא בעיה מבחינתנו", כמובן שתשובה מטופשת זו לא היתה מקובלת עלי ופניתי למנהלת תחום טושיבה בניופאן. לאחר בדיקה של טלוויזיה אחרת מאותו דגם במעבדת ניופאן דווח לי כי ככל הנראה הבעיה היא נקודתית אצלי והטלוויזיה תוחלף בחדשה. ההחלפה עוד לא התבצעה, אך אני מקווה כי אכן כך הדבר ולא מדובר בסטוק שלם דפוק.
אני חייב לציין כי מעבר לזה אני מאוד מרוצה מהטלוויזיה, רואים בה מעולה גם בכבלים, הצבעים פשוט מדהימים!!!
אני יודע שנושא זה עוסק בדגם של LG, אולם אני רוצה לציין שיש בעיה דומה אצלי במסך טושיבה 37C3000, לאחר ביקור טכנאים נאמר לי, ואני מצטט, "זוהי בעיה ללא בעיה מבחינתנו", כמובן שתשובה מטופשת זו לא היתה מקובלת עלי ופניתי למנהלת תחום טושיבה בניופאן. לאחר בדיקה של טלוויזיה אחרת מאותו דגם במעבדת ניופאן דווח לי כי ככל הנראה הבעיה היא נקודתית אצלי והטלוויזיה תוחלף בחדשה. ההחלפה עוד לא התבצעה, אך אני מקווה כי אכן כך הדבר ולא מדובר בסטוק שלם דפוק.
אני חייב לציין כי מעבר לזה אני מאוד מרוצה מהטלוויזיה, רואים בה מעולה גם בכבלים, הצבעים פשוט מדהימים!!!
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 960
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
טוב אחרי קצת נסיון של כולם על הטלווזיה :
-מישהו ניסה לבדוק את ההבדל באיכות בין כבל SCART פשוט כמו זה שמקבלים מיס לבין כבל יותר איכותי ? (חבל לשדרג סתם אם אין הבדל ניכר לעין. אני כרגע משתמש בכבל SCART פשוט שנראה לי שקיבלתי בעבר מיס, עם ממיר 3100).
- מישהו ניסה לחבר את המחשב דרך DVI-HDMI ויכול לדווח אם יש תמיכה דרך חיבור זה ב1:1 PIXLE MAPPING (רזולוציה טבעית) בדגמים של 37" אינטש ומעלה ?
לינק לבדיקה:
http://tft.vanity.dk/
והנה המדריך המקוצר שלי לכיוון התמונה של הטלווזיה ליס,
-------------------------------------------------------------------
ראיתי שבעקבות ההמלצה הקודמת שלי יש אנשים שביטלו לגמרי את מנגנון הXD, דבר שכמובן לא טוב. אז הנה הגדרות יותר מלאות שיעניקו לכם תמונה הרבה יותר טובה וטבעית עם הכמות הכי מינמלית שאפשר של ארטיפקטים וגרעיניות. אחרי הגדרות אלו התמונה טובה מאוד ומהנה לצפייה. חשוב לא לנסות להשוות ולראות מה מפסידים אלא לנסות במשך יום יומיים את ההגדרות החדשות ואז להחליט.
את הכיוונון הזה לקח לעשות מספר רב של שעות בזמנים שונים.
הגדרות ליס (לפי ממיר 3100 על RGB עם כבל סקארט פשוט):
-----------------------------------------------------------------------
1) מצב תמונה - לשנות ל"משתמש1" (ידני)
2) קונטרסט לכוון ל65-72, בהירות ל45, צבע ל80-85, חדות ל 60-63. בכל השאר לא לגעת.
4) טמפרטורת צבע לשנות לרגיל (סטנדרטי) לא להתפתות לשים על "קר".
3) בXD לבטל את "מנגנון החדות-קונטרסט של הXD", כל שאר האופציות שישארו על "מופעל" (חשוב מאוד, ביחוד מנגנון הNR שמנקה רעשים מהתמונה).
4) מצב קולנוע להשאיר על מופעל.
הגדרות למחשב (חיבור RGB-PC) בעיקר לסרטיי SD:
---------------------------------------------------------------
1) בטלווזיה עצמה להשתדל לשים את הכל על מצב רגיל או סטנדרטי, סה"כ לחיבור זה אין כמעט אופציות כיוון או עיבוד תמונה.
2) במחשב עצמו לשנות את כל הגדרות הצבעים והחדות בלי שינויים חדים. בכרטיס של NVIDIA מומלץ להפעיל את הDIGITAL VIBARENCE CONTROL על רמה לא גבוה מדי.
3) בFFDSHOW להפעיל את הPOST PROCESSING על מצב אוטומטי.
4) בFFDSHOW להפעיל את מנגנון הRESIZE לגודל הורזנטלי של 800 עד 1360 (לפי כוח העיבוד של הHTPC שלכם או רמת הדחיסה של רוב הסרטים שלכם). בתת תפריט הSETTINGS של הRESIZE לשנות לLANCZOS לכוון את ה TAPS בסליידרים העליונים ל 3 ואת שני הסליידרים של הSHARPEN ל 0.57. כמובן צריך לשחק לפי טעמכם ורמת הארטיפקטים, מה שהכי מתאים לטעמכם.
כל סעיף 4 הוא בעצם UPSCALING דרך המחשב.
צפייה מהנה
.
* נבדק על טלווזית LC51 בגודל 37", ממיר יס 3100 RGB עם כבל SCART פשוט, HTPC עם כרטיס GF5200 דרך חיבור VGA.
(אני מאמין שאפרסם את זה גם בתרד ניפרד למען מי שמחפש ספציפית מדריך כזה).
-מישהו ניסה לבדוק את ההבדל באיכות בין כבל SCART פשוט כמו זה שמקבלים מיס לבין כבל יותר איכותי ? (חבל לשדרג סתם אם אין הבדל ניכר לעין. אני כרגע משתמש בכבל SCART פשוט שנראה לי שקיבלתי בעבר מיס, עם ממיר 3100).
- מישהו ניסה לחבר את המחשב דרך DVI-HDMI ויכול לדווח אם יש תמיכה דרך חיבור זה ב1:1 PIXLE MAPPING (רזולוציה טבעית) בדגמים של 37" אינטש ומעלה ?
לינק לבדיקה:
http://tft.vanity.dk/
והנה המדריך המקוצר שלי לכיוון התמונה של הטלווזיה ליס,
-------------------------------------------------------------------
ראיתי שבעקבות ההמלצה הקודמת שלי יש אנשים שביטלו לגמרי את מנגנון הXD, דבר שכמובן לא טוב. אז הנה הגדרות יותר מלאות שיעניקו לכם תמונה הרבה יותר טובה וטבעית עם הכמות הכי מינמלית שאפשר של ארטיפקטים וגרעיניות. אחרי הגדרות אלו התמונה טובה מאוד ומהנה לצפייה. חשוב לא לנסות להשוות ולראות מה מפסידים אלא לנסות במשך יום יומיים את ההגדרות החדשות ואז להחליט.
את הכיוונון הזה לקח לעשות מספר רב של שעות בזמנים שונים.
הגדרות ליס (לפי ממיר 3100 על RGB עם כבל סקארט פשוט):
-----------------------------------------------------------------------
1) מצב תמונה - לשנות ל"משתמש1" (ידני)
2) קונטרסט לכוון ל65-72, בהירות ל45, צבע ל80-85, חדות ל 60-63. בכל השאר לא לגעת.
4) טמפרטורת צבע לשנות לרגיל (סטנדרטי) לא להתפתות לשים על "קר".
3) בXD לבטל את "מנגנון החדות-קונטרסט של הXD", כל שאר האופציות שישארו על "מופעל" (חשוב מאוד, ביחוד מנגנון הNR שמנקה רעשים מהתמונה).
4) מצב קולנוע להשאיר על מופעל.
הגדרות למחשב (חיבור RGB-PC) בעיקר לסרטיי SD:
---------------------------------------------------------------
1) בטלווזיה עצמה להשתדל לשים את הכל על מצב רגיל או סטנדרטי, סה"כ לחיבור זה אין כמעט אופציות כיוון או עיבוד תמונה.
2) במחשב עצמו לשנות את כל הגדרות הצבעים והחדות בלי שינויים חדים. בכרטיס של NVIDIA מומלץ להפעיל את הDIGITAL VIBARENCE CONTROL על רמה לא גבוה מדי.
3) בFFDSHOW להפעיל את הPOST PROCESSING על מצב אוטומטי.
4) בFFDSHOW להפעיל את מנגנון הRESIZE לגודל הורזנטלי של 800 עד 1360 (לפי כוח העיבוד של הHTPC שלכם או רמת הדחיסה של רוב הסרטים שלכם). בתת תפריט הSETTINGS של הRESIZE לשנות לLANCZOS לכוון את ה TAPS בסליידרים העליונים ל 3 ואת שני הסליידרים של הSHARPEN ל 0.57. כמובן צריך לשחק לפי טעמכם ורמת הארטיפקטים, מה שהכי מתאים לטעמכם.
כל סעיף 4 הוא בעצם UPSCALING דרך המחשב.
צפייה מהנה
* נבדק על טלווזית LC51 בגודל 37", ממיר יס 3100 RGB עם כבל SCART פשוט, HTPC עם כרטיס GF5200 דרך חיבור VGA.
(אני מאמין שאפרסם את זה גם בתרד ניפרד למען מי שמחפש ספציפית מדריך כזה).
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 960
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
לא נעים להגיד, אבל היום אצלי הHTPC עושה את רוב העבודה - גם של הDVD.spot כתב:שאלה לBRK: אתה משתמש בהגדרות תמונה שונות לDVD מאשר ההגדרות ליס?...
את הDVD חיברתי בקומפוננט ועשיתי רק כיוון ראשוני ובסיסי (כמובן שונה מהחיבור של יס ששם הדגש להתאים את התמונה לאיכות התמונה הנוראית של יס) לא זוכר אם אפילו קיימות כל האופציות דרך חיבור זה. עד כמה שאני זוכר ביטלתי את מנגנון הקונטקסט של הXD גם כן. אבל שוב - כבר לא זוכר ממש מה עשיתי