בית חכם מבוסס על openHAB המדריך השלם (מתעדכן)

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
puma1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 141 פעמים

שליחה #121 

@Dotandru
·
אם אתה מתכוון ל-yeelight. אז זה בגלל שהנורות חייבות להיות באותו רשת, ואם לא ני חושב שצריך לאפשר בראוטר UPDP בשביל שיוכלו להתגלות ברשת שלך (אתה משתמש בתוסף של yeelight?(

Dotandru
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #122 

@puma1
·
כן, המנורות של yeelight ואני משתמש בתוסף של Yeelight. אבל יש לי גם Broadlink למשל -- - דינו כמו של Yeelight?

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #123 

@Dotandru
·
בין רשתות יש משהו ?
צריך לאפשר מולטיקאסט בין הרשתות

yaya77
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 54
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #124 

@puma1
·תודה PUMA
צודק, עדיין לא הגעתי לשלב הגדרת הקבצים. (פשוט היה נראה לי הגיוני שהגדרת שם של מפסק זה דבר בסיסי שיכול להיעשות מה PAPER UI)

לגבי השאלה הראשונה שלא הבנת, הכוונה שלי היא שבכל המדריכים ראיתי שבתפריט של ה PAPER UI בצד שמאל, מופיע Items מתחת לאפשרות של ה Things.
אצלי זה לא מופיע. (כמו שרואים בתמונה המצורפת)

מהתשובה של Catskinner אני מבין שזה מצב תקין

puma1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #125 

@Dotandru
·
לא יודע יך ניסית להתקין את הברודלינק. אני אעלה מדריך בקרוב. עם הברודלינק אין בעיה לגלות ברשת. הבעיה זה עם YEELIGHT. כמו שאמרתי נראה לי שאתה צריך לאפשר UPDP בראוטר בשביל שהוא יוכל למצוא אותם. או שאולי יש הגדרה אחרת בראוטר שלך לא מכיר את ההגדרות שם אני עם ראוטר של אסוס והשני שיאומי

OhadEy
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #126 

@Dotandru
·
סביר להניח שגם הראוטר וגם המודם משמשים אצלך כשרת dhcp וכל אחד מחלק בטווח כתובות שונה. תכבה באחד מהם ותפעיל מחדש את המכשירים.

puma1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #127 

@yaya77
·

איפה ראית שמופיע שם items? גם אצלי אין דבר כזה. את ה-items אתה מגדיר מהקבצים. כשתגדיר את זה שם זה יופיע לך גם בממשק של paper ui עם השם שהגדרת בקובץ. אחר כך פשוט תסיר את הערוצים הכפולים ע"H הסרת העיגול ליד העוץ הכפול. או בכלל ערוצים שאתה לא צריך כמו שהראתי לך שהיית אצלי. עשית כמו שצריך את החלק הראשון. תעבור לחלק השני. תגדיר רכיב אחד בקובץ ה-item בשביל שתבין איך זה עובד. כנס ל-paper-ui U תראה שהוא יופיע לך שם עם השם שהגדרת

אחר כך תוסיף ותו גם ל-sitemap ותתחיל לערוך את האפליקציה

בכל מקרה בשביל האפליקציה צריך לערוך את הקבצים. ככה שזה לא משנה אם אתה יכול לערוך את השם בממשק או לא. כי תצטרך לעשות אותם גם בקובץ ה-items אם תרצה אפליקציה מסודרת. כנס לאפליקציה עכשיו ותראה איך הפריטים שלך נראים שם
נערך לאחרונה על ידי puma1 ב 01/01/2019 17:01, נערך פעם 1 בסך הכל.

Dotandru
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #128 

puma1 כתב:@Dotandru
·
לא יודע יך ניסית להתקין את הברודלינק. אני אעלה מדריך בקרוב. עם הברודלינק אין בעיה לגלות ברשת. הבעיה זה עם YEELIGHT. כמו שאמרתי נראה לי שאתה צריך לאפשר UPDP בראוטר בשביל שהוא יוכל למצוא אותם. או שאולי יש הגדרה אחרת בראוטר שלך לא מכיר את ההגדרות שם אני עם ראוטר של אסוס והשני שיאומי
...
·

אתה מתכוונן שההגדרה צריכה להיות ה VDSL מודם או ב WIFI ראוטר?

yaya77
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 54
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #129 

Catskinner כתב:@yaya77
·כשאתה עושה Link אוטומטי זה אמור לייצר את הקישור ל Channels בממשק ה PaperUI. כל עוד אתה רוצה לעבוד רק עם PaperUI זה בסדר גמור כי אותו ממשק עובד עם Things המייצגים את הנדבך הלוגי ועם Channels המייצגים את היכולות או המאפיינים הפיזיים של כל Thing. ה PaperUI לא משתמש כלל ב items.

אבל הממשקים האחרים לא מתקשרים ישירות ל Channels. הממשק של Basic UI למשל מתקשר דרך מאפיינים של items שאותם מגדירים ידנית בקובץ טקסט. זו בדיוק הסיבה מדוע ההגדרה האחרונה בשורה של כל item הוא ציון לאיזה Channel זה מתייחס.

המוזרות של openHAB מתבטאת בכך ש PaperUI מסוגל לקרוא את קובץ ה items ולייצר ולהציג את ה Channel Link בממשק, ורשימה של items שנוצרה ע"י קובץ הטקסט, אבל אין לו אפשרות לעדכן או לייצר בעצמו קובץ items. לכן אם אתה משתמש ב PaperUI כדי לבצע את ה Link ואחר כך בונה את ממשק המשתמש דרך Basic UI אתה תגלה תופעה משונה והיא שיכפול של Things בממשק ה PaperUI. הראשון יהיה זה שהתגלה ונוצר דרך PaperUI והשני הוא Thing שנוצר מקריאת קובץ ה items.

אני אישית לא ממליץ בכלל להגדיר את ה items דרך PaperUI. זה ממשק שהגיע בירושה מפרוייקט ESH המקביל והוא נועד בראש ובראשונה לבצע הגדרות מערכת בסיסיות בלבד.
...
·

Dotandru
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #130 

Chura כתב:@Dotandru
·
בין רשתות יש משהו ?
צריך לאפשר מולטיקאסט בין הרשתות
...
·

איך ובאיזה מהראוטרים? ב WIFI?

puma1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #131 

@Dotandru
·
נראה לי שזה צריך להיות בראשי. במקרה שלך במודם. גם כמו שנאמר תכבה את האפשרות ששניהם יחלקו כתובות IP. אני גם לא יודע איך הגדרת את הראוטר השני. הוא מגש או ראוטר בפני עצמו?

Dotandru
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #132 

puma1 כתב:@Dotandru
·
נראה לי שזה צריך להיות בראשי. במקרה שלך במודם. גם כמו שנאמר תכבה את האפשרות ששניהם יחלקו כתובות IP. אני גם לא יודע איך הגדרת את הראוטר השני. הוא מגש או ראוטר בפני עצמו?
...
·

זה ראוטר WIFI של שיאומי , או לא יכול להיות BRIDGE לדעתי.
אוקיי הבנתי את הבעיה - מקסימום אני אעבוד רק עם רשת של WIFI ראוטר וזהו.
תודה!

puma1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #133 

יש לי ראוטר של שיאומי הו כן יכול לעבוד כברידג'. אתה בוחר לו את המצב במסך הפתיחה שלו.

OhadG
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1201
נתן תודות: 185 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #134 

ד"א, יש גם Binding מעולה לרסיברים של Marantz, מופיע כ-DenonMarantz עם שליטה מלאה על הדלקה, כיבוי, הגדרות ל-Zone השונים, בחירת Input, וכו'.
איזי טורס - EZ Tours - וילות ומלונות בוטיק באירופה
http://www.eztours.co.il

Ohad

puma1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #135 

@OhadG
·

רשמתי שלמי שיש טלוויזיה או רסיבר שמתחברים לרשת שיבדוק אם יש תוסף זמין למכשיר שלו. אני משתמש בתוסף של ONKYO. וגם בזה של LG לטלוויזיה. שאני אעלה גם מדריך לזה בקרוב.

BarakMichaeli
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 333
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #136 

התחלתי לבצע את המעבר מVERA לopenHAB
כרגע רני מגדיר רק רכיבי רשת (אייפון טלויזיה רסיבר וכו)
התחלתי להגדיר גם items וגם things דרך paperUI מה שכנראה היה טעות
מה הדרך הנכונה? מה להגיר בpaperUI ומה בקבצים?
מה בדרך כלל עושים פותחים קובץ בתקית config ואז מתחילים לכתוב בVS או ששומרים בPC נגיד ואז מעבירים לתקיה הרלוונטית
כל item או thing צריך קובץ משלו? לא ממש הבנתי את טופולוגית הקבצים הזאת
משום מה שאני רוצה למחוק בpaperUI רכיב שגבר הוגדר ממסך הitems או things אני לא מצליח
עוד משהו זה שאני לא רואה כלום באפליקציה כאשר אני מחובר לרשת הסלולרית אבל כן רואה כאשר מחובר לרשת הביתית
לאתר myopenHUB אני מצליח להתחבר מבחוץ

תודה

puma1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #137 

מציע לגבי ההגדרה לעבוד לפי סדר המדריך. תגדיר קודם ב-PAPER-UI. תראה שהכל עובד משם. ואז תוכל להגדיר את קובץ ה-items וה-sitemap. בהמשך תוכל להסיר כפילויות כמו שהוסבר במדריך לקובץ ה-items

את הקבצים אין צורך להעתיק למחשב. ניתן לפתוח את הקבצים שנמצאים בתקיה עצמה לערוך ולשמור. ואז לרענן את הדפדפן או האפליקציה והשינוי יכנס לתוקף. אם יש בעיה בקוד של אחד הקבצים. יראו את זה בלוג כמו שהסברתי במדריך. יהיה רשום בדיוק באיזה שורה בקוד יש בעיה

צריך קובץ items אחד. והוא מכיל את כל הרכיבים. את things לא צריך להגדיר בקובץ. 99% מוגדר היום בממשק. קראת את המדריך לגבי הקבצים ?

אתה לא יכול למחוק מה-paper-ui רכיב שהגדרת בקובץ ה-items. לא ברור לי מה הגדרת בקובץ ה-things

כתבת שם משתמש וסיסמה לאתר בהגדרות של האפליקציה ? נכנס לאתר של openhab ורשום לך שה-dashboard שלך online?

eyals2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 469
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #138 

(Y)@puma1
·

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2805
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #139 

puma1 כתב:איך הארכה מתחברת לצד השני בשקע הישראלי? בצד השני יש שני פינים וכניסה אחת. בארץ ציך 3 פינים בשקע עצמו. ולא 2 + כניסה לפין (העיגול השחור ליד שני הפנים זה כניסה לפין של ארכה. הבאת תמונה שמראה את הצד השני. אבל לא את הצד הרלוונטי שמראה איך הארכה מתחברת לשקע בארץ

[img2=404x335]http://evida.com.sg/wp-content/uploads/ ... g-Pic1.png[/img2]
...
בגלל זה כתבתי שצריך להשתמש במתאם בין שקע גרמני לשקע ישראלי, הוא עולה גרושים והופך את פין הארקה השקוע הגרמני לפין ארקה ישראלי.
מצרף תמונה של המתאם משני צדדיו.

אגב, יש גם גרסה עם שקע אנגלי אם אתה מעדיף מתאם משקע אנגלי לישראלי.

BarakMichaeli
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 333
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #140 

puma1 כתב:מציע לגבי ההגדרה לעבוד לפי סדר המדריך. תגדיר קודם ב-PAPER-UI. תראה שהכל עובד משם. ואז תוכל להגדיר את קובץ ה-items וה-sitemap. בהמשך תוכל להסיר כפילויות כמו שהוסבר במדריך לקובץ ה-items

את הקבצים אין צורך להעתיק למחשב. ניתן לפתוח את הקבצים שנמצאים בתקיה עצמה לערוך ולשמור. ואז לרענן את הדפדפן או האפליקציה והשינוי יכנס לתוקף. אם יש בעיה בקוד של אחד הקבצים. יראו את זה בלוג כמו שהסברתי במדריך. יהיה רשום בדיוק באיזה שורה בקוד יש בעיה

צריך קובץ items אחד. והוא מכיל את כל הרכיבים. את things לא צריך להגדיר בקובץ. 99% מוגדר היום בממשק. קראת את המדריך לגבי הקבצים ?

אתה לא יכול למחוק מה-paper-ui רכיב שהגדרת בקובץ ה-items. לא ברור לי מה הגדרת בקובץ ה-things

כתבת שם משתמש וסיסמה לאתר בהגדרות של האפליקציה ? נכנס לאתר של openhab ורשום לך שה-dashboard שלך online?
...
אקרא שוב את המדריך לגבי הקבצים

הגדרתי את הרכיבים דרך paperUI ולא דרך הקבצים ועדיין אני לא מצליח למחוק מאותו ממשק
לגבי האפליקציה הכנסתי את שם המשתמש והסיסמא לאתר באפליקציה וכן רשום שהדשבורד אונליין
·

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”