תהיות לגבי הפורום (דעתי האישית)
- oz007
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 297
@ahersko
אני אגיד לך מה הבעיה,
אדם שהכרתי עוד היה מהתקופה של המחתרות נדמה לי היה חבר בהגנה, לימים אחר כך היה איש משפט ונדלניסט
הוא אהב לומר את זה חצי בצחוק, חצי ברצינות
אתה יודע מה הבעיה האמיתית של ישראל ?
יותר מידי יהודים במקום אחד !
אני אגיד לך מה הבעיה,
אדם שהכרתי עוד היה מהתקופה של המחתרות נדמה לי היה חבר בהגנה, לימים אחר כך היה איש משפט ונדלניסט
הוא אהב לומר את זה חצי בצחוק, חצי ברצינות
אתה יודע מה הבעיה האמיתית של ישראל ?
יותר מידי יהודים במקום אחד !
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78965
- שם מלא: עפר לאור
·ממליץ שבמקום לרפרף, קרא את השרשור כי הוסבר כאן יותר מפעם אחד מדוע בישראל זה לא עובד. אם זה ארוך לך חפש את ההודעות הראשונות שלי בשרשור ותקרא רק אותן.ahersko כתב:לא קראתי את השרשור... דיפדפתי פה ושם.
אני לא מבין את שיטת המחיר החסוי בקומבינה לחבר של חבר שאחותו עושה מסאז בארבע ידיים.
בפורום ה HT הסינגפורי, יש שרשור בן שנים של פרסום מחירים.
השיטה מאוד ברורה, מותר לפרסם רק דגם, חנות, תנאי תשלום, מתנות חינם ושם הסוכן.
ככה אנשים יודעים בדיוק איפה לקנות וכמה לשלם
https://forums.hardwarezone.com.sg/hous ... 83485.html
לא מבין למה אצלנו זה לא יכול לעבוד?
תפתחו שרשור בדיוק כזה דביק... אני משוכנע שהוא יתמלא מהר מאוד...
- ahersko
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
קראתי את ההודעה הראשונה שלך ואני לא קונה את זה.
מה שאתם עושים, אתם מנציחים את מצב של רפובליקת בננות.
אם זה עובד בעולם המערבי, אין סיבה שזה לא יעבוד בישראל... שוב אלא אם אנחנו באמת מדינת עולם שלישי.
אין סיבה שמחיר ישרוף אף אחד, אני לא מבין את זה.
יצאתי... לא מתכוון להשתתף בדיון. בהצלחה לכולם
מה שאתם עושים, אתם מנציחים את מצב של רפובליקת בננות.
אם זה עובד בעולם המערבי, אין סיבה שזה לא יעבוד בישראל... שוב אלא אם אנחנו באמת מדינת עולם שלישי.
אין סיבה שמחיר ישרוף אף אחד, אני לא מבין את זה.
יצאתי... לא מתכוון להשתתף בדיון. בהצלחה לכולם
- oz007
-
- חבר פעיל מאוד

גם אני וגם רבים אחרים,
לא הצליחו להבין את השריפת מחיר, עד היום פרסום מחירים פה עזר לי אישית לחסוך אלפים של שקלים, ושום מחיר לא נשרף התייקר או התאדה
לא הצליחו להבין את השריפת מחיר, עד היום פרסום מחירים פה עזר לי אישית לחסוך אלפים של שקלים, ושום מחיר לא נשרף התייקר או התאדה
- Arie10
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2577
@oz007
·
זאת בדיחה בת יותר מ 100 שנה.
·
זאת בדיחה בת יותר מ 100 שנה.
- oz007
-
- חבר פעיל מאוד

@Arie10
אמרתי שהוא מתקופת ההגנה לא ? חח
אמרתי שהוא מתקופת ההגנה לא ? חח
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7416
המחיר לא התאדה החנות כן זאת הכוונה אתם חוזרים על מה שאמרתי בדף ה1 נראה לי כבר לא זוכר מה אני עושה
Sony 1040
Monitor mass
Monitor mass
- oz007
-
- חבר פעיל מאוד

אם החנות התאדתה ולא יכולה לעמוד בתחרות אז אין לה מקום בעולם הזה
אני ממש לא מבין פה את האנשים, אני לא מתכוון לפגוע בפרנסה של מישהו, אבך היום אם אינך יכול למוד בתחרות אתה פשוט לא רלוונטי
אני ממש לא מבין פה את האנשים, אני לא מתכוון לפגוע בפרנסה של מישהו, אבך היום אם אינך יכול למוד בתחרות אתה פשוט לא רלוונטי
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20197
- שם מלא: ארתור ליברמן
@oz007
·
אני עדיין לא מצליח להבין מה אתה רוצה מאיתנו?
·
אני עדיין לא מצליח להבין מה אתה רוצה מאיתנו?
- molvy
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7048
·הוא רוצה שהאתר יחליף את ZAPTheCoolest כתב:@oz007
·
אני עדיין לא מצליח להבין מה אתה רוצה מאיתנו?...
- ngold7
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 843
קראתי הכל, מזה כמה ימים שאני עוקב ומנסה להבין מה רוצים סה"כ.
ליפני שאכתוב את דעתי רק אומר (מה שכבר נאמר) שבשום מקום ואף פעם מזכרוני לא נאסר לכתוב מחיר, ואפילו יותר מזה, לכשהיה חשש של פרסום חסוי דרך אחד מהחברים היותר מכובדים, האתר העיף את החבר לתדהמת כל הקהילה, וזאת אך ורק על מנת לשמור על החברים פה ממידע לא נאמן.
עכשיו זה שהחברים לא מספרים מחירים זה די מצחיק, מאוד עצוב ובכללי לא הגיוני. הסיבה היחידה שהחנות מבקשת ממישהו לשמור בסוד את המחיר היא כדי שהו יחשוב שהוא קנה בזול מידי, ממש כמו מוכר הקסאטה שצועק "אני הולך" כשהו מוקף אנשים, ממש כמו בשוק שהמוכר אומר שהוא מפסיד עליך. עצוב ובסוף.
באו נגיע למסקנה אחת בבקשה, אף אחד לא מפסיד ממחירה של כל מוצר שהו, אם המוכר מפסיד, הוא מפסיד את העסק שלו.
אני מאמין שלמוכר ישתלם לפרסם מחיר אמיתי, במיוחד אם הפרסום יגיע לא דרכו אלא דרך לקוח (לקוח מרוצה זה הפרסומת הכי טובה) אבל הסיבה שהו מפחד היא לא כדי למכור ללקוח אחר ביותר כסף, (כן כן) אלא כי הוא מפחד מהתחרות.
אמאזון נכנס לשוק בצורה מסוימת וכל מי שמוכר כל דבר פיזי בארץ צריך לפחד, ולתכנן מחדש אסטרטגיה שיווקית. אני חי בניו יורק ופה ראינו חנויות ענקיות נפגעות מאמאזון ונסגרות. (Toys R us) חנויות אחרות משנות כיוון לתת חווית קניה נעימה יותר (best buy) ומי שלא משנה כבר בדרך החוצה( Sears )
מה שאני מראה זה שהשוק משתנה, כך או כך השוק לא יחזיק מעמד עוד הרבה זמן בלי מחשבה אמיתית על איך לשרוד.
בארץ המצב יהיה בדיוק אותו דבר.
ודבר אחרון, מי שנמצא פה זמן מה וודאי זוכר את המבחנים הקבוצתיים של איתי חזום. אני מאמין שלאתר קשה מאוד לקבל ציוד למבחן בגלל הפחד של היבואן היחיד של מוצר x שהמוצר שלו לא ינצח במבחן, ובגלל זה האתר כן מגן על היבואנים (הם לא פושעים בדרך כלל) קצת. האתר תקוע באמצע, ואין לא ממש אפשרות לעצבן הרבה אנשים משני הצדדים, ממש כמו רוב האתרים הדומים לו בעולם.
לסיכום שלי, אם למישהו יש בעיה עם השיטה הקיימת, שהו עצמו יפרסם מחיר, שיתחיל את הנורמה החדשה.
ליפני שאכתוב את דעתי רק אומר (מה שכבר נאמר) שבשום מקום ואף פעם מזכרוני לא נאסר לכתוב מחיר, ואפילו יותר מזה, לכשהיה חשש של פרסום חסוי דרך אחד מהחברים היותר מכובדים, האתר העיף את החבר לתדהמת כל הקהילה, וזאת אך ורק על מנת לשמור על החברים פה ממידע לא נאמן.
עכשיו זה שהחברים לא מספרים מחירים זה די מצחיק, מאוד עצוב ובכללי לא הגיוני. הסיבה היחידה שהחנות מבקשת ממישהו לשמור בסוד את המחיר היא כדי שהו יחשוב שהוא קנה בזול מידי, ממש כמו מוכר הקסאטה שצועק "אני הולך" כשהו מוקף אנשים, ממש כמו בשוק שהמוכר אומר שהוא מפסיד עליך. עצוב ובסוף.
באו נגיע למסקנה אחת בבקשה, אף אחד לא מפסיד ממחירה של כל מוצר שהו, אם המוכר מפסיד, הוא מפסיד את העסק שלו.
אני מאמין שלמוכר ישתלם לפרסם מחיר אמיתי, במיוחד אם הפרסום יגיע לא דרכו אלא דרך לקוח (לקוח מרוצה זה הפרסומת הכי טובה) אבל הסיבה שהו מפחד היא לא כדי למכור ללקוח אחר ביותר כסף, (כן כן) אלא כי הוא מפחד מהתחרות.
אמאזון נכנס לשוק בצורה מסוימת וכל מי שמוכר כל דבר פיזי בארץ צריך לפחד, ולתכנן מחדש אסטרטגיה שיווקית. אני חי בניו יורק ופה ראינו חנויות ענקיות נפגעות מאמאזון ונסגרות. (Toys R us) חנויות אחרות משנות כיוון לתת חווית קניה נעימה יותר (best buy) ומי שלא משנה כבר בדרך החוצה( Sears )
מה שאני מראה זה שהשוק משתנה, כך או כך השוק לא יחזיק מעמד עוד הרבה זמן בלי מחשבה אמיתית על איך לשרוד.
בארץ המצב יהיה בדיוק אותו דבר.
ודבר אחרון, מי שנמצא פה זמן מה וודאי זוכר את המבחנים הקבוצתיים של איתי חזום. אני מאמין שלאתר קשה מאוד לקבל ציוד למבחן בגלל הפחד של היבואן היחיד של מוצר x שהמוצר שלו לא ינצח במבחן, ובגלל זה האתר כן מגן על היבואנים (הם לא פושעים בדרך כלל) קצת. האתר תקוע באמצע, ואין לא ממש אפשרות לעצבן הרבה אנשים משני הצדדים, ממש כמו רוב האתרים הדומים לו בעולם.
לסיכום שלי, אם למישהו יש בעיה עם השיטה הקיימת, שהו עצמו יפרסם מחיר, שיתחיל את הנורמה החדשה.
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past
.He who controls the future conquers the past
- se1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1294
אני מבין לגמרי את מנהלי האתר וסיבותיהם עימם.
לא התכוונתי להצטרף לדיון הארוך שהפך להיות לפרקים מאד לא נעים ותוקפני.
עד שראיתי את ההצעה של ahersko להדביק שירשור שבו לא תהיינה בכלל תגובות (כמו בסינגפור)
לדעתי זו הצעה מצוינת.
יופיע שם רק המחיר ושם החנות. בלי מחמאות ותודות על המוכר או השירות.
אם יש למישהו שאלה / הערה שיפנה בפרטי.
מציע שתכנסו ללינק ש- ahersko נתן
https://forums.hardwarezone.com.sg/house-displays-...
ותנסו זאת למשך מספר חודשים ונראה מה יקרה.
מעניין אותי לדעת באם אתם מסכימים לנסות זאת כאן או לא.
לא התכוונתי להצטרף לדיון הארוך שהפך להיות לפרקים מאד לא נעים ותוקפני.
עד שראיתי את ההצעה של ahersko להדביק שירשור שבו לא תהיינה בכלל תגובות (כמו בסינגפור)
לדעתי זו הצעה מצוינת.
יופיע שם רק המחיר ושם החנות. בלי מחמאות ותודות על המוכר או השירות.
אם יש למישהו שאלה / הערה שיפנה בפרטי.
מציע שתכנסו ללינק ש- ahersko נתן
https://forums.hardwarezone.com.sg/house-displays-...
ותנסו זאת למשך מספר חודשים ונראה מה יקרה.
מעניין אותי לדעת באם אתם מסכימים לנסות זאת כאן או לא.
- oz007
-
- חבר פעיל מאוד

@se1
·
בעד 👍🏻
·
בעד 👍🏻
- oferlaor
-
- מנהל

·oz007 כתב:גם אני וגם רבים אחרים,
לא הצליחו להבין את השריפת מחיר, עד היום פרסום מחירים פה עזר לי אישית לחסוך אלפים של שקלים, ושום מחיר לא נשרף התייקר או התאדה...
מפתיע אותי שאתה אומר שהפורום עזר לך ואתה באופן קבוע תוקף אותו ואת מנהליו כמשת״פים...
אז זהו שכן התאדו הרבה מחירים וחנויות. אתה אומר שלא ואז כשמצביעים על כל שזה כן קרה אז פתאום הטיעון התחלף שאין לחנות הצדקה לקיומה. אתה ממשיך שוב ושוב לטעון טענה שהמציאות לא תואמת אליה ומשנה בכל פעם את התירוץ מדוע הטיעון שלך הוא הנכון.
מטרת הפורום הוא לשתף מידע. שכל אחד יעשה את החשבון שלו. מה שבטוח הוא שאם כולם ישתפו את המחיר אז המחיר יעלה. אם זה טוב או רע זה שכל אחד יחליט (זה בהחלט לא חד משמעי!!) אבל זה המצב.
זה גם די הגיוני. ברגע שהמחיר הזול ביותר פומבי אז כולם יישרו לפיו קו. זה אומר שבכל המקומות יהיה את אותו המחיר בדיוק ולא ניתן יהיה להתמקח. מכיוון שכולם ירצו להרוויח הרי ברור שהמחיר יהיה חייב להיות גבוה מכפי שהוא כיום בכדי להצדיק זאת. זה מאוד הגיוני.
אגב, במקרה כזה מעניין אותי אם בכלל חיה הצדקה לכל כך הרבה מקומות ריטייל. אם לכולם יש מחיר זהההלמה שלא יהיה רק חנות אחת שתספק לכולם (נניח של היצרן או היבואן)?
- oz007
-
- חבר פעיל מאוד

איפה הצביעו בגלל שאמרת !?
לא ראיתי דוגמה אפילו אחת שמחיר התאדה או נשרף !?
אתה חושב ומאמין שהמחיר יישרף, רבים אחריפ פה בשרשור כמוני גם לא מקבלים את הטענה הזאת
לא שניתי שומדבר בקו המחשבה שלי מאז תחילת השרשור ולא נתתי שום תירוצים, ואולי תופתע כן הקשבתי וקראתי הכל - פשוט לא מסכים איתכם
ןרוב האנשים בשרשור לא מבינים או מקבלים את העובדה שמחיר הוא סוד מדינה או שיגרום לעליית מחירים
כל הזמן יש ניסיון להוציא אותי בצורה לא יפה בשרושר הזה, שזה לא תואם את המציאות
שיהיה לכולם יום נפלא 😀
לא ראיתי דוגמה אפילו אחת שמחיר התאדה או נשרף !?
אתה חושב ומאמין שהמחיר יישרף, רבים אחריפ פה בשרשור כמוני גם לא מקבלים את הטענה הזאת
לא שניתי שומדבר בקו המחשבה שלי מאז תחילת השרשור ולא נתתי שום תירוצים, ואולי תופתע כן הקשבתי וקראתי הכל - פשוט לא מסכים איתכם
ןרוב האנשים בשרשור לא מבינים או מקבלים את העובדה שמחיר הוא סוד מדינה או שיגרום לעליית מחירים
כל הזמן יש ניסיון להוציא אותי בצורה לא יפה בשרושר הזה, שזה לא תואם את המציאות
שיהיה לכולם יום נפלא 😀
- oferlaor
-
- מנהל

אני מספר לך על מקרים אמיתיים שאני חוויותי בעבר. לא פעם ולא פעמיים. רובם התאדו בפורום אבל ידעתי עליהם כי החנות התלוננה לנו (בעלי האתר) כאילו אנחנו אחראים לכך שהרוכשים שלהם הדליפו את המחיר. אין טעם שאתן עוד פרטים, אתה ממילא מקשיב רק לעצמך.
- oz007
-
- חבר פעיל מאוד

מי התאדה ? החנות או המחיר ?
אתה סותר את עצמך, אם החנות לא רוצה שמחיר יעלה יישרף כי הוא נשרף ברבים, הם דואגים לצרכן שלא ישלם יותר מידיי ? או הם פשוט מודאגים שאנשים ידרשו מחירים זולים יותר והם עלןלים לסגןר את העסק ? בעקבות אי יכולת עמידה בתחרות
בעולם מודרני מי שלא יכול לעמוד בתחרות אין לו זכות קיום,
אני ממש לא מבין אותך, ותופתע אני כן מקשיב
אתה סותר את עצמך, אם החנות לא רוצה שמחיר יעלה יישרף כי הוא נשרף ברבים, הם דואגים לצרכן שלא ישלם יותר מידיי ? או הם פשוט מודאגים שאנשים ידרשו מחירים זולים יותר והם עלןלים לסגןר את העסק ? בעקבות אי יכולת עמידה בתחרות
בעולם מודרני מי שלא יכול לעמוד בתחרות אין לו זכות קיום,
אני ממש לא מבין אותך, ותופתע אני כן מקשיב
- yevsh
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 425
אני לא מבין על מה התלונה,
גילוי נאות אני בין אלו שלא פירסם את מחיר הטלוויזיה שקניתי ביום שישי שעבר.
במקרה שלי אני זה שבכלל שאל את המוכר אם אני יכול לפרסם את המחיר.
הוא ביקש לא לפרסם כי זה יגרום למצב לא נעים מול היבואן, וזה בגלל שהחנות נתנה לי מחיר "שגוי" (הרבה יותר נמוך ממחיר השור ליבואן רשמי) בפייסבוק לטלוויזיה.
ובשביל שאני לא אתאכזב נתן לי מחיר טוב (לא כמו שהבטיח בפייסבוק אבל נמוך מהמחיר הרשמי).
אמר לי שאני יכול לתת את הטלפון הפרטי שלו לאשנים שיבקשו מחיר (בטח יסתדר איתם כבר).
גילוי נאות אני בין אלו שלא פירסם את מחיר הטלוויזיה שקניתי ביום שישי שעבר.
במקרה שלי אני זה שבכלל שאל את המוכר אם אני יכול לפרסם את המחיר.
הוא ביקש לא לפרסם כי זה יגרום למצב לא נעים מול היבואן, וזה בגלל שהחנות נתנה לי מחיר "שגוי" (הרבה יותר נמוך ממחיר השור ליבואן רשמי) בפייסבוק לטלוויזיה.
ובשביל שאני לא אתאכזב נתן לי מחיר טוב (לא כמו שהבטיח בפייסבוק אבל נמוך מהמחיר הרשמי).
אמר לי שאני יכול לתת את הטלפון הפרטי שלו לאשנים שיבקשו מחיר (בטח יסתדר איתם כבר).
-
silver_poison
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 521
סתם שתדע שהחנות עברה על החוק התווית (מחיר), ברגע שראית פרסומת או שהוצע לך הצעת מחיר בכתב, בעל העסק חייב לעמוד מאחורי המחיר שקיבלת...ברגע שיש מחיר זה חוזה לכל דבר !yevsh כתב:הוא ביקש לא לפרסם כי זה יגרום למצב לא נעים מול היבואן, וזה בגלל שהחנות נתנה לי מחיר "שגוי" (הרבה יותר נמוך ממחיר השור ליבואן רשמי) בפייסבוק לטלוויזיה.
...
בדיוק כמו שמיליון פעם בסופר שיש מחיר לא נכון על המוצר, הסופר חייב לכבד את הטעות ולתת לך במחיר שמופיע.
מתי תלמדו להפסיק להיות פראיירים של המערכת (יבואנים במקרה שלנו) ותתחילו לדרוש את מה שמגיע לנו כצרכנים ?!?!?
כמו שoz007 רשם : "בעולם מודרני מי שלא יכול לעמוד בתחרות אין לו זכות קיום"
אין חיה כזו מחיר הפסד, יש מחיר "רווח" לא מספיק גדול (לצד המוכר)
ממש תסמונת האשה המוכה פה בפורום, המוכר ביקש לא לפרסם כי היבואן יעניש אותו...זה נשמע לי כמו "אוי אוי אוי"
- Nemesis
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4593
·oferlaor כתב:·......
מפתיע אותי שאתה אומר שהפורום עזר לך ואתה באופן קבוע תוקף אותו ואת מנהליו כמשת״פים...
אז זהו שכן התאדו הרבה מחירים וחנויות. אתה אומר שלא ואז כשמצביעים על כל שזה כן קרה אז פתאום הטיעון התחלף שאין לחנות הצדקה לקיומה. אתה ממשיך שוב ושוב לטעון טענה שהמציאות לא תואמת אליה ומשנה בכל פעם את התירוץ מדוע הטיעון שלך הוא הנכון.
מטרת הפורום הוא לשתף מידע. שכל אחד יעשה את החשבון שלו. מה שבטוח הוא שאם כולם ישתפו את המחיר אז המחיר יעלה. אם זה טוב או רע זה שכל אחד יחליט (זה בהחלט לא חד משמעי!!) אבל זה המצב.
זה גם די הגיוני. ברגע שהמחיר הזול ביותר פומבי אז כולם יישרו לפיו קו. זה אומר שבכל המקומות יהיה את אותו המחיר בדיוק ולא ניתן יהיה להתמקח. מכיוון שכולם ירצו להרוויח הרי ברור שהמחיר יהיה חייב להיות גבוה מכפי שהוא כיום בכדי להצדיק זאת. זה מאוד הגיוני.
אגב, במקרה כזה מעניין אותי אם בכלל חיה הצדקה לכל כך הרבה מקומות ריטייל. אם לכולם יש מחיר זהההלמה שלא יהיה רק חנות אחת שתספק לכולם (נניח של היצרן או היבואן)?...
אם חנות צריכה למכור בממוצע במחיר X כדי להמשיך ולהתקיים, הרבה יותר הגיוני בעיני שימכרו לכולם במחיר X ולא לחצי במחיר 2X וחצי במחיר 0.5X.