רכישת רסיבר חדש, תקציב כ 5K - נרכש Denon AVRX4300H

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5189

שליחה

CUTNPASTE כתב:@FastandFurious
·

אגב, יש בהחלט מצבים שווליום דינאמי לא מומלץ. לדוגמה במוסיקה קלאסית שיש בה הבדלים חדים בין קטעים שקטים לקטעים רועשים ווליום דינאמי יהרוס את הדרמתיות. אבל בצפיה בסרט יש ברוב הבתים בעיה שאתה לא יכול לשמוע בעוצמה גבוה כי בסצנה אחת יש לך דיאלוג או ציוץ ציפורים, ובאחרת יש לך קרב יריות, מטוסים ופיצוצים. כאן ווליום דינאמי עושה עבודה מצויינת מבלי לקלקל את ההנאה מהסרט.

עזוב דיבורים. רכשת רסיבר מצויין (מקווה מאד שבצעת כיול כנדרש כי מהשרשור שלך זה לא ברור). עד כמה שזכור לי באנטם יש DOLBY VOLUME שהוא עושה עבודה טובה יותר מהמקביל שיש באודיסי. תפעיל אותו תצפה בסרט שאתה כבר מכיר, אפילו תאזין למוסיקה שאתה רגיל אליה עם DV פועל. ותחזור לכאן לדווח...
...
·

אוקיי רק עכשיו ראיתי את ההודעה שלך
בקשר לדינמיק וליום, אני מדבר על סרטים,
-פה ושם יש סיבה להדליק לאנשים מסויימים
לא בכל בית אפשר לשמוע קולנוע בווליום גבוהה
פשוט ל" זאן פול" המלצת בלי שום קשר, ולא היית לו בעיה
מסויימת שמצריכה שימוש בדינמיק וליום,
במוזיקה? לא נראה לי שזה יקרה אצלי, אני שומע סטריאו במצב None
כלומר לדעתי דיראקט כי הסב גם עובד, ללא שום עיבוד או dsp,
הרסיבר עדיין חדש לי, לא יצא לי לחקור אותו לעומק, זה המצב שהבנתי שהוא ללא עיבודים כמו פיור דאירקט, רק שבאנטם לא מצאתי וגם לא חפשתי דרך להדליק מוזיקה, פיור דיראקט, כלומר בלי סב בכלל,
בנתיים מצב None מספק אותי וזה נשמע מושלם

בקשר לכיול, עדיין לא כיילתי עם ARC, רק בשבע הבא
אמצא זמן ואתפנה לזה, הגדרתי דרך הרסיבר חיתוכים, מרחקים, עוצמות,
כל מה שצריך, הכל נשמע מצויין, פשוט אני עם שלישייה וסב :?
קשה לי מאוד לתת הערכה לגבי קולנוע תכלס, אין סראונדים, וחסר המון מידע של האחוריים בסרטים, וכלה גם ההשלמה של הסב מתדר חיתוך האחוריים ומטה...
תכלס הרמקולים חדשים, וככה במצב שלי בלי סראונדים, אני לומד להעריך
את הבמה הקדמית שלי (ולומד את הסאונד מצויין, מה שתמיד לוקח לי זמן)
בלי התערבות של הסראונדים, זה חשוב מאוד מבחינתי,
בכול אופן תודה רבה, אכן רסיבר מצויין, מבחינתי אני הכי מרוצה :)
מכל הבחינות, לא יכולתי להתאים לעצמי רסיבר יותר מושלם ממנו
כאשר היה לי את המרנץ, הוא גם היה ייחסית "ערום", דל פיצרים, בייחס לאחרים במחירו בזמנו,
ולא הייתי משתמש בפיצרים, וזה המזל שלי, בזכות זה, בזכות ההבנה שלי
איזה קולנוע אני רוצה להוציא מהרמקולים שלי, ומה כן חשוב לי ברסיבר, ואילו דברים אני בכלל לא צריך שיהיו אצלי ברסיבר הגעתי לאנטם, האנטם זאת התשובה לכל השאלות שלי, אחרי הכל הצלחתי להגיע לבחירה ,
הכי מדוייקת בשבילי, אחרי שהשתדלתי לעשות את כל הבדיקות שהיו נגישות
בשלוף, כי ממש לא היה לי זמן להשקיע בזה שבועות או חודשים.
מהרגע שהחלטתי שאני מוכר את המרנץ עד שהוא נמכר, אני מדבר על כסף חיי
לקח בדיוק 3 שעות :lol: אגב נמכר ב2500 בזמן שאמזון מוכר עד הבית 5011
ב3000 שקלים...תוך כמה ימים כבר רכשתי את האנטם, והכל בול ומעבר
אז עם כל ה "חוסר ידע שלי" "ומושפעות" מאחרים
מצאתי את עצמי מסודר, שבע רצון, שם סרט ולא מפסיק לחייך :P
שם מוזיקה ולא מפסיק לחייך :P,
מרוב שאני אוהב את האנטם, כאשר אחשוב על אטמוס התעניין קודם בהגברה לאטמוס של אנטם אם תהיה אפשרות ארכוש..
רק דבר אחד קטן, מקווה ש ARC, תעשה אצלי עבודה טובה ואני מסודר
...
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662

שליחה

FastandFurious כתב: כמו שדברת על דינמיק וליום, והמלצת לחבר בשם "זאן פול"
להפעיל את האופצייה באודיסי, גם עם זה אין לי בעיה
פשוט אתה אומר להגנתך שזה לא מסרס את הסאונד!
ברור שזה מסרס! וברור גם שמותר לשמוע ככה תמיד מי שאוהב כמובן
או מתי שזה מצריך, בזמן צפייה בכבלים לויין, בגלל עניין שבזמן הפרסומות
יש קפיצה של 3db בוליום, או כאשר לא רוצים להפריע לבני הבית..
...
צריך להתייחס לווליום דינמי בצורה של כל מקרה לגופו ולא בשלילה גורפת. אני לא חושב שהוא מעוות או מסרס.
אני גם מעדיף מה שפחות התערבות בסאונד, אבל אני מודה ש DV במצב Light מאזן קצת את הפסקול, עוזר להביא קדימה פרטים קטנים ושקטים בסרט בלי להעלות הרבה בווליום. יכול להיות שיש לזה מחיר כלשהו, אם יש כזה אני לא הצלחתי לזהות.
מה שכן, לדעתי לא כדאי לזה לעבוד במקביל ל DEQ , השילוב הזה לא הכי מוצלח.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@mulder
·אני לא שולל את האפשרות להשתמש בפיצר dynamic V

בכול אופן מהנסיון שלי, כאשר היה לי את המרנץ,

אז בדקתי את האפשרות, תמיד עם dynamic EQ במקביל

לא בשבילי, פחות אהבתי, בכול אופן אני מעדיף סאונד שהוא לא

מקומפרס, זה רק אני :)

באנטם שרכשתי יש את האפשרות dolby volume
בכייף אבדוק, אחקור את הנושא אצלי

נ.ב גם בימאהה שלי לפני המרנץ היה את האפשרות הזאת
פחות אהבתי..
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

orena
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660

שליחה

ויקטור,

יש אך ורק דרך אחת להשוות ציוד והיא שמיעה של הציוד בחלל החדר שלך, שימוש באותו מקור ובאותו חומר תוך כדי מעבר עיוור בין רסיבר אחד למשנהו.

אני מוכן לשים כסף שאין לך שום סיכוי להבחין מי הרסיבר שמנגן באותו הרגע, פשוט אין סיכוי.
דרך אגב, אני משתמש בפרוססור העלית של אנטם - להגיד לך שרכשתי אותו בגלל שהיה טוב יותר יותר מאונקיו, ימהה או פיוניר - או שהתאים "כמו כפפה" לרמקולים שברשותי אז התשובה היא חד משמעית לא, הוא פשוט התאים לצרכים ולסטאפ המורכב שבביתי.

כפי שרן ציין, עיקר ההבדלים בין הרסיברים הוא במערכת הכיול המובנת, הרסיברים מכילים אותם תכונות, אותו מעבד ולעיתים קרובות גם הגברה זהה.

אני מציע לך להתעמק הרבה יותר בנושא, לא לקבוע עובדות חסרות בסיס ולתקוף אישית בן-אדם שמבין דבר או שניים בתחום.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73425
שם מלא: ערן

שליחה

RanMoyal כתב:
לא מזמן היה אצלי בחור, אודיופיל (בתחום הסטריאו) ששמו הולך לפניו.
עניין אותו להקשיב לרמקולים.

הסברתי לו שבארון יש 2 מונובלוקים של KRELL .

הבחור הסביר לי שהוא לא היה צריך את האינפורמציה הזו , כי הוא ישר זיהה את החתימת סאונד שלהם ורמקולים מהסוג שלי, יכולים (לכאורה) לעבוד רק עם הגברות מפלצתיות שכאלה.

בגלל זה, הוא הסביר לי, שומעים אצלי כל כך טוב.

..מאוחר יותר הוא קם לארון..ונוכח לדעת

שיש שם רק ימהה 3060 כמובן.

רן
...
·

אם זה נכון, פשוט PRICELESS :lol:

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869

שליחה

לא, זה לא נכון, קמתי בבוקר וחשבתי איזה סיפור להמציא היום....

ברור שזה נכון ערן ואגב, זה קורה בכל ביקור שמישהו נמצא אצלי.

יש לי ארונית סגורה ולא עובר שום כבל/חוט בבית. הכל בתוך הקירות ומתחת לרצפה.
אין שום אפשרות לדעת מה יש בארונית.
כל פעם אני מספר סיפור אחר לגבי מה נמצא בתוך הארונית וכל פעם אני נתקל בתגובה מצחיקה אחרת שכביכול "מצדיקה" את אותה אלקטרוניקה "מיוחדת" שאני מספר שנמצאת שם.

אין שום אפשרות לדעת מה מזיז את הרמקולים שלי לפי הסאונד ששומעים. רק אנשים שהם חסרי הבנה מוחלטת בתחום יכולים לטעון שקל לזהות רכיבים אלקטרונים.

תחליף שיחה עם מר חיים לגו, שאיתו התנהגתי הפוך ומייד סיפרתי לו שימהה 3060 דוחף את הווילסונים. חיים גיחך שהוא שמע את זה ולכל אורך ההדגמה ביקש לדעת איפה מוחבאים הפאוורים.

ואני אספר לך עוד סיפור שמגחיך את כל נושא האלקטרוניקה.

לפני מספר חודשים נסעתי להקשיב לאוטופיה סקאלה אצל אורי יפה בירושלים.
הקשבתי להם בסטריאו עם אלקטרוניקה מאוד יקרה.
הסברתי לו שאני לא איש של סטריאו ואני רוצה לשמוע קולנוע ביתי.

הפך והפך את החנות ובסוף מצא סלים ליין של ימהה. מעריך שעולה 1,500 ש"ח, אולי פחות.

אז הקשבתי לסלים ליין של ימהה דוחף רמקולים של 35,000$ עם אפס מאמץ.

אחת ההדגמות הכי מרשימות ששמעתי.
ושמעתי 2-3 הדגמות בחיים שלי.

רן

CUTNPASTE
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 260

שליחה

זה מוכיח מה שתמיד חשבתי על אודיופילים... לא ההיתי ממהר לקבל שום עצה או דעה מאדם שמשוכנע שכבל קמקום ב 200$ משפר לו את הסאונד...

זה גם מוכיח שבסופו של דבר מה שמעצב את הסאונד זה הרמקולים, המיקום שלהם, והאקוסטיקה של החדר. אני בטוח שגם דנון 2400 מאחורי ארון עם רמקולים איכותיים ישמע לכל אודיופיל מומחה כמו שני מונובלוקים של KRELL... השינויים היחידם בין רסיבי AV זה בפורמטי הסאונד והוידאו הנתמכים, מערכת הכיול, והפיצרים. זה מביא למסקנה שזה ממש לא משתלם כלל להשקיע הון ברסיבר בוטיק כמו ANTHEM ששם דגש על איכוץ שלא לצורך, על חשבון פיצרים רבים שחסרים בו בהשוואה לדנון 4300 או ימהה 3060 שישמעו בדיוק כמוהו אבל לא יחסרו בשום פיצ'ר...

Balance
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2621

שליחה

CUTNPASTE כתב:זה מוכיח מה שתמיד חשבתי על אודיופילים... לא ההיתי ממהר לקבל שום עצה או דעה מאדם שמשוכנע שכבל קמקום ב 200$ משפר לו את הסאונד...

זה גם מוכיח שבסופו של דבר מה שמעצב את הסאונד זה הרמקולים, המיקום שלהם, והאקוסטיקה של החדר. אני בטוח שגם דנון 2400 מאחורי ארון עם רמקולים איכותיים ישמע לכל אודיופיל מומחה כמו שני מונובלוקים של KRELL... השינויים היחידם בין רסיבי AV זה בפורמטי הסאונד והוידאו הנתמכים, מערכת הכיול, והפיצרים. זה מביא למסקנה שזה ממש לא משתלם כלל להשקיע הון ברסיבר בוטיק כמו ANTHEM ששם דגש על איכוץ שלא לצורך, על חשבון פיצרים רבים שחסרים בו בהשוואה לדנון 4300 או ימהה 3060 שישמעו בדיוק כמוהו אבל לא יחסרו בשום פיצ'ר...
...
·כבר כמה ימים אתה מספר כמה אתה מלומד בתחום האלקטרוניקה ובכלל. ואז...
רושם מסקנה כמו הנ״ל... איך לומר... תגיד אתה...

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6306

שליחה

CUTNPASTE כתב:זה מוכיח מה שתמיד חשבתי על אודיופילים... לא ההיתי ממהר לקבל שום עצה או דעה מאדם שמשוכנע שכבל קמקום ב 200$ משפר לו את הסאונד...

זה גם מוכיח שבסופו של דבר מה שמעצב את הסאונד זה הרמקולים, המיקום שלהם, והאקוסטיקה של החדר. אני בטוח שגם דנון 2400 מאחורי ארון עם רמקולים איכותיים ישמע לכל אודיופיל מומחה כמו שני מונובלוקים של KRELL...
...
זה מוכיח, וזה מוכיח.. ואתה גם בטוח ש..
זה הכל לטעמך ודעתך.
גם יש רבים שמסכימים איתך, אך גם יש רבים שלא.
ולכן בתחום הזה יהיו תמיד מחנות, דעות שונות, מערכות שונות וגם האזנות שונות, גם לפעמים שוני בסאונד כבר בא לידי ביטוי באופן שונה גם באוזניים שונות.
יש כאן אנשים שנהנים ממערכות יוקרה, ויש כאלו שנהנים ממערכות פחות יקרות - לדעתי זה נהדר.

CUTNPASTE
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 260

שליחה

@gal-cohen
·

מדובר במוסיקה המושמעת באמצעים אלקטרוניים. זה לא משאיר הרבה מקום לפירושים או פילוסופיה או וודו... זה בסופו של דבר מתבסס על עקרונות הנדסיים בסיסיים. כמו רוחב פס, היענות דינאמית, מינימום החזרים לא רצויים, חסינות לרעש וכמובן מינימום עיוותים הרמוניים. כל מגבר\רמקול\חדר שמקיים את כל התנאים הנ"ל בצורה נאותה, ישמע מצויין לא משנה אם העלות הכוללת היא 10 אלף שח או 500 אלף שח. כמובן שיש גם גבול עליון לכמה "טוב" ניתן לשמוע, אשר מוכתב ע"י המקור עצמו (ההקלטה והאמצעי) וכמובן באוזן של המאזין. רוב האנשים גם כך לא מסוגלים לשמוע צלילים מעבר ל 15 אלף הרץ, ומכאן שלא יצליחו להבחין בעיוותים הרמוניים מעבר ל 1% (עיוות הרמוני = התווספות של תדרים לא רצויים שתמיד יהיו גבוהים מתדר המקור הרצוי...)

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה

שליחה

CUTNPASTE כתב:זה גם מוכיח שבסופו של דבר מה שמעצב את הסאונד זה הרמקולים, המיקום שלהם, והאקוסטיקה של החדר
...
רק הבהרה: אתה מדבר על מצב בו המקור הוא זהה בכל אחד מהמקרים כן?

עריכה: אוקיי אני רואה שהתגובה האחרונה שלך הבהירה את הנושא. (Y)

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@RanMoyal
·עזוב אותך מהכל....
בוא תכתוב את מה שכתבת פה ב- DTOWN
מתאים לך לעשות ספורט?,

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439

שליחה

@FastandFurious

כמו שיואב אמר ואני מצטט אותו: אתה צריך להבין שאתה מתנהל מול אדם שהוא חריג בנוף.
יש לרן כל כך הרבה נסיון בתחום הקולנוע הביתי שיש לך רק ללמוד ממנו ואתה צריך להודות שאחד כזה כותב בפורום.

כמו שאמרו קודמיי, מציע לך לקרוא הרבה הרבה חומר בתחום הזה.
·
....

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

FastandFurious כתב:@RanMoyal
·עזוב אותך מהכל....
בוא תכתוב את מה שכתבת פה ב- DTOWN
מתאים לך לעשות ספורט?,
...
·

מה מיוחד שם ויקטור?

העולם התחלק ל 2 ויקטור.

אלו בעלי שמיעת החתולים שכותבים שם והמציאותיים, שכותבים פה.

ברגע שאחד משני הצדדים מנסה את מזלו בצד האחר, מתחילות מלחמות.

איפה אתה מעדיף להיות ?

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

istarmini כתב:
...
...
·

מה מיוחד שם ויקטור?

העולם התחלק ל 2 ויקטור.

אלו בעלי שמיעת החתולים שכותבים שם והמציאותיים, שכותבים פה.

ברגע שאחד משני הצדדים מנסה את מזלו בצד האחר, מתחילות מלחמות.

איפה אתה מעדיף להיות ?
...
·בשני האתרים יש אנשים רציניים ואני מאוד אוהב את שני האתרים.

אין שתיי קבוצות או איך שלא תקרא לזה, יש רצינות ויש מקצועיות ויש הזיות (אנשים שהוזים) ועוד פרמטרים...

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869

שליחה

ויקטור.

אתה חייב להשאר רגוע. אתה נשמע מאוד לחוץ ומוטרד.

-----נמחק.

תהיה פרודוקטיבי ונצל את הזמן לקרוא על ARC.

רן
נערך לאחרונה על ידי RanMoyal ב 09/07/2017 10:38, נערך פעם 1 בסך הכל.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@FastandFurious
·יואב יש ביננו כבוד, למה אתה לא בוחר להיות נטרלי
בכל העניין הגרנדיוזי שנפתח פה?
תדע לך שבאופן אישי מהיום הראשון שלי פה עזרת לי
המון ואני ממש אוהב אותך ומכבד..

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

FastandFurious כתב:
...
...
·בשני האתרים יש אנשים רציניים ואני מאוד אוהב את שני האתרים.

אין שתיי קבוצות או איך שלא תקרא לזה, יש רצינות ויש מקצועיות ויש הזיות (אנשים שהוזים) ועוד פרמטרים...
...
·

לדעתי ומנסיוני פה יש מקצועיות ורצינות

תבחר לאיפה אתה מתחבר ולך על זה.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

נערך....
נערך לאחרונה על ידי FastandFurious ב 09/07/2017 7:58, נערך פעם 1 בסך הכל.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

istarmini כתב:
...
...
·

לדעתי ומנסיוני פה יש מקצועיות ורצינות

תבחר לאיפה אתה מתחבר ולך על זה.
...
·אני בוחר להיות פה שם וגם ב hifi...
אם יש למישהו בעיה עם זה
אפשר לכתוב לי בפרטי...

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”