anony כתב:
במספר יעדים ספציפיים, ייתכן שהשיחה לישראל תחויג כשיחה ישירה – ללא ביצוע ניתוק ושיחה חוזרת
והחיוב הינו לפי תעריפי שירות חיסכון.
...
השנה, בכל השיחות שאני ואישתי עשינו לא היה צורך בניתוק והמתנה לשיחה חוזרת ז"א לכל היעדים היה חיוג ישיר בחינם.
לפני הטיסה קיבלתי הודעה שדגם הטלפון שלי תומך בזה, לא יודע למה תלוי בדגם אבל זה שיפור
ניתן (והבנתי שהם גם חייבים על פי חוק) להשתמש בסים ישן של וואללה מובייל שניתקתם אותו בעבר (בטיול הקודם שלכם לחו"ל, למשל). לכן, כדאי לשמור אותו בבית אחרי שחוזרים מהטיול. הדבר נבדק ע"י חבר שטייל בחו"ל ולאחר כמה שבועות נייד עם אותו סים את הבת שלו לאחת התוכניות הזולות של וואללה מובייל. האם זה תמיד יעבוד? על אחריותכם...
- הסים של קופיקס/וואללה מובייל לא רלוונטי לקרואטיה וסלובניה, ולכן לא הייתי הולך עליו.
- יש כרגע נדידת גלישה חינם בין מדינות האיחוד האירופי, ו-3 המדינות שציינת כלולות ברשימה הזו, ולכן אני הייתי הולך על רכישת סים מקומי במדינה הראשונה בה תנחתו. למשל, אם מדובר בקרואטיה: http://prepaid-data-sim-card.wikia.com/wiki/Croatia
נראה לי שהכי פשוט יהיה ללכת על ה-Tourist SIM של Simpa או VIP. ייתן לך כמות יפה של גלישה גם בסלובניה ואיטליה.
הודות למדריך המצויין, נקנה סים של וואלה בקופיקס (6 ש"ח), אוקטב ביום הטיסה, וכך נהנתי מגלישה בגרמניה, אוסטריה ושוויץ ללא כל בעיות.
גם החיוג לארץ היה ללא צורך בניתוק ושיחה חוזרת, אלא פשוט חיוג רגיל.
בינתיים התקבל חשבון יחסי של 4 ימים (סוף ספטמבר עד תחילת אוקטובר) של 16 ש"ח, ואני מצפה לשאר החודש עוד כ-50 ש"ח.
סה"כ יצא בערך 70 ש"ח לטיול של 15 יום, עם גלישה ושיחות ללא כל בעיה.
האמת שלשום שלחתי שאלה לקופיקס ולמחרת הם ענו לי עם רשימת סניפים הקרובים לביתי איפה יש סימים במלאי. ניגשתי לראשון מהרשימה והסים היה במלאי.
כל הכבוד לשירות לקוחות של קופיקס.
באם ברכישת סים של קופיקס מבלי לאקטבו אני יכל להבטיח לי את השרות הזה למשך זמן ארוך מבלי שהם יוכלו לשנות את המבצע ? או שרכישת נסים ואחזקות במלאי בבית לא מבטיחה לי כלום.
שלום,
לא ברור לי אם רלוונטי לצ'כיה. מבחינת הגלישה "צ'כיה" אכן מופיעה רשימה תחת פסקה "חבילת חו"ל כלולה במסלול", אך לא מופיעה ברשימת המדינות של "500 דקות שיחה בזק בינלאומי במסגרת מסלול החיוב שבתכנית". במילים אחרות לא אוכל לבצע "עקוב אחריי" כדי לקבל שיחה בחו"ל שחוייגה למספר המקורי שלי?
ברוך הבא לפורום.
צ'כיה אכן כלולה ברשימת המדינות חבילת חו"ל.
ה-"500 דקות בזק בינלאומי" לא רלוונטיות לשום דבר כאן.
את ה"עקוב אחרי" אתה עושה מהמספר הישראלי הקבוע שלך למספר הישראלי שאתה מקבל עם הסים של וואללה מובייל (ולא למספר טלפון צ'כי), כלומר כן תוכל לעשות עקוב אחרי.
תודה על הברכות והתשובה.
מתוך הסקרנות אודות "עקוב אחריי": השיחה מהמספר הקבוע למספר של וואלה מובייל הינה שיחה מקומית בארץ מבחינת המפעיל הסלולארי הקבוע שלי. אבל על חשבון מי השיחה הבינלאומית לסים שנמצא פיזית בחו"ל, בצ'כיה במקרה זה?