קופסה קטנה. שינוי דרמטי. האודיו מתעורר!
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17935
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·(G) כתב:אעבור על זה שנית8)
הכותרת די מבלבלת.
כשקוראים קופסא קטנה זה מזכיר חומרה כמו רסיבר.
לא עדיף לרשום תוכנה קטנה?!...
התוכנה ממש לא קטנה.
הקופסא מאוד קטנה
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
רק מעדכן - קיבלתי תשובה מ-Dirac בנושא. בסיטואציה הנוכחית אכן רק 8 ערוצים נתמכים.zork17 כתב:בשרשור ב AVS יש דרך להשתמש ב 2 88A כדי לתמוך ביותר מ 8 ערוצים.......
האם מישהו יודע אם ניתן לעשות משהו דומה במחשב?...
יחד עם זאת, הציעו לי לבחון גרסת Beta לפלאג-אין שהם פיתחו לתוכנת JRiver Media Center (שלטעמי היא המוצלחת ביותר כיום עבור מי שמחפש נטו איכות אודיו וידאו עם ממשק נוח ולא מעניין אותו פיצ'רים כמו תכנים אונליין שהיום עובדים ומחר לא) שמאפשרת עיבוד ל-16 ערוצים בו זמנית למצב כמו שתיארתי מקודם, בו קיים ממשק עם יותר מ-8 יציאות אנאלוגיות.
עדכונים בהמשך.
·MarioMan כתב:רק מעדכן - קיבלתי תשובה מ-Dirac בנושא. בסיטואציה הנוכחית אכן רק 8 ערוצים נתמכים.......
יחד עם זאת, הציעו לי לבחון גרסת Beta לפלאג-אין שהם פיתחו לתוכנת JRiver Media Center (שלטעמי היא המוצלחת ביותר כיום עבור מי שמחפש נטו איכות אודיו וידאו עם ממשק נוח ולא מעניין אותו פיצ'רים כמו תכנים אונליין שהיום עובדים ומחר לא) שמאפשרת עיבוד ל-16 ערוצים בו זמנית למצב כמו שתיארתי מקודם, בו קיים ממשק עם יותר מ-8 יציאות אנאלוגיות.
עדכונים בהמשך....
מאד מעניין אם כי אני מעדיף גרסאת 16 ערוצים במכשיר יעודי ולא דרך תכנת מחשב. אולי יוציאו כזה בהמשך
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
בעיקרון אפשר להשתמש במחשב באותו אופן שעושה ה-miniDSP 88A כלומר להכניס לו את הערוצים באנאלוגי, לתת לו להמיר לדיגיטלי ולעבד ולהחזיר שוב באנאלוגי (או בדיגיטלי)
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- bangoo
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 687
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
acc1 כתב:קראתי את השרשור בשקיקה ויש לי שאלה חשובה.
האם כיול בעזרת המכשיר הנ"ל יניב תוצאות טובות יותר מאשר כיול מקצועי טלפוני
ע"י מומחה שהיה חבר בפורום עד אתמול?
תודה מראש....
תלוי בחברה של הרסיבר שלך
·
- חיים
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4883
- שם מלא: חיים לגו
- נתן תודות: 1233 פעמים
- קיבל תודות: 298 פעמים
·acc1 כתב:קראתי את השרשור בשקיקה ויש לי שאלה חשובה.
תודה מראש....
תשתדל לא להרוס את השרשור!
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784
חיים-0532253784
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
·acc1 כתב:קראתי את השרשור בשקיקה ויש לי שאלה חשובה.
תודה מראש....
זו לא מערכת כיול.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·Itay_Pollak כתב:·......
זו לא מערכת כיול....
כאילו דההההההההה?????
אז מה זה?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אתקן עצמי - שאי אפשר להשוות בין מערכת כיול נקודתית (כלומר כיול חד פעמים בכל פעם) לבין מערכת שמודדת ומתקנת כל הזמן בזמן אמת. - שאם הבנתי נכון זו הגדולה של הDIRAC.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·Itay_Pollak כתב:אתקן עצמי - שאי אפשר להשוות בין מערכת כיול נקודתית (כלומר כיול חד פעמים בכל פעם) לבין מערכת שמודדת ומתקנת כל הזמן בזמן אמת. - שאם הבנתי נכון זו הגדולה של הDIRAC....
לא הבנת נכון
הדיראק לא מתקן בזמן אמת. הוא מיישם את התיקון שנקבע בעזרת המדידות בדיוק כמו כל מערכת כיול אחרת.
הגדולה של הדיראק שהאלוגריתם התיקון שלו ,עושה רושם ,הכי טוב מכל היתר
עידכון קצר לגביי הבעיות הספציפיות שאני חווה שמתרחשות אך ורק בתחום המדידה ולא בפעילות השוטפת של המכשיר.
1. הסינים טרם עלו על הבעיה. במהלך שלב המדידה ה- Test Tone שמיועד ל- סאב מופנה לרמקול סראונד הימני. זה כמובן יוצר בעיה ומשבש את המדידה. הסינים בהחלט משקיעים מאמצים לפתור את זה.
2. למרות הבעיה, הצלחתי במהלך השבועות האחרונים כן למדוד באופן תקין מספר לא מבוטל של פעמים. עד אתמול, לא ממש מצאתי דרך ברורה לעקוף את הבעיה, המדידות התקינות התרחשו באופן ספוראדי.
3. אין שום עדות בים השירשורים שקראתי על בעיה מהסוג הזה והיא קשורה לסט אפ המאוד ספציפי שלי. LX89- אופו 103D. נאנו DL- והמחשב. יש כאן בעיית תקשורת בין המכשירים שבשלב הזה, לפי הערכת הסינים, מדובר על mismatch בין תקני ה- HDMI ' או נכון יותר בעיית Edid..
4. כל המיכשור תקין. כאמור בביתו של יואב, המכשיר עבד פעמיים ללא שום בעיה.
5. אתמול הצלחתי למצוא דרך לעקוף את הבעיה.
לחיצה על כפתור Menu בפיוניר מעבירה את הפיוניר מ- PCM למצב סטריאו. העלאת המניו/הורדתו/העלאתו וכיוצ"ב ולפתע ....הכל רץ באופן תקין.
זה ברור שמשהו בסיגנל שהתוכנה מעבירה משבש את הפיוניר או...הפוך.
6. זו לא בעיה שאמורה בכלל להפריע לנו במהלך היום. זו בעיה שתתעורר ככל שנרצה לחזור על המדידות. ככל שמדדנו באופן תקין ומשביע רצון, לא נתקל בשום בעיה. אין שום בעיה בעבודה השוטפת של המכשיר.
העניין הוא שברגע שמתעמקים בדירק ובים המידע שקיים על התוכנה, יש רצון (וגם כיף) להתנסות בכמה שיותר מדידות. פיזור המיקרופון. מדידה עם מיקומים צמודים יותר. מדידות גובה וכיוצ"ב. זה כמובן מצריך (במקרה שלי) התעסקות יתר בהכנסת התוכנה-נאנו-פיוניר למצב שהם משחקים יפה ביחד.
אני חייב לומר שהדירק שינה לחלוטין את הסאונד אצלי.
לא מדובר בשינוי קטן או Nice To Have אלא במשהו מאוד מהותי.
מבחינתי זה שווה כל שקל ולמעלה מכך וגם שווה את השעות הרבות שאני משקיע על מנת לפתור את הבעיה הספציפית הזו.
רן
1. הסינים טרם עלו על הבעיה. במהלך שלב המדידה ה- Test Tone שמיועד ל- סאב מופנה לרמקול סראונד הימני. זה כמובן יוצר בעיה ומשבש את המדידה. הסינים בהחלט משקיעים מאמצים לפתור את זה.
2. למרות הבעיה, הצלחתי במהלך השבועות האחרונים כן למדוד באופן תקין מספר לא מבוטל של פעמים. עד אתמול, לא ממש מצאתי דרך ברורה לעקוף את הבעיה, המדידות התקינות התרחשו באופן ספוראדי.
3. אין שום עדות בים השירשורים שקראתי על בעיה מהסוג הזה והיא קשורה לסט אפ המאוד ספציפי שלי. LX89- אופו 103D. נאנו DL- והמחשב. יש כאן בעיית תקשורת בין המכשירים שבשלב הזה, לפי הערכת הסינים, מדובר על mismatch בין תקני ה- HDMI ' או נכון יותר בעיית Edid..
4. כל המיכשור תקין. כאמור בביתו של יואב, המכשיר עבד פעמיים ללא שום בעיה.
5. אתמול הצלחתי למצוא דרך לעקוף את הבעיה.
לחיצה על כפתור Menu בפיוניר מעבירה את הפיוניר מ- PCM למצב סטריאו. העלאת המניו/הורדתו/העלאתו וכיוצ"ב ולפתע ....הכל רץ באופן תקין.
זה ברור שמשהו בסיגנל שהתוכנה מעבירה משבש את הפיוניר או...הפוך.
6. זו לא בעיה שאמורה בכלל להפריע לנו במהלך היום. זו בעיה שתתעורר ככל שנרצה לחזור על המדידות. ככל שמדדנו באופן תקין ומשביע רצון, לא נתקל בשום בעיה. אין שום בעיה בעבודה השוטפת של המכשיר.
העניין הוא שברגע שמתעמקים בדירק ובים המידע שקיים על התוכנה, יש רצון (וגם כיף) להתנסות בכמה שיותר מדידות. פיזור המיקרופון. מדידה עם מיקומים צמודים יותר. מדידות גובה וכיוצ"ב. זה כמובן מצריך (במקרה שלי) התעסקות יתר בהכנסת התוכנה-נאנו-פיוניר למצב שהם משחקים יפה ביחד.
אני חייב לומר שהדירק שינה לחלוטין את הסאונד אצלי.
לא מדובר בשינוי קטן או Nice To Have אלא במשהו מאוד מהותי.
מבחינתי זה שווה כל שקל ולמעלה מכך וגם שווה את השעות הרבות שאני משקיע על מנת לפתור את הבעיה הספציפית הזו.
רן
יש כאן משהו מוזר נוסף שאין שום בעיה להבחין בו.
וזו תופעת הסראונדים.
לאחר שדירק סיימה, ביצעתי מדידה של עוצמות הרמקולים בעזרת מד ה spl שלי.
הרמקולים מאוזנים לגמרי.
אין כאן מצב שהסראונדים מוגברים.
בחנתי גם את הגרפים לאחר ביצוע המדידות. אין כל עדות (על פני השטח) שהתוכנה מבצעת boost לסראונדים.
מצד שני, ההבדל הוא מאוד ברור ושמיע מבחינת סראונדים.
לא מדובר בהבדל מציק שאתה מרגיש שהסראונדים מוגברים יתר על המידה, אלא לפתע הכל נשמע מאוזן הרבה יותר.
מעין בועה שעוטפת אותך.
2 הבדלים משמעותיים:
1. באס עמוק יותר. הדוק יותר. אפשר להבחין בזה כמעט בכל סצינה.
2. סראונד.
רן
וזו תופעת הסראונדים.
לאחר שדירק סיימה, ביצעתי מדידה של עוצמות הרמקולים בעזרת מד ה spl שלי.
הרמקולים מאוזנים לגמרי.
אין כאן מצב שהסראונדים מוגברים.
בחנתי גם את הגרפים לאחר ביצוע המדידות. אין כל עדות (על פני השטח) שהתוכנה מבצעת boost לסראונדים.
מצד שני, ההבדל הוא מאוד ברור ושמיע מבחינת סראונדים.
לא מדובר בהבדל מציק שאתה מרגיש שהסראונדים מוגברים יתר על המידה, אלא לפתע הכל נשמע מאוזן הרבה יותר.
מעין בועה שעוטפת אותך.
2 הבדלים משמעותיים:
1. באס עמוק יותר. הדוק יותר. אפשר להבחין בזה כמעט בכל סצינה.
2. סראונד.
רן