מדריך רכישה באמזון לשירותכם (שאלות נפוצות) - הערות ומשובים יתקבלו בברכה
האתר הזה עוקב אחרי אמזון ארה"ב....
האם יש אתר שעוקב אחרי אמזון באירופה?
-
oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
באתר למעלה בצד ימין יש סימן של דגל ארה"ב - תלחץ עליו ותוכל לבחור מדינות אחרות שבהן אמזון פועל
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73276
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
טוב, רציתי ךעדכן שהחבילה הגיע אתמול (אחרי שיצרתי קשר אקטיבי עם DHL), אבל הדבר המדהים הוא שאמזון החליטו לזכות אותי חלקית על עלות המשלוח בתור פיצוי! פשוט מדהים השירות שם.
עקב כך הייתי רוצה להמליץ לכל מי שיש לו מכשיר אנדרואיד (כרגע לא עובד על IOS למיטב ידיעתי) על האפליקציה של אמזון. ההמלצה נובעת מהעובדה שלא ניתן למצוא/להוריד את האפליקציה בחנות האפליקציות של גוגל אלא רק פה:
http://www.amazon.com/gp/mas/get/androi ... table&uri=
האפליקציה תאפשר לכם לעקוב אחרי הזמנות, לצפות בהזמנות ישנות, להזמין כמובן, ועוד הרבה דברים נוחים ושימושיים לכל מי שמזמין מאמזון. מומלץ בחום.
עקב כך הייתי רוצה להמליץ לכל מי שיש לו מכשיר אנדרואיד (כרגע לא עובד על IOS למיטב ידיעתי) על האפליקציה של אמזון. ההמלצה נובעת מהעובדה שלא ניתן למצוא/להוריד את האפליקציה בחנות האפליקציות של גוגל אלא רק פה:
http://www.amazon.com/gp/mas/get/androi ... table&uri=
האפליקציה תאפשר לכם לעקוב אחרי הזמנות, לצפות בהזמנות ישנות, להזמין כמובן, ועוד הרבה דברים נוחים ושימושיים לכל מי שמזמין מאמזון. מומלץ בחום.
-
oris74
- חבר במועדון HT

למה לא להשתמש באפליקציה הרשמית של אמזון? מה חסר בה?
- Huber
- חבר במועדון HT

ה"רישמית"? זו רישמית לחלוטין, ההורדה היא מהאתר של אמזון ומהשרתים שלהם. לא מכיר את האפליקציה שאתה מציין, אם יש לך אותה תוריד את זו, תשווה ולעזור לכולם להבין מה ההבדל 
-
oris74
- חבר במועדון HT

אני מהמיעוט של האייפוניסטים...
סה"כ עובדת מצוין למרות שאני מעדיף תמיד את הרכישות לעשות במחשב
סה"כ עובדת מצוין למרות שאני מעדיף תמיד את הרכישות לעשות במחשב
הערה למדריך
נכון שהממיר של אמזון יקר אבל
אם ההזמנה בוטלה לאחר החיוב
תשלם הפרש שערים שוב כי הם מזכים במטבע שחייבו
קרה לי שמוצר של 500 יורו נדפק ע"י UPS
והם זיכו אותי מייד - הם חייבים לפי המדיניות שלהם
פעם שימתי הפרש שער כשחוייבתי ביורו
ופעם שנייה כשזוכיתי ביורו
וכך עלה לי הסיפור יותר מ-100 ש"ח כשלא קניתי שום מוצר
למרות שכתבתי להם נתנו לי זיכוי 5 יורו לקנייה הבאה
וגם זה מכיון שהם ביטלו את ההזמנה ולא בגלל העלות
של הפרשי השער
מסניף איטליה דרך אגב - אולי מה שכתבו פה על הברדק שלהם
נכון
בכל מקרה עדיף - וזה מה שאני עושה בד"כ - לרכוש כרטיס
אשראי נטען בדאר שעמלת ההמרה בו נמוכה
ואז החיוב והזיכוי ישירות במטבע של אותו סניף
נכון שהממיר של אמזון יקר אבל
אם ההזמנה בוטלה לאחר החיוב
תשלם הפרש שערים שוב כי הם מזכים במטבע שחייבו
קרה לי שמוצר של 500 יורו נדפק ע"י UPS
והם זיכו אותי מייד - הם חייבים לפי המדיניות שלהם
פעם שימתי הפרש שער כשחוייבתי ביורו
ופעם שנייה כשזוכיתי ביורו
וכך עלה לי הסיפור יותר מ-100 ש"ח כשלא קניתי שום מוצר
למרות שכתבתי להם נתנו לי זיכוי 5 יורו לקנייה הבאה
וגם זה מכיון שהם ביטלו את ההזמנה ולא בגלל העלות
של הפרשי השער
מסניף איטליה דרך אגב - אולי מה שכתבו פה על הברדק שלהם
נכון
בכל מקרה עדיף - וזה מה שאני עושה בד"כ - לרכוש כרטיס
אשראי נטען בדאר שעמלת ההמרה בו נמוכה
ואז החיוב והזיכוי ישירות במטבע של אותו סניף
- Huber
- חבר במועדון HT

למרות שלרב חווית הקניה שלי באמזון מצויינת, אני רוצה לשתף אתכם ב 2 מיקרים בהם המצב היה שונה:
1. לפני כחצי שנה הזמנתי פלאפון לביתי מאמזון. 6 חודש אחרי המכשיר לא נדלק יותר. פניתי לאמזון ולצערי גיליתי שאמזון מתחייבים רק ל 30 יום הראשונים, כל שאר האחריות - מול היצרן. אני עדיין בסאגה מול היצרן (לקח להם שבוע לענות למייל, הם לא מוכנים גם בתשלום לשלוח את זה חזרה לארץ, צריך אכשהו לוודא שלא אשלם שוב מיסים במשלוח חזרה וכו) ככה שבסופו של היום קניתי מוצר עם אחריות "חלקית".
2. לפני זמן מה הזמנתי תכשיט. כמה ימים אחרי קיבלתי מייל מחברת המשלוח שהחבילה מעוכבת מכיוון שהמוצר בפנים לא יכול להיכנס לישראל. ביררתי למה והתברר שאמזון הצהירו על התכשיט כ"מכשיר מסאג'" משום מה. יצרתי קשר עם אמזון והרגיעו אותי שהנושא בטיפול. אתמול קיבלתי מייל מחברת המשלוחים שהמוצר חזר למוכר. יצרתי שוב קשר עם אמזון - התנצלו וזיכו אותי. ביקשתי לבטל את הזיכוי מכיוון שאני זקוק למוצר, ענו שבגלל שהמוצר כבר ירד ממכירה (כנראה היה בחיסול) הם לא יכולים לשלוח אותו שוב משום מה. ניסיתי להבהיר שהמוצר חוזר אליהם ושאני רק רוצה שישלחו שוב, קיבלתי שוב אותה תשובה לקונית.
ככה שכן, יש הרבה יתרונות ברכישה באמזון - אבל לא הכל וורוד.
1. לפני כחצי שנה הזמנתי פלאפון לביתי מאמזון. 6 חודש אחרי המכשיר לא נדלק יותר. פניתי לאמזון ולצערי גיליתי שאמזון מתחייבים רק ל 30 יום הראשונים, כל שאר האחריות - מול היצרן. אני עדיין בסאגה מול היצרן (לקח להם שבוע לענות למייל, הם לא מוכנים גם בתשלום לשלוח את זה חזרה לארץ, צריך אכשהו לוודא שלא אשלם שוב מיסים במשלוח חזרה וכו) ככה שבסופו של היום קניתי מוצר עם אחריות "חלקית".
2. לפני זמן מה הזמנתי תכשיט. כמה ימים אחרי קיבלתי מייל מחברת המשלוח שהחבילה מעוכבת מכיוון שהמוצר בפנים לא יכול להיכנס לישראל. ביררתי למה והתברר שאמזון הצהירו על התכשיט כ"מכשיר מסאג'" משום מה. יצרתי קשר עם אמזון והרגיעו אותי שהנושא בטיפול. אתמול קיבלתי מייל מחברת המשלוחים שהמוצר חזר למוכר. יצרתי שוב קשר עם אמזון - התנצלו וזיכו אותי. ביקשתי לבטל את הזיכוי מכיוון שאני זקוק למוצר, ענו שבגלל שהמוצר כבר ירד ממכירה (כנראה היה בחיסול) הם לא יכולים לשלוח אותו שוב משום מה. ניסיתי להבהיר שהמוצר חוזר אליהם ושאני רק רוצה שישלחו שוב, קיבלתי שוב אותה תשובה לקונית.
ככה שכן, יש הרבה יתרונות ברכישה באמזון - אבל לא הכל וורוד.
-
oris74
- חבר במועדון HT

הזמנתי לאחי מכשיר נקסוס 6 מאמזון ארה"ב שעלה 250$ בתוספת מיסים מקומיים ומשלוח יצא עוד כ-50$ (כולל ביטוח) דרך שיפיטו והיום הגיעה החבילה.
אחרי שהזמנתי את המכשיר, נזכר אחי שהוא צריך גם מגן ולכן חיפשתי מגן באמזון ומצאתי את המגן הזה-
http://www.amazon.com/gp/product/B00OH4 ... ge_o01_s00
מכיוון שלא הזמנתי את זה ביחד עם המכשיר היה אמור לעלות לי המשלוח בארה"ב ולכן הזמנתי את המגן כשבוע לאחר מכן ביחד עם עוד מוצר (סה"כ 40$) ושלחתי שוב לשיפיטו.
יום אחרי הזמנה של המגן, אני מסתכל באתר ורואה שהצבע שבחרתי לא נכון.
אחי רצה את המגן הלבן ואני הזמנתי לו את המגן הכחול/שחור.
מכיוון שההזמנה עדיין לא נשלחה, ביטלתי את המגן, ורשמתי שאני רוצה את המגן בצבע אחר.
יום לאחר מכן, אני רואה שהם שלחו בכל זאת את המגן ולא הייתי בטוח איזה מגן שלחו.
היום הגיע המגן בצבע שחור/כחול.
איך אני יוצר קשר עם אמזון לגבי זה?
אני אוכל לקבל זיכוי?
אחרי שהזמנתי את המכשיר, נזכר אחי שהוא צריך גם מגן ולכן חיפשתי מגן באמזון ומצאתי את המגן הזה-
מכיוון שלא הזמנתי את זה ביחד עם המכשיר היה אמור לעלות לי המשלוח בארה"ב ולכן הזמנתי את המגן כשבוע לאחר מכן ביחד עם עוד מוצר (סה"כ 40$) ושלחתי שוב לשיפיטו.
מכיוון שההזמנה עדיין לא נשלחה, ביטלתי את המגן, ורשמתי שאני רוצה את המגן בצבע אחר.
אני אוכל לקבל זיכוי?
·הקרנף כתב:הזמנתי לאחי מכשיר נקסוס 6 מאמזון ארה"ב שעלה 250$ בתוספת מיסים מקומיים ומשלוח יצא עוד כ-50$ (כולל ביטוח) דרך שיפיטו והיום הגיעה החבילה.
אני אוכל לקבל זיכוי?...
בשביל מה כל ההקדמה והסיפור.... מיותר....
ממה שאני הבנתי פשוט היה מאוחר מידי לבטל את המוצר (מה הם רשמו במייל תשובה לבקשת הביטול?). אם תפנה לאמאזון הם יגידו לך לשלוח להם חזרה או שאם הם במצב רוח טוב הם יחזירו לך את הכסף
- of1978
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
- נתן תודות: 115 פעמים
- קיבל תודות: 209 פעמים
·talmarsh כתב:התלבטות בין אמזון גרמניה לאמזון אמריקה:
אני רוצה להזמין מאמזון (אינטל נוק ועוד כמה דברים) כך שיוצא הבדל של 10 דולר לטובת אמזון גרמניה.
השאלה מהיכן כדאי להזמין מבחינת הסיכוי להחזר מכס?
תודה...
כשאתה אומר 10 $ לטובת גרמניה אתה מתכוון מחיר סופי אחרי משלוח?
האם שניהם נשלחים נשלחים ע"י אמזון עצמה?
החזר מכס לא יהיה לך בכל מקרה.
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason
John Patrick Mason
כן וכן.of1978 כתב:·......
כשאתה אומר 10 $ לטובת גרמניה אתה מתכוון מחיר סופי אחרי משלוח?
האם שניהם נשלחים נשלחים ע"י אמזון עצמה?
החזר מכס לא יהיה לך בכל מקרה....
הבנתי, חשבתי שלא עוצרים את כל החבילות. תודה.
-
oris74
- חבר במועדון HT

להבהיר:
כשמזמינים מאמזון אירופאי - הסכום הסופי משקף הפחתה של המע"מ המקומי באירופה
כשמזמינים מכל אמזון, כולל אמריקאי, יתכן החזר כספי במידה והמיסים שנגבו בארץ היו נמוכים מהחישוב של אמזון (בדרך כלל קורה כחודש לאחר הרכישה)
כשמזמינים מאמזון אירופאי - הסכום הסופי משקף הפחתה של המע"מ המקומי באירופה
כשמזמינים מכל אמזון, כולל אמריקאי, יתכן החזר כספי במידה והמיסים שנגבו בארץ היו נמוכים מהחישוב של אמזון (בדרך כלל קורה כחודש לאחר הרכישה)