עוד קצת מידע עלוני על ביטקוין - BITCOIN
@Multimediaman
אני רק מנסה להעביר נקודה אחת. כל עוד ביטקוין לא יהיה יציב, גם אם אי היציבות זה עליות אדירות בערכו, הוא לא יוכל לשמש כמטבע נפוץ לשימוש. להבנתי, "טוב לביטקוין" זה שהוא כן ישמש כמטבע נפוץ לשימושים של מטבעות - קניית סחורות ושירותים, תשלומי שכר, שכ"ד וכו.
מספר העסקים שמכבדים תשלום במטבע הוא לא המדד העיקרי כל עוד המחירים הנקובים בביטקוין ישתנו באופן תדיר בגלל אי היציבות בערכו. הכיבוד הזה הוא עיניין טכני.
שאל את עצמך, האם היית מסכים להתחייב לשלם שכ"ד במשך שנה הנקוב בסכום קבוע בביטקוין?
אגב, זה מזכיר גם מטבעות מאוד אינפלציוניים כמו השקל בעברו - גם אז חוזים רבים בישראל היו בדולרים, כלומר השקל אז איבד הרבה מיכולתו לתפקד כמטבע שימושי.
אני רק מנסה להעביר נקודה אחת. כל עוד ביטקוין לא יהיה יציב, גם אם אי היציבות זה עליות אדירות בערכו, הוא לא יוכל לשמש כמטבע נפוץ לשימוש. להבנתי, "טוב לביטקוין" זה שהוא כן ישמש כמטבע נפוץ לשימושים של מטבעות - קניית סחורות ושירותים, תשלומי שכר, שכ"ד וכו.
מספר העסקים שמכבדים תשלום במטבע הוא לא המדד העיקרי כל עוד המחירים הנקובים בביטקוין ישתנו באופן תדיר בגלל אי היציבות בערכו. הכיבוד הזה הוא עיניין טכני.
שאל את עצמך, האם היית מסכים להתחייב לשלם שכ"ד במשך שנה הנקוב בסכום קבוע בביטקוין?
אגב, זה מזכיר גם מטבעות מאוד אינפלציוניים כמו השקל בעברו - גם אז חוזים רבים בישראל היו בדולרים, כלומר השקל אז איבד הרבה מיכולתו לתפקד כמטבע שימושי.
משה
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 678
- נתן תודות: 64 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
כן. יציבות זה דבר חשוב והיא המוטיב החוזר בשרשור הזה.
בשביל הרקורד, לא הייתי מקבל שכ"ד גם לירה טורקית, לירה מצרית,או בוליבאר ונצוליאני. כולם מטבעות לגיטימיים וותיקים, וכולם שווים פחות משליש (ביחס לדולר) ממה שהיו לפני שנתיים. במקרה של השניים האחרונים גם שנה הספיקה להתרסקות לכדי נייר טואלט.
בשביל הרקורד, לא הייתי מקבל שכ"ד גם לירה טורקית, לירה מצרית,או בוליבאר ונצוליאני. כולם מטבעות לגיטימיים וותיקים, וכולם שווים פחות משליש (ביחס לדולר) ממה שהיו לפני שנתיים. במקרה של השניים האחרונים גם שנה הספיקה להתרסקות לכדי נייר טואלט.
"מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה"
צודק בהחלט, מטבע אינפלציוני או סתם אחד שמונפק על ידי מדינה לא יציבה, הוא גם "מטבע" שלא ממש מתפקד כמטבע. (שמות התואר לגיטימי ווותיק לא רלוונטיים, אני מתייחס לתפקוד כמטבע, לא אם זה הילך חוקי במדינה כל שהיא).
לא יודע בן כמה אתה, אבל אני כבר הייתי מבוגר בישראל בה ההילך החוקי היה לירה, ואח"כ שקל ואח"כ ש"ח בתקופות שבהן כולם דיברו בדולרים וחשבו בדולרים כי זה היה המטבע היציב. כמובן שאף אחד שלא גר בישראל לא התקרב לשטרות המונופול שהדפיסו פה.
לא יודע בן כמה אתה, אבל אני כבר הייתי מבוגר בישראל בה ההילך החוקי היה לירה, ואח"כ שקל ואח"כ ש"ח בתקופות שבהן כולם דיברו בדולרים וחשבו בדולרים כי זה היה המטבע היציב. כמובן שאף אחד שלא גר בישראל לא התקרב לשטרות המונופול שהדפיסו פה.
משה
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9010
- נתן תודות: 1567 פעמים
- קיבל תודות: 1348 פעמים
מישהו יכול להסביר איך מממשים רווחים למזומן על פעילות במטבעות כאלו ואחרים ?
מכל הכתבות שקראתי (גם בגלובס) על העליות והירידות של הביטקוין הבנתי שאין הסכמה לגבי האם זה נכס או מטבע ולכן לא ברורה מדיניות המס על הרווחים. אשמח להבהרה גם כאן.
מכל הכתבות שקראתי (גם בגלובס) על העליות והירידות של הביטקוין הבנתי שאין הסכמה לגבי האם זה נכס או מטבע ולכן לא ברורה מדיניות המס על הרווחים. אשמח להבהרה גם כאן.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 678
- נתן תודות: 64 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
על מנת לא לעבור על החוק, במידה ואתה מעוניין לסחור בביטקוין:
1. אתה חייב לקבל מעמד של עוסק מורשה.
2. לשלם מס רווחי הון על הרווחים (ניתן לקיזוז מול הפסדים כמובן).
3. לשלם מע"ם.
4. להגיש דו"ח שנתי עם תאומי מס הכנסה המתקבשים.
הבהרה: אני לא רואה חשבון, לא עו"ד ות'כלס לא העיפרון הכי חד בקלמר. אז רצוי שתשוחח עם מקצוען.
בגדול, מה שזה אומר זה ש: אם רכשת, קיבלת או כרית ביטקוין, אתה חייב לדווח על כל מימוש. כולל אם רכשת מוצרים או סחורות בביטקוין (מעסק שמוכן לקבל ביטקוין כתשלום).
אני לא מתייחס לשאלה המתבקשת "אבל איך יעלו עלי ? ".
זה אני משאיר לחכמים ממני.
1. אתה חייב לקבל מעמד של עוסק מורשה.
2. לשלם מס רווחי הון על הרווחים (ניתן לקיזוז מול הפסדים כמובן).
3. לשלם מע"ם.
4. להגיש דו"ח שנתי עם תאומי מס הכנסה המתקבשים.
הבהרה: אני לא רואה חשבון, לא עו"ד ות'כלס לא העיפרון הכי חד בקלמר. אז רצוי שתשוחח עם מקצוען.
בגדול, מה שזה אומר זה ש: אם רכשת, קיבלת או כרית ביטקוין, אתה חייב לדווח על כל מימוש. כולל אם רכשת מוצרים או סחורות בביטקוין (מעסק שמוכן לקבל ביטקוין כתשלום).
אני לא מתייחס לשאלה המתבקשת "אבל איך יעלו עלי ? ".
זה אני משאיר לחכמים ממני.
"מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה"
-
stompy
- חבר ותיק

- תגובות: 1416
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 87 פעמים
https://cryptopotato.com/language/he/%D ... %99%D7%9D/
אולי זה יעזור ..
בנתיים הרבה פאד וביטקוין עולה .. ככה זה אנחנו אחרי השלב של צוחקים עליך יותר בשלב שנלחמים בך אחרי זה אתה מנצח
אני עדיין מתגאה שהשרשור הזה נפתח שאתריום היה שווה 1-2 דולר וביטקוין 300$.. היסטוריה
אולי זה יעזור ..
בנתיים הרבה פאד וביטקוין עולה .. ככה זה אנחנו אחרי השלב של צוחקים עליך יותר בשלב שנלחמים בך אחרי זה אתה מנצח
אני עדיין מתגאה שהשרשור הזה נפתח שאתריום היה שווה 1-2 דולר וביטקוין 300$.. היסטוריה
welcome to the blockchain
things are about to change
open up the gates
systems get replaced
open up the gates
systems get replaced
-
stompy
- חבר ותיק

- תגובות: 1416
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 87 פעמים
http://www.amitit.co.il/%D7%A7%D7%A8%D7 ... %93%D7%A9/
זה מעולההה
https://www.calcalist.co.il/world/artic ... 03,00.html
זה מעולההה
https://www.calcalist.co.il/world/artic ... 03,00.html
welcome to the blockchain
open up the gates
systems get replaced
open up the gates
systems get replaced
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

עבר את ה-8,000 דולר... פששש...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4215
- נתן תודות: 1656 פעמים
- קיבל תודות: 557 פעמים
כל המטבעות עולות
הביטקוין יציב על 16/17 אלף דולר ובקרוב אני מאמין שיעלה ,כמה מטבעות נוספות מתחילות לטוס ולצמצם רווחים בניהם הלייטקוין שבדרך כלל היה 10 אחוז מהביטקוין ועלה ב400% בחודש וממשיך לעלות ,גם הדוגקוין שילש את עצמו בחודש.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

יש כמה אתרים ותמיד יש עמלות.
אני משתמש באתר מסויים שעושה השוואות בין האתרים השונים ואז נכנס לאתר הזול ביותר לפעולה שאני רוצה לעשות ונרשם.
אני משתמש באתר מסויים שעושה השוואות בין האתרים השונים ואז נכנס לאתר הזול ביותר לפעולה שאני רוצה לעשות ונרשם.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

הנה התקשורת גם תורמת את חלקה "לבועה / לדבר הגדול הבא": https://www.calcalist.co.il/articles/0, ... 60,00.html
כאן: בועה או הדבר הגדול הבא:
אגב, כל אלה המיליונרים החדשים שצצו להם, עדיין לא הבנתי איך הם מממשים את הכסף הזה שיש להם אם עדיין אין תמיכה / רגולציה מהצד של הבנקים.
איפה בדיוק ומה אפשר לקנות בביטקוין בארץ ? רכב ? דירה ?
כאן: בועה או הדבר הגדול הבא:
אגב, כל אלה המיליונרים החדשים שצצו להם, עדיין לא הבנתי איך הם מממשים את הכסף הזה שיש להם אם עדיין אין תמיכה / רגולציה מהצד של הבנקים.
איפה בדיוק ומה אפשר לקנות בביטקוין בארץ ? רכב ? דירה ?
.
.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

יש הרבה אתרים בעולם שבהם ניתן לקנות מוצרים עם ביטקוין.כל יום השוק בתחום צומח בצורה מפלצתית ,התייקונים ,התקשורת והבנקים לא מעוניינים להציג את הנתונים האמיתיים ומעדיפים בעיקר ללכלך.
בשנים הבאות המטבעות הוירטואלים יקחו חלק ענק בשוק הסחר העולמי ,יותר ויותר חברות מאפשרות לקנות דרכם עם מטבעות כאלה,יותר ויותר חברות מפתחות מטבעות וירטואלים שלא יהיו קשורים לבאנקים ולבעלי מונופולים שונים.
בשנים הבאות המטבעות הוירטואלים יקחו חלק ענק בשוק הסחר העולמי ,יותר ויותר חברות מאפשרות לקנות דרכם עם מטבעות כאלה,יותר ויותר חברות מפתחות מטבעות וירטואלים שלא יהיו קשורים לבאנקים ולבעלי מונופולים שונים.
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
·avihuli כתב: אגב, כל אלה המיליונרים החדשים שצצו להם, עדיין לא הבנתי איך הם מממשים את הכסף הזה שיש להם אם עדיין אין תמיכה / רגולציה מהצד של הבנקים.
איפה בדיוק ומה אפשר לקנות בביטקוין בארץ ? רכב ? דירה ?...
אתה תמיד יכול למכור את הביטקוין באחד מאתרי המסחר ולקבל את המיליון דולר שלך במטבע שאתה מכיר ואוהב
(כמובן אחרי תשלום מס למדינה שאתה מכיר ואוהב גם כן)