עד כמה חשובה בניית מערכת סביב המקור

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
itzo
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1347

שליחה

MetalliJoe

בבית שלי, על המערכת שלי - אני המנצח.

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929

שליחה

אם ככה, אז במקרה הכי גרוע אנחנו מסכימים על זה שאנחנו לא מסכימים.
במקרה הפחות גרוע, לא אמרתי לרגע שאני לא מעדיף שהאלקטרוניקה תהיה שקופה ותעביר בצורה טכנוקרטית את מה שהוקלט על הדיסק. יש רק בעיה אחת קטנה - אני לא יודע מה הוקלט על הדיסק! ואם אשמע את מה שהוקלט על הדיסק בעשר מערכות שונות ששוויין 200K לפחות, עדיין התוצאה תצא כנראה שונה בכל פעם, ועדיין לא אדע מה באמת מוקלט על הדיסק! (ואני לוקח בחשבון שאשמע את כל המערכות הללו באותו החדר עם אותה האקוסטיקה)
ויש עוד משהו - אני אישית, ואני ממש לא מנסה לשכנע אף אחד לתמוך בדעתי, לא רואה הבדל בין אינטרפרטציה שנתנו הנגנים לתווים בזמן ההקלטה לאינטרפרטציה שנתנה האלקטרוניקה למוזיקה לאחר ההקלטה. מבחינתי מה שמשנה זאת התוצאה הסופית, ואם אני אוהב או לא אוהב אותה.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756

שליחה

אם אתה לא רואה הבדל בין הנגנים לאלקטרוניקה, אז בוא נסכים שאנחנו לא מסכימים... :wink:
Silence speaks louder than words

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230

שליחה

MetalliJoe כתב:_falou_,
אימג'ינג ברור יותר הוא חתירה להיי פידליטי .
...
דוגמא מצויינת להוכיח את הנקודה שלי, שאודיופילים לא עוסקים לרב במוסיקה ומחפשים את הגביע הקדוש במקום הלא נכון.

היית לאחרונה בהופעה חיה?
כמה טוב היה ה-Imaging?
סביר להניח שמחורבן.

Imaging טוב הוא תוצאה של עבודת הטכנאי באולפן, לעיתים עם טרקים שהוקלטו בכלל בנפרד.

יותר מזה.
מתי פעם אחרונה היית בהופעה חיה, עצמת עיניים וחיפשת את ה-Image.
אני מניח שאף פעם לא.

Imaging זה משחק טכני של אודיופילים שאין כמעט וכלום עם מוסיקה. הסיבה שעוסקים בו כל כך הרבה זה שהוא קל לאבחנה.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אבל מה אתה מוכיח? שמה שאני מחפש בהופעה חיה שונה לחלוטין ממה שאני מחפש בבית מול המערכת? צודק, הוכחת. מה זה קשור לענין? גם בכדורגל אני לא מחפש אימג'ינג אלא גולים! מה זה קשור?

הופעה חיה היא ענין שונה לחלוטין מהאזנה לדיסק אולפן!

איכשהוא, לא נראה לי שאני אשכנע מישהו מכם, ולא נראה לי שאתם תשכנעו אותי...

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772

שליחה

falou

אתה צודק שהטכנאי באולפן הוא בעצם יוצר את בהירות ואופי התמונה....

השאלה היא אם אתה יודע איך הוא עושה את זה. :wink:
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

MetalliJoe

נכון מאוד.

הופעה שונה מאולפן . {סטריליות , ציוד שקט יותר , חדר סגור ואקוסטי}.

אך גם בהופעה אפשר ליצור תמונה מדהימה למי שיושב במרכז. (Y)

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

MetalliJoe כתב: הופעה חיה היא ענין שונה לחלוטין מהאזנה לדיסק אולפן!

...
אני התייחסתי לעניין ההיי פידיליטי והסברתי ש-Imaging לא קשור לפידליטי במובן הקלאסי. אני גם מסכים איתך לחלוטין שדיסק אולפן (בניגוד לדיסק של הופעה חיה) הוא יצירה שעומדת בפני עצמה. יצירה שהיוצרים שלה הם גם המפיקים לא פחות מהמוסיקאים.

ועדיין, Imaging זו תופעה שלא קשורה למוסיקה. מי שרוצה לעסוק בכמה הגיטריסט נמצא בפוקוס, תפאדל. אני העברתי הרבה שעות בלעסוק בזה, אבל זה לא קשור למוסיקה. זה קשור לאפקטים.

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

falou

תסביר לי איזה אפקט בדיוק אחראי על בהירות האימג'? :roll:

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

נמר כתב:falou

תסביר לי איזה אפקט בדיוק אחראי על בהירות האימג'? :roll:
...
כן, גם לי...

אתה מתחמק מהנקודה, ומתעסק בתפל. אז נגיד שצדקת והוכחת לכולם שאימג'ינג בכלל לא קשור לענין. אבל זה לא משנה את השאלה שאנחנו דנים בה.

ושוב אני אומר, מי שמוותר מראש על זהות למקור ומעדיף את ההנאה שלו, זאת זכותו המלאה. זכותו להוסיף באסים, לעגל את הצליל ולרכך את הטרבל. רק אל תקראו לזה זהות למקור.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

_falou_ כתב:

...
אני התייחסתי לעניין ההיי פידיליטי והסברתי ש-Imaging לא קשור לפידליטי במובן הקלאסי. אני גם מסכים איתך לחלוטין שדיסק אולפן (בניגוד לדיסק של הופעה חיה) הוא יצירה שעומדת בפני עצמה. יצירה שהיוצרים שלה הם גם המפיקים לא פחות מהמוסיקאים.

ועדיין, Imaging זו תופעה שלא קשורה למוסיקה. מי שרוצה לעסוק בכמה הגיטריסט נמצא בפוקוס, תפאדל. אני העברתי הרבה שעות בלעסוק בזה, אבל זה לא קשור למוסיקה. זה קשור לאפקטים.
...
דרך אגב, אם להתייחס לנקודה שהעלת, לדעתי אימג'ינג קשור קשר הדוק לפידליטי, מפני שהיכולת למקם כל כלי נגינה במרחב התלת מימדי שלפניך היא אחד הכלים למדוד עד כמה המערכת שלך משחזרת לך את החוויה שהנגן/טכנאי/מעבד רצו שתחווה מהדיסק שלהם.

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

MetalliJoe כתב:
_falou_ כתב:

...

...
דרך אגב, אם להתייחס לנקודה שהעלת, לדעתי אימג'ינג קשור קשר הדוק לפידליטי, מפני שהיכולת למקם כל כלי נגינה במרחב התלת מימדי שלפניך היא אחד הכלים למדוד עד כמה המערכת שלך משחזרת לך את החוויה שהנגן/טכנאי/מעבד רצו שתחווה מהדיסק שלהם.
...
כשאני מקשיב לדיסק אני רוצה להנות מהמוסיקה, לא מהיכולת של הטכנאי ליצור אפקטים פסיכו-אקוסטיים גרידא, אבל זו בפירוש העדפה שלי. עם זאת, לטעון ש-Imaging הוא חלק משחזור החוויה של הופעה חיה זה, לדעתי, לא נכון.

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

falou

אולי אתה לא מבין את העיניין.

מעבר לכך שאתה זורק מידע שאינך מבין בו במיוחד אבל דע לך שאתה נהנה מהמוסיקה 60 אחוז בזכות איכות ההקלטה.

אם איכות ההקלטה אינה טובה והטכנאי לא ידע להעביר לך את החוויה ברמה הגבוהה ביותר אתה פשוט לא תהנה.

הגרידא הזו שאתה מדבר עליה היא המכרעת על רמת ההנאה שלך.

בגדול אתה אומר הרבה דברים נכונים אך עדיין אני שם לב שאינך אומר אותם מהנכון הנכון. :wink:

ועכשיו אחרי שהיתחמקת 4 פוסטים תנסה לענות לי ידידי איך יוצרים את האימג'?
אם אתה לא יודע אתה יכול לשאול ואענה לך. {זה הרבה מעבר לאפקטים}. (Y)

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

(Y)

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אולי אתה לא מבין את העיניין.

מעבר לכך שאתה זורק מידע שאינך מבין בו במיוחד אבל דע לך שאתה נהנה מהמוסיקה 60 אחוז בזכות איכות ההקלטה. (Y)
...
אי נהנה מהמוסיקה גם אם היא מוקלטת באופן מחורבן. גם "איכות הקלטה" היא מושג ערטילאי וסובייקטיבי. אני יודע, פחות או יותר, איזה מין סאונד אני אוהב, לא יותר.

לגבי איך יוצרים Image, מה זה משנה איך יוצרים אותו, בכל מקרה זו תופעה שקיימת רק במערכות סטריאו ואין לה שום קשר לנאמנות להופעה החיה. בהופעות חיות המאזינים לא חווים Image.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

_falou_ כתב: לגבי איך יוצרים Image, מה זה משנה איך יוצרים אותו, בכל מקרה זו תופעה שקיימת רק במערכות סטריאו ואין לה שום קשר לנאמנות להופעה החיה. בהופעות חיות המאזינים לא חווים Image.
...
נו? אז אתה חוזר על העמדה שלי, שלא הוכחת כלום, כי ערבבת בין שני מושגים (הופעה חיה ודיסק אולפן) שלא קשורים ולא אמורים להיות זהים. מה זה מוכיח לגבי נאמנות למקור של דיסק אולפן?

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

falou

בוודאי שיש אימג' בהופעה חיה אך זה מאוד תלוי איפה אתה יושב.

בהופעות אקוסטיות {ללא הגברה} יש את האימג' הטוב ביותר.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

נו, נמר, סיקרנת אותי מספיק. איך יוצרים במה ואימג' בהקלטת סטריאו?

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

בוודאי שיש אימג' בהופעה חיה אך זה מאוד תלוי איפה אתה יושב.

בהופעות אקוסטיות {ללא הגברה} יש את האימג' הטוב ביותר.
...
בהופעות עם הגברה אתה במקסימום שומע את המיקום של הרמקול. בהופעה אקוסטית ה-Image הוא לרב מחורבן (מינוח טכני), אבל מבחינת המאזין הוא לא קיים, כי המאזין לא מחפש אותו בכלל. בשביל זה יש לו עיניים...

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

MetalliJoe כתב:נו, נמר, סיקרנת אותי מספיק. איך יוצרים במה ואימג' בהקלטת סטריאו?
...
תעשה חיפוש בגוגל, יש המון מאמרים בעניין.
בבסיס, ע"י מיקום המיקרופונים.

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”