נרכש 60LA621Y - האם זליגת האור תקינה? (סוף סיפור. עמ' 8 )

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352

שליחה

tamirsux,
אני לא מרמה אף אחד והמסך ממש לא תקול ולא פגום, ככה הוא מגיע מהיצרן. מי שיגיע לראות אותו יוכל לשבת בנוחות ולבדוק עליו כל תוכן שבא לו, בכל תנאי תאורה, ולהחליט אם זה מתאים לו או לא.

jtk,
עדיין לא חשבתי על זה והאמת שזו אכן בעיה קשה. קשה מאד אפילו. אין בארץ מסכי 60 אינץ' אחרים שנותנים את מה שה LG הזה נותן במחיר דומה. אם לא הייתי גיימר והמסך לא היה משמש גם כמסך מחשב, הייתי לוקח כנראה את ה- ST60 ואם אלקטרה לא היו היבואנים של פיליפס אז גם ה 6008 היה אופציה ראויה. המסכים של סמסונג בגדלים האלה פשוט מתומחרים בצורה שערורייתית מסמליין והיבואנים המקבילים אולי תחרותיים במחיר אך נותנים רק שנה אחריות שזו לא אופציה בעיניי.
בקיצור, בעיה. נראה מה עושים..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6306

שליחה

jacko-il כתב:tamirsux,
אני לא מרמה אף אחד והמסך ממש לא תקול ולא פגום, ככה הוא מגיע מהיצרן. מי שיגיע לראות אותו יוכל לשבת בנוחות ולבדוק עליו כל תוכן שבא לו, בכל תנאי תאורה, ולהחליט אם זה מתאים לו או לא.

jtk,
עדיין לא חשבתי על זה והאמת שזו אכן בעיה קשה. קשה מאד אפילו. אין בארץ מסכי 60 אינץ' אחרים שנותנים את מה שה LG הזה נותן במחיר דומה. אם לא הייתי גיימר והמסך לא היה משמש גם כמסך מחשב, הייתי לוקח כנראה את ה- ST60 ואם אלקטרה לא היו היבואנים של פיליפס אז גם ה 6008 היה אופציה ראויה. המסכים של סמסונג בגדלים האלה פשוט מתומחרים בצורה שערורייתית מסמליין והיבואנים המקבילים אולי תחרותיים במחיר אך נותנים רק שנה אחריות שזו לא אופציה בעיניי.
בקיצור, בעיה. נראה מה עושים..
...
DAMN, לרגע שמחתי שסוף סוף זכית לנחלה מהמסך.
מצער לשמוע שאתה לא יכול לחיות איתו, בעיקר כי זה כלכלית לא משתלם לך.
אם היו לי עוד איזה כמה מרשרשים להקצות לנושא - הייתי קונה ממך ללא היסוס.
בהצלחה!

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

תודה גל.. (Y)
לומר את האמת, וכפי שכבר רשמתי קודם, אני יכול לחיות עם זה.. זו יותר הפרעה נפשית מאשר הפרעה כלשהי בפועל. כמו לדעת שיש לך איזה כתם לידה בגב או משהו כזה.. זה לא באמת מפריע למשהו, אבל זה פשוט שם.
חברים שלי כמעט הרביצו לי אתמול כשאמרתי שאני רוצה למכור. באמת. זה הפרצוץ שקבלתי 8O ..
אמרו לי "חשבנו שכבר סיימת עם זה ואתה מרוצה ממנו.." (אחרי שכבר אמרתי לכולם שהמסך אחלה והוא נשאר איתי..)
מה אני אגיד לכם, נראה לי שאני פשוט שרוט. אפשרות אחרת, היא ללכת לטיפול נפשי, לדבר על זה ולהרגע קצת.. :lol:

עריכה: 2000 הודעות בייבי !! (b)

NK
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1994

שליחה

קונים דברים כדי להנות מהם ואם אתה לא נהנה אז צריך למכור ולרכוש מוצר שתהנה מימנו ! סתם שאלה ,למה שלא תנסה לפנות שוב ל-ח.י ובמקום להחליף שוב מסך אולי תיקח מסך מסדרה גבוה יותר בתוספת תשלום ? כי כלכלית ניראה לי שזה הצעד הכי משתלם .

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

מסך ה- 60 אינץ' הבא בהיצע של LG בארץ עולה כמעט פי 2 מהמסך הנוכחי שלי, בגלל זה אפילו לא דמיינתי לשאול לגבי זה. מה גם, שהמסך הנוכחי אצלי כמעט שבועיים ואישרתי בהחלפה שהוא מספק אותי והכל בסדר. כלל לא נראה לי הוגן בתור לקוח לחזור אליהם עם תלונה אחרי שהמסך כבר היה אצלי. אולי אם במעמד ההחלפה עצמו הייתי מציין שזה לא מספק אותי ושאני לא מקבל אותו זה היה סיפור אחר. בעסקה שני הצדדים צריכים להיות הוגנים, גם המוכר וגם הקונה.
אגב, כשאני חושב על זה, אני לא יודע אם יש בכלל בארץ אופציות אחרות למסך 60 אינץ' :oops:
תכל'ס, סביב 10-11K אין מסכים טובים. צריך להוסיף חתיכת סכום בשביל להתקדם לאנשהו.. :cry:

of1978
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304

שליחה

בהחלט מבעס להתפשר כאשר אתה משלם סכום לא מבוטל על מסך...
מאחל לך שתמכור אותו במהירות.
(לו רק היה לי התקציב לקנות אותו ממך)
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason

hunter22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 729

שליחה

מבאס לשמוע אבל אני בהחלט מבין אותך, הייתי משתגע עם ה OCD שלי :D

אולי שווה לך לנסות לפנות לחנות ממנה רכשת ולנסות להגיע איתם לעסקת טרייד אין?

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5177

שליחה

אז לרדת בגודל?

אני בדילמה דומה, מסיבות אחרות, ואני לא רואה אפשרות אחרת כרגע מגודל קטן יותר (או להביא מחו"ל).

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

לא נראה לי שיש מה לדבר איתם על עסקת טרייד אין, לא קניתי בחנות מתמחה עם גמישות כזו.. אני אחכה לראות מה התגובות לגבי המכירה..

זו אכן דילמה לא קטנה על איזה מסך בכלל ללכת? (בהנחה שאני אמכור את הנוכחי)
המסכים היחידים שמתקרבים למחיר שרציתי לבזבז על התענוג הזה הם ה-
SONY KDL-60R550
SAMSUNG UA-60F6100
SHARP LC60LE752E
SHARP LC60LE857
PHILIPS 60PFL6008K

הסמסונג מאד פשוטה וחסרת פיצ'רים והמחיר שלה הוא שערורייה ביחס למה שמקבלים.
הסוני יחסית פשוטה וגם חסרת פיצ'רים. וגם, המחיר לא בידיוק אטרקטיבי ביחס למה שהיא נותנת.
השארפ (שניהם) נראים פיסית לא רע. ה- 857 היא גם עם מנגנון 800HZ ועל הנייר נראית סביר. הבעיה היא שאני לא יודע כלום על המסכים של שארפ ואי אפשר כמעט למצוא עליהם מידע ברשת. פשוט אנונימיים לחלוטין.
הפיליפס אחלה מסך שפשוט לצערו ולצערי מיובא ומשווק ע"י אלקטרה. בואו רק נגיד שאני מעדיף לא לרכוש מהם. אם היבואן היה אחר, הייתי שוקל אותו בכיף.
וזהו בגדול, אלו מסכי ה- 60 אינץ' (LED בלבד) שיש בארץ סביב המחיר הזה של 10-11K (כאשר הסוני והסמסונג אפילו יקרות עוד יותר)
אשמח אם מישהו יכול לשפוך מידע או להפנות לביקורות על הסוני והשארפ או טוב יותר - יכול לומר לי עליהם משהו מנסיון אישי.
כמובן שהכל בינתיים גישושים באוויר, עוד לא מכרתי את המסך.. :wink:

עריכה,
jtk, אכן חשבתי גם לרדת ל- 55 אינץ', שם יש הרבה יותר אפשריות טובות במחיר הזה. אבל זו PLAN B בינתיים..

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6647

שליחה

NK כתב:למה שלא תנסה לפנות שוב ל-ח.י ובמקום להחליף שוב מסך אולי תיקח מסך מסדרה גבוה יותר בתוספת תשלום ?.
...
האם מסך מסדרה גבוהה יותר יהיה נטול עננות לחלוטין ???

אף אחד לא יכול להבטיח דבר כזה ואז שוב יגרם חוסר נעימות .

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7416

שליחה

תקרא להם עוד פעם ועוד פעם עד שיביאו לך אחת טובה.
Sony 1040
Monitor mass

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

עופר, עברתי איתם כבר שלושה מסכים ולכל אחד מהם היתה בידיוק את אותה עננות. המסך הנוכחי עם הכי פחות אך בידיוק באותם מקומות - פינה ימנית עליונה ושמאלית תחתונה כאשר על כל האלכסון שמחבר בינהן יש גם מעט אזור בהיר קצת. בפינה הימנית תחתונה ושמאלית עליונה השחור הוא עמוק יחסית ואחיד כמו חלום.

חזרתי היום מבואס הביתה, אחרי שרוב היום בערך התחבטתי עם עצמי אם אני סגור על זה שאני רוצה למכור את המסך ואיזה מסכים יש לי בכלל כחלופה אם וכאשר אמכור. נכנסתי הביתה וניסיתי לעשות עוד סבב של שיטת הפלא עם מטלית המיקרופייבר. השקעתי בזה לא מעט זמן ובנוסף בדקתי אפשרות של להוריד את עוצמת התאורה האחורית. אחרי משהו כמו שעה של נסיונות הצלחתי לשפר את המצב בצורה ניכרת!
ניסיתי משהו כמו חצי שעה לצלם את זה כדי להעלות לכאן, אבל הפלאפון הסיני המעאפן שלי מתעקש להוציא או תמונות כהות מידי שכמעט לא רואים כלום, או תמונות בהירות בהגזמה שלא ממחישות בעצם כלום. בפועל זה נראה בין לבין.. אוף כמה שזה קשה לצלם תמונות בחושך עם ציוד מאולתר.
אני אנסה מחר לשחק עם זה ולתפוס תמונה נורמאלית ואפרסם כאן.
בינתיים, אני חושב שאחדש את המרשם שלי לציפרלקס, אולי זה יעזור לי להתמודד טוב יותר מההיבט הפסיכולוגי של הבעיה.. :lol:

עריכה, הנה שתי תמונות כדי לנסות להמחיש את המצב כרגע לאחר השיפור. שתיהן מוגזמות ולא מדויקות. אחת כהה מידי והשניה בהירה מידי - זמני חשיפת צמצם שונים, עד כמה שאפשר להגדיר משהו כזה בפלאפון. המצב לעין בפועל הוא איפשהו בין שני המצבים האלה..
לחצו עליהן להגדלה וצפו בתנאי תאורה חשוכים אחרת לא תשימו לב בכלל לדקויות.
[imgbig]http://s29.postimg.org/kov851cl3/IMG_20140521_230520.jpg[/imgbig]
[imgbig]http://s12.postimg.org/ymioszijh/IMG_20140521_233925.jpg[/imgbig]

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5177

שליחה

אין כמו מסכי LCD, אה?

היה לי בעבר מסך מחשב CRT שהחלפתי ישר אחרי הקניה 2-3 פעמים. חלק מהבעיות נפתרו, חלק לא, או נעשו גרועות יותר. נשארתי עם מה שהיה. עברו שנים, ובעיות CRT התחלפו בבעיות LCD, שחלקן לא היו ב-CRT. גם לפלזמה בעיות אחרות. אני לא בטוח ש-OLED לא מגיע עם סט בעיות משלו. אולי מה שיבוא אחרי OLED יהיה כבר בסדר. :)

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7416

שליחה

תגיד לי אולי זה קשור לאיזה כבל תנסה להחליף לא יודע מה להגיד לך . אצלי אין עננות ואין צבעים ואין כלום . דווקא אחלה של טלויזיה
Sony 1040
Monitor mass

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

jtk, כן כל מסך וטכנולוגיה עם הבעיות שלה. נכון להיום, עדיין אין טכנולוגיה מושלמת. כל מסך מגיע עם רשימת יתרונות ורשימת חסרונות וצריך לתמרן ולבחור על מה מוכנים להתפשר ועל מה לא.

עופר, זה ממש לא שייך לכבל או שום דבר בסגנון. זה נטו קשור למישוריות של הפאנל. זה קשור לרכיבים אך בעיקר לשיטה בה LG מרכיבים את המסך. הפאנל לא מקובע לגמרי במסגרת המסך ואני משער שזו כוונת התכן - כדי לא להפעיל מאמצים על הפאנל ולאפשר לו מעט חופש (פיצוי על טולרנסים של ייצור, טולרנסים של הרכבה ואולי אפילו מרווח להתפשטות והתכווצות כתוצאה משינויי חום)

למעשה, אם לדייק, אין מדובר בכלל בזליגת אור במקרה של המסך הזה מפני ששום אור לא זולג בין הפאנל למסגרת המסך. מה שבתכל'ס קורה כאן זה חוסר אחידות במישוריות של הפאנל. אזורים שמונחים בניצבות מושלמת לעין המתבונן נראים שחורים וכהים ובאזורים בהם הפאנל קיבל מעט עיוות (כיפוף פנימה או החוצה, כמו גבעה/שקע - אבל ממש ברמה של עשיריות המילימטר) השחור נראה בהיר יותר. ממש כמו שמתבוננים על המסך במעט זווית ולא בניצב לו. אזורים שנראים כמו עננות והבהירות בפינות נראים שחורים לחלוטין אם מתבוננים בהם מזווית אחרת - מהזווית "הנכונה".
בגלל זה גם כל הקטע הזה של לעבור על הפאנל עם מטלית מיקרופייבר עובד בכלל. היישום של זה מזכיר מעט את הטכניקה של להוציא בועות אוויר מהמדבקה של הסלולרי או משהו כזה.. פשוט עוברים על אזורים בהירים ולא אחידים עם מטלית ומנסים למשוך אותם לקצוות המסך וכך ליצור אזורים אחידים. "מחליקים את הפאנל". הרבה מהפעמים זה פשוט לא עובד כמו שרוצים, מתקנים אזור אחד על חשבון יצירת אזור בהיר במקום אחר. סה"כ הפאנל דפון בנקודות מסויימות ולכן אין יותר מידי חופש משחק פה, אך אפשר קצת לשפר אם ממש מתאמצים ומקדישים לזה זמן. (הרבה זמן).
דבר נוסף, שמתי לב שאחרי שהמסך עובד כמה שעות ומתחמם מעט אז התופעה יורדת באופן משמעותי. השערה שלי היא שהוא מתפשט מעט ונכנס לצורה שבה הוא אמור להיות.

בינתיים, כמה חברים טובים שיכנעו אותי לא למכור או לפחות לחכות קצת עם ההחלטה. במיוחד אחרי התוצאה מאתמול בלילה..
יש גם שני חבר'ה כאן מהאתר שכבר פנו אליי לבוא לראות ולהתרשם, בלי קשר לרכישה שלו. כמובן שבכיף.. אולי הם גם יצליחו לעודד אותי מעט ולומר לי שאני פשוט משוגע.. :lol:

NK
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1994

שליחה

להגיד לך את האמת ,זה ממש לא נורא אצלך ,אני כבר חשבתי על עננות הרבה יותר קשה , אתה הוא הסובל ולכן אני לא יכול להגיד לך מה לעשות ,אבל אני לא הייתי מוכר , מקסימום בעוד שנתיים מעביר את המסך לחדר ורוכש כבר 4K (אני אופטימי לגבי ירידת המחירים למסכים האלה ) .

shiki
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1930
שם מלא: שלומי

שליחה

NK כתב:להגיד לך את האמת ,זה ממש לא נורא אצלך ,אני כבר חשבתי על עננות הרבה יותר קשה , אתה הוא הסובל ולכן אני לא יכול להגיד לך מה לעשות ,אבל אני לא הייתי מוכר , מקסימום בעוד שנתיים מעביר את המסך לחדר ורוכש כבר 4K (אני אופטימי לגבי ירידת המחירים למסכים האלה ) .
...
+1

מסכים לחלוטין

בתמונות שהעלת העניין נראה מינורי לחלוטין, אלא אם התמונות לא משקפות את המציאות.

אני הגעתי למסקנה שכשמחפשים פגמים מוצאים אותם ולאו דווקא במוצרי אלקטרוניקה כאלו או אחרים...

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

כפי שרשמתי, קשה לתפוס עם מצלמה את המצב שרואים בפועל בעין.. אבל אני מסכים עם הקביעה שזה נראה עכשיו מינורי. זה אחרי השקעת זמן עם מטלית המיקרפייבר והורדת עוצמת התאורה האחורית. אני חושב שאני אשאר כבר עם המסך. חשבתי על זה ואני לא חושב שזה מהלך נכון למכור אותו, מה גם שאין לי בידיוק מסך אחר על הכוונת שהוא גם בטווח האפשרויות שלי. נשאר לי אולי רק להתנצל על זה ששיגעתי את הפורום עם העניין הזה ועם חוסר ההחלטיות שלי.. פעם הבאה אשתדל להיות פחות אימפולסיבי ולהרגע מעט לפני שאני מקבל החלטות..

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6647

שליחה

jacko-il כתב:שיגעתי את הפורום עם חוסר ההחלטיות שלי.
...
ג'אקו אתה יכול להיות רגוע , בן-אדם שהשקיע אלפי שקלים ממיטב כספו מגיע לו להנות מהרכישה
ולהתלבט ביחד עם כולם . חוץ מזה בשביל זה הפורום קיים, מאות ואפילו אלפי משתמשים (פאסיביים ואקטיביים)
קוראים את השירשורים ,לומדים מנסיונם של אחרים ורק ככה המידע עובר בין האנשים .

שבת שלום

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6306

שליחה

jacko-il כתב:כפי שרשמתי, קשה לתפוס עם מצלמה את המצב שרואים בפועל בעין.. אבל אני מסכים עם הקביעה שזה נראה עכשיו מינורי. זה אחרי השקעת זמן עם מטלית המיקרפייבר והורדת עוצמת התאורה האחורית. אני חושב שאני אשאר כבר עם המסך. חשבתי על זה ואני לא חושב שזה מהלך נכון למכור אותו, מה גם שאין לי בידיוק מסך אחר על הכוונת שהוא גם בטווח האפשרויות שלי. נשאר לי אולי רק להתנצל על זה ששיגעתי את הפורום עם העניין הזה ועם חוסר ההחלטיות שלי.. פעם הבאה אשתדל להיות פחות אימפולסיבי ולהרגע מעט לפני שאני מקבל החלטות..
...
החלטה נבונה.
אני הייתי מרוויח יותר ממך אם לא היית מרוצה.. :wink:

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”