יומן מונדיאל!

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
שלח תגובה
moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #121 

il62 כתב:
moco כתב:ואל תשכח, גם בשחיתות (ולא רק בכדורגל) :twisted:
...
אל תדאג בזה אין לנו מתחרים!!!
...
תתפלא, תתפלא. ואני לא מתיחס לשחיתות של מדינות העולם השלישי, ששם זה ברור מאליו.
איטליה האירופית היא דוגמה טובה למי ששם אותנו בכיס הקטן.
ובוא אגלה לך עוד משהו, כשזה מגיע למדרגות השלטון הגבוהות ביותר, גם ארה"ב יכולה ללמד אותנו פרקים בשחיתות.

עם זאת, אני מסכים, שאנחנו מתקדמים בקצב יפה :עצוב: ובעתיד נעלה למונדיאל השחיתות.
משה

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #122 

נעלה למונדיאל???
לדעתי ניכנס אוטומטית למשחקי ההצלבה לאחר שלב הבתים
052-4200610

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #123 

זה מזכיר לי שבנסיעות עבודה למדינות מערב, שבכולן רמת החיים גבוהה מאצלנו, באופן אוניברסלי המארחים שלי היו מתלוננים על המיסים שהם נאלצים לשלם. בעיקר בארה"ב.
בדומה, בארה"ב, אחת המדינות עם שלטון יעיל ומשרתי ציבור שמתיחסים לתפקידם ברצינות ובכבוד לאזרח - האזרחים כל הזמן מתלוננים על הביורוקרטיה המעצבנת של גורמי שלטון.

מסקנה - כל אחד חושב שאצלו זה גרוע יותר.

אבל מה, זה כנראה סימן טוב. כל הנ"ל נכון במדינות דמוקרטיות. בעולם השלישי, בדרך כלל אנשים מפחדים, לדבר על השחיתות בארצם.

ושלא תבין אותי לא נכון - איני מתכוון שיש להקל ראש בשחיתות אצלנו. רק לקחת דברים בפרופורציות הנכונות.
משה

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35085
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #124 

...
יהיה מעניין מאוד אם יורידו 13 קבוצות מהליגה הראשונה ואת יובנטוס לליגה השלישית...

דרך אגב, גם הקבוצות מיוון - אלופת אירופה (בבונקריזם... :evil: ) הושעו מאירופה בגלל התערבות השילטונות בכדורגל

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #125 

guyezra כתב:
...
יהיה מעניין מאוד אם יורידו 13 קבוצות מהליגה הראשונה ואת יובנטוס לליגה השלישית...

דרך אגב, גם הקבוצות מיוון - אלופת אירופה (בבונקריזם... :evil: ) הושעו מאירופה בגלל התערבות השילטונות בכדורגל
...
מישהו מתמצא בפרטים של הסקנדל שם? אם כן, אשמח להסבר או לקישור להסבר קצר למתחילים.
הבנתי רק שכל החשודים הם בעלים ושופטים, לא שחקנים. זה יכול להיות די מכה לשחקן יובנטוס הכבול בחוזה לבזבז שנתיים מהקריירה הקצרה שלו לחזור לליגה הראשונה. מצד שני אם השחקנים ימכרו לקבוצות האחרות, ייתכן ויובנטוס לא תחזור תוך שנתיים.

למי שמתעניין בהיבטים הסוציולוגים של כדורגל במספר ארצות בעולם, כולל בחינה של השחיתות באיטליה (למשל ברלוסקוני) , שם מסתבר שהשופטים הם חלק עיקרי בשיח הכדורגל הציבורי, אני מאוד ממליץ על הספר הבא:
http://tinyurl.com/n5hm6
ויש גם תרגום:
http://tinyurl.com/rqnq3
משה

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #126 

על איטליה שמעתי רק מהשידור
על יוון כתבו בעיתון

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #127 

כל מה שידוע לי שמדובר בקביעת תוצאות משחקים מראש. לא ברור אם לצרכי הימורים או לצרכי רווחים כלכליים (לא מהימורים) או פוליטיים.
משה

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #128 

moco כתב:כל מה שידוע לי שמדובר בקביעת תוצאות משחקים מראש. לא ברור אם לצרכי הימורים או לצרכי רווחים כלכליים (לא מהימורים) או פוליטיים.
...
חייב להיות שיהיו שחקנים מעורבים, אחרת איך תיקבע התוצאה?
בכל מקרה, זה נשמע חמור ביותר

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #129 

guyezra כתב:
...
על ידי השופטים כמובן.
בגלל זה אני גם מנחש שלא מדובר בקביעת משחקים ספציפיים כמו לצורכי הימורים, אז אי אפשר לסמוך רק על השופט.
שופטים יכולים להשפיע לאורך זמן על מיקום הקבוצה בליגה, דבר שיכול להכריע אם קבוצה תגיע לליגת האלופות או גביע אופ"א - לזה כבר יש השלכות כלכליות אדירות.
כאמור, אני רק מנחש.

בספר שהזכרתי למעלה, הפרק על איטליה, נוגע בעיקר בנושא השחיתות והשיפוט. בדיקות סטטיסטיות פשוטות מראות שהיסטוריית האליפויות באיטליה לא סבירה. לא זוכר את הפרטים.
ראש הממשלה עד לא מזמן, סילביו ברלוסקוני, אוליגרך ואיל תקשורת, צבר את כוחו , בין השאר, גם על ידי בעלות על קבוצת מילאן, שהצלחתה הפנומונלית לאורך הרבה זמן היא כנראה לא רק על בסיס כישורי הכדורגל של שחקניה.
כשמשווים לישראל, תחשוב שגאידמק יהיה בעתיד ראש ממשלה.
משה

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #130 

moco כתב:
guyezra כתב:
...
על ידי השופטים כמובן.
בגלל זה אני גם מנחש שלא מדובר בקביעת משחקים ספציפיים כמו לצורכי הימורים, אז אי אפשר לסמוך רק על השופט.
שופטים יכולים להשפיע לאורך זמן על מיקום הקבוצה בליגה, דבר שיכול להכריע אם קבוצה תגיע לליגת האלופות או גביע אופ"א - לזה כבר יש השלכות כלכליות אדירות.
כאמור, אני רק מנחש.
...
לאורך זמן, אולי, לשופטים יותר קשה להשפיע לדעתי כי החלטות לא סבירות בולטות.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #131 

אתמול הצרפתים חזרו להציג את היכולת של הסיבוב הראשון, זה אומנם הספיק כדי לעבור את פורטוגל אבל יהיה רחוק מלהספיק בשביל לגבור על איטליה.

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”