הסוף לDEALEXTREME בשביל הישראלים ?
- Mistoffelees
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4852
- נתן תודות: 370 פעמים
- קיבל תודות: 188 פעמים
יש כאן התממות-
המכס דורשת שכל חבילה תעבור ביקורת במשרדים שלהם
הדואר מעוניין לגבות עמלה על הטיפול בהעברת כל חבילה במכס (באמצעות חברת הבת שלהם געש)
שני הגורמים אשמים ומנסים לזרוק את האשמה אחד על השני.
המכס דורשת שכל חבילה תעבור ביקורת במשרדים שלהם
הדואר מעוניין לגבות עמלה על הטיפול בהעברת כל חבילה במכס (באמצעות חברת הבת שלהם געש)
שני הגורמים אשמים ומנסים לזרוק את האשמה אחד על השני.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
הכתבה בוואללה בזיונית ומגמתית. 
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- Mistoffelees
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4852
- נתן תודות: 370 פעמים
- קיבל תודות: 188 פעמים
הוא פשוט פספס את זה שברוב המקרים אין אופציה אחרת לקבלת חבילות מחו"ל מאשר דרך דואר ישראל ואין כאן שום תחרות. 
הכל תירוצים. בדואר יאשימו את המכס ובמכס את הדואר. כשיש בעיה מול געש, יפנו אותך לדואר, ובדואר יפנו אותך לגעש. וכן, אני ממש קונה את זה שהמתחרים הם אלו שדואגים לנפח את חשבונות הבנק של חברת געש, כדי שהתחרות תיהיה הוגנת.
- Yaron_M
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- שם מלא: ירון מ.
- נתן תודות: 82 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
מתוך כתבה בנענע10:
אולי לא הכל שחור...דיברנו עם מר אבירם אברמוביץ', מנהל תחום השחרור במכס, כדי לשמוע את עמדת המכס בעניין. השורה התחתונה: לא היו דברים מעולם.
אברמוביץ' ביקש לחדד את ההבדל בין שלושה סוגים של דברי דואר: חבילות EMS (דואר מהיר), חבילות (דברי דואר במשקל 2-20 קילוגרמים) וצרורות (במשקל פחות מ-2 קילוגרמים). כמו כן, יש כידוע חשיבות לערך התכולה: על צרורות עד שווי של 50$ (או 75$ לבגדים) אין מסי ייבוא, מע"מ או כל אגרה/עמלה אחרת.
חבילות ה-EMS מטופלות על ידי הדואר עצמו, אשר קולט, מסווג, מצהיר ומשחרר אותן מהמכס בתהליך ממוחשב - וגובה על כך אגרות ועמלות מהמקבל. חבילות רגילות וצרורות, לעומת זאת, נקלטים על ידי פקידי המכס. הבקשה שהוגשה לאחרונה על ידי הדואר, בגיבוי משרד התקשורת האחראי לו, היא להעביר לאחריותו גם את החבילות הרגילות. לא את הצרורות. במילים אחרות, צרורות (ספרים מאמאזון שאינם שוקלים יותר מ-2 קילוגרמים, גאדג'טים מ-DealExtreme וכו') בכלל לא קשורים לעסק. שום דבר לא השתנה ולא צפוי להשתנות בעניינם ובאופן הטיפול בהם, מבחינת המכס ומבחינת התנהלותו מול דואר ישראל....
!I do my own stunts
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בקיצור, כל המהומה הייתה לשווא.
הגזירה החדשה היא רק עבור דברי דואר במשקל של מעל 2 ק"ג.
הגזירה החדשה היא רק עבור דברי דואר במשקל של מעל 2 ק"ג.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
אני מקווה שמה ש Yaron_M כתב אכן ייתברר כנכון.
זה ירגיע הרבה נפשות זועמות, כולל אותי.
מה שלא ברור לי עדיין, זה איך בכלל טוענים שיש כאן תחרות על משלוחים לארץ כאשר אין לי בכלל
ברירה אלא לקבל את הדואר שלי דרך דואר ישראל. אין לי אופציה אחרת.
רק במשלוחים מיוחדים אני יכול לבחור חברה אחרת.
זה ירגיע הרבה נפשות זועמות, כולל אותי.
מה שלא ברור לי עדיין, זה איך בכלל טוענים שיש כאן תחרות על משלוחים לארץ כאשר אין לי בכלל
ברירה אלא לקבל את הדואר שלי דרך דואר ישראל. אין לי אופציה אחרת.
רק במשלוחים מיוחדים אני יכול לבחור חברה אחרת.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא באתי להצדיק את הדואר. ברור שמעל 2 ק"ג זה לא בסדר, ואף מרגיז. אבל דברים שהם מעל 2 ק"ג בד"כ עולים הרבה יותר מדולרים בודדים, וגם מכורי האמזון/DX/E-Bay שבינינו מזמינים חבילות כאלה כבדות לעיתים די רחוקות.
נכון שאם לא תיהיה עמלה על "צרורות" אז הצרות פחות צרורות, אבל צריך לזכור ש2 ק"ג זה לא הרבה. כבר קרה לי שהדואר חייב אותי במשהו כמו 150 ש"ח עמלה על חבילה פטורה ממכס שנשלחה אלי בEMS. צריך לזכור ש35 ש"ח זה רק קצה הקרחון, והדואר לא מספר לנו שחבילה שמעוכבת, מכל סיבה שהיא, מחוייבת בעמלה כאילו היא שווה מעל 1000$.
כפית סוכר בקפה עם מלח.....
(כל הזכויות שמורות Coldwar)
אני מאמין שה"הבהרות" הללו באות בתגובה לאיום של חברי הקהילות "להפציץ" את הרשות בדברי דואר חסרי ערך וכך למוטט את שיטת העמלה החדשה.
אין עדיין סיבה אמיתית להבדל בין מוצרים שעלותם מעל 50$ לאלה שעלותם נמוכה מ-50$ היות והבדיקה של שניהם תהיה קפדנית באותה מידה.
הסיבה האמיתית נותרה כשהייתה : היות ואין לציבור אלטרניטיבה הוא יהיה חייב לשלם כל מחיר שייגבה . כך כל הגורמים המעורבים יוכלו להרויח יותר.
אין עדיין סיבה אמיתית להבדל בין מוצרים שעלותם מעל 50$ לאלה שעלותם נמוכה מ-50$ היות והבדיקה של שניהם תהיה קפדנית באותה מידה.
הסיבה האמיתית נותרה כשהייתה : היות ואין לציבור אלטרניטיבה הוא יהיה חייב לשלם כל מחיר שייגבה . כך כל הגורמים המעורבים יוכלו להרויח יותר.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3984087,00.html
ת-ע-נ-ו-ג!!!

עוד הפצה לרעיון.
למרות שהמגמה היא נגד אפקטיביות הרעיון,
עוד עיניים לנושא ועוד אנשים שיתמכו, למרות המגמתיות.

ת-ע-נ-ו-ג!!!
עוד הפצה לרעיון.
למרות שהמגמה היא נגד אפקטיביות הרעיון,
עוד עיניים לנושא ועוד אנשים שיתמכו, למרות המגמתיות.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

עם כל הכבוד - העיתונאית הזו, מירב קריסטל, שהייתה הראשונה להביא את ה"סקופ" הזה באתרי החדשות, גם ב-14.11 אחרי השעה 15:00, לא טורחת להתעדכן בנושא ולבדוק את הידיעות שהיא מפרסמת. היה כדאי שהיא תעמיד דברים על דיוקם ותעדכן שמדובר רק בחבילות של מעל 2 ק"ג.העמלה החדשה, 35 שקל (חברת הדואר עדכנה את גובה העמלה. מ.ק) לשחרור דברי דואר שהוזמנו מחו"ל בעלות של פחות מ-50 דולר, פוגעת בזכותנו למשק תחרותי ובעצם מנציחה את הזלזול העקבי של אנשי החליפות באזרח הפשוט. אם על כל מוצר שעלה דולר אחד ונשלח לארץ ללא עמלת שילוח, נאלץ לשלם 42 שקל, היכן התחרות?...
שוב, אני לא בא להגן על הגזירה שהבנו כבר לפני יום-יומיים שחלה רק על חבילות מעל 2 ק"ג, אבל כדאי שהעיתונאית הזו תהיה יותר רצינית ויסודית בעבודה שלה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אני יודע, בגלל זה הדגשתי את התיקון שלה (עם החתימה שלה - "מ.ק"). היא כנראה לא טרחה להתעדכן אבל בהחלט ייתכן גם שהיא כן ידעה אבל לא טרחה לעשות גילוי נאות כדי שהעניין בכתבה לא יירד.